K-Beauty, here I come – edessä unelmien reissu!

Blogissa juhlittiin pari päivää sitten 3000. postaustani, jonka kunniaksi laitoin pystyyn arvonnan. En ollut ajatellut hankkia tämän merkkipaalun saavuttamisen kunniaksi itselleni mitään (se sitä edeltäneen viikonlopun valtava shoppailureissu taisi ehkä jo olla melkoinen palkinto…), mutta tuona iltana tapahtui sitten kuitenkin jotain erityistä.

Ostolakossa Soul Etelä-Korea

Olen jo useamman kuukauden ajan haaveillut mielessäni, että pääsisin taas Etelä-Koreaan ja Souliin. Seurailen Instagramissa useita Soulista Instagram Stories -klippejään päivitteleviä kosmetiikka-aiheisia tilejä ja minulla on ollut sinne valtava kutina ja hinku. Arvaatte varmasti tasan tarkkaan miksi, sillä en usko kellekään jääneen epäselväksi, millainen K-Beauty-kärpänen meikäläistä on purrut.

Juttu on kuitenkin niin, että miehelläni tulisi tuolla reissulla todella tylsää, sillä tahtoisin katsella läpi loputtoman määrän kosmetiikkahyllyjä. Olen myös itse käynyt Soulissa jo kerran ja kolunnut läpi kaikki tavallisimmat nähtävyydet, joten minua taas ei puolestaan kiinnostaisi käydä niitä uudelleen läpi miehen kanssa.  Olinkin jo hieman hylännyt ajatuksen Soulista lähitulevaisuuden matkakohteena, kunnes sitten yhtäkkiä tajusin, että minähän voin ihan hyvin matkustaa sinne myös yksin.

Skin79 Extra Premium Gold Mask

En tiedä, miksi ajatus ei ollut juolahtanut aiemmin päähäni. Ehkä se on sitä tiiviisti parisuhde-elämää elävän ja nykyään rouvasihmisen ajattelua, mutta olin jotenkin vain jättänyt edes ajattelematta, että voisin  matkustaa sinne yksin. Minusta oli selvästi tullut vähän liikaa jo me. Ja kun se ajatus sitten napsahti päähäni, ei siitä ollut enää ulospääsyä.

Mitä enemmän ajattelin mahdollista reissuani Souliin, sitä itsestäänselvemmältä ajatukselta se tuntui. Mies on koko syksyn tiiviisti jumissa töidensä kanssa eikä puhettakaan, että hän edes voisi lähteä reissuun, mutta minä olin suunnitellut olevani melko vapaa ja keskittyväni blogiini – miksi en siis lähtisi sen kunniaksi työmatkalle hakemaan sitä lisäinspiraatiota!

Ostolakossa Soul Etelä-Korea

Selailin tuona 3000. postaukseni juhlapäivänä illalla Facebookia ja törmäsin yhtäkkiä ystäväni Karkkipäivän Sannin blogipäivitykseen, jossa Sanni kertoi juuri varanneensa reissun Etelä-Koreaan ja Souliin tulevalle syksylle. Olemme pitkään yrittäneet taas saada treffattua Sannin kanssa, joten mieleeni juolahti välittömästi ajatus, jos onnistuisin ajoittamaan oman reissuni niin, että voisimme pitää Sannin kanssa kosmetiikkatreffit Soulissa. Siinä vasta olisi mieletön juttu kahdelle kosmetiikkafriikille!

Tsekkasin heti Sannilta, koska hän olisi reissussa, mutta harmikseni Sannin reissun ajankohta oli liian pian enkä vielä kykenisi siinä vaiheessa irrottautumaan eleveniltä niin, että voisin lähteä reissuun. Ei siis auttanut kuin lohduttautua, että voisinpahan sentään ainakin seurata toivottavasti Sannin blogista reissupäivityksiä ja saada niistä ehkä vinkkejä omaan reissuuni.

Ostolakossa Soul Etelä-Korea

Ajatus reissusta Souliin yksin tuntui aivan mielettömältä. Olen tosiaan käynyt Soulissa ja aiemmin ja kolunnut silloin läpi runsaan määrän nähtävyyksiä, joten nyt voisin ihan oikeasti lähteä sinne ihan vain sille unelmieni inspiraatioreissulle tutkimaan kosmetiikkaa. Viimeksi reilut kolme vuotta sitten siellä käydessäni en itseasiassa edes tutkinut suuresti maan kosmetiikkatarjotaa, sillä en ymmärtänyt korealaisen kosmetiikan päälle liiemmin ja jotenkin minua vaivasi tuolloin pahanlaatuinen kosmetiikkaähky. Olin olinkin aivan innoissani ajatuksesta, että pääsisin paikan päälle nyky-ymmärrykseni ja intohimoni kanssa enkä meinannu malttaa pysyä pöksyissäni hommaa ajatellessani!

