Onko suunhoito tulevaisuuden kauneustrendi?

Tiedän, että olen viimeviikot jauhanut ihan loputtomiin kaikesta mahdollisesta Etelä-Koreaan liittyvästä, mutta en vain ole voinut olla pumppaamatta kaikkia mahdollisia reissussa tekemiäni havaintoja tänne bloginkin puolelle. Uskon, että paras sisältö syntyy, kun kirjoitan siitä, mistä olen itse aidosti eniten innoissani ja tällä hetkellä eniten innostusta aikaan saaneet aiheet ovat löytyneet nimenomaan Korean reissulta.

Yksi juttu, johon Soulissa käydessäni huomioni väkisinkin kiinnittyi oli, kuinka innokkaita suuhygieniatuotteiden käyttäjiä korealaiset ovat. Kun lentoni laskeutui Soulin lentokentälle, oli vessassa heti paikalla joku, joka harjasi hampaitaan. Laitoin tämän matkustuksen piikkiin, mutta reissuni edetessä minulle kävi ilmi, ettei kyse ollut vain siitä.

Korealaiset suuhygieniatuotteet Ostolakossa Virve Vee

Kahden viikon aikana näin useita kertoja ihmisiä harjaamassa hampaitaan julkisten paikkojen vessoissa, mikä tuntui minusta aluksi ainakin hyvin oudolta. Jostain syystä olin aina mieltänyt hampaiden harjauksen kodin omassa rauhassa tapahtuvaksi toiminnaksi, joka ei toki ollut niin yksityistä, etteivät muut samassa asunnossa paikalla olevat voisi sitä nähdä, mutta jota en kokenut luontevaksi tavaksi tehdä kodin ulkopuolella tai varsinkaan julkisessa vessassa. Kotona harjataan hampaat ja julkisella paikalla sitten jauhetaan purkkaa tai imeskellään pastillia suun raikastamiseksi.

Tajusin, että kyse taisi kuitenkin vain olla tottumuksesta ja minua ympäröineen yhteiskunnan asettamasta normista, sillä eihän hampaiden harjaamisessa julkisella paikalla varsinaisesti mitään pahaa ole ja Koreassa se on ilmeisesti aivan normaali juttu. 

Korealaiset suuhygieniatuotteet Ostolakossa Virve Vee

Naureskelin hieman jo viime vuonna Koreassa käydessäni sitä, kuinka keskellä kosmetiikkamyymälää olevan lavuaarin yhteydessä oli tarjolla mahdollisuus kokeilla uutta suuvettä ja laitoin sen silloin uutuustuotteen lanseerauksen piikkiin. Nyt kuitenkin näin jälleen saman ketjun myymälöissä vastaavaa suuveden testausmahdollisuutta useammassakin toimipisteessä ja kaikissa se näytti olevan suosittu juttu. Ehkä suuveden purskuttelu kertakäyttökupista julkisen myymälän lavuaarilla oli yhtä luonteva juttu kuin muidenkin kosmetiikkatuotteiden testailu myymälän meikkipeilien edessä?

Ihmisten kiinnostus suuhygieniaan on Etelä-Koreassa selvästikin varsin korkealla tasolla, mikä näkyy myös sen hoitoon tarkoitetun tuotehyllyn edessä seistessä. Tarjontaa nimittäin todellakin löytyy!

Korealaiset suuhygieniatuotteet Ostolakossa Virve Vee

Saatavilla on tietysti valtava määrä erilaisia hammasharjoja sekä hammasvälien ja kielen puhdistukseen tarkoitettuja tavanomaisia tuotteita ja erilaisia hammastahnoja. Tähänkin valikoimaan tietysti myös keksitty korealaiseen tapaan sisällyttää innovatiivisia, mutta niin kovin käytännöllisiä tuotteita, että sitä suorastaan ihmettelee, miksei näitä ole myynnissä myös meillä.

Korealaiset suuhygieniatuotteet Ostolakossa Virve Vee

Korealaiset harjaavat hampaitaan sen verran ahkerasti ja kuljettavat hammasharjoja vieläpä mukanaan, joten kulutettavien hammasharjojen määrän on oltava valtava. Tämän vuoksi tarjolla on paljon muovia ympäristöystävällisemmistä materiaaleista tehtyjä hammasharjoja. Näitä soisi meilläkin näkyvän enemmän.

