”Noudatatko vielä korealaista ihonhoitorutiinia?”

Olen kertonut vähentäneeni kosmetiikkani määrää paljon ja että se tulee maailmalle lähtemisen myötä vähenemään entisestään. Useampi onkin kysellyt minulta, käytänkö kuitenkin edelleen korealaista ihonhoitorutiinia ja tulenko tulevaisuudessakin käyttämään sitä, jos tavarani kerran vähenevät.

Näihin kysymyksiin minulla on todella helppo ja nopea vastaus: todellakin!

En osaisi edes kuvitella, miksi enää ikinä valitsisin iholleni mitään muuta kuin hoitorutiinin, joka vastaa ihon kaikkiin tarpeisiin silloin, kun iholla niitä tarpeita on.

Lue myös: 8 myyttiä korealaisesta kosmetiikasta

Virve Fredman korealainen ihonhoitorutiini

Moni ajattelee, että korealainen ihonhoitorutiini tarkoittaa, että kaikkialle täytyy kantaa mukanaan valtavaa purkkimerta ja että korealainen ihonhoitorutiini tarkoittaa, että ihoa on hoidettava vähintään kerran, mielellään jopa kahdesti päivässä kymmenessä vaiheessa ja nimenomaan Etelä-Koreassa valmistetuilla tuotteilla.

Tämähän ei tietenkään pidä paikkaansa ja tätä myyttiä olen murtanut blogissani jo useampaan otteeseen. Todellisuudessa iholleen tekee vain hallaa, jos sitä hoitaa päivittäin edes kerran kymmenessä vaiheessa, sillä kenenkään iho ei tarvitse päivittäistä kuorintaa.

Itseasiassa korealainen ihonhoitorutiini ei oikeastaan edes suuremmin eroa siitä ihan tavallisesta ihonhoitorutiinista, jota yleensäkin ihmisille suositellaan ja moni yllättyy tajutessaan tämän – onhan korealaista ihonhoitorutiinia pidetty jotenkin monimutkaisena ja eksoottisena.

Aina kehotetaan ottamaan meikit pois ja pesemään iho, mitä jotkut toki yrittävät tehdä samalla tuotteella, mutta korealaisessa ihonhoitorutiinissa homma tehdään mahdollisimman hellävaraisesti ja silti tehokkaasti, joten paras lopputulos syntyy kahdella erilaisella puhdistustuotteella.

Kasvovesi on olennainen osa ihonhoitoa, sillä se tasapainottaa ihon ja kosteuttaa sitä. Kasvovesiä on ollut saatavilla iät ja ajat.Korealaisessa ihonhoidossa iholla voi käyttää kasvovettä ja ihonhoitoa voi sen jälkeen jatkaa käyttämällä lisätuotteena hoitonestettä, joka tankkaa ihon kosteusvarastoja entisestään ja juottaa lisäksi usein iholle myös muita hoitavia ainesosia. Nykyään monilla merkeillä on kuitenkin saatavilla hoitovesi, joka ajaa sekä kasvoveden että hoitonesteen virkaa.

Kuten kuka tahansa muukin, kuorin ihoani varsin harvoin, mutta kuitenkin aina silloin tällöin. Yleensä minulle riittää, että käytän kuorivia happoja sisältäviä kasvovesiä, hoitonesteitä tai seerumeja aina välillä ja tehostan iltaisin ihonpuhdistustani FOREO LUNA -kasvoharjalla, joka on ollut ihoni bestis jo vuosia.

Lue myös: Testissä FOREO LUNA 3 -kasvoharja

The Ordinary Buffet seerumi kokemuksia Virve Fredman Ostolakossa

Käytän kasvoseerumia aina ihoni tarpeiden mukaisesti. Usein se on joku tehokkaasti kosteuttava, kirkastava ja mielellään myös antioksidanttinen seerumi. Tällä hetkellä käytän erityisesti öisin aiemmin kehumaani The Ordinaryn ”Buffett”-seerumia, joka on anti-age-vaikutteinen monella tapaa.

Hemmottelen ihoani aina välillä kasvonaamioilla ja suosin eniten kangasnaamioita, sillä haluan nimenomaan juottaa iholleni hoitavia ainesosia. Käytän välillä myös puhdistavia tai ravitsevia, voidemaisia naamioita, jos iho tuntuu niitä sillä hetkellä tarvitsevan.

Näiden lisäksi käytän tietysti silmänympärysvoidetta ja kosteusvoidetta ja suojaan ihoni päivisin auringolta. Joskus saatan korvata yövoiteen yönaamiolla, jos tilanne näyttää sitä vaativan.

