Suosikki: Too Faced Shadow Insurance -luomivärinpohjustaja

On olemassa yksi kosmetiikkatuote, jonka käyttäminen on minulle itsestäänselvyys, mutta jonka esittely monille asiakkaille näyttää avaavan aivan uuden maailman. Minä en osaisi kuvitella meikin tekemistä ilman sitä ja sen tarjoamaa apua kun taas moni asiakas on varsin hämmentynyt kuullessaan koko tuotteen olemassaolostakaan.
Teille tuotteen olemassaolo on varmasti itsestäänselvyys, mutta koska törmään työssäni niin moneen ihmiseen, joille tuote ei ole itsestäänselvyys, päätin pyhittää sille oman postauksensa.
Kyseessä on siis luomivärinpohjustaja.
Käytin juuri loppuun minulla yli 2,5 vuotta käytössä olleen Too Faced -merkin Shadow Insurance -kuomivärinpohjustajan ja olin siihen todella, todella tyytyväinen koko sen käyttöhistorian ajan. Se ei pettänyt minua koskaan!
(Syy, miksi en leikannut tuubia enää auki, vaikka sen sisältä varmasti löytyisi vielä jotain kaivettavaa on juurikin siinä, että tuote oli tosiaan ollut minulla jo yli 2,5 vuotta ja alkaa jo olla hygieenistä päästää se vaihtoon…)
Luomivärinpohjustaja on siis tuote, jolla ensisijaisesti parannetaan silmämeikin kestoa. Hyvällä luomivärinpohjustajalla tehty silmämeikki kestää aamu seitsemästä puolille öin ongelmitta! Ilman luomivärinpohjustajaa en itse varmasti edes jaksaisi käyttää luomiväriä, sillä omat silmämeikkini ovat muuten luomivaossa viiruina viidessä minuutissa. Silmämeikinpohjustaja on siis todellakin välttämätön tuote.
Monet asiakkaat tulevat myös kysymään minulta vinkkejä hyväpigmenttisiin luomiväreihin. Heillä kun on kotona paljon luomivärejä, mutta kaikki ne ovat niin hailakoita. Myös tässä asiassa luomivärinpohjustajasta on apua: se toistaa luomivärien sävyjä paremmin tehden niistä intensiivisempiä. Tai kokeile käyttää puuterimaista luomiväriä  voidemaisen päälle, mikä mieletön ero sävyn intensiivisyydessä!
Kuinka luomivärinpohjustajaa sitten käytetään? Onko se hankalaa, viekö se kauheasti aikaa? No ei todellakaan ole eikä todellakaan vie.
Luomivärinpohjustajaa levitetään liikkuvalle luomelle pieni pisara, jonka jälkeen silmämeikki vaan tehdään normaaliin tapaan. Yksi tuote lisää, mutta vain pienen pieni vaiva siitä ilosta, että meikki jatkossa kestää.
Jotkut silmämeikinpohjustajat kehottavat puuteroimaan luomet vielä ennen silmämeikin lisäämistä, mutta koska puuterisuus mattaa luomenpinnan, eivät värit enää toistu aina niin intensiivisinä luomilla kuin mitä ilman puuterin lisäämistä. Omat luomivärinpohjustajani (Urban Decay, Lumene, Too Faced…) ovat kaikki toimineet parhaiten ilman puuterointia.
Luomivärinpohjustajaa voi käyttää myös yksinään luomella tasoittamassa sävyeroja. Esimerkiksi Smashboxin luomivärinpohjustajassa on peittävää pigmenttiä, joka tasoittaa punoitukset, sinertävyydet ja läpikuultavat verisuonet.
Luomivärinpohjustajia on saatavilla nykyään myös erilaisilla lopputuloksilla. Siinä missä pohjustaja ennen oli läpikuultavan puuterisen värinen, voi se nykyään olla tumma (smoky eyes -silmämeikki),
 shimmerinen tai jopa glitterinen tai muuten vaan johonkin suuntaan sävytetty. Suosituimpia pohjustajatuotteita ovat jo aiemmin mainittu Too Facedin Shadow Insurance sekä Urban Decayn Eye Shadow Primer Potion (molemmat netistä tilattavia) tai sitten ihan vaan kotimaisesta kosmetiikkahyllystä napattava Lumenen luomivärinpohjustaja.
Pohjustajien hinta vaihtelee merkeittäin, mutta hyvän pohjustajan saa yleensä noin 10-20 eurolla ja pieni pakkaus palvelee päivittäisessä käytössä ainakin vuoden.

