Testissä bareMinerals Matte Foundation

Moni on pyytänyt kokemuksiani bareMineralsin Matte-pohjasta, joten tässähän näitä omia kokemuksia sitten vihdoin tulisi.

Kaikki eivät ole innostuneet bareMineralsin tavallisen pohjan jättämästä heleästä pinnasta, joten heitä varten kehitettiin oma mattaisempi versio.

Tuotteen sisältö näyttää tältä:
Active Ingredients: Titanium Dioxide, Zinc Oxide.
Inactive Ingredients: Lauroyl Lysine, Silica, Calcium Silicate, Soil Minerals. May Contain: Mica, Titanium Dioxide, Iron Oxides.

(Inhoan tuota jenkkien epäselvää merkitsemistapaa ja tuota aktiivisten aineiden esiinnostoa. Sitäpaitsi jos tuotteen aktiivinen aineosa on titanium dioxide, niin miksi ihmeessä se on samaan aikaan vain ”may contain” listalla?)

Lähtökohtana oli tämä. Silmissä ja huulissa meikkiä (ja näköjään vähän huulien yläpuolellakin…) ja silmänalusilla kevyesti Diorin Nuden peiteainetta (mattapohjan laittaminen silmien alle kun ei houkutellut).

Ja tähän pohjan kanssa sitten päästiin.

Pohja on iholla tosiaan mattaisempi kuin alkuperäinen versio, muttei silti mikään raskas mattainen, vaan itseasiassa ihan heleä.

Ongelmaksi muodostui vaan alkuperäista versiota huonompi peittävyys. Olen nimittäin tottunut, että bM:n pohjalla saa iholle hyvinkin peittävää jälkeä (oikein käytettynä) ja pari ohutta mineraalipohjakerrosta riittää haluamani jäljen saavuttamiseen. Tätä jouduin kuitenkin lisäämään iholle jopa viitisen kertaa ja peittävyys oli silti vain tällainen:

Lopulta minulla meni hermot ja sipaisin päälle yhden kerroksen bM:n peruspohjaa ja lopputulos oli hetkessä parempi:

Ihana rakas vanha tuttu bareMineralsin pohja on minun ihollani ehdottomasti lyömätön enkä tahdo vaihtaa sitä uuteen Matte-versioon. Tykkään itse muutenkin enemmän vanhan heleästä ja kuulaasta, mutta tarvittaessa hyvinkin peittävästä pinnasta.

(Mutta siis ennen kaikkea katsokaa nyt jälleen noita viimeisessä kuvassa näkyviä ihanasti taipuvia ripsiä! Olen vieläkin ihan innoissani siitä, että saan ripseni nykyään taipumaan!)

Kuivalta tämä mattaisempi versio ei iholla onneksi tuntunut (eikä oikeastaan näyttänytkään), mutta jostain syystä se vain jätti minut hieman kylmäksi. Minun ihollani alkuperäinen versio toimii paljon paremmin ja tykkään sen loistavasta peittokyvystä huomattavasti mattapohjan puolipeittävää pintaa enemmän.

Matte-versio on kuitenkin varmasti kiva tuote niille, jotka tahtovat mattaisempaa pintaa ja vain kevyempää peittämistä.

Onko joku muukin jo ehtinyt kokeilla tämän pohjan? Mitä olette tykänneet?

28 kommenttia artikkeliin ”Testissä bareMinerals Matte Foundation”

 1. "Olen nimittäin tottunut, että bM:n pohjalla saa iholle hyvinkin peittävää jälkeä (oikein käytettynä) ja pari ohutta mineraalipohjakerrosta riittää haluamani jäljen saavuttamiseen."

  Tartun nyt inhottavasti tähän virkkeeseen. Itselleni tuli tällä viikolla BM:n peruspohja, ja yleensä minun pitää levittää sitä aika runsaalla kädellä, jotta tulos olisi peittävä. Levittämiseen käytän Everyday Mineralsin jumalaisen pehmeää kabukia, ja pahimmat epäpuhtaudet peitän vielä EM:n peiteaineella. Olen käyttänyt mineraaleja nyt parisen vuotta, ja silti levityksen kanssa on ongelmia. Joten voitko joko tässä selittää tai tehdä joskus vaikka videon mineraalipohjan levityksestä? Olen lukenut aiheesta useita artikkeleita, ja jotenkin asia ei ole vain iskostunut kallooni…

 2. Mulle matte-versio oli hiukan pettymys peittävyyden kannalta, pitäis ostaa erillinen peiteaine jos tuolla meinaa saada virheettömän ihon. Itsekin "sorruin" laittaan tavallista bm:n pohjaa päälle. Tulipahan testattua, tosi hyvä tuote, jos iholla ei ole kovin kauheita virheitä peitettävänä. Jatkossa aion kuitenkin pysytellä bm originalissa ja lauressin ethereal-meikkipohjassa. Suosittelen muuten lämpimästi kokeileen jälkimmäistä!