Korealaiset suuhygieniatuotteet Ostolakossa Virve Vee

Niiden lisäksi myynnissä on kuitenkin myös käteviä Toothbrush Sanitizer -tuotteita, jotka tappavat hammasharjan pöpöjä auttaen pitämään hammasharjan raikkaana ja mahdollisesti jopa pidentävät sen käyttöikää. Näitä tuotteita on saatavilla paitsi kotikäyttöisinä, isompina versioina, mutta myös kompakteina, kotelomaisina tuotteina. Jonkun pienen, harjasosan päälle asetettavan tuotteen sisältöä tavatessani totesin sen hyödyntävän puhdistavasta vaikutuksestaan tunnettuja eteerisiä öljyjä ja jossakin kannettavassa kotelossa puolestaan oli printattuna UV-teksti. 

Korealaiset suuhygieniatuotteet Ostolakossa Virve Vee

Erilaisten hammaslankojen ja vastaavien apuvälineiden tarjonta on tietysti myös laaja ja itse ostin kokeeksi hammaslankaa, joka laajenee suussa. Voi olla, että tällaista on saatavilla meidänkin markkinoillamme, mutta en ole itse kiinnittänyt sellaiseen huomiota.

Korealaiset suuhygieniatuotteet Ostolakossa Virve Vee

Päädyin hankkimaan reissusta myös hammasharjoja ja kyllä, monikossa. Kyse ei kuitenkaan ole mistä tahansa hammasharjoista, vaan kompakteista reissuharjoista, joita suussa jauhamalla ja pyörittelemällä hampaat tulevat puhtaiksi. Tämä tuote on itseasiassa tehty Englannissa, mutta korealaisten suuhygieniaobsession ja tuotteen innovatiivisuuden huomioiden ymmärrän todellakin, miksi näin sen myynnissä ensimmäistä kertaa juurikin Soulissa. Mikään ympäristöystävällinen vaihtoehto tällaiset harjaspäät eivät tietenkään ole, mutta yksi tällainen kompakti kapseli olisi kätevää pitää käsilaukussa yllättävien tilanteiden varalta.

Korealaiset suuhygieniatuotteet Ostolakossa Virve Vee

Kiinnostamaan jäivät vielä hampaiden puhdistukseen tarkoitetut liinat, joilla voidaan pyyhkiä hampaiden pinta puhtaaksi esimerkiksi punaviinin juonnin jälkeen sekä jättimäiset hammasharjat, jotka vaikutivat suorastaan hämmentävän kookkailta voidakseen olla käytännöllisiä.

Korealaiset suuhygieniatuotteet Ostolakossa Virve Vee

Erityistä oli myös se, kuinka paljon suuhygienian puolelta löyty ”luksustuotteita”. Mistään satasien hammasharjoista ei nyt sentään kuitenkaan puhuta, mutta useammalla merkillä oli ihan hieman tavallista tyylikkäämmältä näyttäviä hammastahnoja ja hammasharjoja, jotka oli selvästi tehty sekä tuomaan luksusta arkeen että tyyliä kylppäriin.

Korealaiset suuhygieniatuotteet Ostolakossa Virve Vee

Luksustuotteissa erityistä oli tietysti paitsi tuotteiden design, mutta hammasharjojen kohdalla myös materiaalivalinnat. Tässä yllä olevassa hammasharjassa on kiinnitetty huomiota paitsi hammasharjan muotoiluun ja harjojen asetteluun myös erityiseen varren yksityiskohtaan: hammasharjan varressa oleva kolo on tarkoitettu puristamaan hammasharjatuubia! (Hammasharjalla on hintaa vähän alle 10 euroa ja hammastahnalla vähän alle 20 euroa.)

Jäinkin Soulin suuhygieniatuotteita mielenkiinnolla tutkiessani miettimään, voisiko hampaiden hoidosta ehkä tulla tulevaisuudessa suurempikin trendi?

Korealaiset suuhygieniatuotteet Ostolakossa Virve Vee

Millaisia hampaiden hoitajia te olette?


