Swiss Clinic Skin Roller – Kuinka käytän rullaani ja miten se on ihooni vaikuttanut

*Sis. mainoslinkkejä

Postasin vähän aikaa sitten Swiss Clinic Skin Roller -mikroneulauslaitteesta ja lupasin palata vielä uuden postauksen merkeissä tarkemmin siihen, kuinka itse käytän rullaa ja mitä se on tarkalleenottaen iholleni tehnyt, sillä moni on ilmaissut kiinnostuksensa asiaan.

Swiss Clinic Skin Roller kokemuksia

Mikä mikroneulausrulla kannattaa valita?

Minulla on tosiaan nykyään käytössä 0,2 mm rulla, joka sopii omiin tarpeisiini täydellisesti. 0,2 mm rulla on tarkoitettu nimenomaan luomaan ihon pinnalle aktiiviaineiden imeytymistä tehostavia mikrokanavia eikä se vaikuta iholla sitä samalla lailla stimuloiden kuin hieman syvemmälle piikkinsä ulottava 0,5 mm rulla, joka puolestaan keskittyy nimenomaan aktivoimaan ihosolujen uudistumista sekä häivyttämään sitä kautta juonteita, ryppyjä ja arpia.

Swiss Clinic Skin Roller kokemuksia

Omat ihonhoidolliset tavoitteeni ovat tehostaa rullan avulla ihoa kosteuttavien ainesosien sekä pigmenttimuutoksia häivyttävien aktiiviaineiden imeytymistä.

Otsallani on orastavia ilmejuonteita, joiden syvenemistä pysyviksi rypyiksi tahdon myös ehkäistä rullan avulla. Olen 30 ja silmänympärysihoni kuivuu helposti, joten pyrin myös ehkäisemään rullauksella silmänympärysihon ikääntymistä ja sen aikaansaamia ryppyjä. 0,2 mm rulla onkin yleensä silmänympärysiholle se sopivin, sillä pidemmät neulat menevät ohuella iholla helposti jo liian syvälle.

Swiss Clinic Skin Roller kokemuksia

Siinä missä 0,5 mm rullan käyttötiheydestä on paljon erilaisia mielipiteitä, on suhtautuminen 0,2 mm rullaan lähes jokaisessa lähteessä sama: sitä voidaan käyttää iholla vaikka lähes päivittäin, mutta esimerkiksi Swiss Clinicillä suositellaan, että sitä käytettäisiin iholla 5-7 päivänä, minkä jälkeen pidettäisiin yhtä pitkä tauko.

0,2 mm rullan kanssa onkin tärkeää ylläpitää nimenomaan säännöllistä käyttörytmiä eikä kaivaa sitä esiin vain silloin tällöin, sillä toisin kuin pidemmät neulat, ei se varsinaisesti itsessään aktivoi ihon uudistumista, vaan tehostaa vain iholle levitettävien hoitotuotteiden vaikutusta. Näin ollen 0,2 mm rullan hyöty ei ole kummoinen, jos hoitotuotteidensa vaikutusta tehostaa sen avulla vain vaikkapa kerran viikossa.

Swiss Clinic Skin Roller kokemuksia

Mitä tuotteita mikroneulausrullan kanssa kannattaa käyttää?

Swiss Clinicillä on myynnissä oma hoitoseeruminsa, jota suositellaan käytettäväksi yhdessä rullan kanssa. Jos ongelmanani olisivat nimenomaan iholla jo olevat rypyt tai arvet käyttäisinkin varmasti nimenomaan tuota seerumia, mutta koska ne eivät ole minulla se ykkösjuttu, olen valinnut avukseni muita tuotteita.

Ihan mitä tahansa seerumeita ja tuotteita rullauksen yhteydessä ei kannata ihollaan käyttää, sillä jotkut ainesosat saattavat ärsyttää ihoa sille neulatessa syntyneiden mikrokanavien tehostaessa niiden imeytymistä. Mikroneulauksen yhteydessä kannattaa välttää esimerkiksi AHA- ja BHA-happoja sisältäviä ihonhoitotuotteita, eli esimerkiksi Pixin glykolihappoa (AHA) sisältävä Glow Tonic -kasvovesi ja mustapäiden hoitoon tarkoitetut salisyylihappoa (BHA) sisältävät tuotteet on suositeltavaa jätettää väliin.

