Babor – ampulleistaan tunnettu kulttisarja, jota ruotsalaiset rakastavat

*Sis. mainoslinkin

Olen aina välillä naureskellut teillekin hyväntahtoisesti, kuinka välillä tuntuu, että tuo pieni Suomen ja Ruotsin välinen pläntti Itämerta olisi Atlantin valtameren kokoinen alue ja ruotsalaiset eläisivät ihan omassa maailmassaan, mikä näkyy esimerkiksi erilaisten kosmetiikkatuotteiden ja tuotemerkkien suosimisessa.

(Aiheesta voi lukea mm. tästä Shiseidoa koskeneesta postauksesta tai tästä Decléoria käsitelleestä postauksestani.)

Yksi tällainen tuotemerkki on ollut Babor, jonka tuotteet saimme vähän aikaa sitten meille töissä myyntiin.

Babor kokemuksia

Kollegani olivat asiasta aivan innoissaan. Oikeastaan he olivat fiilistelleet Baboria minulle jo ennen joulua ja hehkuttaneet Baborin ihanaa joulukalenteria, jolle olin viitannut kintaalla ja todennut, että onpa tylsää eikä kiinnosta. Itseasiassa nuo ajatukset kuvastivat suhtautumistani koko tuotemerkkiä kohtaan enkä näyttänyt olevan ainoa suomalainen, joka suhtautui siihen näin: Pikainen kysely muiden suomalaisten kauneusbloggaajien keskuudessa osoitti, että heidänkin suhtautumisensa oli melko sama – ainakin niiden osalta, jota olivat edes noteeranneet merkin olemassaolon.

Jostain syystä tuotemerkki on kuitenkin saavuttanut Ruotsissa viime vuosina mielettömän suosion, mitä en itse ymmärtänyt yhtään. Ööh, miksi, mitä tässä nyt on niin jännää? 60 vuotta vanha saksalainen hoitolasarja, jolla on vähän tylsän näköisiä pakkauksia ja tuotteita? Eivätkös ne ole aika kalliitakin? Häh?

Babor kokemuksia

Pääsin kuitenkin ilokseni kollegani kanssa kyllään Baborin konttorille, jossa meidät istutettiin pöydän ääreen ja peilin eteen ilmoittaen, että pääsisimme paitsi kuulemaan merkin tuotteista myös kokeilemaan niitä ihan omalle ihollemme. Ohho!

Tuotteet olisivat olleet edelleen hieman tylsän kuuloisia ellen olisi saanut oikeasti kokeilla, miltä ne ihollani tuntuvat.

Innostuin heti alkuun merkin ihonpuhdistusrituaalista, joka mukailee kaksoispuhdistusta: sen kulmakivenä on merkin ensimmäinen tuote HY-ÖL, eli hydrofiilinen puhdistusöljy, joka irrottaa iholle hierottaessa meikin ja epäpuhtaudet, mutta liukenee silti veteen. Rakastan puhdistusöljyjä, joten tämä oli tietysti minusta aivan mielettömän mahtavan kuuloinen, mutta edelleen tylsän näköinen tuote.

Babor Kokemuksia - 1 (12)

Baborin ihonpuhdistus ei kuitenkaan lopu vielä siihen eikä kasvoöljyäkään huuhdota vedellä heti pois. Iholle hierotaan nimittäin sen päälle vielä (ihotyypin tai ihon tarpeet huomioivaa) Phytoactive-puhdistustuotetta (jota Babor-nimittää itse suomeksi yrttiuutteeksi) ja sen jälkeen sormenpäät kastellaan vedellä ja hierontaa jatkettaessa tuotteet muutuvat maitomaisen kevyeksi emulsioksi, joka huuhdellaan lopuksi pois kasvoilta.

Ihastuin tähän yhdistelmään ja hieman erilaiseen kaksoispuhdistukseen heti ja sen jälkeen kiinnostukseni merkkiä kohtaan olikin jo kova – varsinkin, kun tuotteet vieläpä tuoksuivat ihanan ylelliselle ”hoitolakosmetiikalle” siitä huolimatta, että niissä oli käytetty runsaasti luonnon raaka-aineita.

