Täydellinen luomiväripaletti ranskalaiseen eleganssiin

Postasin joitakin viikkoa sitten ihastuksestani ranskalaiseen meikkityyliin, jossa avainsanoja ovat huolettomuus ja klassisuus. Vastapainona tämänhetkiselle virheettömälle Instagram-meikille ranskalaisessa meikissä kasvoja ei pakkeloida täyteen ja pienet virheet vain piristävät sekä antavat kantajalleen karismaa. Meikkipohja on kevyt, silmämeikki luonnollinen ja kaiken kruunaa tyylikäs huulipuna – mielellään puhdas punainen.

Moni ranskatar jättää varmasti jopa silmämeikin tekemättä ja sutii vaan ripsiin ripsiväriä sekä korkeintaan rajaa silmät, mutta omat silmäni jäävät vaisuiksi ilman kevyttä silmämeikkiä. Silmäluomeni ovat kirjavat, minkä vuoksi tasoitan ne niiden sävyn mielelläni luomivärillä. Lisäksi ne rasvoittuvat hetkessä, mikä taas saa ripsivärin levähtämään, joten puuterimainen luomiväri paitsi huolittelee ilmeen myös ehkäisee, ettei ripsiväri levähdä ripsistä yläluomelle päivän aikana.

Tarte Tartelette In Bloom luomiväripaletti kokemuksia

Se oma täydellinen ranskattaren tyyliin istuva luomiväripalettini onkin ollut Tarte Tarlelette In Bloom -luomiväripaletti, joka on ollut suosikkini nyt jo neljä kuukautta, eli heti siitä lähtien, kun ostin sen Malesiasta. Olin kuullut etukäteen valtavasti kehuja Tartelette-luomiväripaleteista, mutta malttanut pitää näppini irti niistä. Nehän olivan vain luomivärejä eivätkä ne nyt mitenkään voisi olla niin erityisiä. Kun sitten ostovimmani pääsi Malesian reissullamme uusiin (no okei, vanhoihin tuttuihin) ulottuvuuksiin paletin ollessa siellä kymmenen euroa halvemmalla kuin Thaimaassa päätin, että nyt minun on aika kotiuttaa se itselleni.

Voin sanoa, että tuota päätöstä en todellakaan ole katunut.

Tarte Tartelette In Bloom luomiväripaletti kokemuksia

Paletti sisältää 12 sävyä, joista kolme on helmäishohtoisia ja loput mattaisia. Sävyjen valikoima on aivan täydellinen, sillä niiden avulla syntyy ihan oikeasti aivan jokaiseen tilanteeseen sopiva meikki. Vasemman yläkulman nudevaalea Charmer on ollut minulla ahkerimmalla kulutuksella, mutta myös sitä ympäröivät sävyt ovat olleet kovassa käytössä.

Tarte Tartelette In Bloom luomiväripaletti kokemuksia

Aivan erityistä paletin sävyissä on niiden pigmenttien laatu. Vaaleat sävyt ovat nimittäin ihanan peittäviä, mikä ainakin minun kirjavilla silmäluomillani on hyvin tärkeää. Tavallisesti minun on jopa pakko levittää vaaleat luomivärisävyt perinteisellä luomiväriapplikaattorilla, jotta ne varmasti levittyvät luomilleni mahdollisimman pigmenttisinä, mutta nämä sävyt levittyvät peittävinä myös siveltimellä.

Tarte Tartelette In Bloom luomiväripaletti kokemuksia

Siitä huolimatta, että paletin sävyt ovat hyvin pigmenttisiä, häivyttyvät ne myös hyvin. Tämä on minulle erittäin tärkeää tummien sävyjen kohdalla, sillä minua ei kiinnosta viettää pensselieni kanssa kovin kauaa aikaa eivätkä taitoni riitä kovinkaan hienoihin häivytyksiin. Luomivärin on oltava hyvä ja helposti häivyttyvä, jotta kaltaiseni huoleton tumpelokin onnistuu sillä.

Tarte Tartelette In Bloom luomiväripaletti kokemuksia

Olen käyttänyt palettia oikeastaan lähes päivittäin, sillä sen avulla syntyy niin helposti erilaisia meikkejä. Tavallisesti käytän luomillani kahta sävyä, mutta  erityisen ihanaa paletissa on, että saan jo yhdellä sävyllä luonnollisia meikkejä. Joskus se yksi sävy voi olla ihan vaalea mattasävy, joskus helmiäishohtoinen sävy tai joskus ihan vähän tummempi. Kulmaluulle levitän aina paletin vaaleinta sävyä, joka ei hyppää silmille, sillä ihoni on sen verran vaalea luonnostaan.

Tarte Tartelette In Bloom luomiväripaletti kokemuksia

En ole smokey-meikkien harrastaja, sillä ne tuntuvat tavallisesti liian voimakkailta ja haastavilta luoda, mutta tällä paletilla voin luoda luonnollisen smokey-meikin. Kuka sanoo, että smokey-meikin on oltava aina niin kamalan tumma!

Tarte Tartelette In Bloom luomiväripaletti kokemuksia

Toki paletin avulla syntyy sitten niitä tummempiakin meikkejä, jos luomivärien kanssa ei arkaile. Tummat sävyt toimivat minulla kuitenkin kaikkein eniten rajaussävyinä ja käytän niitä sekä kuivalla että kostealla siveltimellä. Rakastan sävyjen pehmeää ja pigmenttistä koostumusta, joka levittyy ihananasti ja pysyy loistavasti. (Alla olevan kuvan rajaukset on tosin tehty kynällä.)

