Testissä luonnonmukainen pohjustusvoide: Zuii Flora Foundation Primer

*Sis. mainoslinkin

Kuten tiedätte, teen mielelläni tuttavuutta minulle hieman vieraammaksi jääneiden kosmetiikkamerkkien kanssa. Sain tutustua yhteen sellaiseen juuri, kun PR-toimisto lähetetti minulle muutamia australialaisen luonnonkosmetiikkamerkki Zuii Organicin tuotteita kokeiltavakseni.

Zuii Organic

Muistin kuulleeni merkin tuotteista kehuja, mutta en ollut itse syventynyt niihin yhtään. Luomusertifioidun värikosmetiikan valmistukseen keskittyvä yritys korostaa kaikkien tuotteidensa olevan Cruelty Free -tuotteita, jotka sopivat myös vegaaneille. Luonnonmukaisuus ei ole kuitenkaan ollut minulle koskaan mikään ratkaiseva tekijä tuotteita valitessani, sillä minulla on tärkeintä löytää tuotteita, jotka sopivat omiin tarpeisiini ja luovat haluamani lopputuloksen.

Zuii Flora Foundation Primer

En ollut ennen kokeillut yhtäkään luonnonkosmetiikan meikinpohjustustuotetta ja jotenkin olin jopa epäillyt, voisiko niistä olla mihinkään. Pohjustustuotteiden ideana kun on yleensä tasoittaa ihoa silikonien avulla, jolloin ihosta tulee silkkisen ja mattaisen tuntuinen ja meikkipohja paitsi levittyy sille kauniimmin myös kestää kasvoilla pidempään. Tämän vuoksi tuntuikin jopa hieman hassulta ajatukselta käyttää meikinpohjustajaa, jossa ei olisi silikoneja. Mitä se sitten muka tekisi?

Zuii Flora Foundation Primer

Zuiin pohjustajan sisällysluettelo olikin todella poikkeava tavallisiin meikinpohjustajiin verrattuna, sillä sen raaka-aineena oli käytetty mm. manteliöljyä, ruusuvettä, kehäkukkaöljyä, glyseriiniä, aloe veraa, appelsiininkuoresta saatava öljyä sekä ruusuöljyä. Sisältö kuulostikin jopa varsin ravitsevalta ja hoitavalta, mistä oma, kuivuuteen taipuvainen ihoni innostui kovasti.

Zuii Flora Foundation Primer

Mielenkiintoista oli, ettei tämä meikinpohjustaja oikeastaan edes lupaillut tekevänsä mitään erityistä parantaakseen meikkipohjan kestoa. Tuotetta oli tarkoitus käyttää meikkipohjan alla tasoittamassa ihon sävyä ja tuomassa iholle kosteutta. Tuote itsessään oli valkeaa ja melko sävytöntä, joten en kokenut sen voivan liiemmin tasoittaa ihoni sävyä, mutta kosteutta se sille kyllä taatusti toisi, mikä puolestaan varmasti auttaisi meikkipohjaa levittymään pintakuivuuteen taipuvaiselle iholleni tavallista paremmin.

Zuii Flora Foundation Primer

Täyteläisen voidemainen tuote levittyy iholle hyvin ja muuttaa ihon ihastuttavan pehmeän tuntuiseksi. Se ei jätä kasvoille ollenkaan rasvaista tunnetta vaan nimenomaan miellyttävän kosteutetun ja samettisen pinnan, jolle meikkiä on hyvä lähteä rullaamaan. Tuotteessa ei ole käytetty kalvonmuodostajia eikä sen koostumuksessa muutenkaan oikeastaan ole mitään, mikä voisi lähteä rullaamaan meikkipohjaa sen päälle levittäessä, minkä vuoksi ihastuin siihen entistä enemmän.

Pohjustuotteen aikaansaamalla ihanan pehmeälle pinnalle oli helppoa levittää meikkipohja ja se auttoi häivyttämään iholta pientä pintakuivuutta sekä sen aikaansaamia juonteita ja varmistamaan sen kautta, että kuivahko ihoni pysyy freesinä pidempään. Kuten käsittääkseni useissa tämän merkin tuotteissa, oli tässäkin miellyttävän ruusuinen tuoksu, joka toi tuotteelle hieman ylellisyyttä. Minut ja luonnonkosmetiikan pitävät usein erillään tuotteiden tuoksut, jotka ovat monesti liian yrttisiä ja ”vihreitä”, mutta tämän tuoksusta pidin kovasti.

