Päivä 22: Tavarapaljous ahdistaa…yhä enemmän!

Kuten olen jo maininnut, on minulla edessä muutto. Muutamme tarkalleen ottaen viikon päästä uuteen, tilavempaan asuntoon. Muuton pitäisi olla superhelppo verrattuna aiempiin muuttoihini. Esimerkiksi edellisessä muutossani minun piti saman päivän aikana tuoda nykyiseen asuntooni tavaraa mieheni asunnolta ja omalta väliaikaiselta asunnoltani sekä 200 km päästä vanhalta asunnoltani, veljeni asunnolta sekä vanhempieni asunnolta. Oli vuokrattava kuorma-autoa, sovitettava monien ihmisten aikatauluja ja saada kaikki tavarat viidenteen kerrokseen.

Tämän muuton pitäisi olla helmpompi. Kannamme tavaroita kotioveltamme kolme metriä hissille, matkustamme hissillä kaksi kerrosta ja kannamme tavaroita neljä metriä. Ja kas, olemme perillä uudessa osoitteessamme! Hitaampi älyisille tarkennan, että muutamme siis samassa talossa ja samassa rapussa ja kaksi kerrosta alemmaksi. Helppoa kuin mikä siis! Ei autoja, ei tavaran sitomista tai useita autoreissuja, ei mitään… Mutta hemmetti tätä pakkaamista!

Kuvittelin, että olisin onnistunut vähentämään tavaramäärääni huomattavasti. Mutta vielä mitä! Tyhjensin makuuhuoneen kaapit sekä suuren osan muista kaapeistamme päätyen tällaiseen tavaravuoreen:


Joitakin laatikoita on vielä keittiössä ja esimerkiksi astiat ovat pakkaamatta, samoin ulkovaatteet. Eihän tuo mikään hirveä tavaramäärä ole kun siinä kuitenkin ovat kaikki kahden ihmisen tavarat (niin no, kellarissa on hieman lisää…), mutta olin jotenkin vaan kuvitellut, että niitä olisi ollut vähemmän.
Suurimaan pettymyksen minulle tuotti hiustuotteideni määrä. Olin kuvitellut vähentäneeni niiden määrää todella paljon ja kulutustahtini olevan hyvällä mallilla. Sitten kokosin ne kaikki tähän koriin ja kauhistuin hieman. Näin paljonko niitä on?!

Kauhistelin hetken asiaa, kunnes sitten ryntäsin entistäkin enemmän kauhuissani makuuhuoneeni meikkilaatikostolle, jota en ole vaivautunut mitenkään pakkaamaan (helppo siirtää kokonaisena). Ja mitä kaikkea sieltä löytyikään! Tämä koko laatikko on täynnä tukkatuotteita:

Tajusin, että mikäli heittäisin pois kaiken kauneudenhoitoon liittyvän (meikit, tukkatuotteet, ihonhoito, hiuslitteet yms…), häviäisi tavarakasastamme noin puolet. Ihan järkyttävää! Eli tahtoisin vähentää tavaraa, mutta voin vähentää sitä vain kuluttamalla sitä enemmän. Ei mitään järkeä. Enkä todelakaan raaski luopua näistä tai myydä näitä pois, sillä kaikki ovat huippu tuotteita. Olen jo jonkun aikaa himoinnut yhtä tiettyä hiusharjaa, mutta päätin, että saan hankkia sen vasta, kun olen käyttänyt loppuun kaikki hoitoaineeni. KAIKKI! Ehkä saan sen itseltäni siis joululahjaksi…jouluna 2012!

Yksi kommentti artikkeliin ”Päivä 22: Tavarapaljous ahdistaa…yhä enemmän!”

  1. Voi vitsit tykkään tästä blogistasi! Itse en ole kosmetiikkaihmisiä vaan juuri niitä, jotka ostavat uuden kun vanha on loppunut. Omistan vain yhden ripsivärin ja 3 huulipunaa on minusta jo paljon.

    Mutta vaatteeni sitten… Minulla on tällä hetkellä kaksi pientä sisäänastuttavaa kaappia täynnä, yksi lipasto täynnä ja yksi vaatekaappi täynnä. Olen paniikissa koska rakastan vaatteitani enkä voi luopua niistä. Mutta niitä on vaikeampi kuluttaa loppuunkin… Kärsin tästä mielettömästi ja ahdistun melkein päivittäin. Olen tavallaan ostolakossa tämänhetkisen taloudellisen tilanteeni takia. Mutta huomenna minun on saatava edes yksi mekko sillä viimeksi shoppailin maaliskuussa. Kamalaa! Samalla niin huono omatunto.

    Hauskaa lukea kohtalontoverin juttuja ja kun luin tämän postauksen lopun, nauroin ääneen. 😀

Kommentointi on suljettu.