Tarte Tartelette In Bloom luomiväripaletti kokemuksia

Erityistä mainittavaa paletissa on myös sen tuoksu. Luomivärit nimittäin tuoksuvat vaniliinisokerilta! Tuoksu on havaittavissa palettia käyttäessä, mutta en itse ainakaan haista tuoksua enää siinä vaiheessa, kun luomivärit ovat silmäluomilla. Minusta tuoksu on aivan ihana, mutta tämä silti varoituksena niille, jotka ovat kovin tuoksuherkkiä.

Tarte Tartelette In Bloom luomiväripaletti kokemuksia

Kun ihastuin palettiin, meinasin samantien edetä minulle pereinteisen käytösmallin mukaan ja kotiuttaa muutkin Tartelette-paletit – näitä on nimittäin pari muutakin. Onnistuin sitten kuitenkin käyttäytymään järkevästi ja hillitsemään itseni ajatellen, että jos kerran olen niin ihastunut tähän palettiin, voisin ihan hyvin käyttää tätä ensin oikein sydämeni kyllyydestä ja palata asiaan uudelleen sitten, kun puolet paletin sävyistä on kulunut loppuun ja minusta tuntuu, ettei paletti enää ole tarpeeksi monipuolinen. Vaikka siihen voi mennä melkoisesti aikaa, hyväksyivät aivoni ajatuksen ja maltoin pidättäytyä yhdessä Tartelette-paletissa.

Tarte Tartelette In Bloom luomiväripaletti kokemuksia

Olen ollut erittäin tyytyväinen, että hankin nimenomaan tämän Tartelette In Bloom -paletin, sillä tässä on mitä täydellisimmät sävyt minulle. Ylläolevassa kuvassa näkyy lähes huomaamaton, mutta silmää silti korostava ja ilmeen huolitteleva meikki kun taas alla olevassa kuvassa luomella on yhdellä sävyllä tehty hyvin kevyt smokey-meikki, jota runsas ripsiväri ryhdistää ja vain huulirasvalla korostetut huulet tasapainottavat. Molemmissa meikeissä meikillä on kaunistava tehtävä eikä meikki itsessään ei ole se huomion keskipiste.

Tarte Tartelette In Bloom luomiväripaletti kokemuksia

Nude silmämeikki sopii täydellisesti myös niiden puhtaanpunaisten huulien pariksi. Luonnollinen luomiväri huolittelee silmät, mutta silmämeikki jää ripsiväriä lukuunottamatta huomaamattomaksi ja pääosassa ovat huulet (joissa on tässä kuvassa Smashbox Always On Liquid Lipstick -huulipunaa sävyssä Bawse). Tämä on se look, jossa minut on viimepäivinä nähty lähes poikkeuksetta ja viihdyn siinä täydellisesti.

Tarte Tartelette In Bloom luomiväripaletti kokemuksia

Tarte Tartelette In Bloom -luomiväripaletista löytyy netistä vaikka kuinka paljon swatcheja ja sen kaikkia sävyjä voi ihastella tarkemmin vaikka täällä. Minusta tuntuu, että omalla kohdallani oikeastaan ihan jokainen paletin sävyistä on ollut täydellinen ja olen käyttänyt niitä kaikkia. Neljän kuukauden ahkeran kulutuksen jälkeen odottelenkin jo, koska ensimmäinen luomivärinapin pohja alkaa paistaa.

Tarte Tartelette In Bloom luomiväripaletti kokemuksia

Oma luomiväripalettini on tosiaan ostettu Malesian Sephorasta, mutta Tarten meikkejä voi tilata Suomeen Tarten omalta verkkosivulta. Aiheesta löytyy aiempi postaukseni täältä. 12 sävyn luomiväripaletilla on hintaa 39 euroa, joka sisältää arvonlisäverot ja tullimaksut, eli lisäkuluja Tartelta tilattaessa ei asiakkaalle pitäisi Suomenkaan päässä tulla. Minusta tämä paletti on jokaisen euron arvoinen!

Tarte Tartelette In Bloom luomiväripaletti kokemuksia

Onko teillä kokemuksia Tarten Tartelette-luomiväreistä?


Lue myös:

Paras punainen huulipuna

Superihastus: Tarte Cosmetics

Haluan meikata kuin ranskalainen nainen

Jokaista ihonsävyä imarteleva punainen huulipuna

virve-fredman-taydellinen-iho-opas-korealaiseen-ihonhoitoon

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

 

 

 

6 kommenttia artikkeliin ”Täydellinen luomiväripaletti ranskalaiseen eleganssiin”

  1. Virve haluan nähdä sinut pronssisessa smokey-eye meikissä! Tuo paletin Firecracker -sopisi siihen täydellisesti! Vielä tummat kajal-rajaukset, raikas-hehkuva iho ja kesäistä huulikiiltoa! Otatko haasteen vastaan? 🙂

  2. Mullakin on tämä paletti…ja täytynu puolen vuoden aikana tehdä kaks tilausta tartelle…ja viimeksi tuli se sinisessä pakkauksessa oleva kausi paletti hyvästä alesta..siinä on shimmer värejä… rainforest of the sea volume III on näköjään nimi.

  3. Grav3yardgirlin fanina oli pakko aikoinaan ostaa Swamp Queen -paletti ja hinta-laatusuhde on loistava! Värit ovat todella pigmenttisiä ja häivyttyvät kuin unelma 🙂 Tuo vaniliinisokerin tuoksu jakaa mielipiteitä ja itseäni se häiritsee välillä, mutta eipä se onneksi kauaa nenässä pysy.

  4. Itseasiassa tuo Tarten paletin hinta ei sisällä postikuluja jotka ovat Suomeen noin 15€, tämä summa käsittääkseni kattaa nuo toimitus- ja muut kulut kun paketti tulee Saksan tai UK:N kautta. Vaikka pk:t on korkeat, tilaan sieltä silti

Kommentointi on suljettu.