Voisin pyöriä kosmetiikkakauppoja läpi aamusta iltaan ja koluta läpi loputtomia kosmetiikkahyllyjä. Voisin, tutkia, haistella, aistia ja hypistellä ilman, että minun tarvitsesi kertaakaan miettiä, onko sitä jatkunut jo liian pitkäään ja onko jollakin muulla sen vuoksi tylsää. Saisin viettää juuri niin itsekkään reissun kuin tahtoisin.

Suurin syttymiseni tuli kun tajusin tarkistaa, koska Soulissa olisi kosmetiikkamessut – nehän olisivat aivan täydellinen aika ajoittaa vierailu! Soulissa sattuu nimittäin olemaan nimenomaan lokakuun puolivälissä nelipäiväinen K-Beauty Expo, joka on valtava kauneusalan messutapahtuma täynnä alan uusimpia innovaatioita sekä kiinnostavia ihmisiä ja yrityksiä. Herra mun varjele, sinnehän on aivan pakko päästä!

Ostolakossa Soul Etelä-Korea

Tavallisesti toteutan tällaiset spontaanit päähänpistoni välittömästi ja buukkaisin sekä lennot että hotellit heti, mutta tällä kertaa maltoin kuitenkin nukkua yön yli ja varmistaa aamulla toimitusjohtajaltamme, että olisi varmasti ok, jos olisin lokakuussa menossa Souliin ja K-Beauty Expoon – tulevaisuuden kuvioni elevenin suhteen kun ovat vielä kuitenkin melko auki. Voitte varmasti arvata, että toimitusjohtajamme oli lähes yhtä innoissani kuin minä ajatuksesta, että lähtisin Souliin nuuskimaan kosmetiikkamaailman viimeisimpiä tuulia ja jopa ehkä löytämään kosmetiikkamessuilta meille hyviä kontakteja.

Lopputulos on nyt se, että varasin itselleni lentoineen ja hotelleineen kahden viikon reissun Souliin ja aion ottaa siitä kaiken ilon irti. Viihdyn varsin hyvin omassa epäsosiaalisessa seurassani ja varsinkin kun pääsen kaupunkiin, joka tunnetaan kosmetiikan Piilaaksona, tulee riemuni varmasti olemaan rajatonta. Voitte myös olla varmoja, että puran päivieni saldoa teille sekä täällä blogissa että erityisesti Insragram Storiesin puolella.

Että hyvää 3000. postauksen päivää vaan meikäläiselle sittenkin näin pienellä viiveellä, mutta sitäkin mahtavammalla lahjalla!

Ostolakossa Soul Etelä-Korea

Onko joku muu päässyt lähiaikoina käymään Soulissa tai menossa sinne?

 

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

21 kommenttia artikkeliin ”K-Beauty, here I come – edessä unelmien reissu!”

 1. Oi aivan ihanaa ! Itse haluan Seouliin takaisin mahdollisimman pian 😀 Edellisestä 2½ viikon reissusta on jo ihan liikaa (vuos ja pari kk) ja haluan takaisin maistelemaan korean ruokia ja shoppailemaan ja ylipäätään. Mulla on jopa ikävä korean metroja 😀

  Olet aiemmin siellä käynyt, mutta jos et tiennyt, niin suosittelen hommaamaan matkan ajaksi T-Money Card matkalipun, jota saat melkeinpä mistä tahansa ruokakauppakioskista. Suosittelen myös lataamaan Subway Korea appin, joka toimii offlinessakin, niin on metroreitit ja aikataulut ja ohjeet puhelimessa mukana. Se oli omalla kohdalla pelastus, kun ei ollut puhelimessa nettiä siellä ollessa.

  Ja sit vielä vinkkaan, että joillakin merkeillä on oma kahvila kanssa. Innisfreellä ja Skinfoodilla (muistaakseni) ainaskin. Itsellä tavoitteena päässä niissä käymään ensi reissulla, milloin se sitten onkaan.