Zuii Flora Foundation Primer

Tämä ei varmastikaan ole pohjustustuote niille, joiden iho kiiltelee ja rasvoittuu ja jotka kaipaavat silikonisten tuotteiden aikaansaamaa mattapintaa, mutta niille, joiden iholla on pintakuivuutta ja joiden meikkipohja tuppaa sen vuoksi menettämään hehkuaan päivän aikana tämä on ehdottomasti tutustumisen arvoinen tapaus. Vaikuttaisikin siltä, että minä ja tämä pohjustustuote tulemme viettämään tulevan talven tiiviisti yhdessä!

Pidän muuten kovasti Zuiin simppelintyylikkäistä tuotepakkauksista ja lupaan, että saatte lähiaikoina kuulla noista muistakin kokeilemistani Zuii-tuotteista!

*Zuii Flora Foundation Primer -meikinpohjustaja löytyy myynnistä täältä.

Zuii Flora Foundation Primer
Onko joku muu tutustunut Zuii-tuotteisiin?

7 kommenttia artikkeliin ”Testissä luonnonmukainen pohjustusvoide: Zuii Flora Foundation Primer”

 1. Zuii on ollut jo pari vuotta yksi lemppareistani, lupaan että tulet tykkäämään myös noista muista 😀 Tosin juuri tuon nelikon ruskeaan sävyyn toivoisin vähän enemmän syvyyttä. Jos innostut koostumuksista niin noista luomiväripaleteista kannattaa ehdottomasti tsekata Naturel, jossa on todella upeat ruskean sävyt <3

  Vastaa
 2. Mulla ei ole vielä yhtään Zuiin tuotetta. Tuota primeria olen kuullut kehuttavan ja menin innoissani truuttailemaan testeriä, kun tulivat paikalliseen Sokokseen 🙂 Totesin vaan itselleni liian voimakkaan hajuiseksi :/ Joten jää hyllyyn. Mutta ehkä jotain muuta..? Hyvä kun mainitset tuoksun arvosteluissasi, se on ainakin minulle tärkeä pointti. Tuoksun voimakkuus ja häiritsevyys on tietysti haistelijasta kiinni.

  Vastaa
 3. Kirjoittelin itse postaksen Zuii:n tuotteita ja ostin vielä messuilta itselleni puuterimeikkivoiteen (joka ensitestin jälkeen on yksinäänkin melko upea!). Tykästyin merkkiin ihan täysillä, sen tuotteiden tuoksut on upeita ja etenkin huulipunat aivan mahtavia!

  hanna
  http://www.hannamariav.com

  Vastaa
 4. Zuii on ihana merkki, itse oikein hämmästyin aikoinaan, että voiko luonnollisista raaka-aineista valmistettu meikkisarja olla niin laadukas? Tykkään eniten poskipunista, myös meikkipuuteri on hyvä. Huulipunat on myös hyviä, ne kannattaa vaan levittää siveltimellä. Omilla huulilla suoraan puikosta sutiminen ei toiminut.

  Vastaa
 5. Zuii on jäänyt mulle merkkinä vieraaksi, mutta itse koin samantyyppisen ahaa-elämyksen Lushin Magical Moringan kanssa, luomu ja cruelty free sekin. Magical Moringa lienee lähinnä jonkinlainen kasvovoide, mutta sen primer-ominaisuuksia kehuttiin tuotteen nettiarvosteluissa sen verran runsaasti, että pakkohan sitä oli kokeilla. Ja olin kyllä todella yllättynyt! Silikoniprimerit ei mulla toimi yhtään vaan rullaaminen on enemmän sääntö kuin poikkeus. MM taas käyttäytyi kasvovoide/primerinä niin hyvin, ettei koskaan mikään, ihon pinta oli täydellinen ja mattainen ja meikki levittyi ja pysyi kuin unelma. Ja iho oli illalla pesun jälkeen käsittämättömän pehmeä ja hyvässä kunnossa. Mutta tuotteen varjopuolena on sen lievä jähmeys. Sen pitää antaa hiukan sulaa sormissa ennen levitystä ja olen näköjään vaan liian kärsimätön näkemään sitäkään vähää vaivaa 🙁

  Vastaa

Jätä kommentti