Käytättekö te luomivärinpohjustajaa? Mikä on ollut suosikkinne?

37 kommenttia artikkeliin ”Suosikki: Too Faced Shadow Insurance -luomivärinpohjustaja”

 1. Minullekin tuo luomivärinpohjustaja on itsestäänselvyys! Ei pysyisi minkään maailman luomivärit luomilla ilman sitä. Ja itse olen tottunut käyttämään tuota Lumenea ja omassa käytössäni yksi tuubi kestää todella kauan, sillä en käytä joka päivä luomiväriä. Täytyykin kokeilla sitä seuraavan kerran ilman tuota puuterointia!

  Vastaa
 2. Itselläni ei vieläkään ole luomivärinpohjustaa, alkaa ketuttaa olla ilman kun mustasta tummasta silmämeikistä ei ole tietoakaan koulupäivän jälkeen. Eikä se niin erityisemmin edes valu luomivakoon vaan mystisesti katoaa luomelta. : D Tänä kuukautena onkin suunnitelmissa kipasta kaupasta se pohjustaja…

  Vastaa
 3. Ite oon alusta alkaen käyttäny luomivärinpohjustajaa, tosin ekalla kerralla ostin vahingossa kasvoprimerin… Nyt käytössä toi Lumene.

  Vastaa
 4. Mulla on niin rasvoittuvat luomet, että luomiväri kertyisi alle tunnissa luomivakoon kököksi, jos en käyttäisi pohjustajaa.
  Karkkipäivä-Sannin innoittamana löysin pohjustajat 🙂 ja olen ollut kyllä ääääärettömän iloinen löydöstäni, koska rakastan luomivärejä.
  Suosikkejani ovat Mad Mineralsin Indelible creme eye shadow, joka ei varsinaisesti ole pohjustaja vaan vedenkestävä voidemainen luomiväri, ja tietenkin UDPP, jota voisin ylistää kuuhun ja takaisin, erityisesti juhla- ja kisameikin teossa.

  Vastaa
 5. Minä käytän MAC:n bare sudy voidemaista luomiväriä (shampanjan värinen hieman kimallusta pohjustajana tai pelkästään sitä vaaleana luomivärinä mustan kajalin kanssa (varmaan 90% ajasta). Urban Decay oli jossakin vaiheessa käytössä. Sekin toimi hyvin. Muita en ole kokeillut. Minulla luomivärit pysyvät hyvin 4-6 tuntia ilman pohjustajaa, pohjustajalla koko päivän. Tummaa juhlameikkiä en tekisi ilman pohjustajaa.

  Vastaa
 6. Jonkun blogin innoittama aikoinani hankin luomivärinpohjustajan 🙂 Ja taisi olla blogien hehkutuksen ansiosta hankin tuon Urban Decayn pohjustajan, mutta valitettavasti olen aika pettynyt siihen. Toki se on paljon parempi kuin ei mitään, mutta kyllä bileiltoina (oli kyseessä sitten kunnon biletysilta tai rauhallinen, ei tanssimista sisältävä, bileilta), niin kyllä ne luomivärit kuitenkin paakkuuntuvat viiruiksi 🙁 Joten parempi pohjustaja olisi hakusessa. Mites tuo Too Faced, saako sitä jostain kaupasta Suomesta? Ja jos ei saa niin onko vinkkiä siitä mistä nettikaupasti sitä kannattaisi tilata? 🙂

