Kuivakangasnaamio – siis mikä??

*Sis. mainoslinkin

Muutama kuukausi sitten työpaikamme chat-ryhmään pamahti toimitusjohtajaltamme kuvaviesti, jossa herra edusti palaverissa kangasnaamio kasvoilleen vedettynä. Kyse ei kuitenkaan ollut ruotsalaisesta trendikkyydestä ja sen överiksi viemisestä, minkä piikkiin useat kollegoideni tyylipuolen asiat voi tavallisesti pistää. Kävi nimittäin ilmi, ettei hänen parrakkaille kasvoilleen oltu pingotettu ihan mitä tahansa kangasnaamiota, vaan erityinen kuivakangasnaamio.

Kollegani katselivat konttorillamme kuvaa silminnähden hämmentyneenä ja ymmärtämättä, mitä he kuvassa oikeastaan edes katsovat, mutta minä kiljuin jo riemusta. Olin jo kuukausia himoinnut Charlotte Tilburyn Instant Magic Facial Dry Sheet Mask -kuivakangasnaamiota ihan vain puhtaasti uteliaisuuteni vuoksi. Tiesinkin himotukseni vuoksi tasan tarkkaan, miltä Charlotten naamio näyttää, joten kyseessä oli pakko olla jonkun muun merkin uusi innovaatio.

Swiss Clinic Face Perfecting Dry Mask

Toimitusjohtajamme palasi pian konttorillemme ja suureksi riemukseni hänellä oli mukanaan tuliaisia. Supersuositusta mikroneulausrullastaan tunnetuksi tullut Swiss Clinic oli nimittäin juuri lanseeraamassa uutta Swiss Clinic Face Perfecting Dry Mask -kuivakangasnaamiota ja tuntui suorastaan joululta saada se käsiinsä ja päästä kokeilemaan sitä.

Swiss Clinic Face Perfecting Dry Mask

Swiss Clinic Face Perfecting Dry Mask -kuivakangasnaamio on juuri sellainen, millaiseksi sen nimikin sitä kutsuu. Se on siis valmistettu kankaasta, mutta perinteisten kangasnaamioiden tapaan siihen ei ole imeytetty nestepohjaista seerumia, vaan ihan vain pelkkiä aktiiviaineita, joita sen kerrotaankin sisältävät jopa peräti 87%.

Swiss Clinic Face Perfecting Dry Mask

Naamiossa on erityinen muotoilu, eli se kiinnittyy kasvoille korvin taakse vedettävien lenkkien avulla. Naamiossa on myös oma osansa leukalinjalle, joka sekin pingotetaan vielä korvien taakse toisilla lenkeillä.

Swiss Clinic Face Perfecting Dry Mask

Olin kokeillut kerran aiemmin silmänympärysiholle tarkoitettuja kuivanaamiolappuja, joita käytetään yöllä. Näissä lapuissa oli hieman geelimäisen nahkea sisäpinta ja ajattelin jostain syystä, että naamiossakin olisi oltava sellainen. Suureksi yllätyksekseni näin ei kuitenkaan ollut, vaan naamio ihan oikeasti oli ihan kuivaa, mutta pehmeää kangasta, jonka pinnalla ei tuntunut olevan yhtään mitään.

Swiss Clinic Face Perfecting Dry Mask

Naamio pingottui kasvoilleni hyvin ja sen käyttö tuntui hyvin jännittävältä. En nimittäin ihan oikeasti edes tiennyt, mitä se iholleni tekisi tai tekisikö se ylipäätään edes mitään. Voisiko se edes tehdä..?

Ajatus kuivanaamion vaikutuskyvystä epäilytti suuresti, mutta kun aloin miettiä asiaa järjellä, niin eivätpä ne iholle asetettavat nikotiini- tai ehkäisylaastaritkaan käsittääkseni mitään selkeää märkää nestettä sisällä, vaan ihan vain niitä ihon läpi imeytyviä aktiiviaineita. Kangasnaamion aktiiviaineet eivät voi imeytyä ihon läpi, mutta ihon pintakerroksiin silti, eli kyllä naamio voisi teoriassa toimia.

