Terkkuja Soulista!

Terkkuja Etelä-Korean Soulista!

Lensin maanantai-ltapäivällä Tukholmasta Finnairilla Helsinkiin ja jatkoin sieltä saman yrityksen lennolla Souliin. Koska kyseessä oli minun vuorokausirytmini mukaan iltalento, joka oli perillä yöllä ennen kello kahta, en liiemmin saanut  nukuttua koneessa. Nukkuminen olisi kuitenkin voinut olla hyvä asia, sillä paikallista aikaa saavuin perille aamulla kello kahdeksan, eli edessäni oli kokonainen päivä.

Ostolakossa Korea

Löysin perille hotellilleni helposti ja minua hieman nauratti huomata, kuinka lähellä se oli hotellia, jossa olin yöpynyt Soulissa 3,5 vuotta sitten käydessäni. En ollut muistanut, mikä edellisen hotellini nimi oli ollut ja olin vain ajatellut tätä hotellia varatessani, että alue on melko lähellä kosmetiikan shoppailuparatiisina tunnettua Myeongdongin aluetta. Aiempi hotellini oli kuvassa vasemmalla näkyvä Hotell Hill House ja tällä kertaa yövyn kuvassa oikealla olevassa NamSan Hill Hotelissa. Ympäristö oli siis varsin tuttu, joten hotellille oli helppoa löytää.

Ostolakossa Korea - 1 (1)

Saavuin hotellille jo ennen kello yhtätoista melko väsyneenä, mutta koska sisäänkirjautuminen oli vasta kello kahdelta, jätin sinne vain matkalaukkuni  ja suunnistin heti kohti Myeongdongin kosmetiikkakauppoja tutkimaan ja fiilistelemään kaikkea malttamattomana. Alue on täpötäynnä tuotemerkkien omia myymälöitä ja muita kosmetiikkaliikkeitä, joten hämmästeltävää todellakin riittää.

Ostolakossa Korea - 1 (8)

Keskellä päivää kosmetiikkaliikkeissä ei ole nautinnollisinta käydä, sillä tyhjissä myymälöissä henkilökunta liimautuu kiinni kuin iilimato ja homma näyttää suorastaan koomiselta. Myyjä ei edes yritä salailla, että hän seuraa ihan jokaista liikettäsi yrittäen jatkuvasti esitellä jotakin tuotetta. Kahden ensimmäisen myymälän ahdistavan kokemuksen jälkeen päätinkin, että menen sisään vain myymälöihin, joissa myyjä on varattu sillä hetkellä ja taktiikka toimi hyvin. Kellon kulkiessa kohti iltapäivää liikkeissä alkoi onneksi vilkastua ja saatoin vaivatta sujahtaa sisään yhä useampien hyllyjen ääreen.

Ostolakossa Korea - 1 (2)

Koreassa vietetään tällä hetkellä paikallista kiitospäivää, joka kulkee nimellä Chuseok. Varsinaisesti päivää vietetään keskiviikkona, mutta pyhäpäivä näkyy kauppojen, ravintoloiden ja nähtävyyksien aukioloajoissa myös juuri ennen kyseistä päivää sekä useita päiviä sen jälkeen. Isoimmat tavaratalot näyttivät sulkeneet ovensa jo näin tiistaina, mutta pienemmät myymälät olivat auki ja juhlapäivän huomasi lähinnä siitä, että erityisen päivän kunniaksi niissä oli tavallista enemmän tarjouksia, mikä tietysti sopii minulle.

Ostolakossa Korea - 1 (3)

Ei tosin sillä, etteikö täällä muutenkin riittäisi tarjouksia. Myymälöissä on jatkuvasti erilaisia ”osta yksi niin saat toisen ilmaiseksi” -kampanjoita ja muita loistavia tarjouksia ja minulla olikin täysi työ yrittää hillitä itseäni, etten ostaisi heti järjetöntä määrää tavaraa.

Ostolakossa Korea - 1 (9)

Tiedän, että hyvin suuri osa matkalaukustani tulee olemaan täytetty erilaisilla kangasnaamioilla, sillä niitä täällä todellakin riittää. Yritän hillitä itseäni ja ostaa lähinnä niitä erikoisimpia tuotteita, mutta katsotaan, miltä matkalaukkuni reissun lopuksi näyttää…

Ostolakossa Korea - 1 (5)

Kiertelin kaupungilla nelisen tuntia, mutta sitten vuorokauden valvominen alkoi painaa ja minun oli pakko suunnistaa hotellille. Ajattelin, että nukkuisin hotellilla muutamia tunteja ja palaisin sitten illaksi katselemaan kaupungin ihmisvilinää. Lopputulos oli kuitenkin, että puoli neljältä alkaneet torkkuni venyivät oikeiden yöunien mittaisiksi ja heräsin keskiyöllä.