  Vastaa
 7. Ekan luomivärin pohjustajan ostin joku pari vuotta sitten, ja se olikin toi Lumene, sillä se oli silloin (ellei edelleen?) ainut joka Suomessa/ainakin Anttilan valikoimista oli saatavilla. Nykyään turvaudun UDPP'iin, loistotuote. ü Käytän aina jos mulla on luomiväriä. Lisäksi viime aikoina mun luomista on alkanut tulla rasvasemmat (vaikka muuten kasvot kuivat vanhaan tapaan), mikä tarkottaa sitä että ripsiväri alkaa järkyttävästi suttaantua kulmaluun alle :s tähänki UDPP autto, eipä tartu enää! ü

  Vastaa
 8. Hitto! Juuri tulin Terjoustalosta missä taisi olla alelaarissa tuota lumenen voidetta. 🙁 en tajunnut ostaa. Tosin en tiedä olisiko rahat riittäneet. Tuli vähän muuta ostettua.

  Vastaa
 9. Minulla on nykyään käytössä UDPP, mutta minulla se ei pidä meikkiä hyvänä montaa tuntia. Levitän luomivärit suoraan primerin päälle ja niin monta kerrosta, että pinta tuntuu kuivalta eikä nihkeältä.
  Kun joskus vuoden päästä pääsen UDPP:stäni eroon, voisin hankkia Too Facedin kokeiluun.
  -Nni

  Vastaa
 10. En pystyis enään elämään ilman luomivärinpohjustajaa. Miulla rasvottuu luomet nopeasti ja käytän pohjustajaa nykyään aina, vaikka en edes laittais luomiväriä 🙂

  Vastaa
 11. UD:n Primer Potion on meikäläisellä käytössä. Ennen sen hankkimista en ymmärtänyt laisinkaan koko luomivärejä. Mietin, että olenko oikeasti vain tosi ääliö, kun en opi lainkaan käyttämään sellaista perusmeikkituotetta kuin luomiväri, vai ovatko kenties luomivärit jokin meikkiyhtiöiden kollektiivinen kusetus, johon naiset ovat sokeasti uskoneet jo vuosikymmeniä. 😀
  Ilman pohjustajaa minulle käy juurikin niin, että pienen räpsyttelyn jälkeen värit ovat rasvaisena ranttuna luomivaossa.

  Tuo Primer Potion on mielestäni todellakin maineensa veroinen tai jopa parempi. Itse asiassa se on parhaiten lupauksensa täyttävä meikkituote, jota olen kokeillut. Ihan häviävän pieni nokare riittää pitämään luomivärit paikoillaan vaikka kellon ympäri. Nykyään pitkän päivän jälkeen peilistäni katsoo naama, jossa muu meikki saattaa rasvaisesta akne-kakkaihosta johtuen olla jo hieman suttuinen, mutta luomivärit ainakin istuvat paikallaan kuin tatti.

  Vastaa
 12. Urban Decay Primer Potion käytössä ja siitä en luovu! Aiemmin käytiin Lumenea, mutta se on todella huono tuohon. UB:hen verrattuna.

  Vastaa
 13. Haha… 😀 Uskon, että tosi hyvä tuote kyllä, mutta itse ei oo tullu käytettyä… Ostin viime heinäkuussa Roomasta Urban Decayn Eye Shadow Primer Potionin, ihan vaan siksi kun sitä pidetään niin klassikoiden klassikkona. Olen sitten kokeillut sitä tasan kerran, n. 3 vkoa sitten. 😀 Noh, mutta käytän luomiväriäkin noin kerran 2-3 kk:ssa…

  Vastaa
 14. UDPP oli mulle aikoinaan samanlainen ahaa-elämys kuin nyt jokin aika sitten vielä pohjustajan päälle lisäämäni MUS:n High Tech Lighter; miksi edes meikkasin ilman näitä?! 😀

  Vastaa
  • Ei toimi meikkivoide+puuteri mulla. Tulee hailakka väri joka sekin häipyy päivän mittaan kerääntyen luomivakoon.