Swiss Clinic Face Perfecting Dry Mask

Yksi syy, miksi rakastan kangasnaamioita on, että ne tuovat iholle sitä täytelöittävää tehokasta kosteutusta nimenomaan sisältämänsä seerumin avulla. Koska kuivakangasnaamio ei sisällä nestettä, ei se voisi periaatteessa myöskään kosteuttaa ihoa. Vai voisiko..? Swiss Clinicin mukaan naamion aktiiviaineiden vaikutus kykeni jatkumaan iholla kuitenkin jopa 8 tunnin ajan, kun taas tavalliset  kasvonaamiot vaikuttavat iholla vain noin 45 minuuttia. Mielenkiintoinen väite!

Naamio lupaa tasoittaa ihon sävyä, uudistaa ihoa, häivyttää siltä pigmenttimuutoksia ja juonteita sekä yllättäen kuitenkin myös kosteutta ja täytelöittää ihoa.  Periaatteessa se on siis anti-age-vaikutteinen, mutta sopii kyllä ravitsemaan ja hoitamaan nuorempaakin ihoa. Naamion annetaan vaikuttaa kasvoilla 15 minuuttia, jonka jälkeen tuloksena pitäisi olla kuulas ja hehkuva iho.

Aivan erityistä on kuitenkin se, ettei kyseessä ole kertakäyttöinen tuote, vaan samaa naamiota voidaan käyttää kasvoilla jopa kolme kertaa. Koska naamio asetetaan puhdistetulle iholle eikä siinä ole vettä, voi sitä tosiaan ihan huoletta käyttää kolmesti. Naamiopussissa onkin sulkumekanismi, jonka ansiosta naamion aktiiviaineet pysyvät tallessa eivätkä haihdu.

Swiss Clinic Face Perfecting Dry Mask

Kun naamio on asetettu kasvoille, kuuluu kasvot hieroa läpi 3-4 kertaa, jotta aktiiviaineet pääsevät vapautumaan sen iholle. Kuivakangasnaamion tehon kerrotaan perustuvan Wearable Skincare Technology -teknologiaan, jossa ainesosat on uutettu tekstiilin sisään. Naamio aktivoituu ihokontaktista, jolloin sen vaikuttavat ainesosat vapautuvat ja pääsevät imeytymään iholle.  Naamion aktiiviset ainesosat sisältävät kuulemma miljoonittain vektoreita, jotka aktivoituna vapautuvat iholle ja joilla on tehokas hoitovaikutus.

Swiss Clinic Face Dry Mask on kehitetty erityisesti ikääntymisestä johtuvien iho-ongelmien hoitoon ja sopii hyvin kaikille ihotypeille mukaanlukien kuiva ja herkkä iho. Käytön jälkeen naamio viikataan kasaan ja laitetaan takaisin pussiinsa odottamaan seuraavaa käyttökertaa.

Swiss Clinic Face Perfecting Dry Mask

Täytyy myöntää, että yllätyin aivan suunnattomasti siitä, miltä ihoni pinta tuntui naamion käytön jälkeen. Naamion kangas tuntui käsiin aivan kuivalta ja vielä naamiota kasvoillakin pitäessäni mietin, että tämä ei nyt ihan oikeasti varmasti tee kyllä yhtään mitään.

Yllätykseni oli kuitenkin suuri, kun naamion kasvoiltani poistettuani kokeilin ihoani ja se tuntui aivan siltä, kuin olisin juuri levittänyt sille ravitsevaa hoitonestettä tai ohutta seerumia, jonka kosteus on haihtunut ja jonka jäljiltä iholle on vain jäänyt ravittu tunne.

Swiss Clinic Face Perfecting Dry Mask

Ihon pinnalla oli kuitenkin selvästi ohut kerros hoitavia aineita, eli se oli hieman hoitoöljymäisen ravitun tuntuinen sekä todella pehmeä ja noh, ihme kyllä myös täyteläisemmän ja kosteutetummän näköinen. Sen sävy näytti tasaisemmalta siinä mielessä, ettei ihoni punoittanut liiemmin, kuten se usein saattaa ihonhoidon jälkeen hieman tehdä. Kaiken lisäksi se myös näytti heleämmältä.

Myönnän, että olin yllättynyt ja suorastaan mykistynyt siitä, että naamio tosiaan kykeni tuomaan iholle niin hoidetun tunteen. Jotenkin se tuntui ihan taikuudelta! Tavallisesti levitän kasvoilleni aina kangasnaamion jälkeen melko nopeasti hoitovoidetta lukitakseni tehoaineet iholle, mutta tämän naamion kanssa halusin kokeilla, tuntuuko hoidettu tunne tosiaan pysyvän iholla pitkään. Kyllä se tuntui!

