Ylpeät kosmetiikkabloggaajat

Postauksen nimi saattaa antaa jotenkin negatiivisen kaiun, mutta haluan tänään kertoa, kuinka ihan oikeasti olen ylpeä meistä kosmetiikkabloggaajista ja siitä, kuinka sanallemme annetaan painoarvoa. Ihan kirjaimellisesti.
Uusi Olivia-lehti ilmestyy huomenna, mutta vielä tänään kaupoissa olleessa Oliviassa oli jotain sellaista, mikä sai minulle jo melkein tipan linssiin.
 Artikkeli koski vuoden 2012 parhaiksi valittuja kosmetiikkatuotteita.
Myönnän olevani kosmetiikkafriikki, mutta silmäni eivät kostuneet itse tuotteiden vuoksi vaan siksi, keitä valitsijaraatiin oli valittu.
Kosmetiikkabloggaaja.
Toinen kosmetiikkabloggaaja.
 
Lisää kosmetiikkabloggaajia.
Kyselyn ideana oli ollut, että sadalle kosmetiikka-alan ammattilaiselle laitettiin kysely heidän mielestään parhaista kosmetiikkatuotteista eri kategorioissa ja kyselyssä hyvin menestyneet tuotteet laitettiin palkintosijoille muutamia niitä koskeneita kommetteja lehteen lainaten.
Puolet kyselyn saaneista vastasi ja oli aivan mielettömän mahtavaa huomata, että meidät kosmetiikkabloggaajat laskettiin ammattilaisten joukkoon!
 
Ja onhan se totta, että monella kosmetiikkabloggaajalla on tietoa, taitoa, ymmättystä ja osaamista kosmetiikkatuotteiden suhteen huomattavasti enemmän kuin esimerkiksi jollakin missillä, mallilla tai juontajalla, joilta myös välillä kysellään vastauksia. 
On upeaa, että meidät kosmetiikkabloggaajat on luokiteltu ammattilaisiksi mm. nimekkäiden meikkitaiteilijoiden rinnalle!
Olivia-lehti lokakuu 2011.
 Esimakua oltiin tosin saatu jo viime vuonna, kun vuoden 2011 listallekin oli päässyt bloggaajan mielipide.
Millaisia fiiliksiä asia teissä herättää? Lasketteko te kosmetiikkabloggaajat alan ammattilaisiksi siinä missä nimekkäät meikkitaiteilijat?

16 kommenttia artikkeliin ”Ylpeät kosmetiikkabloggaajat”

 1. Heippa!

  Ei liity aiheeseen, mutta muistan kun kerroit joskus, että sinulla on käytössäsi semmoiset "miniripsentaivuttimet", joilla siis taivutetaan noita ulkonurkan ripsiä? Mistähän olet ne ostanut? Itsekin käytän semmoisia, mutta olen aina ennen ostanut anttilasta muoviset ripsentaivuttimet, jossa oli tuo lisäosa ja nyt niiden valmistus on lopetettu, enkä keksi millä nimellä noita voisi googlettaakaan.

 2. Sellaset lasken jotka kirjoittaa asiatekstiä kosmetiikasta, mut en Maisa 10v joka kirjottaa "ostin tänää jonku random huulikiillon ja se on iha ok ei mulla muuta moi".

 3. Mun mielestä ammattilaisessa ja bloggaajassa on selkeä ero, mutta monesti luotan bloggaajan mielipiteeseen enemmän 🙂 Bloggaaja ei välttämättä osaa kertoa mikä ainesosa tuotteessa toimii, mutta yleensä kertoo rehellisesti toimiiko, miltä se näyttää, paljon se maksaa, mitä verrattuna muihin jne.

  Kotikutoiset kuvat ja tuotearviot ovat parasta mitä tiedän, bloggaajat ovat jotenkin niin "taviksia" samalla jokaisen kosmetiikkablogin ollessa uniikki ja tekijänsä näköinen. Itsekin kirjoittaisin eri lailla ammattilaisen ja bloggaajan näkökulmista, joten oletan että muutkin bloggaajat tekevät niin 🙂

 4. Eihän siinä ammattilaisista mitään puhuttu vaan asiantuntijoista. Ja niitä toki ahkerasti tuotteita testaavat kosmetiikkabloggaajat ovatkin.

 5. You go girls!! Ihan mahtavaa, itse ainakin luotan enemmän kosmetiikkabloggaajiin kuin johonkin kosmetiikan kanssa vähemmän tekemisissä olevaan, uskon että teillä tietämys on laajempaa ja osaatte vertailla tuotteita ja kertoa niistä muutakin kuin että tää on kiva 🙂

 6. Itse ainakin pidän teitä jos ei nyt ammattilaisina niin erittäin hyvin asiaan perehtyneinä harrastajina. Itse en ole mikään kosmetiikkainointoilija, mutta eksyin blogiisi muutamia vuosia sitten kun halusin ostaa Tweezerman-pinsetit. Sen jälkeen tämä blogi onkin riittänyt minulle kosmetiikkaostopäätösten tekemiseen. Joten suuri kiitos siitä, että jaat(te) osaamistanne!!!

