Onko Victoria’s Secretin taika kadonnut?

Rasvailin ihoani eräänä iltana käytellen loppuun yhden Victoria’s Secretin vartalovoiteeni rippeitä. Siinä ihoani hieroessa jäin miettimään, että millaisessa huudossa merkki mahtaa tällä hetkellä olla Suomessa.

Victoria's Secret

Kun vuonna 2011 aloin reissata Englantiin, oli Victoria’s Secret yksi niistä reissaamisen parhaista jutuista. Tykkään hyväntuoksuisista vartalovoiteista ja merkin kauniit pakkaukset kruunasivat kokonaisuuden. Tuotteita oli ihanaa ostaa varsinkin lentokentältä, josta ne irtosivat varsin hyvällä hinnalla. Silloin ne olivat jotain hieman erilaista, mitä ihan jokaisella ei ollut.

Victoria's Secret

Sitten ne tulivat myyntiin laivoille. Palasin opintovapaalta kesäksi töihin Siljan laivalle kosmetiikkamyyjäksi ja vastuullani oli mm. Victoria’s Secretin hyllyt. Tavaraa myytiin aivan hulluna ja kokoajan jotain oli loppu – siitä huolimatta, että tilasimme aina mahdollisuuden tullen valtavasti täydennystä. Pyörin sen kesän Victoria’s Secretin tuotteiden keskellä ja ne tulivat minulle tuoksuineen erittäin tutuiksi. Siinä vaiheessa minun ei kuitenkaan tehnyt enää itse mieli ostaa niitä, sillä kaikilla muillakin oli jo niitä. Viehätys oli hieman kadonnut.

Sitten merkki tuli myyntiin Tukholmaan. Sen omasta myymälästä tuli pieni suomalaisten turistien pyhiinvaelluskohde ja lopulta merkki sai myymälän Helsinki-Vantaan lentokentällekin. Ja sitten vielä Helsingin Foorumiinkin.

Victoria's Secret

Jotenkin tuntuu, että sen taika katosi sen myötä. Se ei enää tunnu olevan niin erityinen merkki, vaan ehkä nykyään enemmän jopa teinityttöjen paikka hankkia ensimmäinen ”hajuvesi” vartalosuihkeen muodossa. Ennen Victoria’s Secret vaikutti hieman vaikean saatavuutensa vuoksi joltain erityiseltä, jota tuotiin ulkomailta tuliaisena ja jota jopa aikuisetkin naiset halusivat, mutta jotenkin minusta vaan tuntuu, että sen hypetys on nyt kokenut Suomessa pienen inflaation ja kohderyhmänä ovat entistä nuoremmat.

Voi toki olla, että vain kuvittelen. Mitäpä minä toisaalta täältä Tukholmasta käsin tietäisin.

Victoria's Secret

Vetelen yhä itse hyvillä mielin iltaisin iholleni Victoria’s Secretin vartalovoiteitani, joita minulta löytyy vielä muutama. Ne tuoksuvat yhä hyvältä ja pidän edelleen niiden pakkauksista, mutta mielessäni joku tuntuu silti muuttuneen. Victoria’s Secretin taika on vaan jotenkin kadonnut.

Victoria's Secret

Mitä mieltä te olette?

38 kommenttia artikkeliin ”Onko Victoria’s Secretin taika kadonnut?”

 1. Pakko kommentoida tähän sen verran, että kun itse tutustuin Victoria’s Secretiin kunnolla vasta Forumiin tulon jälkeen, niin olin aika pettynyt. Tuotteiden (sekä kosmetiikan, että alusvaatteiden) ulkonäkö ei viehätä yhtään. Niistä tuli jotenkin kauhean halpa fiilis, ja juuri sellainen pikkutyttömäinen. Olin ehkä kuvitellut, että merkki olisi vähän ylellisempi. Eli se taika katosi ainakin täällä. 😀

 2. Itsekkin tutustuin vasta sillon ku ntuli suomeen, vaikka tosin ostin omat ensimmäiseni malesiasta. Itsekkin toivoin siitä pientä ylellisyyttä, mutta ei se tosiassa sitä ainakaan enään ole. Itse hamstarasin (oli 3, 2 hinnalla) sekä malesiasta, että singaporen kentältä. Pidän niistä edelleen, mutta ei ollutkaan sitten sitä ylellisyyttä.