Swiss Clinic Face Perfecting Dry Mask

Täytyy sanoa, että tämä kuivakasvonaamio vakuutti minut. Ainoa juttu, joka hieman viilensi tunteitani sitä kohtaan oli sen hinta, joka on 29 euroa. Naamiota voi toki käyttää kolmesti, se on hyvin innovatiivinen ja todellakin tuntuu hoitavalta, joten kun olen käyttänyt pari omaa, töiden kautta saamaani naamiota pois, en varmaankaan raaski hankkia näitä enempää. Ehkä tässä voisi kuitenkin olla hyvä joululahjaidea sille kosmetiikkafriikille kaverille, jolle ei meinaa keksiä mitään?

Swiss Clinic Face Perfecting Dry Mask

Koen naamion kuitenkin toimivaksi ja aivan erityisen hyvin se voisi minusta sopia aamukäyttöön. Jos olisin ihminen, jolla on aamulla heräämisen jälkeen vartti aikaa kotona puuhailulle ja aamiaisen syömiselle, vetäisin tämän varmasti kasvoilleni ennen meikkausta. Tämä jättää kavoille nimittäin sopivasti ravitulta tuntuvan pinnan, jonka päälle meikkipohja sulautuu loistavasti.

Jos joku siis haluaa kokeilla jotain aivan uutta ja innovatiivista ja naamion hinta sopii omaan budjettiin, niin tämä Swiss Clinic Face Perfecting Dry Mask -kuivakangasnaamio kyllä lunastaa lupauksensa!

*Swiss Clinic Face Perfecting Dry Mask -kuivakangasnaamio löytyy myynnistä Elevenin verkkokaupasta täältä.

Swiss Clinic Face Perfecting Dry Mask

Miltä kuivakangasnaamio kuulostaisi?

10 kommenttia artikkeliin ”Kuivakangasnaamio – siis mikä??”

 1. Toi mainitsemasi parrakkuus muuten kiinnostaa. Karvaisempi puolisoni on kokeillut sheet maskeja, mutta ne eivät tunnu pysyvän karvoituksen päällä, eikä niistä silloin oikein mitään imeydykään. Onko siihen jotain innovaatiota vielä?

  • Joo, vielä kun joku lanseeraisi saman hieman edullisemmin niin voisi käyttää muutenkin kuin juhlahetkinä. 😀 Olen yrittänyt selvittää, löytyisikö aasialaisen kosmetiikan puolelta jotain vastaavaa edulisemmin, mutta vielä ei ole tärpännyt.

   • JUU, etsi toki ja jos löydät niin infoa meitä.Jään odottelemaan tän kokemista,jännältä kuulostaa ,täysin uudenlainen tuote,ikinä en ole kuullut tällaisesta!

    • Joo, kerron jos löydän. Ai että, miten rakastankaan tällaisia ihan uudenlaisia innovaatioita! <3

  • Siihen ei itseasiassa käsittääkseni ole mitään ihan erityistä tarinaa, muuta kun että se raflasi toimitusjohtajamme suussa ja mielessä mukavasti ja verkkokaupan synttäritkin ovat Ruotsissa 11.11. 🙂

 2. No ohoh! Jään mielenkiinnolla odottamaan, alkaako trendi kasvamaan ja saataisiin vähän inhimillisemmän hintaisiakin vaihtoehtoja markkinoille joihin voisi tutustua 🙂

 3. Sain ilmaiseksi joten kokeilin. Samalla rahalla saa kosteuttavaa tuotetta (seerumi, voide, öljy) usean kuukauden annoksen, joten tätä en suosittele. Lisäksi muita tuotteita saa levitettyä myös kaulalle,
  leuan alle, decokte-alueellee ja koko nenän ja otsan alueelle myös. Tässähän nuo alueet jäävät ilman naamiota, kuten tässä bloggaajan kuvasta näkyy. Myös muita kasvojen alueita jää vaille naamion kosketusta. Jos naamiota vetää alaspäin menee sen rasvaa myös silmiin ärsyttämään. Korvien taakse vedettävä osa rasvoittaa hiuksia ja korvantakusia. Sama tulos syntyy kotona laittamalla wc-paperiin oliiviöljyä ja maksamalla sen alla 15 minuuttia. En maksaisi tästä turhakkeesta mitään ja loput näytteet menevät kyllä suoraan kiertoon tai roskikseen.

Kommentointi on suljettu.