Nyt se on keksitty: alumiiniton antiperspirantti!

Alumiinin välttely on ollut eräs trendi-ilmiö, minkä vuoksi useat asiakkaat ovat vuosien aikana tulleet pyytämään minulta alumiinitonta antiperspiranttia. Harmikseni olen kuitenkin aina joutunut selittämään, ettei sellaista valitettavasti ole olemassakaan, sillä siinä missä deodorantti vaan ehkäisee hien hajua perustuu antiperspiranttien teho nimenomaan hikoilua estävään alumiiniin. Alumiinitonta antiperspiranttia ei siis ole olemassakaan.

Alumiiniton antiperspirantti

Nyt joudun kuitenkin perumaan puheeni, sillä sain työjutun kautta käteeni tällaisen tuotteen. Kyllä, alumiiniton antiperspiratti. Tämän nähdessäni oli pakko lainata laulajatähti Sannin uusimman hittibiisin nimeä. Voiko tällaista oikeasti olla olemassa?

Desti on ruotsalainen tuotesarja, joka koostuu muutamasta tuotteesta. Yksi tuotteista on tämä Desti Turquoise Label -antiperspirantti, joka ei sisällä alumiinia tai säilöntäaineita. Sen aktiiviaineina ovat suola ja sodium bicarbonate eli natriumvetykarbonaatti eli kansakielessä leivonnassakin käytetty ruokasooda.

Alumiiniton antiperspirantti

Voivatko ruokasooda ja suola sitten käyttäytyä antiperspirantin tavoin? Pieni googlettelu osoitti, että ruokasooda on luonnonmukaisemmissa ympyröissä varsin suosittu kotikutoisen dödön raaka-aine (mm. kookosöljyyn yhdistettynä), mutta en silti löytänyt mitään virallista vastausta asiaan.

Destin sivuilla kerrotaan, että vuosien kehittelyn ansiosta he onnistuivat itse löytämään patentoimansa koostumuksen. Suolan kerrotaan hillitsevän hien hajua aikaansaavien bakteerien kasvua ja ruokasooda imee itseensä hajuja (nämä asiat löytyvät yleistietona googlettamallakin). Antiperspiranttimainen teho puolestaan tulee suolan ja propanediolin yhdistelmästä. (En ole varma, tarkoitetaanko propanediolinilla tässä yhteydeydessä propyleeniglykolia vai 1,3-propanediolia, sillä se voi ilmeisesti olla kumpi vaan). Yrityksen verkkosivuilla kerrottiin itseasiassa, että kyseessä on maailman ensimmäinen suolaan pohjautuva antiperspirantti eli ei siis ihmekään, ettei googlettelu tuottanut tuloksia.

Alumiiniton antiperspirantti

Kyseessä on siis melkoisen uniikki tuote ja kokeilin sitä todella suurella mielenkiinnolla. En ole kova hikoilija, mutta tarvitsen silti perushyvää antiperspiranttia. Pelkkä deodorantti ei missään tapauksessa riitä, joten antiperspirantilla on tehtävänsä.

Destin antiperspirantti oli levittäessä valkeaa nestettä, joka kuitenkin muuttui iholla lopulta värittömäksi. Se ei kuitenkaan ollut täysin tahraamatonta, mutta kuten verkkosivuillakin todettiin, eivät tahrat ole pysyviä (eli aivan kuten muidenkin dödöjen tapauksessa). Yllätyksekseni se piti kuitenkin varsin hyvin ja voisin hyvinkin harkita käyttäväni tätä tuotetta tavallisen antiperspirantin sijaan.

Destin dödöt tulevat tämän kevään aikana laajempaan myyntiin ja toivon kovasti, että niitä saadaan Suomenkin puolelle, sillä onhan tämä ihan mahtava keksintö! Tällä hetkellä tuotetta myy vain yksi ruotsalainen ja vain Ruotsiin toimittava verkkokauppa, mutta Destin englanninkielisillä verkkosivuilla luvataan päivittää tietoa uusista myyntipisteistä kunhan niitä tulee.