 3. VS:n vartalosuihkeita ja kosteusvoiteita saa nykyään jopa citymarketista ja tokmannilta, joten todellakin, taika on kadonnut eikä ylellisyydestä ole enää tietoakaan. Sen sijaan esimerkiksi VS:n alusvaatteet ovat ainakin minulle vielä ihan tavoittelemisen arvoisia, kun niitä ei ihan lähisiwasta saa 😀

 4. Olen jåänyt hypetyksestä täysin ulkopuolelle enkä ole kokeillut mitään tuotteita. Mutta 11-v veljentyttö ainakin vuosi sitten oli ihan innoissaan merkin niistä hajuvesistä. Voisin kysyä, onko vielä ”in”. 😀

 5. Verrattuna jenkkeihin Suomen liikkeet on ihan vitsejä. Ja noita vartalovoiteita on myynnissä nykyään Suomessa kaikkialla Tokmannista lähtien rumissa pahvihyllyissä.. ei jatkoon..

 6. Ihan sama fiilis minullakin. Omistan sekä noita kosmetiikkatuotteita ja alusvaatteita ja ne ovat kaikki ihan kivoja. Mitään yleillisyystuotteita ne eivät kuitenkaan ole. Kun aikoinaan kävin ensimmäisen kerran VS:n alusvaatemyymälässä Jenkeissä, olin sillojnkin vähän pettynyt. Aika samaa tavaraa kun lindexit ja kappahlit, vähän värikkäämpiä tosin. Mutta ihan käyttötavaraa kyllä. Ylellisyydet hankin muualta 🙂

 7. Uskon, että nykyisin ihmiset eivät myöskään enää samaan tapaan laittaa kaikkea kemikaalimoskaa iholleen vaikka putkilo olisikin kullattu ja tuoksu sekä koostumus ihana. Tuotetietoisuus ja luomukosmetiikka, jota nyt saa myös ylellisenä selektiivisen kosmetiikan tapaan on yhä useamman valinta.

  • Olisi kiva kuulla lisää ajatuksiasi siitä, miksi koet luomukosmetiikan paremmaksi. 🙂

   • Ajatuksiaan voi avartaa vaikka lataamalla ilmaisen CosmEthics-appin puhelimeen ja skannaamalla sillä jonkun käyttämänsä tuotteen viivakoodin. Se kertoo mitä kaikkia aineita tuotteessa on ja mitä vaikutuksia aineilla on. Yllättävän monissa tuotteissa käytetään syöpää, hedelmättömyyttä, allergisia reaktioita jne aiheuttavia aineita. Ainakin itse haluan parhaani mukaan välttää niitä. Appiin voi myös syöttää kemikaalin, jolle tietää olevansa allerginen, jolloin se varoittaa erityisesti ko. ainetta sisältävistä tuotteista.

   • Olisi mukava kuulla Virve ajatuksiasi siitä, miksi et koe luomu-/ekokosmetiikkaa paremmaksi.

    • En ole oikein ymmärtänyt ajatusta siitä, miksi synteettisesti luotu aineosa olisi jotenkin huonompi kuin luonnonmukainen. Oma ihoni ei reagoi kovin helposti, mutta kaikki saamani reaktiot ovat tulleet aina luonnonkosmetiikasta, minkä vuoksi en ole ollut niin innostunut siitä.

     En itse laittaisi kosmetiikkaa kuitenkaan arvojärjestykseen sen mukaan, onko se synteettistä vai luomua, sillä minusta on tärkeämpää, että se sopii käyttäjälleen. Esimerkiksi minulle tuoksu on erittäin ratkaiseva tekijä kosmetiikkatuotteessa ja minun on ollut vaikeaa löytää puhtaasta luonnonkosmetiikasta tuotteita, joiden tuoksuista nauttisin yhtä paljon. Olenkin siis tyytyväinen sekakäyttäjä, joka tekee mielellään löytöjä molemmista kategorioista.