  Mitä kabukia olet käyttänyt pohjien levitykseen? BM:n kabuki on tosi karhea… Ja everydaymineralssin kabuki ei kestä kauaa päivittäistä käyttöä.. Kaipaisin pehmeää ja kestävää kabukia meikkipohjan levitykseen.

 3. Oho, aika jännä, että siinä on vähemmän peittävyyttä! 😮 Olisin jotenkin luullut, että siinä on enemmän kuin originalissa. Nooh, pysympähän minäkin ainakin vanhassa rakkaassa BareMineralsissa 🙂

 4. Arvasinkin että tämä on yhtä surkeaa kuin tavallinen. Mä en vain ymmärrä miten tälläisestä kurasta pyydetään mielettömiä summia etenkin kun paljon parempia saa yli puolet halvemmalla ( Everyday minerals ja Essentia Naturale ). Säälittää ihmiset jotka uskoo näihin mainoksiin, uskoinhan niihin itsekin ja olin todella typerä.

  Itse petyin siihen ettei nämä pohjat peitä yhtään ja siihen mitä ne aiheuttivat iholleni. Järkyttävää paskaa suoraan sanottuna ja starttipaketti 99e. No eihän se tyhmä ole joka pyytää…

  Yleensä en pety kosmetiikkaan mutta Bare mineralsilla ei kohtaa hinta-laatusuhde, ei sitten yhtään. Jos hinnat olisi alhaisemmat niin en olisi näin raivoissani merkille mutta.
  Se starttipaketin dvd:kin on yhtä huijausta, näytetään miten helposti tuotteen muka saa kasvoille ja miten sitä ei tarvitse paljoa laittaa. Niinpä niin.

 5. Voi apua, haluaisin niiin kovasti kokeilla tota bareMineralssia, mutta kun hinta vaan kirpaisee aika pahasti. :<< Osaatko muuten sanoa, että mikä olisi paras paikka tilata se Get Started Kit, ihanko niiden omilta nettisivuilta vai jostain ulkopuoliselta? Ja miten ihmeessä mä muka osaan valita oikean sävyn väliltä fair-light-medium… :——-D

 6. Minulla olisi sinulle kysymys, joka vähän poikkeaa tästä aiheesta, anteeksi. :/

  Haluaisin oppia käyttämään rajauksia silmissä ja eyelinerillä saisi itseäni miellyttävän lopputuloksen, mutta en vain osaa levittää sitä. Olen harjottelut vuosia, mutta tuntuu että ripseni ovat vain tiellä. 🙁 Joskus onnistu, mutta siihen kuluu sitten hulvaton määrä vanupuikkoja. 😀

  Ja sitten se kysymys: Olen miettinyt Gel Linerin hankkimista ja Coastal Scentsiltä löytyisi kohtuuhintainen. Sitä ilmeisesti levitetään hyvin ohuella rajaussiveltimellä, niin pitääkö siveltimen olla kuiva vai märkä? 🙂

 7. Matte pohja houkutteli ennen tätä postausta, ajattelin, että sillä saisi peittävämmän lopputuloksen! En ilmeisesti osaa levittää sitä pohjaa niin, että se peittäisi kunnolla. Oletko tehnyt (olet varmaan) jotain postausta mineraalipohjien levittämisestä? Täytyykin etsiskellä:) Mutta jos et ole, niin olis kiva jos tekisit!

 8. Sanot että peittävää jälkeä syntyy "oikein käytettynä", miten sitä käytetään oikein?
  Nyt, kun olet jo paljastanut kasvosi, voisitko tehdä meille videon jossa teet bareminerals pohjan vaihe vaiheelta?

 9. En ite huomannu mitään peittävyyseroa ton matan ja perus bareMineralsien välillä. Musta vaan tuntui että se matta oli jopa liian matta, tykkään nimittäin siitä alkuperäisestä. Tuntui kuitenkin että matta pysyy mun kasvoillani paremmin. Sekoittelin sitten kumpaakin niin, että sain hieman matemman ja pysyvämmän ja on toiminut!

  Eilisenkin päivän juoksin tihkusateessa ja vielä kolmen aikaan yöllä pohja näytti melkoisen hyvältä, vaikka meikit oli laitettu naamaan jo kymmenen aikaan aamulla. Hämmästyin todella, sillä mulla on ollut myös päiviä, jolloin ei ole pohja pysynyt millään (tosin täysin sillä originaalilla tehtynä).