 2. Kuulostaa huikealta reissulta! Odotan jo instaklippeja ja postauksia matkalta 🙂

  Pyörähdin itsekin tänään kaupungilla, ja jälleen tein heräteostoksia kosmetiikkarintamalla. TBS:stä tein löydön, jonka ajattelin vinkata sinulle: http://www.thebodyshop.fi/fi/facial-foaming-net/74836/dp?openGroup=373

  Katselin eilen ebaysta vastaavia, mutta yhtäkkiä sellainen oli nenäni edessä hypisteltävänä. Muutenkin tuntui, että TBS:ssä oli paljon aasialaispainotteisia ihonhoidon uutuuksia. Edellisestä käynnistäni liikkeessä on kyllä vierähtänyt.

  • Tuollaisen vaahdotusverkon Virve onkin jo aikaisemmin esitellyt erillisenä postauksena, löytö aasialaisesta kosmetiikasta. 🙂

   • Tiedän, mutta nyt näitä saa ostettua läheltä ilman tilailua ulkomailta. Ja hinta on edelleen hyvin edullinen: 3€.

 3. Mahtavaa, olen niin iloinen puolestasi! Toivon paljon päivityksiä reissun päältä, sillä oma reissuni Souliin ajoittuu niin ikään lokakuun puolivälin kieppeille, niin voin ottaa sinulta parhaat shppailuvinkit talteen 🙂

 4. Ihan mieletöntä!!! Odotan entistä enemmän syksyä että saan lukea sinun ja Sannin kokemuksia reissailusta! <3

  • (Taas täältä puuttuu ”Kommentoi”-painike joten joudun kommentoimaan vastaamalla toisen lukijan kommenttiin, mutta ei kai se mitään 🙂 Ja terkut vaan köyhikselle joka ilmeisesti lukee minunkin blogiani :))

   Tosiaan harmi juttu että ei saatukaan Soul-treffejä järjestymään, olisi ollut ihan mieletöntä tavata _Etelä-Koreassa_ ja päästä *siellä* yhdessä sekoilemaan kosmetiikasta… ! ^_^ Mutta jospa me jossain päin maailmaa vielä tämän vuoden puolella ehdittäisiin näkemään ^_^ Harmittaa kanssa vähän tuo messujenkin missaaminen, se olisi ollut ihan mieletön kokemus, mutta ajankohta minulle liian myöhäinen. Toisaalta – ehkä ne olisi olleet mulle sensorinen K-Beauty-yliannostus… ^_^ 😀 Hahah.

   • Hahha, joo, hyvä aloittaa vähän varovaisemmin, voihan sinne sitten halutessaan palata vaikka tulevana vuonna ja tehdä yhteisen messumatkan. 😉 Minullehan on ihan loistavaa kyllä, kun voin bongailla parhaat paikkasi toivottavasti jo etukäteen blogista tai muista some-kanavistasi. Pakko kyllä johonkin väliin silti vielä ne treffit saada sovittua edes jonkun maan alueelle. Tulet sitten viimeistään sinne Bangkokiin meille kyllään jatkamaan Aasiaan tutustumistasi! 🙂

    (En ymmärrä, mihin se kommenttipaineke sinun näkymässäsi aina katoaa, onkohan joku tietty selain tai jotain, jolla ei näy…? 😮 )

    • Itselläni normaali kommentointi näkyy vasta viimeisenä sivun alla, eikä siihen ole erillistä ”Kommentoi”-linkkiä. Eli näiden muiden jättämien kommenttien jälkeen näkyy vielä pari mainosbanneria ja ”Nyt luetaan” -aiheet. Kannattaa olla tarkkana ja rullailla hiirellä vain alaspäin. 😀

     Ja aivan huippu-uutisia! Tämän jos minkä olet kyllä ansainnut! Ja tulevien postailujesi jälkeen onkin sitten hyvä alkaa suunnittelemaan sitä omaa lähtöä ja mitä kaikkea Soulissa voisi syödä, nähdä ja ennen kaikkea kotiuttaa mukanaan. B) Sopivan riittoisan matkakassan hankkimiseen voikin sitten mennä vähän useampi kuukausi…

 5. Loistavaa!! Olen jo pidempään halunnut lähteä messumatkalle Koreaan mutta ei ole vielä ollut mahdollisuutta. Jään odottamaan raporttia =)

 6. Postaile sitten ehdottomasti jokaisesta tuotteesta, jotka koet hyväksi ja joita ostat reissusta, niin tänne blogiinkin esiteltäväksi meille lukijoille. Tämä aasialainen kosmetiikka on mielestäni blogisi parasta antia ja sen ansiosta olen ylipäätään tutustunut aasialaiseen kosmetiikkaan ja tilannut paljon erilaisia esittelemiäsi tuotteita kokeiluun, joita tuskin olisin koskaan ilman blogiasi tullut kokeilleeksi tai innostuneeksi edes aasialaisesta kosmetiikasta, kun en ole aikaisemmin törmännyt oikein siihen missään. 🙂