     Omia ajatuksiani tuosta CosmEthicsin sovelluksesta voi lukea täältä: http://blogit.terve.fi/ostolakossa/virvella-on-asiaa-case-cosmethics-app/

     • Tuota ööh… hyvä vastaus muuten mutta mihin ihmeeseen unohtui se seikka, että luonnonkosmetiikka on parasta luonnolle? Ei sisällä aineita mitä ei vedenpuhdistamoilla saa eroteltua jätevedestä eikä sellaisenaankaan luontoon päätyessään aiheuta haittaa. Viis mun ihosta, kyllä mulle se syy nro 1 luonnonkosmetiikan valitsemiselle on ympäristö. Ihmetyttää miten kosmetiikan asiantuntija ei edes tunnista tätä yhdeksi syyksi, puhumattakaan siitä että tunnistaisit sen hyväksi syyksi… 🙁

  • Tiesitkö että luonnonkosmetiikka on yhtä lailla kemikaalia kuin muu kosmetiikka? Sinunkin kaikki ruokasi koostuu kemikaaleista, hui!

   • Tiedän toki. Toisilla kemikaaleilla on positiivisia, toisilla negatiivisia terveysvaikutuksia. Elämä on valintoja

    • Tässä suhteessa en kyllä ymmärrä logiikkaasi. Mitä järkeä on käyttää vain luonnonkosmetiikkaa, varsinkaan tuosta näkökulmasta: ihan yhtälailla luonnonkosmetiikan kemikaalit voivat olla negatiivisesti vaikuttavia? Pelkkä ”luonnollisuus” ei aina ole hyväksi, ihan jos mietitään vaikkapa botuliinia. On kyllä todella luonnollista joo, mutta varsin negatiiviset vaikutukset, sanoisin.

  • Minä en tiettävästi ole allerginen millekkään, mutta silti olen saanut 3 kertaa epämiellyttäviä ihoreaktioita luonnonkosmetiikasta. En ikinä ”normaalista” kosmetiikasta. Viimeisellä kerralla ihottuman tapaisen röpelömuodostelman parantumisessa meni monta päivää, ja päätin pysyä visusti erossa luonnonkosmetiikasta jatkossa.

   En myöskään jaksa tuhlata elämääni peläten että mitä jos joku kosmetiikan ainesosa mahdollisestiehkätaisittenei aiheuttaa hedelmättömyyttä, syöpää tai kasvattaa sarvet päähän.

 8. Mulle noihin liittyy paljon muistoja USAn reissuihin ja yliopistovaihdon aikaan ja tuoksut miellyttävät, joten mielelläni vielä ostelen. 🙂 Suomen hinnat vähän harmittavat, kun tuli jo vähän totuttua siihen, että tuota Fantasies- sarjaa sai isomman satsin alle viiden euron kappalehinnalla. Lemppareitani ovat sarjan vartalovoit ja tykkään myös suihkugeeleistä sekä sokerikuorinnoista (en tiedä saako niitä enää, kun koko sarjaa uusittiin). Tykkään edelleen myös VS:n alusvaatteista. Liivit normimallistosta ja alkkareita useimmiten PINKIltä, vaikka 26- vuotiaana varmaan ei kovin katu-uskottavaa olekaan 😀

 9. Ajattelen ihan samalla tavalla! Oikeastaan nykyä lähinnä ällöttää se liian vahva tuoksu lentokentillä ja pöyristyttää ne hinnat… ja jotenkin tuntui että ehkä tuotteista olen kasvanut itse pois kun taas oma siskontyttöni 11vee keräilee ihan hulluna näitä tuoksuja 😀