Yleisesti suositeltuja tehoaineita mikroneulauksen jälkeen ovat esimeriksi C-vitamiinia, hyaluronihappoa ja epidermaalisia kasvutekijöitä (EGF) sisältävät seerumit.

Swiss Clinic Skin Roller kokemuksia

Itse käytän silmänympärysihollani tätä aiemmin kehumaani The Ordinary -merkin Caffeine Solution 5% + EGCG -seerumia, jonka kevyt koostumus sisältää runsaasti kosteuttavia ainesosia. *Tuote löytyy myynnistä Elevenin verkkokaupasta täältä.

Lisäksi käytän Lumene Valo Glow Boost Kirkastavaa & Silottavaa Hyaluronitiivistettä (*myynnissä täällä) sekä pigmenttiläiskien hoitoon ja ihon kosteutukseen tarkoitettua The Ordinary Alpha Arbutin 2% + HA -seerumia, joka myös sisältää ihoa kosteuttavaa hyaluronihappoa. *Seerumi löytyy myynnistä täältä.

Swiss Clinic Skin Roller kokemuksia

Miten mikroneulausrulla puhdistetaan?

Mikroneulauksen yhteydessä on tärkeää huolehtia hyvästä hygieniasta. Huonosti puhdistettu rulla voi aiheuttaa iholla epäpuhtauksia ja jopa ikäviä tulehduksia pöpöjen päästessä syvälle iholle.

Swiss Clinic suosittelee ihon ja laitteen puhdistamista merkin omalla Sanitizing Spray -suihkeella, mutta itse koen, että tahdon puhdistaa rullani tehokkaammin kuin vain ruiskimalla sille muutaman suihkauksen desinfiointiainetta.

Swiss Clinic Skin Roller kokemuksia

Kaadan itse rullan päälle desinfiointiainetta ja tämän jälkeen uitan ja pyörittelen rullaa vielä hetken desinfiointiaineessa, jotta se varmasti puhdistuu. Tiedän, että jotkut upottavat rullan jopa 20-30 minuutiksi desinfiointiaineeseen, mutta en ole kokenut itse, että varsinkaan tämän 0,2 mm rullan kanssa ihan niin perusteellinen desinfiointiainekäsittely olisi kuitenkaan tarpeen.

(Rullaa ei muuten kannata suunnitella puhdistavansa kuumassa vedessä keittämällä, sillä vaikka itse sen piikit ovatkin terästä, on rullan varsi valmistettu muovista, jolle keittely ei varmastikaan tee hyvää.)

Swiss Clinic Skin Roller kokemuksia

Kun olen desinfioinut rullan, anna sen kuivua hetken rauhassa, jotta kaikki kosteus varmasti haihtuu siitä. Tähän jälkeen asetan rullan paikoilleen sen omaan koteloon, jossa se saa odottaa taas seuraavaa käyttökertaa. Juuri ennen uutta käyttökertaa suihkutan rullaan vielä sitten Swiss Clinicin omaa Sinitizing Sprayta ihan vain varmuuden vuoksi voidakseni olla varma, etten lähde rullailemaan iholleni epäpuhtauksia.

Kuinka mikroneulaus tehdään?

Ihoa kehotetaan rullaamaan horisontaalisin, vertikaalisin sekä viistotuin rullausliikkein, jotta neulat varmasti luovat kanavia kaikkialle. Rullaukseen kuluu minulta yleensä aikaa viitisen minuuttia ja lisäksi käytän vielä hieman lisäaikaa otsan ilmejuonteiden lisärullailuun sekä silmäalusten ja silmän ulkonurkkien tarkkaan rullaamiseen. Yhteensä rullaan ihoani rauhallisesti ehkä n. 7 minuuttia samalla kun katson Netflixiä.

Swiss Clinic Skin Roller kokemuksia

Kuinka mikroneulaus on vaikuttanut ihooni?

