Booring feat. Tweez E. R. Man

Yksi kaikkein tylsimmistä kauneudenhoitorutiineista on minun mielestäni kulmien siistiminen.

Jotenkin se on vaan ihan uskomattoman tylsää!

Miksi Suomessa ei voi olla kuten esimerkiksi Englannissa, jossa pitkin ostoskeskuksia on käytävillä kulmakarvastudioita, joissa nypitään tai langataan kulmat kuosiin ilman ajanvarausta? Näitä kulmastudioita on myös tavaratalojen kosmetiikkapisteissä ja monet niistä kuuluvat jollekin tietylle merkille. Voit käydä niissä ohimennen vaikka kerran viikossa kun vaan mieleesi tulee, että kulmat voiskin taas trimmata ja kahvituntia on vielä hetki jäljellä!

Suomessa joudut erikseen suunnittelemaan aikatauluasi ja varaamaan ajan kosmetologille (tai joihinkin kosmetiikkamyymälöihin) nypityttääksesi kulmasi ja miettimään samalla, kuinka laiskana siellä sinua mahdetaankaan pitää, kun et itse jaksa edes paria karvaa nyppiä itseltäsi pois.

Koska kulmani kuitenkin kasvavat miten sattuu ja missä sattuu enkä asu Englannissa, on niiden siistimiseen käytettävä aina välillä aikaa ja kotoani löytyviä välineitä. Ja koska tosiaan inhoan tätä näpräämistä, pyrin tekemään homman mahdollisimman helpoksi.

Saanko esitellä, kaksi kulmakarvabestistäni:

Tweezermanin pinsetit (nämä ovat mini-versiot, töissä minulla on normaalikokoiset) ja Dependin kulmatrimmeri.

Omat kulmakarvani kasvavat puolivälistä alkaen lähes poikkeuksetta alaspäin tai ainakin sinnepäin taipuen. Tämän lisäksi ne myös kasvavat usein melko pitkiksi. (Tästä perinnöstä lienee kiittäminen edesmenneen isoisäni, jonka muistan partukäynnin yhteydessä aina leikkauttaneen kulmakarvansakin. Perintö, jonka olisin voinut olla ottamatta vastaan.)

Kulmakarvojani täytyy siis lyhentää ja trimmata aina silloin tällöin, jotta niissä pysyy edes jonkun näköinen muoto yllä. Perinteisin tapa on harjata karvoja ripsiharjalla ylöspäin ja saksia kynsisaksilla pisimmät karvanpäät pois. Ääh, ihan liikaa vaivaa, sanon minä!

Laiska ihminen tarvitsee laiskan ihmisen apuvälineet ja sellainen tämä kulmakarvatrimmeri nimenomaan on. Omani on ostettu aikoinaan Kicksistä, mutta vastaavia löytyy varmasti Anttilan, Sokoksen tai Stockmannin kosmetiikkaosastoilta.

Trimmeri toimii kuin hiustenleikkuukone, eli siinä on leikkaavan terän lisäksi kaksi kampaosaa, joiden avulla voi valikoida, kuinka pitkiä karvoista tahtoo.

Pidemmällä osalla karvat jäävät vielä melko pitkiksi, eli itse käytän lyhyempää päätä. Varsinkin kun tiedän, että karvani ovat kuitenkin taas kohta kasvaneet takaisin pituuteensa.

Pattereilla toimivaan aparaattiin kytketään virta päälle ja sitä liikutetaan vastakarvaa, joilloin se kampaa vaihtopäänsä piikkien väliin karvat ja saksii niiden kärjet pois jättäen jälkeensä lyhyemmät kulmakarvat.

Helppoa, näppärää ja ennenkaikkea nopeaa, eli juuri sitä, mitä minä inhokkirutiineitani suorittaessa vaadin.

Toinen tylsääkin tylsempi osio on itse ylimääräisten karvojen nyppiminen. Jestas, että se osaa olla tylsää! Yrität epätoivoisesti metsästää pinsettiesi kärkien väliin niitä värittömiä haituvia, jotka kyllä näkyvät, mutta joista on mahdotonta saada otetta ja kiroat muutenkin niitä pikimustilta näyttäviä kulmakarvjoen alkuja, jotka tahtoisit pois, mutta joista en vaan saa otetta. Jo pelkkä ajatus koko prosessistakin meinaa saada minussa aikaan kiukun!

