Pelican Self Storage

Haluaisin pyhittää tämän postauksen paikalle, johon olen paitsi olosuhteiden pakosta viimeaikoina kovasti kiintynyt, mutta josta olen myös sen toimivuuden vuoksi niin hullaantunut, etten vaan kykene olla jakamatta tätä riemuani muille.
Kyseessä ei suinkaan ole kosmetiikkakauppa tai mikään muukaan sellainen tyhjänpäiväinen liikekonsepti, josta olettaisitte minun ensisijaisesti hullaantuvan. Kyseessä on nimittäin Pelican Self Storage eli itsepalveluvarasto.
Olen tosiaan lähdössä syyslukukaudeksi estenomiopintojeni tiimoilta  vaihtoon Lontooseen London College of Fashioniin opiskelemaan kosmetiikan kemiaa ja minun oli löydettävä tavaroilleni säilytyspaikka. Edellinen opiskelijasoluni oli pelkkä kesäasunto, joten jotain uutta oli keksittävä. Kuulin ystävältäni Pelican Self Storagesta hänen kehuttuaan sen toimivaksi paikaksi ja otin paikkaan yhteyttä. Homma järjestyi helposti ja sain tarjouksen neljän neliön säilytyskopista jonne voisin tavarani tuoda. Mallailin päässäni kauhukuvia rähjäisistä varastoista ja kelmutin tavaroitani viimeistä päivää. En nimittäin todellakaan tiennyt, kuinka toimiva ja siisti konsepti minua olisi vastassa.
 
Homman mahtavuus alkaa siitä, että kun sopimukset on kirjoitettu toimistolla ja avaimet lyöty käteen konttorin aukioloaikoina, sain luvan vierailla varastollani koska tahansa klo 06-22 välisenä aikana. 
Tunnusluvun syöttämällä saan ulko-oven auki ja pääsen ajamaan auton pieneen sisätilaan, jonne mahtuu kaksi autoa rinnakkain. Tästä tilasta löytyvät asiakkaiden käyttöön vapaasti tarkoitetut nokkakärryt ja muut kuljetuksen apuvälineet.
Liukuovien takaa paljastuvat tilavat hissit, jotka vievät tavaroiden lastailijat ja purkajat sekä muuten vaan varastolla visiteeraavat ihmiset sisään varastokerroksiin.
Jo pelkät varastokäytävät ovat siistejä kuin mitkä ja homma näyttää jo niidenkin perusteella ihanan selkeältä ja toimivalta!
Minulle myytiin neljäksi kuukaudeksi tarjouksessa ollut neljän neliön varastokoppi, jonne raahasin tavarani.
Neljä neliötä on loppujen lopuksi paljon tilaa ja vein sinne patjani, sänkyni puretut osaset, sohvapöydän, tv-tason sekä pahvilaatikoihin ja muualle pakattua irtotavaraa.
Omaan säilytysvarastooni jäi reilusti tilaa, mutta parempi että tavarat mahtuivat sinne helposti kuin että olisi tehnyt tiukkaa. 
Neljän neliön koppiin mahtuukin hyvin enemmänkin huonekaluja ja tavaraa kun ne vain pinoaa ja ahtaa tarpeeksi tiiviisti. Minulla oli alunperin ajatuksena tuoda tänne yksi pidempi lipastokin, minkä vuoksi varasin tilaa näin reilusti.
Naureskelinkin, että jos kopeissa vain olisi sähköt, voisin ihan hyvin käyttää sitä omaani toimistonani tai jopa nukkuakin siellä, sillä se voitti siisteydessään HOASin opiskelijasoluni ihan kuusinolla.
Täytin oman koppini niin, että minun on ollut helppo käydä siellä pariin otteeseen täydentämässä matkalaukkuuni töihin laivalle lähteviä tavaroita sekä ennen kaikkea mennä sinne parin päivän kuluttua pakkaamaan kasaan kaikki Lontoossa syyslukukaiden aikana tarvitsemani tavarat.
Olen ollut enemmän kuin tyytyväinen siihen, kuinka toimivaksi Pelican Self Storagen konsepti on tehty ja halusin ihan välttämättä tulla jakamaan sen riemun teidän kanssanne, mikäli joku muukin pohtii tavaroidensa varastoimista. Tuolla on nimittäin ollut minun kokemuksieni mukaan hyvä palvelu, toimistosta voi ostaa mitä vaan pakkausmateriaaleja, varaston hintaan kuului minulla ainakin vakuutus, tavaroiden tuominen paikan päälle on helppoa kuin mikä kiitos purkamiseen ja lastaukseen käytettävien apuvälineiden ja isojen hissien ja käytävät ja varastokopit ovat todella siistissä kunnossa ja puhtaita. Varastoihin ei tarvitse omaa lukkoa vaan sen saa paikan päältä ja avaimiakin tulee kolme, eli niitä voi jakaa useammallekin niitä tarvitseville.
 
Tämä ei ollut sponsoroitu mainos vaan tämän aidon ilosanoman teille halusi jakaa Ala-Tikkurilan Pelican Self Storageen ihastunut koditon kulkuri, jonka askeleet käyvät kohta kepeästi kohti Lontoota mielen tiedostaessa, että oma omaisuus on turvassa lukkojen takana eikä pyöri kenenkään muun riesana.
Onko teillä Pelican Self Storage -kokemuksia jaettavana?

8 kommenttia artikkeliin ”Pelican Self Storage”

 1. Myytiin asunto ja laitettiin kaikki tavarat ulkomaanreissun ajaksi tuonne. 10 neliöön mahtui rivitalokolmion tavarat! Ihanan siisti paikka. Ja luulisi, että siellä "haisisi" kaikkien tavaroilta, mutta ei, ei tuoksu miltään!