 7. Aivan mahtavaa, odottelen innolla postauksia varsinkin messuilta! Itse olen käynyt monta kertaa Koreassa ja puolet niistä matkoista yksin. Olen kyllä sitten Koreassa ollessa tavannut kavereita jotka ovat jo paikanpäällä mutta pääosin reissannut itsekseni eikä ollut kyllä yhtään tylsää. Olisi aivan mahtavaa päästä käymään noilla K-beauty messuilla mutta jostain syystä varaan matkani aina alkuvuoteen 😀 viimeksi kävin viime helmi-maaliskuussa. Suosittelen muuten käymään kosmetiikkamerkkien kahviloissa, esimerkiksi Innisfreella on Myeongdongissa ja garosugilillä kahvilat, samoin Skinfoodilla on garosugilillä. Lisäksi suosittelen Etude Housen uutta lippulaivamyymälää Myeongdongilla joka on Innisfree cafen vieressä, siellä on kuulema beauty studio jossa voit ammattilaisten avustuksella valita juuri sinulle sopivan Etude House lookin (se oli vielä rakenteilla kun itse kävin ja avautui vasta sen jälkeen mutta olen kuullut kehuja siitä). Ja jos haluaa löytää isojen brändien kuten Maybellinen, Stilan, The Balmin ja Lorealin tuotteita, myös niitä joita markkinoidaan vain aasiassa niin kannattaa suunnata LOHBS:iin, Hongdaessa on isoin tällähetkellä aika CVG:n vieressä. Ainiin ja jos viini-inspiroitunut meikkibrändi kiinnostaa niin Labiotten kaupat on must! 🙂

 8. Soul kutsuu neljän viikon päästä, jesjes! Ei haittaisi yhtään joku suosittelemiesi tuotteiden koontilista ennen sitä (tosin olen omaa tutkimusta tehnyt jo ihan kiitettävästi)

  • Too Faced Melted Matte sävyssä Lady Balls. 🙂 Tästä tulossa juttua! 🙂

 9. Oon ihan fiiliksissä sun puolesta!!! En malta odottaa insta storyja ja ostostenesittelypostauksia ✌ oon jo nyt niin onnellinen ajatuksesta (ihanaa kun näinkin pienet jutut voi saada niin positiivisia tunteita pintaan, arjen pelastus)

 10. Heitän saman ehdotuksen kuin Karkkipäivän Sannille: kun kyseessä on kauneusbloggaajan matka, niin ota ihmeessä yhteys WishTrend-nettikauppaan! Siellä varmaan ilahdutaan jokaisen ulkomaalaisen bloggarin yhteydenotosta, ja ties vaikka pääsisit vierailevaksi tähdeksi jollekin YouTube-videolle Eunicen kanssa:)
  Kun vieläpä kosmetiikkamessut ajoittuvat tuoksi viikoksi, luulisi WishTrendin löytyvän myös sieltä messualueelta suht helposti. Kerro terveisiä meiltä pohjoismaisilta asiakkailta, niin saat varmasti mukaan kassillisen ihania tuotteita esiteltäviksi! 🙂

 11. Kuulostaa täydelliseltä!! Mun on aina ulkomailla pakko etsiä Sephora/ päästä nuuskimaan kaikkia kosmetiikan uusia ihanuuksia, ja merkkejä, mitä ei meiltä Suomesta löydy! Miehellä vain menee hermot n. viidessä minuutissa kosmetiikka osastolla, joten yritänkin aina kun mahd. livahtaa muutamaksi tunniksi yksin, omassa hyvässä seurassa beauty ostoksille 😉
  Kokonainen matka yksin kosmetiikka taivaaseen eli Etelä-Koreaan kuulostaa niin mahtavalta, että kyllä sun Virve täytyy tuoda meille tuliaisiksi myös pari uutta K-Beauty brandia Elevenille 😉
  Hoitola sarjat Pyunkang Yul (vars. uskomattoman hyvä Essence-Toner) ja Shangpree (etenkin Marine Energy Eye Mask) kannattaa ehdottomasti katsastaa jos löytyy; mielettömän hyviä, mutta Korealaiseen tapaan kohtuu hintaisia tuotteita <3

Kommentointi on suljettu.