Tahdon sun kainaloon

Pari dödökokeilua rikkaampana ja hitusen fiksumpana tänään täällä taas, eli hei vaan.
 
Valikoin loppukesästä dödöostoksilla ollessani Garnierin Mineral-dödöjen valikoimista  kokeiluuni kaksi, jotka molemmat osoittautuivat omilla tavoillaan messeviksi vaihtoehdoiksi.
Turkoosi-violettikorkkinen Ultra-Dry -versio lupasi paitsi alkoholittoman ja parabeenittoman koostumuksen myös erinomaisen pidon. Puhtaan raikkaalle tuoksunut antiperspirantti piti minun käytössäni tämän lupauksen mainiosti joskin tummia vaatteitani välillä hieman valkoisilla rannulla tuhrien. Mikään absoluuttinen hikoilunestäjä tämä ei ollut, mutta varsin hyvä perusdödö silti.
Pinkki-valkokorkkinen Invisible-versio puolestaan lupaili aivan erityisesti olla tahrimatta tummia vaatteita sekä olla värjäämättä vaaleita vaatteita. Ultra Dry -dödön kohdalla ymmärsin 48 tunnin lupauksen liittyvän kuivana pitämiseen, mutta en päässyt pakkauksen perusteella ihan täyteen varmuuteen, lupasiko tämäkin samaa voimakasta pitoa vai vaan olla 48 tuntia tahrimatta (mikä toki sekin on mielenkiintoinen aikamääreellinen lupaus tahrimattomuudelle)?
Pidin itse ehkä ihan hitusen enemmän tästä pinkkikorkkisesta versiosta, jonka tuoksu oli myös puhdas, mutta hitusen Ultra Dryta kukkaisempi. Tämän kanssa myös vältyin tahroilta paremmin, vaikka en kiinnittänytkään tuotteen käytön aikana asiaan mitään huomiota. Ehkä tämä juuri kertoi siitä, ettei tahroja syntynyt? Toisaalta turkoosikorkkisessa versiossa oli ehkä hitusen parempi pito.
Pinkkikorkkinen tuote oli täytynyt säädellä koostumukseltaan miellyttävämmäksi, minkä vuoksi tuotteen sisältökin oli aineosalistaltaan pidempi turkoosikorkkiseen kaveriinsa verrattuna. Turkoosissa kun riitti, että tujumpi pito ja mukava tuoksu ovat kunnossa.
Dödöissäni on oltava aina reilun kokoinen pallo ja sellainen näistäkin löytyi. Pallo annosteli dödöä sopivasti ilman, että palloa joutui pyörittelemään liian kauaa tai vastaavasti myös ilman, että kainalot kastuivat paksusta dödökerroksesta nopeasti.
Tykkäsin näistä kahdesta paljon, joten mieleni tekisikin kokeilla valikoimissa olevista merkin mineraalidödöjen nimellä kulkevista antiperspiranteista vielä joku muukin. Näitä kuitenkin oli ostohetkellä kaupassa useamman erilaisen dödön rivistö jöpöttämässä.
Oletteko te kokeilleet Garnierin Mineral-dödöjä? Oletteko tykänneet?

37 kommenttia artikkeliin ”Tahdon sun kainaloon”

 1. Tuo Ultra Dry on oma suosikkini markettidödöistä; puhdas tuoksu ja omalla kohdallani täydellinen pito. Ainoa, mikä on vialla ja pilaa samalla kaiken, on, että tuo korkki ei ole kunnolla ilmatiivis! Kaikki dödöjämät, jotka pallon reunamille jäävät, kuivuvat korkin pitämättömyyden vuoksi käyttökertojen välillä ja kappas, aina korkin auki kiertäessään varisee kuivunutta deodoranttia ulos. Käytin muutoin hyvää dödöä useamman pullon putkeen, mutta lopulta ärsytyskynnys ylittyi kunnolla ja vaihdoin merkkiä. 😛