Koska käytän rullaani ihoa kosteuttavien tuotteiden kanssa, olen huomannut ihollani erityisen eron sen kuivuuden vähenemisessä. Kosteuttavat ainesosat pääsevät imeytymään ihon pinnalle tehokkaammin ja ihoni pysyy paremmin kosteutettuna.

Ensimmäisen käyttökuukauden jälkeen aloin myös havaita varsinkin nenäni alueella olevien pigmenttiläiskieni haalistuneen niitä vaalentavien aktiiviaineiden päästessä vaikuttamaan iholla paremmin. Ihoni näyttää lisäksi heleämmältä, sillä paitsi että kosteuttavat ainesosat ovat imeytyneet rullauksen ansiosta iholleni paremmin, auttaa rullaus se myös aktivoimaan ihon pintaverenkiertoa, joka puolestaan kuljettaa iholle ravinteita.

Swiss Clinic Skin Roller kokemuksia

Suurimman muutoksen olen kuitenkin nähnyt silmänympärysihollani, jota vanhentavat helposti kuivuuden aikaansaamat juonteet ja vatsallaan nukkumisesta syntyvät uureet. Olet yrittänyt kiinnittää erityistä huomiota nukkuma-asentoihini, jotta molempien silmänalusten alle lankeavat uurteet pysyisivät poissa ja kun tämän on yhdistänyt Skin Rollerin ja silmänympäryksiä virkistävän seerumin käyttöön, ovat vaikutukset olleet todella positiivisia. Silmänympärysihoni on sileämpi, minkä ansiosta meikkituotteet levittyvät ja asettuvat sille paremmin. Lisäksi se myös tuntuu täyteläisemmältä ja kosteutetummalta sekä näyttää selvästi virkeämmältä.

0,2 mm rulla on ollut ihollani aivan loistava juttu ja jatkan sen käyttöä varmasti vielä pitkään. Tällä hetkellä minulla on takana vasta muutamia käyttöviikkoja ja niitä seuranneita taukoviikkoja, mutta uskon, että varsinkin pigmenttiläiskät tulevat haalistumaan iholtani entisestään, kun aktiiviaineet pääsevät rullan ansiosta vaikuttamaan ihollani paremmin ja pidemmällä aikavälillä.

*Swiss Clinic -tuotteita voi ostaa verkossa Elevenin verkkokaupasta täältä.

Swiss Clinic Skin Roller kokemuksia

Kuka muu on hankkinut Swiss Clinic Skin Roller -mikroneulausrullan ja huomannut ihollaan positiivisia vaikutuksia?

4 kommenttia artikkeliin ”Swiss Clinic Skin Roller – Kuinka käytän rullaani ja miten se on ihooni vaikuttanut”

 1. Olen käyttänyt mikroneulaus rolleria jo kolmena talvena. Aloitan loka-marraskuussa ja viimeiset rullailut helmikuussa. Teen rullaus-hoidon kerran viikossa sunnuntai-iltaisin. Välttelen auringonvaloa neulauksen yhteydessä, siksi pimeinä talvikuukausina. Tilaan rollerit Kauuneusmaailma-verkkokaupasta. Tälle talvelle tilasin erikois-seerumin rullauksen yhteydessä käytettäväksi.
  Lopuksi laitan kangasnaamion, jota käytän kaksi kertaa, kun niissä on niin reilusti nestettä pussin pohjalla.
  Ihoni tuntuu napakammalta neulauksen jälkeen, joten jatkan taas auringon kadottua!

 2. Moikka!
  Mua kiinnostaa tää rullaus, ja tilasin elevenistä nyt tuommoisen paketin (kolme erilaista rullaa) ja varren!
  Kuinka kauan yhdellä rullalla siis voi rullata? Ilmeisesti olit ollut swiss cliniqueen yhteydessä ja saanut tietoa asiasta?
  Näillä näkyminhän tuo rullailu tulee sitten melko kalliiksi, kun rullat eivät mitenkään kovin halpoja ole 😀

Kommentointi on suljettu.