  Vastaa
 2. Paljonko varaston vuokraaminen maksoi? 🙂 En nyt ainakaan äkkiseltään huomannut siitä suoraa tietoa nettisivulla.

  Vastaa
 3. Samanlaisia positiviisia kokemuksia täälläkin. Todella kätevä ja luotettava ratkaisu. Meillä oli viime vuonna väliaikaisten asumisjärjestelyjen ajan kamat säilössä Vallilan Pelican Storagessa. Hinta oli kohtuullinen ja siihen tosiaan sisältyi vakuutus (toisin kuin joissain muissa varastoissa). Ehdottomasti plussaa olivat myös laajat aukioloajat. Minusta oli myös kiva, että varastolla sai käydä "vapaasti" ilman, että henkilökunta olisi kyttämäässä tai kyselemässä (tai ilman, että käynnistä veloitetaan, toisin kuin joissain muissa paikoissa!). Kuitenkin tavarat olivat turvassa. Palvelu oli ystävällistä eikä tarvinnut ostaa sikaa säkissä eli saatiin käydä katsomassa tilaa etukäteen. Työntekijä myös osasi neuvoa sopivan kokoisen tilan valinnassa eli kaikki kamat mahtui hyvin, mutta ei jäänyt juuri hukkatilaakaan (eli ei tullut rahastuksen makua). Voin suositella varauksetta.

  Vastaa
 4. Itse olen säilyttänyt Cityvarastolla jo vuosia ja siistiä on ja homma tomii. Todella vapaa kulku toimii loistavasti. Hienoa, että näitä palveluita on nyt Suomessakin! Toimii tosi hyvin.

  Vastaa
 5. Siistit tilat ovat . joo. mutta Ainoa ongelma on erilaiset ikävät tavat, joilla Pelican estää kulkemista varastolle!
  Jos ei satiu tilillä olemaan tuota 100 euron vuokraa ja maksu hiukan myöhästyy alkaa ovien sulkeminen. Siellä odottaa ikäviä punaisia lukkoja ja et enää pääse koko varastoon sisälle edes ovikoodeillasi vaan kaikki sinun omaisuutesi on takavarikoitu! Ikävä yllätys kävi minulle kaksi kertaa kun olivat vielä ainoat päivät jolloin oilisin voinut siellä käydä purkamassa varastotilani. Pakottivat täten minut vuokraamaan taas uudeksi kuukaudeksi jotta saisin tavarani pois kuljetettua.(ovelaa liiketoimintaa! 🙁 Niin, ja sekin on outoa ettei saa käydä kuin klo 6-22 varastolla. Mikä estäisi 24 h palvelun – sehän on ihan normi kaikissa muissa tiloissa joita vuokrataan missä tahansa.. Ja vielä yksi ikävä piirre: laskut ilmestyvät jonnekin sähköpostiin, joten et välttämättä edes tiedä onko sinulla jotain maksamatonta vai ei – ovet vaan yhtäkkiä lyödään lukkoon! Ovipolitiikan takia annan vain 5+ koko varastolle. Ja ei ne hinnatkaan mitään halpoja ole…

  Vastaa
  • Minun täytyy nyt kyllä sanoa, etten ihan täysin ymmärrä näkökantojasi:
   Jos aikuinen ihminen ostaa palvelun, kyllä hänen pitäisi myös tietää, koska siitä maksetaan. Lasku tulee joka kuukausi maksettavaksi samana päivänä, joten kyllä aikuinen ihminen varmasti osaa katsoa, että kerran kuussa saman päivänä maksettava lasku on hoidettu. Se kun ei kuitenkaan tule yllätyksenä, että se kolahtaa omaan sähköpostiin jokainen kuukausi. Tiloihin säilötään kuitenkin omaa omaisuutta ja jos ei välitä omaisuudestaan sen vertaa ettei kiinnosta, onko niiden säilytyksestä kussakin kuussa huolehdittu ajallaan niin miksi niitä edes tarvitsisi säilöä? Toki yllättäviä tilanteita voi tulla ja rahat voivat olla joskus tiukilla, mutta aikuinen ihminen osaa kyllä varmasti ottaa ajallaan yhteyttä varastolle ja kertoa tilanteensa ja yleensä ratkaisu löytyy aina. Tuo on kuitenkin bisnes eikä hyväntekeväisyysjärjestö.
   Itse pidän siitä, ettei varastolle pääse keskellä yötä, sillä siellä on kuitenkin oltava jonkunlainen vartiointi ja yöllä on kallista pitää vartiointia yllä -oli se sitten fyysistä tai joku tuojottamassa kameroita.

   En siis ihan täysin allekirjoita, että olisi huonoa palvelua, että firma lähettää kerran kuussa samana päivänä maksettavan laskun asiakkaan itse ilmoittamaan sähköpostiin ja jos asiakas ei huolehdi velvollisuuksistaan on firmalla tottakai oikeus lukita komero kunnes asiakas hoitaa velvoitteensa. Firma on velvoitettu palvelemaan asiakasta silloin, kun asiakas maksaa siitä, mutta jos asiakas ei maksa ei myöskään firma ole velvoitettu ilmaiseksi palvelemaan. Minusta ei myöskään ole outoa, että yöllä on pyhitettynä kahdeksan tuntia sille, ettei niiden aikana voi kulkea varastoon. Öisin varastoilla voi kuitenkin sattua vaikka mitä, joten hyvä vartiointi on tärkeää.

   Vastaa

Jätä kommentti