DIY Mustapäälaastarit

Me kosmetiikkabloggaajathan olemme olemassa nimenomaan siksi, että voimme testata kaikkea mahdollista, jotta muut voivat lukea kommenttimme ja joko tehdä löytöjä tai välttyä virheostoksilta.

Te tiedätte, että rakastan tehdä kokeiluja, joten olen tietysti jälleen kokeillut jotain uutta – tällä kertaa tosin jotain hieman extremempää.

Jos näytän tämän kuvan, niin arvaako joku, mikä Pinterestistä bongattu kauneusniksi on tällä kertaa käynyt kokeilussa:

DIY Mustapäälaastarit

Kyllä, kuvassa on hiilitabletteja ja askarteluliima, joiden avulla pitäisi kuulemma syntyä erinomaisia mustapäälaastareita – ainakin jos Pinterestiä on uskominen.

Olen jo useaan otteeseen bongannut tämän DIY-mustapäälaastarivinkin, mutta en ole ollut kiinnostunut kokeilemaan. Mustapäät eivät varsinaisesti ole koskaan olleet minulla ongelma, mutta ihollani on muutamia, lähinnä pisamien sekaa hukkuvia pieniä mustapäitä. Ne ovat niitä ärsyttäviä tapauksia, jotka eivät ole kunnolla mustia ja puristettavissa ja jotka näkyvät lähinnä hyvin läheltä tarkastellessa, joten olen selvinnyt niiden kanssa.

DIY Mustapäälaastarit

Nyt päätin kuitenkin, että mustapäät saavat kyytiä ja extremevinkki lähtee kokeiluun. Hain apteekista aktiivihiilitabletteja ja askartelukaupasta liimaa ryhtyen myytinmurtajaksi tehtävänäni selvittää a) toimiiko niksi b) onko siinä ylipäätään mitään järkeä.

DIY Mustapäälaastarit

Murskasin kaksi aktiivihiilikapselia purkin pohjalle. Hiiltä ei laiteta mukaan vaan värin vuoksi vaan sillä on oikeasti funktiokin. Se kykenee tunnetusti imemään itseensä toksiineja, minkä vuoksi sitä käytetään sisäisesti esimerkiksi sitomaan ruuansulatuksesta haitallisia aineita, eli esim. henkilön nautittua jotain myrkyllistä. Kosmetiikkatuotteiden puolella aktiivihiilen uskotaan tekevän iholla saman, minkä vuoksi sitä näkyy kosmetiikkatuotteissakin.

Jännittävin osuus mustapäälaastareiden valmistuksessa oli kuitenkin ehdottomasti liiman lisääminen. Toivoin kovasti valinneeni sopivanlaista liimaa ja koitin varmistaa, etten vahingossakaan ostanut mitään pikaliimaa.

DIY Mustapäälaastarit

Aineet sekoitetaan yhteen, minkä jälkeen seos levitetään rohkeasti kasvoille. Käytin ensimmäisellä kerralla levitykseen vanupuikkoa, jonka avulla olin sekoittanut naamion, mutta tuote levittyi sillä iholle niin paksuna, ettei se meinannut kuivua kunnolla. Mustapäälaastarien on nimittäin tarkoitus nimenomaan kuivua iholle kunnolla, jotta epäpuhtaudet lähtevät niiden mukana ne kasvoilta irrottaessa.

DIY Mustapäälaastarit

Ensimmäinen kokeilukerta ei ollut heti menestys, mutta se oli jo ihan lupaava alku, joten otin homman uusiksi välittömästi. Tällä kertaa levitin tuotteen sormin ja homma toimi paljon paremmin.

Myönnän miettineeni sekoituksen kuivumista odotellessani, että liiman lätkiminen kasvoille saattoi mahdollisesti olla typerin koskaan kokeilemani asia, johon olen (blogia syyttäen) ryhtynyt. Liima voi allergisoida eikä ole mitään takuita, millaisen reaktion se iholle aiheuttaa, vaikka yritinkin valita hellävaraisen vaihtoehdon.

DIY Mustapäälaastarit

Sekoitus tuntui iholla kuivuessaan hieman viileältä, mutta ei muuten aiheuttanut mitään erityisiä tuntemuksia. Ohuena kerroksena levitettynä se kuivui melko nopeasti ja veikkaisin, että vedin sen iholtani liuskoina irti noin 10 minuutin vaikutusajan jälkeen.

Ja arvatkaa mitä? Se oikeastaan toimi aika hyvin.

Jos mustapääni olisivat olleet vähänkin enemmän ihon pinnalla ja ihan sellaisia selkeästi erottuvia, olisivat ne varmasti lähteneet iholta vieläkin paremmin irti. Nyt lappuihin irtosi jonkun verran epäpuhtauksia, kivuttomasti pienenpieniä ihokarvoja ja kuollutta ihosolukkoa. Iho tuntui todella pehmeältä käsitellyiltä ihoalueilta eikä ihoni punoittanut. Itse asiassa ihoni tuntu ja näytti oikein hyvältä ja aion jopa tehdä saman toistekin.

