Too much Bossing?

Minulla on ollut hieman ristiriitainen suhtautuminen Hugo Bossin tuoksuihin. 
Miesten Bossin tuoksujen ystävää minusta ei ole tullut, mutta se johtuu puhtaasti vain asennevammasta. Varmasti hyvin moni tuoksumyyjä osaa asettua kenkiini kertoessani, että miesten Bossin tuoksuista on vaan työn myötä tullut tylsiä. Jokaisella miehellä kun tuntuu olevan niitä. Ne ovat jotenkin vaan se ”varma veto” ja en edes jaksa ajatella, kuinka moneen kertaan jo pelkän yhden työpäivän aikana voi kuulla asiakkaan suusta, että ”No, otetaan se Bossi, se on aina varma valinta!” tai ”No Boss on aina Boss!”. Ja kuinka moni on nähnyt lentokentän tai laivan tax free -myymälän, jossa ei olisi meineillään Bossin osta 3 maksa 2 -tarjousta? Aika harva ja aika harvoin, uskaltanen väittää.
Naisten tuoksujen puolella ilmiö ei ole ollut minusta ihan yhtä paha. Minusta Bossin valikoimista on löytynyt helppoja, monen makuuni meneviä naisten tuoksuja, joita ei ole ollut vaikeaa myydä uusia tuoksuja etsiville. Naisilla ei ole samaa asennetta Bossiin kuin miehillä, joten suhtautumiseni merkin naisten tuoksuihin on ollut varsin neutraali. 
Viimeaikoina merkin naisten tuoksut ovat kuitenkin alkaneet ihmetyttää.
Kaikki alkoi siitä, kun merkki lanseerasi Nuit-tuoksunsa.
Tummalta ja voimakkaalta tuoksuva hajuvesi oli sisältönsä puolesta yllätys. Pikkumustasta inspiroitunut tuoksu onkin yllättävän kevyt ja tyylikkään naisellinen ja saa minusta näin hajuvesimyyjän näkökannalta katsottuna luokitelman helppo tuoksu, eli sitä on helppo myydä asiakkaille. Persikkaa ja valkoisia kukkia sisältävä santelipuulla pehmennetty tuoksu oli miellyttävä uutuus ja pullo näytti elegantilta.
Koska tuoksu myi hyvin, kannatti Nuitin rinnalle tuoda sen vastakohta, eli Jour. Nuitin kanssa samanlaiseen, mutta väritykseltään vaaleaan pulloon pakattu tuoksu oli jälleen samaa helppoa tavaraa, mitä edeltäjänsäkin. Tuoksussa tuoksuvat jälleen valkoiset kukat, mutta niitä raikastamaan on pirskotettu limeä. Tässä vaiheessa Bossin tuoksuhyllyssä nökötti merkin muiden tuoksujen rinnalla kaksi toisiaan täydentävää, selvästi samaan perheeseen kuuluvaa tuoksua.
Kuten me kaikki kuitenkin tiedämme, olisi typerää osata lopettaa ajoissa. Jos kerran Nuit oli hitti, niin olihan rinnalle tuotava Nuit Intense. Tuoksu ei mielestäni eroa aluperäisestä Nuitista suuresti, mutta on hieman intensiivisempi. Nyt hyllyssä nökötti kolme saman mallista pulloa.
Ja hei, vielä kerta kiellon päälle (tai kerta kielon päälle, kuten mies metsälenkillä pissahädän iskiessä totesi)! Tänä kesänä Boss tahtoi tuoda markkinoille vielä neljännen samalla pullomallilla varustetun tuoksun, Ma Vien. Ma Vie on  vaaleanpunertavaan pulloon pakattu raikkaan kukkainen tuoksu, joka menee jälleen tuoksumyyjän luokituksella helppojen tuoksujen kategoriaan.
Mutta hei ihan tosi, Boss, jatkuukohan tämä teidän tuoksulinjanne vielä pitkään? Miesten puolella tuntuu, että vetelette enää esiin lähes pelkkiä Bottled-tuoksuja (Bottled, Bottled Night, Bottled Sport, Bottled Unlimited…) ja naisten puolella näitä. Vaikka pidänkin modernin simppeleistä pulloista, jotka sointuvat kauniisti toisiinsa, niin alkaahan tuo teidän tuoksuhyllynne kohta jo näyttämään hieman tylsältä.
Vai mitä mieltä te olette? Ja mikä asenne teillä ylipäätään on Bossin tuoksuja kohtaan?

19 kommenttia artikkeliin ”Too much Bossing?”