Alumiiniton antiperspirantti

Kiinnostaisiko?

24 kommenttia artikkeliin ”Nyt se on keksitty: alumiiniton antiperspirantti!”

 1. No kyllä! Tätä olisi ihan ehdottoman mielenkiintoista testata. 🙂 Hmm, keksin muuten heti yhden loistavan Suomeen toimittavan kosmetiikan verkkokaupan, jonka valikoimiin tämä olisi toooooosi hyvä lisä. 😉 Itse ainakin tilaisin heti!

 2. Kuulostaapa mielenkiintoiselta. Mutta mitenkäs sitten kaikkien ”ekomerkkien” deodorantit, niidenhän pitäisi olla (vs. niitä ainakin mainostetaan) alumiinittomia. Esim. Sante, Body Shop, Korres, Dr Hauschka, Lavera yms. ?
  Joka tapauksessa itsellänikin on ostoslistassa alumiiniton versio 🙂

  • Kyllä, ne ovat alumiinittomia, mutta siis vain pelkkiä deodorantteja eli eivät antiperspirantteja. Deodorantti ei estä hikoilua ja kainakoiden kostumista vaan auttaa vaan vähentämään hajua. Itselleni ei pelkkä deodorantti riitä, vaan tahdon antiperspirantin. 🙂

 3. No nyt kyllä kuulostaa kiinnostavalta! Ei sillä että alumiinia välttelisin, mutta on aina mielenkiintoista kun teknologia menee eteenpäin ja kehitetään uusia toimivia vaihtoehtoisia tuotteita 🙂

  • Minäkään en ole missään tapauksessa alumiinin välttelijä, mutta alan kehitys on tosiaan aina kiinnostavaa. 🙂

 4. Mä en ole oikei perehtynyt, että mikä niissä alumiineissa nyt on niin kauheaa ja sen takia mua ei pahemmin innosta tämäkään 😀 Luin kuitenkin tämän postauksen mielenkiinnolla, sillä en ole voinut välttyä alumiinivouhotukselta 🙂

   • En ole nimimerkki JA, mutta luulen hänen tarkoittavan sitä, ettei postaustasi voi lukea Bloglovinin puhelinsovelluksella kokonaan, vaan se on avattava puhelimen selaimeen. Tämä on aika yleistä kaikkien blogiportaalien kanssa. Syynä varmasti se, että sovellus näyttää vain kuvat ja tekstin, jolloin mainokset jäävät näkemättä.

 5. Jaa kiinnostaisiko? Todellakin! Runsaasti hikoilevana naisena olen tottunut myrkyttämään kainaloni mitä kauheammilla myrkyillä, joten olisi mielenkiintoista kokeilla mitä tällainen ainesosakombo saisi aikaan.

 6. Jos et hikoile kovasti, niin miksi tarvitset antiperspiranttia? Eikö antiperspirantti ole juurikin kovasti hikoileville ihmisille?

  • Hikoilen ”normaalisti”, eli jos en käytä antiperspiranttia ei paitaa/mekkoa voi välttämättä käyttää enää uudelleen. Hikoilu ei siis ole koskaan ongelma, mutta sitä tapahtuu normaalissa määrin. Antiperspirantin ideana on pitää kainalot kuivina kun taas deodorantti ei tee sitä. En itse tahdo, että kainaloissani on vaikkapa harmaissa mekoissa/paidoissa näkyvät märät läikät jossakin vaiheessa päivää. 🙂

 7. Veikkaan, että herkkää ihoa suolaneste voi myös ärsyttää.. vaikka ei myrkystä olekaan kyse.
  Kokeilisin kyllä uteliaana, vaikka monta hyvää dödöä omistan (esim. Clarins)

  • Anne
   Saako tätä ostaa jo jostain? Kovasti olisin kiinnostunut ostamaan.

Kommentointi on suljettu.