Ostolakossa Korea - 1 (7)

Vuorokausirytmini on siis hieman hukassa, mutta onneksi pieni hotellihuoneeni on mukava ja ihanan hiljainen, joten saan varmasti vielä kohta uudelleen unenpäästä kiinni ja pääsen nukkumaan pois niitä kuluneiden kuukausien aikana kertyneitä univelkoja, joita todellakin riittää.

Ostolakossa Korea - 1 (6)

Yritän parhaani mukaan ottaa tämän matkan ajan rennosti ja olla liikaa miettimättä työasioita. Totaalinen irtiotti ja eristäytyminen maapallon toiselle puolelle tekee juuri nyt erittäin hyvää.

Ostolakossa Korea - 1 (4)

Nyt jään hieman jännittämään, että onko mikään paikka auki huomenna, vai onko jokainen vetäytynyt kotiinsa viettämään juhlapäivää. Onneksi minulla on kaksi viikkoa aikaa tutkia kaupunkia, joten ei varsinaisesti haittaa, vaikka kuluttaisin päivän vain kävelemällä pitkin Soulin katuja ja fiilistelemässä sitä, että olen päässyt tänne.

Ostolakossa Korea

Matkallani on kaksi tavoitetta: tehdä huikeita kosmetiikkalöytöjä sekä maistella mielenkiintoisia ruokia ja herkkuja. Miten olisi vaikka ksylitolimantelit?

Ostolakossa Korea - 1

Kaikki Soulin erityisemmät must see- ja must do -vinkit otetaan mielellään vastaan!

 

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

12 kommenttia artikkeliin ”Terkkuja Soulista!”

 1. Me oltiin poikaystävän kanssa Soulissa vuosi sitten elo-syyskuun vaihteessa. Changdeokgungin palatsin puutarha oli upea nähtävyys, joka kuuluu myös unescon maailmanperintökohteisiin, joten sen suosittelen tsekkaamaan. Gyeongbokin palatsi oli toinen nätti kohde, jossa voi käydä. Ja jos oikein villiksi heittäytyy niin Baegundae peak Bukhansanin kansallispuistossa on vaivan arvoinen patikoimisreitti, koska näköalat on todella hienot vaikka reitti onkin aika rankka ja välillä jännittävä. Jos siis haluaa ottaa reissuun mukaan myös vähän urheiluaspektia 😀 voi olla että osa näistä onkin sulle jo tuttuja. Muista syödä myös sitä ihanaa korean bbqta, meidän tekee sitä ainakin vieläkin välillä mieli 🙂

 2. Metsästä ne kosmekaupat, joista saa suoran taxfreen (välillä kummallisissa paikoissa, esim. Dongdaemunissa), säästää edes vähän 😀 mun kohdalla Lotte Martissa oli hyviä aleja, varmaan tuurista kiinni missä osuu parhaat tarjoukset kohdalle! Grillaa lihaa, halpaa ja hyvää 🙂 Hongdae ja Ewha osoittautuivat ehkä kivoimmiksi alueiksi, eivät olleet niin ruuhkaisia kuin Myeongdong. Noi nyt äkkiä tuli mieleen, onko jotain erityistä vinkkiä mitä kaipaat?

 3. Karkkipäivässä julkaistiinkin tänään vakava aiheeseen liittyvä postaus, korealaiskulttuurin ulkonäkö- ja yhdenmukaisuuspaineista. Se on yksi syy, joka saa minut pohtimaan, tuenko noidankehää ostamalla korealaistuotteita.. Toisaalta, käytän vain oman ihoni tarvitsemia juttuja, en tavoittele yhdenmukaisuutta tai joukkoonkuulumista kenenkään kanssa..
  Surullisinta on, että korkean teknologian ja toimivan yhteiskunnan takaa löytyy niin paljon hätää ja paineita.. nuorten osa ei ole kadehdittava menestyksen tavoittelun ihmemaassa. 🙁

 4. Kiitos tästä postauksesta! Onpa kiva fiilistellä kuvia sieltä k-kosmetiikan ytimestä! 😀
  Vaikuttaa mielenkiintoiselta. Voisi olla monelle unelmareissu. Nauti. 🙂 <3