Babor kokemuksia

Baborin sydämessä ei kuitenkaan ole sen ajatus ihonpuhdistuksesta, sillä merkin suosituimpia tuotteita ovat sen erilaiset hoitoampullit.

Monikaan merkki ei tarjoa kuluttajille kotikäyttöön tehoampulleja, joten Babor on siinäkin mielessä melko erityinen tuotesarja. Merkin valikoimaan kuuluu toistakymmentä erilaista ampullia, jotka on kehitetty erilaisiin hoitotarpeisiin. Suosituimpia ovat 7 ampullin setit, jotka voidaan käyttää viikon kestävänä tehokuurina, joka toinen päivä tai vaikka vain aina silloin kuin mieli tekee ja tarve on kova.

Lasiset ampullit voi taittaa auki kasvopaperin sisällä pitäen tai käyttää ampullipakkauksen mukana tulevaa muovista ampulliavaajaa.

Babor kokemuksia

Tiedätte, kuinka rakastan ihonhoitoa ja tuotteilla läträämistä, joten ymmärrätte varmasti, kuinka iloinen olin kuullessani, että avaisimme tutustumishetkemme aikana 12 erilaista Bobor-ampullia voidaksemme hypistellä ja kokeilla niitä kaikkia. Jep, olin taivaassa.

Minä ja kollegani kuuntelimme haltioituneina tarinoita ampulleista ja kokeilimme niitä vuoron perään kasvojen eri ihoalueille ja lopulta myös vähän kerrostaenkin. Vaikka apullit on kehitetty tuomaan iholle sekä välitöntä vaikutusta että pitkävaikutteista hoitoa, on useimmissa niistä silti hyvin kevyt koostumus, joka ei jää iholle yhtään öljyisenä ja minkä vuoksi niiden kerrostelukaan ei ollut ongelma.

Babor kokemuksia

Olin etukäteen ajatellut, että oma ihoni tuskin huomaisi erityistä vaikutusta näiden ampullien kanssa, sillä hoidanhan sitä joka päivä useilla eri hoitonesteillä, seerumeilla jo kosteusvoiteilla, mutta väärässäpä olin. Kun menin illalla kotiin, oli ihoni pehmeämmän tuntuinen ja niin täyteläisen kosteutettu, ettei se ole ollut sellainen varmasti koskaan aiemmin.

Babor kokemuksia

Sain Baborilta mukaani muutamia ampulleja ja olen nyt käyttänyt niitä ihollani innolla. Ampullit ovat ehdottomasti kaiken sen hypetyksensä arvoisia, joita ne ovat osakseen Ruotsissa saaneet! Iho nimittäin tuntuu niiden vaikutuksesta ihanalta myös ihan yksittäistenkin ampullien jälkeen eikä kyseessä ollut vain 12 ampullin aikaansaama illuusio.

Babor kokemuksia

Kaikkein eniten mieltäni kutkuttelikin heti Baborin vuosittainen erikoistuote, joka on pääsiäiskalenteri.

Babor easter egg 2017

Merkin pääsiäiskalenteri sisältää nimittäin 14 Babor-ampullia, jotka on tarkoitettu käytettäväksi ihon kevääseen herättävänä  tehokuurina. Useita erilaisia ampulleja sisältävä kalenteri tulee tietysti erillisiä ampullipakkauksia edullisemmaksi, joten se on täydellinen valinta Babor-tuotteisiin tutustumista suunnittelevalle. Näiden ampullien vaikutuksen todellakin huomaa!

Babor kokemuksia

Pääsin tuossa pienessä, mutta varsin intensiivisessä Babor-koulutuksessa tutustumaan niin hyvin tuotemerkkiin, että minulta lähtikin lähes välittömästi toimistolle takaisin saavuttuani ja omaa ihoani hetken haltioituneena siliteltyäni menemään verkkokauppaamme tilaus, joka sisälsi melkoisen monta Babor-tuotetta.