 10. Näin eilen sattumalta VS:n suihkeita erään pikkuruisen kylän kahvila-kioskissa myynnissä ja se herätti vähän ihmetystä. Minua ei sinänsä haittaa vaikka merkki olisikin valtavirtaa Suomessa, sillä ensinnäkin heidän valikoimansa on niin laaja etteivät kaikki käytä samoja tuoksuja kuin minä, ja toiseksi tykkään parista heidän tuoksustaan kovasti ja ne miellyttävät (vaniljaisuutensa takia?) minua, vaikka olen ”jo” 26 (en siis tarkoita että merkki olisi vain teineille, mutta ainakin heidän keskuudessaan se on kovin suosittu nykyään). Joskus valtavirtajutut voivat olla tosi hyviä. Totta kyllä, että aiemmin merkki oli yksi niistä, joita kaikki suomalaiset eivät tienneetkään ja VS:n liikkeissä oli ihana käydä koska merkki oli niin suosittu Yhdysvalloissa asuessani siellä vuosia sitten. Harmi vain, että en ole löytänyt Secret Craving -vartalovoidetta muualta kuin Yhdysvalloista, sillä se on aivan ihana! Tykkään myös noiden ultra moisturizing -vartalovoiteiden pakkauksista. 🙂

  • Ja tosiaan, luulen että koska olen aina pitänyt VS:ää ihmeellisenä ja ihanana tuotemerkkinä, ei näitä muistojani latista se, että suihkeita myydään nykyään joka paikassa (vaikka joskus vähän harmittaa kun suomalaiset ovat ottaneet omakseen merkin joka ennen oli ”salaisuus” 😉 Ja lisäksi kaikkia VS:n tuotteita ei tietääkseni myydä Suomessa eikä varsinkaan supermarketeissa, joten jotkut tuotteet (kuten Eau de Toilette/Eau de Parfum ja sitten nuo ylellisemmissä pakkauksissa olevat vartalovoiteet) tuntuvat edelleen enemmän luksukselta ˆ_ˆ

 11. Niin ja ainakin New Yorkin Victoria’s Secretissä käyneenä (todella iso liike) ja siellä pari tuntia putkeen viihtyneenä – hups – olen sitä mieltä, että nuo isot liikkeet on kivoja ja niissähän myydään suurensuuren tuoksuvalikoiman lisäksi myös kivoja alusvaatteita, uima-asuja, vaatteita ja urheiluvaatteita. 🙂 Ja asiakaspalvelu oli myös hyvä ja sisustus hieno!

 12. Tutustuin kyseiseen merkkiin Jenkeissä 90-luvulla. Silloin myymälät olivat mykistävän upeita ALUSVAATE-myymälöitä. Luulin kaiken hypetyksen johtuvan edelleen alusvaatteista ja olin tosi pettynyt, kun myymälässä olikin vain imeliä hajusteita. Yöks!

 13. En milloinkaan kokenut VS:a miksikään luksusmerkiksi. Ennemminkin ihmettelin että miksi ihmiset hullaantuivat jostain alusvaatemerkin ympärille rakennetusta vartalovoidesivubisneksestä. Suhtauduin näihin kosmetiikkatuotteisiin samalla tavalla kuin esim Seppälän kosmetiikkaan. Helsinki-Vantaan liike on ainut missä olen nähnyt tuotteita livenä ja tämä vain vahvisti ennakkokäsitystäni. En ihmettele että teinit ovat ottaneet merkin omakseen.

 14. Hellou!
  Itse en kokenut tuotteita varsinaisesti ylelliseksi silloinkaan kun niitä sai vain reissuista, mutta silti ne itselleni oli haluttua tavaraa. Ja on itseasiassa edelleenkin, mutta eri tavalla. Nyt voi mennä melkeinpä mihin kauppaan vaan, ja tuoksusuihketta löytyy. (Tiedän, merkki käsittää monenlaisia tuotteita.) Tuo tuoksusuihke, body mist, on minulle suosituin tuote, se on niin helppo työkäytössä –> tuoksut hyvälle, mutta allergisimmatkaan eivät saa oireita lähistöllä 🙂 (Varmasti voi olla poikkeuksiakin, mutta olen saanut positiivista kommenttia todella tuoksuherkiltä henkilöiltä 🙂 )
  Sama juttu esim. Tigien kohdalla, olen huomannut tuotteen kiinnostavuuden muuttuneen sen myötä kun saatavuus on levinnyt vähän joka paikkaan.
  Kaunista syksyä sinulle sinne <3

 15. Muhun ei ole tämä merkki koskaan vedonnut niin vahvan erotiikalla myymisen takia. Ei seksissä toki mitään pahaa ole ja se sopiikin esim. joidenkin tuoksujen markkinointiin oikein hyvin, mutta Victoria’s Secretin tyyli ei vaan nappaa. Tosin koska kyseessä on alusvaatemerkki, niin ymmärtäähän tuon puolen korostamisen. Mut se vaan on karkottanut ihan täysin, en ole kokeillut yhden ainutta tuotetta VS:ltä :D.