Homma ei tuntunut sotkuiselta tai aikaa vievältä ja se vaikutti todellakin toimivan. Lapuista oli haastavaa saada hyvää kuvaa, mutta ihokarvojen lisäksi niihin kyllä irtosi tavaraakin. Iholle jäänyt sekoitus peseytyi lopuksi vedellä helposti pois. Hämmentävä DIY-vinkki, joka siis kuitenkin toimii!

DIY Mustapäälaastarit

Onko joku muu uskaltanut kokeilla DIY-mustapäälaastareita?

Huom! Liima voi aiheuttaa jollekin allergisia reaktioita tai allergisoida, eli en missään tapauksessa ota vastuuta kenenkään kokeiluista tai suosittele vinkin kokeilua.

PS. Löydät vinkkini kaikista parhaista mustapäiden poistoon tarkoitetuista tuotteista täältä. Jos mietit, mitä iholle kannattaisi laittaa mustapäiden poiston jälkeen, löytyy siihen vastaus täältä

18 kommenttia artikkeliin ”DIY Mustapäälaastarit”

  1. Osaisiko Virve tai joku sanoa, mikä liima tähän sopisi parhaiten suomalaisista kaupoista? Onko kellään kokemuksia?

    • Suomesta olisin varmaan ottanut kokeiluun ihan vaan Eri Keeperin, mutta en missään nimessä uskalla silti luvata, että se sopii tarkoitukseen tai suositella kellekään… 😀

    • Tavalliset peel-off-maskit eivät tartu iholle näin täpäkästi, sillä ne on päin vastoin suunniteltu irtoamaan nätisti. Voi toki tuoda maskiin vähän jotain lisää, mutta en usko, että ajaa samaa asiaa. :/

  2. Kuulostaa jännältä ja pitänee kyllä kokeilla. 😀 Taidan vain erikeeperin sijaan käyttää ns. iholiimaa ja toivoa, että sekin toimii. Ainakin naamiaispukuja myyvistä liikkeistä löytyy tuota liimaa. Taitaa usein sisältää lateksia, joten sille allergisille tämäkään ei sovi.

  3. Haha, ihan loistava postaus! Viisi minuuttia lukemisen jälkeen istuin maski nenän päällä, kun kaapista sattui löytymään Erikeeperiä ja hiilitabletteja 😀 Omasta maskista tuli vähän paksua, täytyy kokeilla vielä ehdottomasti uudestaan ja laittaa vähän enemmän liimaa. Mutta pakko sanoa, ei tuo nyt huonolta idealta vaikuta, kyllä iho näytti heti paremmalta mitä ennen käsittelyä. 🙂

  4. Kiva Diy-naamiovinkki! Pitää laittaa kokeiluun 🙂 Tästä naamiosta tuli mieleen ihan huippu JorgOben peel of mask, joka on mustapäitä poistava mustan värinen paikallisesti käytettävä naamio. Kyseinen naamio jää kasvoille tosi tiukasti kiinni, poistaen mustapäät, epäpuhtaudet ja saattaa siihen jokunen ihokarvakin jäädä kiinni, ainakin jos sen on liian ohuelti levittänyt kasvoille. Suomessa naamiota on myynnissä Kickseissä 🙂

  5. Joku vuosi sitten pyöri Facebookissa diy-mustapäämaski samalla ajatuksella, mutta ainesosina oli ihan tavallista maitoa ja liivatejauhetta. Vaikka tavara näyttikin lähinnä, noh, hydrauliikkaelokuvan lopputuottelta, se toimi hyvin ja lopputulos oli hyvin samankaltainen. Googlettamalla blackheads gelatin milk löytyi jo paljon hittejä 😉

  6. Sain testattua tän jokin aika sitten 😛 Mies oli ihan kauhussaan, että liimaa iholle!?!! Ostin hiileni kapseleina, joten tartti vaan leikata pari auki, eikä murskailla mitään. Liimaa laitoin varmaa pikkusen liikaa, oli aika juoksevaa. Olis pitäny hikisen päivän jälkeen kasvovedellä putsata nenän ympäristö, seos koitti jatkuvasti karkailla ja jättää tyhjiä länttejä. Läiskin mielestäni tujun kerroksen, mutta pois ottaessa kalvo olikin ohuen ohut, enkä kunnolla pystynyt ihailemaan tulosta 😛 Uusiks otan kyllä. Tilasin kuitenkin Bioren laastareita, ehkä hieman luotettavampaa, ku liiman läiskiminen? 😀 Kiitos vinkistä!

Kommentointi on suljettu.