 2. En tykännyt yhtään, kun minulla joku tämän sarjan dödöistä pari vuotta sitten oli. Ei suojannut, entisestään vain pahensi hien hajua ainakin minulla. Huhhuh, en tule ostamaan uudestaan, vaan pysyn suosiolla Rexonassa! 😉

 3. Garnierin dödöt olisivat muutoin parhaita marketeista löytyviä (ihanat tuoksut, ok pito, ei tahraa, levittyvät hyvin) mutta pidempiaikaisessa käytössä aiheuttavat tolkutonta kutinaa kanaloihin 🙁

 4. Molempia olen kokeillut ja pitkään jo käyttänyt tuota turkoosikorkkista. Kaikki muut, mukaan lukien tuo pinkkivalkoinen, saman sarjan deot olen joutunut hylkäämään huonon pitävyyden vuoksi. Ei deodorantin ole tarkoitus pettää heti parin tunnin päästä.

  Tykkään erityisesti tuosta turkoosin tuoksusta. Nyt pidemmän päälle olen alkanut silti moittimaan, ettei sekään enää pidä samalla tavalla kuin ennen.. Tiedä onko oma keho muuttunut vai ovatko muuttaneet jotain itse deossa vuosien varrella.

 5. Parhaita! 🙂 juuri noiden kahden välillä minäkin vuorottelen, tälläkin hetkellä löytyy molemmat. 🙂 mieskin käyttää nykyään pelkästään noiden mies-versioita.

 6. Mä testasin kesällä tuote pinkkiä, itselleni tuli siitä tosi tunkkainen haju kainaloihin. Tosin kesällä mulla oli sellainen vaihe menossa, että tuntui, että joka ikinen dödö teki tuota, jopa ne mun vanhat suosikit. Nyt tilanne on onneksi taas normalisoitunut. Vanhuus ei taida tulla yksin. 😀

 7. Tuo oli mun lemppari dödö pitkään, varsinkin tuo turkoosikorkkinen, Jouduin kuitenkin lopettamaan käytön, koska kainaloihin alkoi tulla kutisevia näppyjä ja raavinkin kainalot rikki. Allergisoiduin varmaankin jollekin ainesosalle. Harmi vaan, sillä tuo on paras kokeilemani perusdödö. Nykyään joudun kulkemaan hikikainalona, koska yhtä hyvää ei ole tullut vastaan… Ainakaan näistä markettituotteista siis. 🙂

 8. Mulla oli joskus muutama vuosi sitten joku Mineral-dödö, ja mä suorastaan vihasin sitä. Ei pitänyt yhtään, tuoksui pahalta ja värjäsi vaatteet. Täysi floppi. :C

 9. apuaaa!!! Kaikki Garnierin mineraalidödöt saavat nykyään mun karvat pystyyn kauhusta pelkästään purkkeja katsomalla. Itselläni yksi garnierin mineraalidödö aiheutti kainaloiden ihon kuivumisen hilseileviksi läikiksi jotka sitten raavin kutinan vuoksi ihan verille. Ja asiaa googleteltuani löytyi monia samasta asiasta kärsineitä. Samaan aikaan sijoittui myös todella paha allerginen reaktio kasvoillani, joten yhdistän nuo Garnierit mielessäni kaikkeen siihen kauheuteen. 😛

 10. just ostin tollasen samoisen pinkkikorkkisen suihkutettavana versiona ja ensikokemus oli ihan hyvä, mut tuoksu oli ehkä vähän turhan voimakas mulle.

 11. Kokeiltu on, yksi vika: dödö kuivuu välillä palloon niin infernaalisen koviksi kököiksi ettei se tahdo pyöriä ja ennen käyttöä pitää sormin yrittää murustella irti.. siihen saisivat siis jonkun kikkakolmosen kehittää mut muuten oon tyytyväinen. Juuri tuo turkoosikorkkinen käytössä, suihkeenakin oon kokeillut mutta pitäis olla vähintään joku lentokoneturbiini kämpässä ja ikkunat selällään että tuon alveoleihin tunkeutuvan katkun saa ulos kämpästä yskittämästä.