En ostanut heti ensimmäisessä tilauksessani omaa pääsiäismunaani, sillä ajattelin kokeilla koulutuksesta saamiani ampulleita ensin, mutta muutamien ampullien kokeilun jälkeen ihoni oli niin ihanan tuntuinen, että laitoin jo pääsiäismunankin tilaukseen ja käytän sen varmaan kuurina juuri ennen kesähäitäni (jos nyt vain maltan odottaa sinne asti).

Babor kokemuksia

Voittekin siis olla varmoja, että lähitulevaisuudessa tulette kuulemaan useasta ihanasta Babor-tuotteesta (miten olisi vaikkapa vaahtomainen yönaamio?) – sen verran innoissani minä nimittäin tästä tuotesarjasta olen!

Babor kokemuksia

Mitä niihin alkuperäisiin ennakkoluuloihini tuotesarjan tylsyyttä kohtaan tulee, niin enpä olisi arvannut, että ne voivat kumoutua niin vahvasti. Olin myös ajatellut merkin tuotteet melko hintavina, mutta tutkittuani niitä tarkemmin verkkokaupassamme huomasin, etteivät ne nyt oikeastaan niin kauhean hintaisia olleetkaan.

Palaillaan siis Baborin merkeissä lähitulevaisuudessa lisää!

*Babor-tuotteet löytyvät myynnistä Elevenin verkkokaupasta täältä.

Babor kokemuksia

Onko Babor teille tuttu tuotesarja?

11 kommenttia artikkeliin ”Babor – ampulleistaan tunnettu kulttisarja, jota ruotsalaiset rakastavat”

 1. Kiinnostus kyllä heräsi, aivan tuntematon sarja itselleni. Mutta mutta, jotenkin itselleni on jäänyt kammo noista lasisista napsautettavista ampulleista kosmetologikoulu ajoiltani, silloin muistan nimittäin, että aina nuo vastaavat lasiset ampullit eivät napsahtaneet terävän tarkasti poikki vaan mukana saattoi lähteä pienen pieniä lasisirpaleita ja lasitomua, tämä kun jäi näkyviin paperiin jota käytimme napsauttaesss suojana. Toki meille sanottiin, että nämä sirut ja hiputhan jää paperiin kuten näkyi, mutta itselleni jäi ikävä fiilis jos kuitenkin napsauttaessa reunasta putosikin lasihippua tai pienenpientä sirua ampullin sisälle ja sitten hieroisin niitä kasvoilleni! Oletko huomannut itse tälläistä? Tai tuliko sielä puheeksi, miksi ampullit ovat nimenomaan tälläisissä lasiampulleissa? Itse kun olen hoitolassa nähnyt jos jonkinmoista lasiampullia jotka ovat nykypäiväisesti varustettu muovikorkilla, silikonisella tutilla tai sitten ampullit on korvattu saman näköisillä mutta muovisilla puteleilla joista pää leikataan auki saksilla tai pyöräytetään näppärästi auki. Siksi nämä lasiset vanhanaikaiset versiot herättävät heti kysymyksiä miksi niitä yhä käytetään. Toki siitä kun olin kosmarikoulussa on n.10vuotta aikaa, että kyllähän nuokin versiot ovat voineet kehittyä, mutta lasi on silti aina lasia 😀

  • Availimme tuolla tosiaan toistakymmentä ampullia ja olen nyt kotonakin napsautellut niitä ongelmitta auki (varsinkin tuolla pakkauksen avaajalla aukeavat vaivatta) eikä ongelmia ole koskaan ollut. 🙂

   Lasia käytetään ampulleissa edelleen materiaalina, sillä toisin kuin muovi, se on täysin ilmatiivistä ja eikä reagoi ainesosien kanssa (lasi on inerttiä), minkä takia ampullin aktiiviaineet pysyvät parhaiten suojassa ilman säilöntäaineitakin. Muovi päästää aina kuitenkin ilmaa jossain määrin läpi, vaikka pakkaus näyttäisikin kuinka tiiviiltä, joten täysin lasinen pakkaus on siksi edelleen paras vaihtoehto. Veikkaan myös toki, että kyseessä on imagojuttu, sillä yksittäiset lasiampullit koetaan ammattimaisina ja siksi tehokkaina. 🙂