 1. Mun yks lempparituoksu on juurikin Bossilta! XX summer edition, ja yhden nuuhkaisun perusteella pidän paljon myös alkuperäisestä XX:stä. Mutta siitä olen samaa mieltä, että nämä nuit ja jour on kyllä ehkä hiukan tylsiä, tavallisia tuoksuja, ne eivät tuoksutellessa herättäneet mitään erityisiä tunteita.

  Vastaa
  • Minullakin on noiden kanssa juurikin tuo ongelma, että ovat olleet ehkä hieman tylsiä ja tavallisia tuoksuja, jotka siksi vaan hukkuvat massaan. Niistä ei koskaan jää minulle mitään erityistä muistikuvaa ja kävelen niiden luokse vaan aina silloin, kun asiakas kuvailee haluavansa jotain "kevyttä ja naisellista, mutta ei niin sitruksista tuoksua". Toisin kuin useimpien muiden muiden tuoksujen kohdalla, en osaa ulkomuistista ollenkaan kuvailla näitä tuoksuja, vaan lähden esittelemään niitä vaan siksi, että muistan niiden kuuluvan mielessäni tuohon luokkaan. 🙂

   Vastaa
 2. En tiedä em. Bosseista mitään, mutta naurattaa välillä tuo OMAPERÄISYYS; CK Euphoria, Forbidden Euphoria, Spring Temptation, Crystal Edition jamitähänvielä…? 😀

  Vastaa
 3. Mä taas olen palavan rakastunut tuohon Jouriin! Vuosi sitten Livboxissa tuli siitä näyte ja se oli menoa ensinuuhkaisulla. Mä pidän Jourista juuri sen simppeliyden takia, etsin täydellistä tuoksua pitkään, ja melkein kaikki olivat Liikaa Jotain. Tai sitten ne eivät tuoksuneet ollenkaan minulta.

  Vastaa
 4. Bossin Orangeen rakastuin silloin kun se tuli , jopa niin paljon että ostin sitä toisenkin pullon. Sitä ei enää ole kyllä tullut niin paljoa suihkittua, juurikin siksi että sitä haistaa vähän joka toisella ja siihen on sitten kyllästynyt.

  Vastaa
 5. apua! varmasti olen aikaisemmin blogissani käyttänyt hakukenttää, mutta nyt en enää sitä mistään löydä. olisin tarkastanut, että oletko kokeillut bebanthenia huulirasvana tms.

  Vastaa
  • Juu, ennen tosiaan oli, mutta se lakkasi toimimasta kunnolla, joten poistin sen. Nykyään kannattaa käyttää Google-hakua ("Ostolakossa Bepanthen" esim.). En ole innostunut tavallisesta Bepanthenista (punaraitainen) tai Bepanthenin huulirasvasta mitenkään erityisesti. Ihan kivoja, mutta esim. Biothermin huulivoide on toiminut itselläni paljon paremmin. 🙂

   Vastaa
 6. Myös minä olen iloinen, että on tullut tuoksupostauksia. Olen vähän tuoksufriikki nimittäin. Tuosta Ma Vie:sta sain juuri äskettäin näytteen. Kerran olen kokeillut, mutta ei se ainakaan sillä kertaa sen enempää innostanut (joskaan en myöskään sitä heti ole eteenpäin antanut). Täytynee kokeilla vielä toisen kerrann. Nuit ja Jour eivät ole mulle tuttuja muuta kuin ulkonäöltä. Itse kuulun niihin, jotka yleensä eivät kiinnitä Bossin tuoksuihin mitään huomiota.

  Vastaa
 7. Tämän merkin tuoksut ovat kyllä 'helppoja', mutta on mukana muutama sykähdyttäväkin. En muista, kuinka se jakolinja meni, mutta eikös firman tuoksuja ole jaettu Hugo- ja Boss-nimikkeen alle? Ne toiset niitä kevyitä, toiset vähän vakavammin otettavia 🙂

  Vastaa
 8. IHAN SAMAA MIELTÄ. Mitähän sitten, Ma Vie Legere? Ma Vie Intense? Jour Intense? Jotain pakosti tulee vielä. Hohhoijjaa. *haukotus*

  Vastaa
 9. Itsellä jää jopa joskus hyvä hajuvesi kokonaan ostamatta jos hyllyssä on jopa neljä samanlaisessa pullossa olevaa tuoksua ja olen ihan sekaisin niiden kanssa että mikä ero näillä on ja tuoksukin lähes sama 😀 tiettyhän sitä voisi myyjältä kysyä mutta eipä nuita ikinä hajuvesi hyllyjen luona pyöri

  Vastaa

Jätä kommentti