 16. Ainakin oma 14vuotias on täysin kyllästynyt näihin. Oli jo keväällä. Nyt ei taida olla mitään yhtä suurta hypeä aikaansaavaa kosmetiikkamerkkiä pinnalla.

 17. VS on ihan ”teinien pilaama” merkki. Merkkiä kohtaan on aikaisemmin ollut juuri tuo luksuksen tuntu, mutta nykyisin se on aika nolojuttu. Hohto on todellakin kadonnut.

 18. Asiasta vähän ohi mutta oletko lukenut Charlotte Chon The little book of skincare- kirjan? Liittyy siis aasialaiseen kauneudenhoitoon josta olet kiinnostunut myöskin. 🙂 Itse en ole lukenut vielä, odotan että paikallinen kirjasto saa sen valikoimiinsa.

 19. Joo sellainen fiilis on, että teinit tykkää. Ainakin tutun teinitytön hyllyssä oli rivi VS tuoksuja. 🙂 Tosiaan kun ovat tulleet myyntiin joka paikkaan, niin erityisyys kadonnut. Osa tuoksuista tosin ihan kivoja, vaikka jo olenkin todella entinen teini… 😀

 20. Muistan, kuinka joskus yläasteikäisenä kävimme perheen kanssa Lontoossa ja ostimme siskoni kanssa niin monta Victoria’s Secret -tuoksua, että piti laittaa laukku ruumaan ihan siksi että saisimme kaikki yli 100ml purkit mukaan. Niitä annettiin aina tuliaisiksi kavereille, ja olivat jotenkin tosi luksusjuttu. Itse en ole enää aikoihin käyttänyt mitään tuoksuja, mutta eipä noista tuoksuista tunnu enää olevan juuri hypetystä muutenkaan. Jonkin aikaa sitten bongasin samaisia tuoksuja Seppälässä, ja kyllä luksusfiilis tuntui karisseen aika paljon, kun niitä siellä halpameikkien seassa katseli.

 21. Jaahas kommentti lähti ennen aikojaa. Niin yksi VS suihke, joka on lopetettu. Moonlight vai midnight dream. Liila pullo ja iihana tuoksu. Sitä voisin ostaa hajuvetenä jos olisi.

  Mutta alusvaatteet toimii, jos valitsee muuta kuin pitsihärpäkkeitä. Erityisesti tykkään siitä mallistosta minkä liivit ja pöksyt on ”metallista meleerattua” kangasta 🙂 Mutta neonpinkit pitsipöksyt ei ole makuuni ollenkaan.

 22. Omalta kohdalta täytyy sanoa, että mulle VS on välittinyt aina teinityttöjen ja pissisten brändinä, siis juuri sellaisena, mitä en ikinä ostaisi, vaikka tuoksuista pitäisinkin. Olin juuri laivalla, mutta VS-ständin kiersin kaukaa, eikä tullut mieleen edes mennä tuoksuttelemaan niitä. En osaa sanoa miksi mulle on muodostunut tällainen kuva, varmaan fb-kirppiksiltä, missä näiden tuoksujen diilaus kävi kuumana nuorempien tyttöjen kesken, samoin esim ko. brändin passinkuorien yms. Lisäksi koko imago huokuu jotenkin halpuutta ja seksismiä, mitä en vaan voi arvostaa.

 23. VS:n hohto on minunkin silmistäni kadonnut. Tuntuu hassulta, että ennen tuotteita hamstrattiin ulkomaanreissuilta ja nyt niitä saa Puuilosta, Tokmannilta ja K-Supermarketeista.

Kommentointi on suljettu.