Onneksi olen jo muutaman vuoden ajan ollut Tweezermanin pinsettien ylin ystävä, sillä ne löydettyäni eivät mitkään muut enää vaan ole tuntuneet miltään. Tai sanotaanko, ettei mistään muista enää ole vaan tuntunut olevan mihinkään.

Tweezermanin pinsettien ideana ovat niiden poikkeuksellisen ohuet ja terävät kärjet (joissa on muuten elinikäinen teroitustakuu), joiden ansiosta niillä on vaivatonta nyppiä ohuimmat ja hennoimmatkin haituvat sekä ne lyhyet tummat sänget, joista ei meinaa millään saada otetta normaalisti.

Tweezermanin pinsetit ovat taivaanlahja naisille enkä ollut koskaan ennen niiden kokeilua tiennyt, kuinka valtava ero pinseteissä voikaan olla ja luulin jopa jo omistavani hyvät pinsetit, mutta näihin tutustuttuani saatoin enää vaan nauraa vanhoille harhakuvitelmilleni. Tweezermanit niiden olla pitää!

Ensimmäiset Tweezermanini (Slant Tweezer) sain muutamia vuosia sitten niitä maahanLinkkituovalta Carpelan Cosmeticsilta ja uudemmat (Mini Slant Tweezer) ostin edelliseltä Englannin reissultani.

Myyntipaikkoja Suomessa voi tiedustella maahantuojalta (ja niitä saa jakaa muille kommenteissa). Lisäksi pinsetteihin pääsee helposti käsiksi esimerkiksi Strawberrynetin kautta tai Beautybayssa.

Mikä on teidän suhtautumisenne kulmakarvojen laittoon? Entäpä onko teillä siihen luottovälineitä? Löytyykö teiltä Tweezermanit?

17 kommenttia artikkeliin ”Booring feat. Tweez E. R. Man”

 1. mä rakastan taas kulmien muotoilua! 😀 jotenki vaan kiinnitän ihmisessä huomiota sen silmiin ja sit kulmakarvoihin. Omistan ite kahet halpis-pinsetit, joissa toisissa on just tollane litteempi pää, ja niillä saa just helpommin ne pienetkii karvat nypittyä. Niis toisis on sit isommat päät, joilla voi nypätä pidemmät haituvat pois. Tykkään myös käyttää vahaa tohon nenän yläpuolelle (??) kulmakarvojen väliin ku siinä niitä tuppaa kasvamaan aika paljon ja niitä ei jaksa kaikkia nyppiä yksitellen. Mulla muute kans kasvaa kulmakarvat aina tosi nopeesti ja pitkiks!

 2. Kyllä tuollaisia pop-in paikkoja on useampikin ainakin täällä Keski-Uudellamaalla 🙂 Itse yleensä käyn erään kauppakeskuksen yhteydessä olevassa kosmetiikkamyymälässä ennen/jälkeen ruokaostosten. Käyn laitattamassa kulmani n. kerran 1,5 – 2 kuukaudessa ja väliajan nypin itse (Tweezermaneilla tietenkin!).

  T: P-O-P

 3. kulmakarvojen nyppiminen on ihanaa!! 😀 mä aina kasvatan pienen pehkon niitä karvoja ja voi sitä onnen päivää kun saan nyppästä ne irti :'D

  iteltäni löytyy sokkarilta sata vuotta sitten ostetut pinsetit, jotka vaan ovat mun mielestä maailman parhaat. 🙂

 4. Hassu juttu kun olen lukenut Tweezerman hehkutusta todella monesta blogista, mutta ostin viime viikolla itse Tallinnan Kaubamajasta ne niin mun mielestä ne ei eroa mitenkää Duroyn pinsetistä, jota olen käyttänyt pitkään. En tiedä sitte, onko omani joku maanantaikappale… jotenki tuntuu liian ikään kuin löysiltä nuo Tweezerman-pinsetit 🙂

 5. Ihana, että otit puheeksi noi pinsetit ja elinikäisen terotustakuun. Miten se systeemi toimii?! Itse olen tilannut omat pinsettini Ebaysta mutta mitään kuittiahan ostoksesta ei tullut. Kokemuksia kenelläkään asiasta? Terottuuko ne oikeesti uuden veroisiksi? Ja missä?