 12. Olen varmaan vähän aikaani jäljessä kun en ole ennen edes kuullut mineraalideuroranteista, ehkä siksi kun ei ole niin hirveää tarvetta ja tavalliset dödöt on tuntuneet ehkä jopa liian tujuilta. Pitääkin pistää muistiin kun ensi kerran menen kauppaan ja pistää joku mineraalidödö testiin.

 13. Suosikkidödöjäni, olen käyttänyt näitä jo pitkään ilman mitään oireita. Pito riittää minulle hyvin ja paras tuoksu on siinä missä valkoisessa korkissa on pinkit reunat 🙂

 14. Vaaleanpunakorkkinen, nimenomaan perus ei tuo tahrimattomuutta lupaava tai piNkkikorkkinen. Paras dödö mulle!

 15. Mä käytin myös vuoden verran lähinnä tuota UltraDryta ja sen jälkeen kainalot yliherkistyivät ja muuttuivat kutiaviksi ja kuiviksi 🙁 Muuten tykkäsin kauheasti, koska näissä on hyvä pito! Näin jonkun aikaa sitten näitä tarjouksessa ja halusin toiveikkaana kokeilla koska en ollut useampaan vuoteen käyttänyt tuota, mutta silloin kainalot reagoivat saman tien ja purkki lähti roskiin…

 16. En näytä olevan ainoa kenelle nämä garnierin dödöt ovat aiheuttaneet kainaloissa hirveää kutinaa ja punoitusta. En pysty käyttämään :/

 17. Mullakin oli joku ton saman sarjan dödöistä ja oli muuten aivan passeli mutta aiheutti hirveät kutinat ajan kanssa kainaloihin ja lopulta ihottumaa, kun en heti hoksannut yhdistää tätä aiheuttajaksi 😀 outo ilmiö, jota ei ole näkynyt minkään muun tuotteen kanssa..

 18. Minä olen näistä tykännyt, tosin vaaleanpunarantuinen vihreäkorkkinen oli ehkä turhan ruusuisen tuoksuinen, en oikein pidä ruusuntuoksusta kosmetiikassa tai tuoksuissa. Tällä hetkellä käytössä on Nivean joku stress-dödö ja kaipaan tuota isoa palloa!

 19. Minäkin kokeilin Ultra dryta silloin heti kun se tuli myyntiin ja sain heti ensimmäisellä käyttökerralla kamalan kutinapunoitusreaktion, vaikka minkään aikaisemmin käyttämäni dödön kanssa (varmaan 50+ erilaista) ei ole ollut mitään reaktioita, vaikka olisin laittanut vastasheivatulle iholle. En tietenkään siis suostunut uskomaan, että syy olisi ollut dödössä mutta toisen kutinakohtauksen jälkeen oli pakko uskoa ja luovuttaa. Ultra Dry sai uuden kodin äidin luota ja hänelle tuo on kyllä sopinut. Itse olen jatkanut dödötestailuja eikä mitään kutittavaa ainetta ole tuon jälkeen onneksi tullut vastaan; tosin boikotoin varmuudeksi Garnierin koko dödövalikoimaa.

 20. Minä olen kokeillut ja olivat toimivia siihen asti, kunnes kainalot kuivuivat ihan korpuiksi ja kutiaminen alkoi. Vaihdoin toiseen dödöön, joka kyllä lopetti kuivumisen ja kutiamisen mutta ei sitten muuten ole läheskään yhtä hyvä… Tekisi mieli kokeilla noita uudestaan koska nuo todellakin pitivät kainalot kuivina, mutta en tiedä uskallanko. 🙂

 21. Joskus käytin noita. Tuoksut alkoivat kuitenkin tympiä ja dödö tosiaan kuivui kokkareiksi niin ettei pallo meinannut pyöriä ilman että sörkki paakut pois. Ihan hyvä pito kuitenkin oli. Jossain vaiheessa sitten nämä alkoivat ärsyttää ja kutittaa kainaloiden ihoa (eka dödö joka tehnyt mulle niin) ja heitin pois.