Lue myös:

Testissä silikoninen FOREO ISSA -hammasharja

 

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

11 kommenttia artikkeliin ”Onko suunhoito tulevaisuuden kauneustrendi?”

 1. Onko mitään tilastoja kuinka paljon siellä ihmisillä on hampiden kiinnityskudossairauksia ja kariesta? Varmaan huolehtivat yhtä hyvin myös lastensa hampaista. Todella mienkiintoinen postaus, olen suun terveydenhuoltoalalla töissä, joten kiinnostaa kaikki suuhun liittyvä. Jenkeissä on hyllykaupalla mitä erilaisempia suuhygieniatuotteita ja hammasvälienpuhdistukseen tarkoitettuja “painepesureita”, mutta Korea vie kyllä voiton !

 2. Hampaiden ja suun hoito saisivat olla kyllä tälläkin hetkellä jo megatrendejä, nimittäin suomalaisten suun hoito ja hampaiden kunto on osittain aivan pohjamudissa, ja karies ja ientulehdus jylläävät jo pienillä lapsilla! Siksi on mahtavaa, että toit asian esille blogissasi!

 3. Kiinnostavia! Oliko siellä myös sähköhammasharjoja ja oliko niissä erikoisuuksia?

 4. Noita pureskeltavia ”hammasharjoja” saa (ja on jo kauan saanut) useilta lentokentiltä ihan ilmaiseksi.

  Olen vuodesta 1995 tehnyt töitä kv. tiimissä, ja kyllä meillä on aina ollut kokousaterioiden jälkeen tunkua vessoihin pesemään hampaitamme, eli ihan tuttu juttu. Ehkä se sitten suomalaisille on jotakin uutta?

  • Mä en kyllä ole nähnyt, vaikka olen matkustanut paljon. Missä kentillä oot Anne Maria nähny niitä? Nykyisessä työympäristössä on 40-50 eri kansallisuutta ja ainoastaan yksi suomalainen pesee työpäivän aikana hampaitaan siten että muutkin näkee. Voi olla että oot ollut tosiaan melko pitkään kv-ympäristössä kun sun suomi kuulostaa töykeältä.

   Kiitos Virve taas mielenkiintoisesta kirjoituksesta!

 5. Tungin hammaslanka on tosiaan parasta, sitä saa suomeen iherbista.

  Paras hampaiden välien puhdistaja on ns. water floss, itselläni on panasonicin sellainen, se puhdistaa ienrajan ja hampaan välit täysin.

  E-koreassa ei vielä niin suosittu, mutta esim. usassa water floss on aika yleinen jo, amazonista saa tilattua niitä.

 6. Aak, ahdisti niin paljon sun Insta storyssa Lumenen joulukalenterin sisällön spoilaavat kuvat, että oli pakko mykistää sun tarina joulun jälkeen sitten taas. Nyt yritän tyhjentää aivot näkemästäni. #firstworldproblems

  • Tilanne korjattu Instassa ja mahdolliset spoilaukset peitetty, pahoittelen jos näit liikaa tuosta yhdestä sivuston tuotekuvasta. 🙂

 7. Kaikki hammashygieniään kiinnittyvä kiinnostaa, SUomeen saisi tosiaan tulla lisää sen alan innovaatioita. (ehkä tässä olisi lisävinkki Elevenille..?)
  Hammasharjana käytän aina kotioloissa sähkösellaista, mutta pureskeltava voisi olla tsi kätevä tien päällä…

  • Toivon, että ainakin saadaan kehitettyä siihen suuntaan, että saadaan meille myyntiin niitä ympäristön kannalta perinteisiä hammasharjoja parempia vaihtoehtoja! 🙂

 8. Jäin miettimään esim. noita pureskeltavia harjapäitä, fluoriahan niissä ei ole, eli kyseessä on pelkkä mekaaninen puhdistus ja tuskin kovin tehokas sellainenkaan. Ihan hauska tuote sinänsä. Olisi kyllä mielenkiintoista tietää missä kunnossa korealaisten suut ovat, makeita ja happamia juomia juodaan ainakin muualla Aasiassa valitettavan paljon.

Kommentointi on suljettu.