 7. Arvostan kosmetiikkabloggaajien mielipidettä enemmän. Meikkitaitelijoista kun ei tiedä mistä ne oikeesti ite tykkää ja minkä rankkaamisesta korkeelle niille maksetaan (jos on meikkitaiteilija jollain tietyllä firmalla ni oiskohan yllätysyllätys lempparituotteet siltä firmalta esittelyssä…) :D. Bloggaajat on kuitenkin yleensä tavallisia tallaajia ja antaa käytännöllisiä mielipiteitä just esim. hinnan ja laadun suhteesta.

 8. Minäkin olin tosi iloinen tästä, niin hienoa!

  Olen itse löytänyt niin valtavasti hyviä tuotteita toisten kosmetiikkablogien kautta ja kokenut aina muiden suosittelut niin hyödylliseksi, että siksi oli upeaa, että kosmetiikkablogit nostettiin niin hyvin esiin tässä Olivian jutussakin!

  Kiitokset myös Ostolakolle monista hyvistä tuotesuosituksista ja käyttökokemuksista vuosien varrella! 🙂

 9. Kyllä ja en. Nykyään kun vaikuttaa, että jokaisella alle 20-vuotiaalla tytöllä pitää olla meikki-/kosmetiikka- tai lifestyleblogi. Ammattilaisiksi luokittelen aikuiset bloggaajat, jotka mahdollisesti työskentelevät alalla ja joiden kiinnostus kosmetiikkaa kohtaan ulottuu vähän laajemmalle, kuin siihen miltä se yksi meikki näyttää omassa naamassa…
  -Tiia

 10. No ainakin asiantuntijoina kosmetiikkabloggaajia pidän. Tai riippuu kyllä blogista. Jos teksti on asiantuntevaa, paljon eri tuotteita testauksessa ja hommaan on oikeasti perehdytty. Lisäksi jos bloggaaja vielä työskentelee kosmetiikka-alalla. Tosin en tiedä pitäisikl pelkkää bloggaajaa kutsua ammattilaiseksi, asiantuntijoita kyllä. Ja no en nyt ihan ketä tahansa bloggaajaakaan kuitenkaan asiantuntijaksi sanoisi. Riippuu kyllä blogin sisällöstäkin homma. Jos joku 16v tyttö kirjoittaa joka päivä pelkästä kosmetiikasta, mutta asia on lähinnä sitä että "tämä meikki tuntui tosi kivalta nassussa, peitti kaiken ja laitoin koko purkin naamaan. Suosittelen kaikille, ostakaa tekin", niin en ehkä ihan edes asiantuntijana pitäisi. Blogeja on niin paljon ja niin erilaisia kirjoittajia..

 11. Arvostan ns. ammattimaisten kosmetiikkabloggajien suosituksia ja tuotearvosteluja. Olen löytänyt monta fantastista tuotetta mm.sinun ja Sensaistin blogin kautta. Joten hurraa teille bloggaajille!

 12. Kauneus ja meikkipuolella on bloggaajia ja bloggaajia. Ammattilaisia ovat ilman muuta te, jotka ovat alan ammattilaisia (kosmetiikkamyyjiä etc) tai intohimoisia kosmetiikkaharrastajia, joilla pitkä oma kokemus ja INCI-tietämystä. Kyllä minä ainakin luotan kokeneen kosmetiikkamyyjän mielipiteisiin, joka tuntee aineet ja hurjasti eri sarjoja. Jatkakaa vaan samaan malliin!

 13. Riippuu bloggaajasta. Sinut ja muutaman muun kyllä, koska tiedät, sen silloin tällöin kosmetiikasta bloggaavan lifestyle bloggaajan taas en.

 14. No kylläpäs mua mainostetaan. 😀 Viime vuonna oli koko nimi, nyt on näköjään vain etunimi. 😀

  Bloggaajilla on monesti se hyvä, että seurataan aika aktiivisesti myös maailmalla hyväksi havaittuja tuotteita. Eihän tuo UDEPP tuolla olisi, ellei sitä blogimaailmassa hehkutettaisi (ja syystäkin!) kun ei merkillä ole Suomessa maahantuontia eikä näin ollen markkinointiakaan.

 15. Lehti ei luokitellut kosmetiikkablokkaajia ammattilaisiksi, vaan asiantuntijoiksi. Sanoissa itsessään ei suurta eroa ole, joten eron huomaa vain asiayhteydestä.

  Kyselyssä otanta sisälsi laajan joukon (mm. meikkitaiteilijoita, ihotautilääkäreitä, toimittajia ym.), jonka ainoa yhdistävä tekijän oli kauneus-ala. Näille kaikille toimijoille lehti/toimittaja päätti käyttää yhteisenä nimittäjänä "kauneuden asiantuntijaa".

  Kosmetiikkabloggaajien luokitteleminen samanlaiseksi ammattilaiseksi kuin esim. meikkitaitelija tai ihotautilääkäri on mielestäni sama kuin vertaisi virolaista raksamiestä arkkitehtiin 😀

Kommentointi on suljettu.