 10. Olisko sulla jotain erityisiä neuvoja ton bm peruspohjan laittamiseen? Mulla kun ei ole hajua onko siinä alotuspakkauksessa jotain ohjeita kun en sitä voinut ostaa, ei löytynyt omaa väriäni tuolloin (alotuspaketeista, pelkästään irtona) ja tyydyin ostamaan pelkän pohjan..

 11. Moikka! Mitä silmämeikin pohjustajaa suosittelisit hintaan noin 20€?

 12. Mitä sävyä käytät Dior Nude -peiteaineesta? Pähkäilen sävyjen 001 ja 002 välillä. Myyjä suositteli tummempaa (ja heiltä oli 001-testeri hukassa :D), mutten uskaltanut ostaa näkemättä sitä vaaleampaa.

 13. sara.: Työkaverini käyttää bM:n pohjaa ja tekee sillä todella hyvän peiton iholleen. Hän käyttää sitä "runsaasti" ja hänellä purkki kestää viisi kuukautta. Toki kaikki ei sovi kaikille, mutta olen itse nähnyt tällä tehtävän niin mielettömiä peittämisiä, että voin sanoa tällä saavan hyvinkin peittävää jälkeä.
  Tekeillä on jo pitkään ollut postaus aiheesta, joten yritän saada sellaisen teille. 🙂

  Anonyymi: Omat Everyday mineralsin kabukini ovat kyllä kestäneet hyvin, mutta käytän tosin aina välillä bM:n omiakin. The Body Shopin kabuki on ainakin aivan ihastuttavan pehmeä. 🙂

  Anonyymi: Niin minäkin kuvittelin. :/

  Charming Nails: Kaikki ei vaan sovi tosiaan kaikille. Itse olen nähnyt tuolla tehtävän niin mielettömiä peittämisiä, että voin kyllä sanoa tuon peittävän hyvin oikein levitettynä. 🙂

  Sofia: Mitä meikkivoidesävyjä sinulla on muilta sarjoilta ollut? Niiden avulla voisin onnistua neuvomaan sopivan starttipaketin sävyn.
  Feelunique.comista saat tuon postikuluitta tämän hetken kurssin mukaan hieman alle 42 eurolla, eli huomattavasti Suomen hintoja halvemmalla. 🙂

  Anonyymi: Mielestäni hyvä ja helppo nestemäisen rajauksen tekoon käytettävä tuote on YSL:n super ohut Easy liner, josta ei tule kerralla liikaa eikä jälki ole liian märkää. Mös Natural Coden lineri on kiva, sillä se ei ole liian märkä tai sylje kerralla liikaa tuotetta.
  Geelirajaus on myös näppärä, sillä jälki on hieman intensiivisempi kuin kynällä, mutta pehmeämpi kuin nestemäisellä ja levitystä on helpompi kontrolloida kuin nestemäisen kanssa kun vain sivellin on omaan käteen istuva. Käyttäisin itse kuivana.

  Anonyymi: Suunnitteilla on pitkään ollut videopostaus aiheesta, mutta kuvaamisen jälkeen itsekritiikki on voittanut aina. 😉
  Yritän väsätä aiheesta postauksen. 🙂

  Anonyymi: ^

  ele: Pitäisikin kokeilla sekoittaa. 🙂

  Anonyymi: YouTubesta löytyy hyvät vinkit videomuodossa. 🙂

  Nunt: Hahaa, täytyy pitää mielessä. 🙂

  Anonyymi: Urban Decayn pohjustaja Lookfantasticista tai Beautybeaysta esimerkiksi.

  prettyplush: Minulla on pienet näytteet sävyistä 001 ja 002 enkä oikein ole vielä päässyt selvyyteen kumman ottaisin. Kummatkin ovat hyviä, mutta rottakuurin takia ihoni lehahtelee helposti punaiseksi ja silloin 001 jättää vaan vaaleat rinkulat silmien ympärille. Siksi 002 on suosikkini tällä hetkellä. Rottakuuri loppuu kuitenkin viikon kuluttua, joten täytyy sitten katsoa, olisiko 001 kuitenkin parempi. 001 on selkeästi vaaleampi kuin 002.

 14. kannattaa levittää mineraalipohja flat top-kabukilla. Ainakin EDM:llä on hyvä. Tulee paljon peittävämpi jälki kuin pyöreä päisellä kabukilla.

 15. Osaisitko suositella mulle jotain hyvää, mutta melko halpaa meikkivoidetta? Hintaa ei saisi olla kauheasti yli 20 euroa. Olen todella kalpea, joten meikkivoiteen on oltava aika vaalea. Finnejä löytyy jonkin verran ja ihoni on vähän rasvainen erityisesti t-alueelta.