 5. Olive Young ja LOHBS ovat sellaisia paikkoja että niissä kannattaa ainakin pyörähtää. Niistä löytyy sekalaisesti sekä aasialaisia että länsimaalaisia kosmetiikkamerkkejä. Länsimaalaisilla merkeillä on myynnissä hieman erikoisempia tuotteita jotka on suunnattu vain aasian markkinoille joten nekin kannattaa katsastaa läpi. Jos haluaa löytää korealaisia high end merkkejä, niitä löytyy myeongdongin Lotte tavaratalon kosmetiikkaosastolta.
  Ruuan osalta suosittelen jälkiruokapaikka Sulbingia ’korean dessert cafe’. Sieltä saa korealaista perinteistä jälkiruokaa, bingsua. Itse olen kova vihreätee fani, heidän matcha bingsu on jotain aivan ihanaa. (matcha/nogcha = vihreä tee koreaksi). Sulbing löytyy kolmesta paikkaa myeongdongilta ja ketju on levittäytynyt useimpiin suosittuihin kaupunginosiin. Lisäksi suosittelen Osulloc cafe:ta joka on erikoistunut teehen (saa sieltä kahviakin). Siis julmetun hyvää teetä ja minä en ole mikään tee ihminen edes. Kahvilan yhteydessä on pieni myymälä josta saa ostettua teetä mukaan. Yksi Osulloc cafe löytyy Myeongdongilta, melkein Daison myymälän vierestä lähellä pääkatua.

 6. Suuntaa Hongdaen alueelle. Siellä on paljon mielenkiintoisia kahviloita. Itse piti käydä lammaskahvilassa (Thanks Nature Cafe) viime reissulla, muttei löydetty sitä. Löydettiin sen sijasta Hello Kitty-kahvila. Sitten siellä on mm. pesukarhukahvila (The Blind Alley) ja matelijakahvila nimeltä The Galapagos. Noissa on pakko päästä käymään seuraavalla reissulla 😀

  Ja suosittelen ehdottomasti maistamaan katuruokaa. Niin hyvää ja niin halpaa ! 3€:lla saa mahan täyteen ja siitä saa vielä mukaan viemiseksi, jos ei kaikkea jaksa syödä.

  Sitten tietysti Gyeongbokgung Palace ja Korean Folk Village, jos on yhtään kiinnostunut maan historiasta.

 7. Chuseokilla ei varsinaisesti oo mitään tekemistä kiitospäivän kanssa (siinä mielessä, miten se suomalaisessa yhteydessä ymmärretään); se on lähinnä tyypillinen, syksyinen sadonkorjuujuhla. Siitä kyllä puhutaan englanniks kiitospäivä-termillä, koska se etenkin jenkeillä yhdistyy syksyyn, satoon ja notkuviin pöytiin. Suomeksi ois melkein selkeämpää puhua korealaisesta kekristä. ;-p

  Japanissa sen sijaan vietetään kiitospäivää (jolla ei kans oo mitään tekemistä jenkkien vastaavan kanssa, joten hämmennys on aika taattua).

  Noh, tulipahan viisasteltua. 😀 Sori siitä.

  • Kiitos, että selvensit asiaa. 🙂 Olen vain lukenut kyseessä olevan juhlan, jona ihmiset kokoontuvat läheistensä kanssa syömään hyvin ja viettämään yhdessä aikaa, eli ilmeisesti helpointa seleventää jenkeille se kiitospäivään verrattavana asiana kun lahjojakaan ei taida tähän liittyä. 🙂

 8. Siis onko tolla mallinukella tissi kangasnaamiot ja sellasiakin siis ihan tosissaan on olemassa?? :’D

  • Kyllä, tissikangasnaamioita, vatsakangasnaamioita, peppu- ja pakarakangasnaamioita ja vaikka mitä muita vielä… 😀

 9. Moikka, ilmeisesti olet reissussa itseksesi? 🙂 näitä postauksia on netti pullollaan mutta mielelläni kuulisin sinun kommenttejasi millaista on reissata noin kaukana yksin naisena! Tulevatko ihmiset juttelemaan, löytääkö helposti samanhenkistä seuraa niin halutessaan, onko kiusallista syödä ravintoloissa yksin? Nämä on varmaan monille ihan hölmöjä kysymyksiä, mutta koska itse en ole aikaisemmin ollut lomamatkalla yksin niin tuommoiset kokemukset kiinnostavat 🙂 Rakastan matkustamista, mutta minulla on useampikin matkakohde mihin minulla ei tällä hetkellä ole innokasta matkaseuraa ja mietin että saankohan yksin matkaamisesta niin paljon irti että kannattaisi sijoittaa ne eurot lentolippuihin ja majoituksiin.

Kommentointi on suljettu.