   • Kiitos,tulikin ihan uutta tietoa! Ehkä sitten minäkin lasiampullikammoisena uskallan kokeilla noita,luotan arvioosi!kuulostaa meinaan tosi mielenkiintosilta tuotteilta,ja tuo pääsiäismuna juttu etenkin houkuttaa testaamaan.

  • Jäikö jotain suosikkituotteita mieleen, joita voisit vinkata kokeilemaan? Kuulisin todella mielelläni! 🙂

 2. En ollut koskaan kuullutkaan tästä merkistä, mutta samanlaisia aatteita tuli heti minullakin kuin cici:llä.
  Ehkä kuitenkin siis ihan toimiva juttu nuo lasiampullit, jos sullakaan ei ole mitään ongelmia niiden kanssa ollut, mutta ite oon kyllä niin tohelo, että en ehkä uskaltaisi omaan käyttöän ottaa. Varmaan joko lipsahtaisi multa käsistä lattialle/lavuaariin ja menisi rikki tai sitten onnistuisin viiltämään itseäni johonkin sillä reunalla D: Lisäksi vähän vaivalloiselta kuulostais tuommoisten pikkuampullien kierrätys lasinkeräykseen, kun muuten meidän taloudessa ei lasia lähde keräykseen oikeastaan ikinä…

  • Joo, nämä ampullit ovat tosiaan enemmän juuri sellainen tehokuuri iholle, eli ei ihan jatkuvaan käyttöön se kätevin juttu. Toisaalta ampulleja on myös kivaa olla kotona vaikka tehokosteutukseen tai pikakaunistukseen silloin kun niille on tarvetta. 🙂

   Minäkin näen kyllä mielessäni hyvin niitä kauhukuvia, kun ampullit putoavat käsistä ja pirstaloituvat lattialle, joten melko keskittyneesti olen niitä pidellyt. Toisaalta olen pudotellut kotona usein tyhjiä, pöydälleni pyörimään jääneitä ampulleja lattialle ja ovat olleet varsin kestäviä… 😀

 3. Hmm oiskohan näistä joku kiva kaveri skin rollerille. Mietin tässä arpien häivyttelyä poskilta ja erityisesti tuotetta, jota uskaltaa käyttää mikroneulauksen jälkeen tehostamassa vaikutuksia.

  • Minä sanoisin, että Swiss Clinicin oma seerumi voisi olla parempi, sillä se on nimenomaan tarkoitettu tehostamaan ihon uudistumista ja sillä saa varmasti parhaan tuloksen juuri arpien hoidossa. Näiden sanoisin olevan parhaita sellaiseen ihon tehokkaaseen ja pikaiseen kosteuttamiseen, ravitsemiseen ja heleytykseen. 🙂

 4. Näin voitit ennakkoluulosi Baboria kohtaan ”vaikka sisältää runsaasti luonnon raaka-aineita”. Ehkäpä voitat vielä ennakkoluulosi luonnonkosmetiikkaan kokeilemalla suuntauksen helmitutteita.

  • Tarkoitatko jotain tiettyä tuotetta tai tuotesarjaa, joka sisältää helmiuutetta? Kuulostaa mielenkiintoiselta. 🙂 Kokeilen kyllä luonnonkosmetiikkaa jatkuvasti ennakkoluuloistani huolimatta, mutta en aina nauti sen usein kovin yrttisistä tuoksusta liiemmin ja tänä vuonna olen saanut jo kaksi herkkyysreaktiota, jotka ovat molemmat tulleet nimenomaan luonnonkosmetiikasta, minkä vuoksi olen lähtökohtaisesti vähän jännissäni aina sitä kokeillessani… :/

Kommentointi on suljettu.