Lue myös: Tiesitkö tämän aurinkosuojatuotteiden SPF-merkinnöistä?

Virve Fredman korealainen ihonhoitorutiini

Itse koen, että hoidan ihoani melko tavallisen rutiinin mukaan. Tottakai aina löytyy ihmisiä, jotka käyttävät vain saippuaa ja Niveaa jos niitäkään, mutta jos miettii sitä perusrutiinia, johon yleensä opetetaan, ei ihonhoitoni eroa siitä juurikaan.

Siksi en osaa nykyään edes ajatella, että hoitaisin ihoani jotenkin erikoisesti sen korealaisen ihonhoitorutiinin mukaan. Minähän vain hoidan ihoani niin, että ihoni tuntuu hyvinvoivalta ja saa tuotteita, jotka vastaavat sen tarpeisiin.

Tämän ansiosta ihoni on viime vuodet voinut paremmin kuin koskaan aiemmin ja sekä tuntunut että näyttänyt paremmalta kuin ennen – siitä huolimatta, että yleensä varsinkin näin kolmenkymmenen vuoden rajapyykin ylittämisen jälkeen yleensä tapahtuu päinvastoin.

Ihoni ei tarvitse kymmentä vaihetta oikeastaan koskaan saman päivän aikana, mutta toki jos sillä on oikein paha kuivuuskriisi päällä saatan käydä saman päivän aikana läpi kaikki mahdolliset vaiheet eli myös kuoria ihoani, että heittää sille kaiken mahdollisen kosteuden, mitä sille vain voi antaa. Nykyään näiden tarve on kuitenkin harvinaista, sillä säännöllinen, ihon päivittäisiä tarpeita kuunnellen toteutettu hoito pitää ihoni varsin hyvin tasapainossa.

Yleensä päivääni kuuluu seitsemän vaihetta, eli kaksoispuhdistus, kasvovesi, hoitoneste, seerumi, silmänympärysvoide ja kosteusvoide. Jos hommaan lisää naamion muutamia kertoja viikossa, on vaiheita kahdeksan. Jos käytän yönaamiota, en tarvitse kangasnaamiota tai kosteusvoidetta, mutta joskus voin toki laittaa kangasnaamion jälkeen iholle vielä yönaamion korvaamaan yövoiteen. Jos menen ulos aurinkoiseen aikaan, käytän aurinkosuojaa.

Lue myös: Näin hoidan ihoani tällä hetkellä

Virve Fredman korealainen ihonhoitorutiini

Kun pääsen juttelemaan korealaisesta ihonhoidosta jonkun toimittajan kanssa, on kaikkien kauhisteluiden aiheena aina se, että onko siinä oikeasti kymmenen vaihetta, nehän vievät hirveästi aikaa!

Ei siinä ole ja jos hoitaa ihoaan ihan perusoppien mukaisesti kaiken korealaisuuden poislukien, on vaiheita silloinkin jo lähes yhtä monta. Korealaiset vain tehostavat hommaa niin, että iho puhdistetaan tehokkaasti, mutta sitä kuivattamatta, ihoa kosteutetaan hoitonesteellä niin, ettei sillä ole pintakuivuutta ja iho muistetaan suojata auringolta. Nuo pienet lisävaiheet ovat siis aika hyvä juttu ja uskaltaisin väittää kaikkien ihon kaipaavan niitä.

Minusta on kuitenkin ollut ihanaa, ettei korealainen ihonhoitorutiini ole enää samalla tavalla paheksuttava juttu kuin mitä se vielä joitakin vuosia sitten oli. Nyt se on aika monelle normaali juttu, sillä moni ymmärtää, että iho voi hyvin, kun siitä huolehtii ja sitä hellii ihon tarpeita vastaavilla tuotteilla – ja juuri se ihon omiin tarpeisiin vastaaminen on minusta se olennaisin kysymys.

Jokaisen iho ei tarvitse vaikkapa tehokkaasti kuorivaa tai ryppyjä silottavaa seerumia, mutta jokaisen iho voi hyötyä kosteuttavasta ja antioksidanttista suojaa ihon ennenaikaiselta ikääntymisestä tuovasta, hellävaraisesta seerumista.

Jokaisen iho ei tarvitse päivittäin kasvonaamiota, mutta siitä voi silti olla jokaiselle aina välillä hyötyä, kun sen vaikutukset sopivat ihon sen hetkisiin tarpeisiin.