 22. Käytän saman sarjan Sensitive-versiota ja olen ihan juminut siihen 🙂 mutta toisaalta mitä sitä hyvää pois vaihtamaankaan! Minulla oli tuota valko-pinkkikorkkista, mutta kainalot ärtyivät siitä (kutisivat ihan hulluna ja julkisilla paikoilla kainaloiden raapiminen antaa hieman omituisen kuvan…).

 23. mulla tulee noista dödöistä ihottumaa kainaloihin, ja niin on myös tutuillani tullut. empä tule enää ikinä ostamaa uudelleen!

  • Ihan sama juttu täälläkin! Ihottumaa ja tuskaista kutiamista, eikä mistään muusta dödöstä ole tullut samanlaista reaktiota..

  • Käytin noin 6 kk ja toimi todella hyvin. Mutta mulle tuli myös todella tuskaista ihottumaa ja näppyjä kainaloihin 🙁 ilmeisesti monilla muillakin sama juttu!

 24. Mä sain noista myös kutiavat ja punaiset kainalo, vaikka en tietääkseni millekkään ole allerginen tai mistään muusta kosmetiikasta ole saanut ihottumaa. ):

 25. Huh. Jotain tujua näissä Garnierin hajunpoistajissa ilmiselvästi on, koska niin moni on saanut niistä iho-oireita. Muistaakseni käytin yhden tällaisen mineraalidödön pari vuotta sitten, enkä muista siitä mitään erikoista, juuta tai jaata…
  Periaatteessa kannattaa ehkä käyttää vuoropäivisin eri tuotetta ja vaihdella dödöjä, ettei iho altistu samalle aineelle liikaa. Sanoi markkinointiteksti mitä tahansa, pelkillä luonnollisilla kukkaisvesillä ei hien hajua ehkäistä, joten kyseessä on vahvat kemikaalit. 🙁

 26. Monta vuotta olen käyttänyt näitä. Tuoksut eivät ole kuin muutamassa hyvät, mutta pitävät hienhajun tosi hyvin poissa. Eikä ole ruvennut kutiamaan, vaikka muuten olen tosi herkkä kosmetiikalle. Miinukset ovat tuo pallon kuivuminen vaikka korkki on kiinni, ja liian pitkä kuivumisaika kainaloon sivelyn jälkeen. Mielestäni antaa liikaa kamaa.

 27. Jep, kainalot kutisivat ja dödö kuivui kököiksi. Tuttua juttua täälläkin :/. Rexonan Cotton Dry on mun suosikki, pitoa on mun tarpeeseen tarpeeksi ja tuoksu mukavan neutraali.

 28. Mulla nää on ihan lemppari dödöjä, enkä saa näistä minkään sortin iho-oireita, vaikka muuten omaankin erittäin herkän ihon ja reagoin iholla kaikkeen ilmoista ja tunnetiloista päivän poliittisiin konflikteihin….

 29. Täällä kans yksi iho-oireilija ja arvasinkin oikeastaan heti, etten varmasti ole ainoa, joka täällä asiasta avautuu. Aina jos joku ystävä/tuttu mainitsee kutiavista ja ihottumaisista kainaloista, niin kysyn ekana, että onko tämä dödö käytössä. Ja usein on ollutkin…

 30. Yhtä kokeilin ja sain vain kutisevat kainalot. Eivät ehtineet ihottumalle asti, kun lopetin käytön.

 31. Minulla ensiksi punaisia läikkiä toisessa kainalossa. Yhdistin aluksi hyttysen pistoon (?). Läikät kasvoivat ja nyt huomasin eilen toisessakin kainalossa samantapaisia pieniä punaisia ihoärsytyksen alkuja. Googlatessa löysin tänne: käytössä Garnierin vihreäkorkinen dödö, joka lentää nyt roskikseen.

 32. Itselläni sama. Pinkkikorkkinen käytössä ja googlen kautta tänne, koska ihottuma on vaivannut jo monta viikkoa.

Kommentointi on suljettu.