 6. Tweezermanit on ainakin mun rakkaus! <3 Ja kulmien nyppiminen on mun melkeinpä suosikki hommaa, taidan olla pimahtanut??

 7. Voi että, mä taas rakastan kulmien nyppimistä! Vaikka en Tweezermaneja omistakkaan, niin mun pinsetit on suht hyvät joilla on ihana nyppiä kulmakarvat joka päivä.

 8. Kulmakarvojen nyppiminen on tuskaisinta puuhaa ikinä. Ei kivun takia (sitä nykyään hädin tuskin enää edes tuntee), mutta se vaiva! Mulle on vielä siunaantunut tummat kulmat, joten sen kyllä huomaa jos ne on jäänyt nyppimättä. Erityisinhokki on juuri ne pienenpienet karvanpäät, joista ei vaan saa otetta ennenkö ne kasvaa vähän lisää. En myöskään voi koskaan nyppiä kulmia aamulla jos muutaman tunnin sisään on tiedossa jotain menoa, koska herkkäihoisena kulmien ympärysiho on nyppimisen jälkeen turvonnut ja punoittaa ainakin pari tuntia.

  Omaan rutiiniin kuuluu ihan vain nyppiminen ja tarvittaessa ylipitkien karvojen lyhentäminen kynsisaksien ja ripsiharjan avulla. Sävytän myös kevyesti kulmia aina kun hennaan hiukset, vaikka tummat ovat muutenkin.

 9. Minä taas rakastan kulmien nyppimistä! Joka päivä metsästän uusia nypittäviä ja ah sitä tunnetta kun ne saa nyppiä pois 😀 Saattaa kuulostaa todella oudolle mutta se tuntuu niin kivalle 😀

 10. Apua, löysin sun blogista oman kommenttini joltain vuodelta 2009 jossa kirjoitan, että pitäis ostaa Tweezermanit enkä oo vieläkään saanut niitä ostettua :D. Eilen just mietin kuinka pitäis ostaa Tangle Teezer ja samalla tuli mieleen, että ainiin "ja ne Tweezermanit" :D.

 11. Mä ostin omat Tweezermanit pari viikkoa sitten Keskiseltä, Tuurista. Siellä oli juuri noita pienempiä ja sitten isompaa mallia. Pienemmissä luki, että ei teroitustakuuta.

  • Mä kävin joskus pari kolme vuotta sitten Keskisellä noita katsomassa enkä tiedä miksen ostanut :D. Sain joskus sähköpostilla ne muutkin jälleenmyyjät, mutten oo varma onko enää niitä muistissa ja en tiedä yhtään oisko niitä tullut lisää.

 12. Vihaan kans kaikkea kulmakarvoihin liittyvää enkä osaa edes muotoilla niitä oikein. Mulla kasvaa tosi nopeesti kulmakarvat (no, kaikki muutkin karvat…) ja pitkiksi, tosin en ikinä oikeen tajua niitä lyhentää. 😮

  Tweezermanit mullakin, parhaat. 🙂

 13. En oo ikinä kuullukaan kulmakarvatrimmeristä, eikä oo itelle tullu mieleenkään, et niitä karvoja vois tai pitäis lyhentää?! 😀

  No, eipä ollu tullu sekään mieleen, että pinsettejäkin voi olla niin erilaisia. En oo kyllä muihin koskenu viime kesän jälkeen, kun ostin Brysselistä Tweezermanit. Aivan ässät! Viikko sitten näin Espoossa Sellon viereisessä Elixir-apteekissa Tweezerman-ständin, mutta unohdin käydä kattomassa tarkemmin mitä tuotteita löytyy. :/

 14. Kulmakarvojen nyppiminen on jotain niin ärsyttävää! >:o Mulla olis päivittäin uusia karvoja nypittävänä, mutta pelkkä ajatuskin kulmien muotoilusta ja siistimisestä tuottaa päänsäryn 😀

Kommentointi on suljettu.