Korealainen ihonhoitorutiini ei myöskään edellytä korealaisia tuotteita, vaan se on vain ihonhoidon filisofia, johon sopivia tuotteita löytyy lähes jokaiselta kosmetiikkabrändiltä.

Lue myös: Näin ehkäisen oman ihoni ennenaikaista vanhenemista

Virve Fredman korealainen ihonhoitorutiini

En siis käytännössä näe mitään syytä, miksi haluaisin nyt tai tulevaisuudessa muuttaa ihonhoitorutiiniani.

Haluaisinko puhdistaa ihoni huonommin? No en.

Haluaisinko kosteuttaa ihoani vähemmän? No en.

Haluaisinko suojata sitä vähemmän? No en todellakaan.

Haluaisinko lopettaa hemmotteluhetket, jotka eivät ole vain ihonhoitoa, vaan myös omaa aikaa ja rentoutumista? No en.

Tottakai vähemmälläkin pärjäisi. Kasvot voisi pyyhkiä puhtaaksi Makeup Eraserin kaltaisella puhdistusliinalla ilman tuotteita ja kostealle iholle voisi sitten levittää yhtä kasvoöljyä. Tälläkin varmasti pärjäisi, mutta minulle ihonhoidossa ei ole kyse vain pärjäämisestä, vaan hoidan ihoani, jotta se voi pitkään hyvin.

Samalla ihonhoitohetki on minulle myös  omaa aikaa ja täydellinen hetki rentoutua. Ihoa hoitaessaan voi siis pysähtyä olemaan hetkessä ja meditoida.

Onkin ollut virkistävää, ettei ihonhoitoa enää ajatella samalla tavalla pelkkänä turhamaisuutena, millaisena sitä tunnuttiin pitkään pitävän. Nykyään se on osa omasta hyvinvoinnista huolehtimista siinä missä vaikka kävelylläkin käynti.

Eihän kukaan ajattele, että onpas tuo naapurin Pirkko niin turhamainen, kun käy päivittäin kävelyllä. Mitä sekin oikein yrittää olla! 

Tottakai kehon liikkuvuudesta huolehtiminen on eri asia, sillä jos keho alkaa reistailla, voi se rajoittaa omaa elämää paljonkin. Periaatteen tasolla naaman ”reistaillessa” rajoituksia syntyy vain, jos niitä antaa omien korvien välissä syntyä. Koska ihmismieli on kuitenkin heikko, saattavat monet ihan hassutkin asiat alkaa sen vuoksi tuomaan rajoituksia omaan elämään ihan vain siksi, että niitä asettaa itselleen.

Lue myös: Älä osta The Ordinary -tuotteita ennen kuin olet lukenut tämän postauksen

Virve Fredman korealainen ihonhoitorutiini

Meikitön iho voi hävettää eikä sen vuoksi kehtaa lähteä viemään roskiakaan ilman meikkivoidetta. Joku ei ehkä halua lähteä treffeille rannalle, koska pelkää vesiroiskeiden sotkevan meikkinsä ja uskoo, että deitti pitäisi epäviehättävänä, jos näkisi, miltä iho oikeasti näyttää. Nämä ovat oikeiden ihmisten pelkoja ja niitä ymmärtävät erityisesti ne, joilla on ollut iho-ongelmia.

Toisaalta joidenkin iho-ongelmien hoitamatta jättäminen ei tuo vain esteettisyyden vuoksi ikävää fiilistä, vaan ne voivat myös tuoda ihan fyysisesti tunnettavia oireita. Ihoa voi kiristellä ja kuumottaa, se voi hilseillä tai epäpuhtaudet tekevät ihosta aran.

Ihonhoito on siis tietysti myös estetiikkaan liittyvä juttu, mutta itse pidän sitä erityisen hyvänä mahdollisuutena ottaa itselleen hetki aikaa arjen keskellä. Silloin voi sulkea kylppärin oven, olla vatvovatta, mitä työkaveri tänään sanoi töissä tai stressaamatta, mitä lapsille keksii huomenna ruuaksi.

Jokainen tarvitsee arjessaan tällaisia lyhyitä ja toistuvia lataushetkiä, joissa ollaan läsnä ja samalla kuulostellaan, mitä itselleen kuuluu. Se on meditointia. Minusta nautinnollinen ihonhoitohetki, joka voi tosiaan olla sen pitkähköltä kuulostavan kaavan mukaan toteutettu, on loistava tilaisuus siihen, sillä siitä hyötyy sekä iho että mieli.

Aion siis jatkossakin pitää huolta siitä, että hoidan ihoani sen tarpeisiin vastaavilla tuotteilla ja samalla huolehdin, että mielenikin voi hyvin.