   Too Faced ja Urban Decay todellisia pelastajia, meikki pysyy paikallaan aamusta yöhön. 🙂

   Vastaa
 15. Hih, kävin just eilen ostamassa tuon Lumenen luomivärinpohjustajan. Alkoi vähän nyppiä kun ei mikään luomiväri pysynyt tarpeeksi kauaa. Mullakin on tuo sama ongelma kuin Jennyllä, nimittäin luomiväri ei valu luomivakoon vaan yksinkertaisest "katoaa" luomelta! 😀 Kerran oon nyt testannut sitä, ja hyvältä vaikuttaa:)

  Vastaa
 16. Mulla on toi Lumenen. Toimii ihan kivasti, tosin nyt täytyykin koittaa ilman puuterointia 🙂 ostaessani sitä meikkikaupan myyjä ohjeisti puuteroimaan, joten olen vaan kiltisti totellut häntä 😀

  Ainoa vika oli, että tuote jotenkin vetistyi sinne tuubiinsa..eli tuli vaan öljyistä vettä ulos. käytössä se oli ollut alle puoli vuotta, joten ei olis pitänyt vielä mennä huonoksi…

  ostin kuitenkin uuden lumenen pohjustajan, koska olin muutoin tyytyväinen siihen (ja bongasin -50% alesta, aattelin että jos puolet tuubista saa käytettyä tälläkin kertaa niin ok). nyt tuo on ollut käytössä reilun puoli vuotta ja koostumus on pysynyt hyvänä. ehkä se eka oli joku maanantaikappale 🙂

  Vastaa
 17. Auttaako tuo luomivärinpohjustaja tosiaan siihen, ettei luomiväri päivän mittaan nopeasti kökköönny vanaksi sinne luomivakoon? Mä koitin ihan meikinpohjustajaa laittaa rasvaisille luomilleni, mut silti tuli rumat luomivärivanat myöhemmin 😛 Mut kyllä nyt tämän postauksesi innoittamana on pakko kokeilla ihan luomivärinpohjustajaa 😮

  Vastaa
 18. Itselläni on käytössä Guerlainin sekä L'orealin luomivärinpohjustajat. Ekaksi mainittu oli suosikkini pitkään mutta halvempi taitaa rynnätä ohi. Pidän L'orealin koostumuksesta ja se levittyy paremmin luomelle. Mikäli pohjustaja jää laittamatta, ovat luomivärit luomivaossa alta aikayksikön 😛

  Vastaa
 19. Itse hokasin luomivärinpohjustajan n. vuosi sitten, ja se on kyllä pelastanut silmämeikit. Mullakin kerääntyy kaikki luomiväri luomivakoon ilman pohjustajaa. Itselläni on käytössä Goshin pohjustaja: http://sokos.s-verkkokauppa.fi/webapp/wcs/stores/servlet/BrandiTuote/gosh-eyeshadow-basevedenkestava-luomivarin-pohjustusvoide/925011/17519/13938
  Tuo on puikkomallinen, ja vedenkestävä. Siitä jää vaalea hieman tahmainen matta pinta luomelle, ja tekee luomiväreistä tosi intensiivisiä. Ja se kestää oikeastaan mitä vaan! (jossain välissä tuota oli myynnissä samanlainen, mutta hieman kiiltävä pohjustaja. siitä en tykännyt kun kiilsi läpi, kannattaa katsoa että kyljessä lukee matt-matta)

  Vastaa
 20. Itselläni on käytössä kanssa UDPP ja se on aivan ykkönen! Too Facedin primeria kokeilin myös, mutta ei toiminut yhtä hyvin. Jos UDPP:n kanssa luomivärin suhteen on pysyvyysongelmia, niin kannattaa kokeilla laittaa sitä tosi vähän. Olen huomannut, että jos sitä laittaa liikaa, niin luomiväri pakenee pikkasen luomivakoon. Eli ihan pikkasen vain 🙂

  Vastaa
 21. Myös minä vannon UDPP:n nimeen. Käytössäni on normaaliversio sekä Sin-sävyinen. Normaaliversion kanssa tehty silmämeikki kestää ongelmitta aamusta iltaan ja esim. hikisen jumpankin aikana silmämeikki pysyy paikoillaan. Sin-sävy kestää hieman heikommin, mutta on silti ihan eri luokkaa kuin vaikkapa Lumenen vastaava. Silmämeikin pohjustustuotteet ovat kyllä sellaisia, että kun (hyvän) sellaisen ottaa käyttöön, ei enää tule toimeen ilman. Sin-sävyn pohjustajassa on tietysti se plussapuoli, että se käy kevyessä meikissä luomiväristä pelkiltäänkin.
  Mulla on paljon Urban Decayn luomivärejä ja niissähän on tunnetusti glitterin kanssa varisemisongelmia. Olenkin miettinyt, toimisiko Too Facedin Glitter glue (tjsp.) tämän ongelman ratkaisuna…