  Olisi myös kiva, jos voisit suositella jotain hoitoainetta värjätyille hiuksilleni. hiukseni ovat toosi paksut,mutta nyt niitä on alkanu irtoilemaan vähäsen, en tiedä johtuuko värjäyksestä (en ole kuitenkaan vaalentanut) vai kenties kylmyydestä vaiko jostain muusta.

  Kiitos!

 16. Heippa Virve! Olisiko sinulla antaa hyviä vinkkejä Cliniquen almost powder makeup:in käyttöön liittyen? Käytätkö tämän kanssa erikseen jotakin peiteainetta?

  Kiitos kovasti! 🙂

 17. Anonyymi: Olen yrittänyt saada jonkun selkeän eron iholleni tasaisella ja pyristetyllä kabukilla,
  mutta en vain itse näe tuota eroa. Ilmeisesti tasapäinen sitten kuitenkin tekee peittävempää
  jälkeä. 🙂

  Anonyymi: Meikkivoiteista mieleeni tulevat Max Factorin Lasting Performance ja Lorealin Infallible.
  Olen vähän huono suosittelemaan hoitoaineita, sillä minulla on todella vähän kokemusta
  tällä hetkellä myynnissä olevista, koska kaappini ovat pitkään olleet täynnä vanhempaa tavaraa… 🙂
  Hiustenlähtöön ei kuitenkaan voi millään hoitoaineella vaikuttaa.

  Anonyymi: Sivellin kannattaa vaihtaa sieneen, jos havittelee peittävempää jälkeä. Itse käytän yksinään sienellä, mutta toki alle voi laittaa tarvittaessa peiteainetta.:)

 18. Ajattelin, että voisin syksyllä hankkia starterpaketin.. varmaan sen light-sävyn. Tällä hetkellä mulla on käytössä Lumene Natural Code meikkivoide ja sävy taitaa olla toiseksi vaalein… joku cream..? Ja luulen, että se on justiin passeli mun iholle. En kyllä ole sen kummemmin tutkinut, että onko ihoni kelta- vai punapohjainen. Sopisikohan tämä light-väri sitten iholleni? 🙂 Danke!

 19. Anonyymi: Sävy Light on selkeästi keltainen, mutta starttipaketissa tulee mukana myös sävyFairly light joka on neutraalimpi ja varmasti parempi sävy. 🙂

 20. Itseäni kiinnostaisi kovasti yhdistää tuo bM:n peruspohja youngbloodin mineral rice setting powderiin, pitääkseni t-alueeni mattamaisena. Pitääkö tuo bM:n veil mattana? Haluaisin kuitenkin pitää pohjan mahdollisimman puhtaana joten tiedätkö mitä tuo youngbloodin puuteri sisältää?

 21. Itse tilaan bM:ää Beautybaysta tai Gorgeous shopista.
  Aloituspakkauksen hinnaksi postituksineen tuli noin viiskymppiä, kun taas kicksissä hinta on 99€! Toimitus ja muu sujuu kuin tanssi 🙂

 22. Coco Karlandi: Feelunique taitaa olla vielä hieman edullisempi vaihtoehto (ihan pari euroa) monien bM:n tuotteiden kohdalla kun ei tule postareitakaan. Gorgeous shopista en olekaan itse kuullut, pitää tutustua. Kiitos vinkistä! 🙂

 23. Toivottavasti ei porukat nyt hermostu, mutta mun iholle sopii jostain syystä kuin nakutettu L'Orealin mineraalimeikkipuuteri. Siis se, missä pyöreä korkea purkki on kaksikerroksinen ja "pullasuti" on läpinäkyvässä yläosassa. Siinä on mineraaleja 95% ja loput on muita aineita.

  Mulla se vaan levittyy parhaiten, peittää myös parhaiten ja iho näyttää niin äärettömän sileältä ja hehkeältä sitä käyttäessä. Eikä se kutita tällaista moniallergista, mikä on suuri plussa. Hintakin oli tarjouksessa vaan alle 15,-.

  Sekoittelin sen ihan vaaleimmasta (translucentista tms) ja sitä seuraavasta sävystä hyvin vaalean talvisävyn, ja kohta voinkin tehdä sekoituksesta hiukan tummemman, jos tässä saisi hiukan väriä nassuun jossain vaiheessa 🙂

  Hankin sitä varten todella laadukkaan kabukin MsChicistä juuri äskettäin. Jälki on kautta linjan unelmaisen kaunista.

 24. osaatko virve sanoa et löytyykö lontoosta kuinka halvalla puhtaita mineraalimeikkejä? 🙂

Kommentointi on suljettu.