Lue myös: Tämän vuoksi öljy ei ole paras tuote kosteuttamaan ihoa

Virve Fredman korealainen ihonhoitorutiini

Millainen ihonhoidon filosofia teillä on?

Jos ihoaan haluaa oppia hoitamaan sen tarpeiden mukaisesti, suosittelen lukemaan kirjani Täydellinen iho

5 kommenttia artikkeliin ””Noudatatko vielä korealaista ihonhoitorutiinia?””

  1. Mun filosofia on Less Is More 🙂 Käytän puhdistusmaitoa iltaisin ja kosteusvoidetta (aamulla suojakertoimellista). En käytä meikkiä joten sitä ei tarvi poistaa 🙂 Ennen käytin paljon enemmän tuotteita, mutta mun akne on ollu niin vaikee että vasta isotretinoiini autto ja oon syöny sitä viimeset 5 vuotta putkeen. Pitää ihon niin helppona 🙂

  2. Nyt kun purkkiesi määrä on pienentynyt ja ympäristötietoisuutesi lisääntynyt, ”lutraatko” tuotteita samoissamäärin kuin ennenkin? Ja ”holvaatko” voitehilla sitten reppureissatessasikin? Oletko siis huomannut kosmetiikan käyttömäärissä muutoksia elämäntapasi muutoksen myötä?

    • Veikkaan, että sitten kun lähden maailmalle ja tuotteita on vähemmän, saatan käyttää niitä ehkä jossain määrin vähemmän, mutta ero tuskin on suurta – lähinnä luokkaa ”kätevämpää omista yksi hoitovesi kuin hoitoneste ja kasvovesi erikseen”. Toisaalta en nytkään koe kauheasti holvaavani tuotteilla, mutta toki nyt tilanne on edelleen se, että käyttelen pois avattujen purkkien jämiä, jotta ne kuluvat loppuun ennen lähtöä. Niitä klähmittyjen purkkien viimeisiä rippeitä kun ei kenellekään viitsi antaa. 🙂

      En varsinaisesti koe, että tämä liittyisi mitenkään ympäristötietoisuuteen, sillä olen jo pitkään ajatellut kokonaiskuvaa enkä vain kosmetiikkaa. Ajattelen, että on hassua nähdä asiaa vain kosmetiikan näkökulmasta, jos päivittäin tuottaa ruokapuolella senkin edestä jätettä rahkapurkeilla, hedelmäosaston pusseilla ja muilla vastaavilla valinnoilla, jotka meillä taas on jo aikoja sitten karsittu melko vähäisiksi. 🙂

  3. Hei mun on pakko kysyy, näin kateellisena kun olet löytänyt ne juuri sun iholle matchaavat tuotteet, että miten oikein voisi löytää ne THE tuotteet jotka ois just omalle iholle sopivia? Kun kosmetiikkamerkkejä ja tuotteita on niin paljon niin se tuntuu loputtomalta viidakolta. Ja sitten kun raaskii ostaa jonkun kalliin suositellun tuotteen kokeiluun niin usein oma iho ei kumminkaan reagoi siihen ku punoittamalla ja kiristelyllä…
    En edes tiedä omaa ihotyyppiäni, kai se on sekaiho. Usein puhdistuksen jälkeen se tuntuu kuivalta ja kiristämältä mutta hetken päästä otsa on ihan rasvassa D: Muu iho ei niinkään. Nenässä on mustapäitä mutta salisyylihapon jälkeen se hilseilee. Ja sit mulla on tosi isot ihohuokoset ja varsinkin otsa ja leuka täynnä tukkeumia ja pieniä finnejä. Tuntuu että on mahdoton löytää sitä omaa toimivaa tuotekomboa. Osaisitko auttaa ja suositella jotain herkälle tukkeutuneelle (pintakuivalle?) iholle sopivia tuotteita?

    • Suosittelisin tuotteiden ostamisen sijaan mielummin tutustumaan ihonhoidon teoriaan ja tunnistamaan sen myötä oman ihon tarpeet, jolloin tuotteiden ostamisesta tulee helpompaa, eikä tarvitse olla muiden suositusten ”armoilla”. Kirjoittamani kirja Täydellinen iho on tehty juuri sellaiseksi, että sen avulla oppii hoitamaan omaa ihoaan ja löytämään sopivat tuotteet. Siinä oppaassa on sanottuna oikeastaan kaikki, mitä keksin aiheesta neuvoa. 🙂

Kommentointi on suljettu.