  Vastaa
  • Glitter glue rakaisi minulla ihan täysin saman ongelman. Kuitenkin, TFGG on niin tahmaista, että häivyttäminen on käytännössä mahdotonta. Myös käytettävän määrän täytyy olla vähintäänkin minimalistinen, koska muuten luomiväri päätyy luomivakoon tahmaisena klönttinä.
   Allekirjoitan täysin sanottavasi UDPPeistä, tosin olen huomannut, että mattainen Eden-versio on vielä tehokkaampi kuin normaali versio. Ja Half Baked- luomiväri näyttää aivan uskomattomalta Sin-pohjustajan päällä.

   Vastaa
 22. Rakkauteni on MAC:n Paint Peintures sävyssä Bare Canvas, ei tosiaan ole varsinaisesti luomivärin pohjustaja mutta voidemaisena luomivärinä toimii pohjustuksena aivan lyömättömän hyvin! Arkisin saatan käyttää tätä myös yksinään tasoittamaan luomien väriä. Hintaa oli n.22e mutta kestää todella kauan, joten minäkin opiskelijana päätin tähän sijoittaa.

  Vastaa
 23. Lumene ei omilla superrasvoittuvilla luomillani oikein pelittänyt, mutta UDPP:n myötä minäkin vakuutuin, että ilman kunnon pohjustajaa ei vaan voi meikata. Uskomaton tunne, kun meikki vaan pysyy kaikesta juhlimisesta, tanssimisesta, räntäsateista ja itkuista huolimatta!

  Urban Decayn jälkeen halusin kokeilla jotain, mitä saa feeluniquesta ja päädyin Bare Mineralsin Prime Timeen. Jukran pujut, se on vielä parempi kuin UDPP! Meikki kestaa vähintään yhtä hyvin, mutta ainakin itse koen BM:n plussaksi sen, että siinä on myös vähän reippaammin sävyä mukana. Silmäluomien pintaverisuonet saa siis tuolla peittoon ennen meikin levitystä 🙂

  Vastaa
 24. Minulla on käytössä juurikin tuo Too Facedin Shadow Insurance, jonka hankin sen jälkeen, kun sinä olit sitä silloin 2,5 vuotta sitten ylistänyt. 😉 Muuten olen siihen oikein tyytyväinen, mutta minulla on ollut sellaista ongelmaa, että tuubia pitää ravistaa TODELLA kauan, jos haluaa saada ulos homogeenista voidetta. Muuten sieltä tulee ensin sellaista kirkasta litkua, sama ilmiö siis kuin huonosti ravistetun ketsuppi- tai sinappipurkin kanssa. 😀 En käytä luomiväriä joka päivä, eli tuubi joutuu olemaan paikoillaan käyttökertojen välissä useita päiviä, joten siitähän tämä ilmiö varmaan johtuu.

  Vastaa
 25. Ihmettelen ettei kukaan meikkiguru ole täällä mainostanut NARSin smudge proof eyeshadow basea 😮 Itse omistan erittäin öljyiset silmäluomet joihin olen kokeillut lumenen ja macin pohjustajia (paintit ja paint potit) ja ne on kestänyt parhaillaan vain alle tunnin. Mutta tuo NARS on aivan huippu! Internetistä olen myös ymmärtänyt että tuo olisi tuhdimpaa tavaraa kuinn UDPP ja pitäisi pysyä pidempään!! Tosin NARS:in tuotteet ovat hintavia ja vaikeasti saatavissa täällä suomessa. Suosittelen kuitenkin kokeilemaan mikäli siihen tilaisuus tarjoutuu! Väriltään pohjustaja on väritöntä eli usein siihen päälle kisään ohuelti mac:in paint potia päälle.

  Vastaa

Jätä kommentti