Rentoutumista Balilla: Oma huvila ja uima-allas

Kuten vähän aikaa sitten kerroin, lähdimme Ruotsalaisen kanssa heti hääviikonlopun jälkeen häämatkalle.

Ostolakossa Virve Vee Bali

Tuntui, että molemmat meistä todellakin kaipasimme lepoa ja rentoutumista erittäin työntäyteisen talven ja kevään jälkeen sekä suurien, tulevaisuuteen liittyvien päätösten vuoksi, joten tuntui mitä parhaimmalta ajatukselta aloittaa häämatkamme ottamalla iisisti viikon ajan Balilla paossa maailmalta.

Ostolakossa Virve Vee Bali

Minä ja Ruotsalainen olemme molemmat todella huonoja loman suunnittelijoita. Emme ota asioista etukäteen selvää tai tee tarkkoja suunnitelmia sen suhteen, mitä kohteessa kannattaisi tehdä. Matkustamme melkoisella tuuripelillä ja tarkastamme kaikki asiat aina viimetipassa tai sitten vasta kohteessa.

Ostolakossa Virve Vee Bali

Olenkin täysi vastakohta esimerkiksi matkustelua rakastaville vanhemmilleni, joilla on aina etukäteen mietittynä tarkkaan reilusti etukäteen, mitä lomalla tehdään ja mitä kohteessa voi nähdä. Myönnän, että tämä suunnitelmallisuus tuo lomailuun tiettyä rauhallisuutta ja mukavuutta, mutta en vain koskaan etukäteen tunnu ehtivän tehdä sitä. Tai ehtisin varmasti, mutta en jaksa keskittyä siihen. Ehtiihän sitä sitten kohteessakin selvitellä juttuja, vai mitä?

Ostolakossa Virve Vee Bali

Me tarkastamme hotellin nimen tavallisesti matkaa edeltävänä päivänä, tutkimme ennen nukahtamista kuinka hotellille pääsee lentokentältä ja muistamme vasta lentokentällä pohtia, pitäisikö minun nostaa varmuuden vuoksi suomalaiselta tililtäni vielä Ruotsin lentokentällä euroja. Tarkempia lomasuunnitelmia alamme tehdä vasta päästyämme perille kohteeseen ja lyötyäni Pinterestiin hakusanan ”what to do in X”.

Ostolakossa Virve Vee Bali

Balilla meidän tavoitteenamme oli muutenkin ottaa rennosti, joten suunnitelmien puute ei haitannut pätkääkään. Emme tosin olleet etukäteen selvittäneet, ettei hotellimme sijainti Jimbaran alueella ollut kovin idyllinen, mikäli ulos halusi lähteä vain kävelylle.

Ostolakossa Virve Vee Bali

Hotellin lähellä ei ollut kävelyteitä ja kauppojakin oli vain niukasti, joten jos tien pientareella kuljeskelu mutkissa tuuttailevien autojen ja skoottereiden seassa ei huvittanut, oli hieman lirissä. Onneksi Balilla on mielettömän halpaa mennä taksilla ja parilla eurolla pääsee jo useita kilometrejä.

Ostolakossa Virve Vee Bali

Meille oli kuitenkin varsin ok pysytellä enimmäkseen hotellillamme. Olimme vuokranneet oman ”huvilan” viiden tähden hotellista ja yllätyimme silti täysin, kuinka upea paikka oli. Yli sata neliötä käsittävässä huvilassamme oli kaksi kerrosta ja oma uima-allas, joka yllätti reilulla koollaan kaikki odotuksemme.

Ostolakossa Virve Vee Bali - 1 (6)

Olimme kuvitelleet, että saisimme kooltaan lähinnä paljua vastaavan dippautumispaikan, mutta oma suojaisa, viidakkomaiseen ympäristöön aukeava privaattiallasalue oli aivan mieletön juttu.

Ostolakossa Virve Vee Bali

Kävimme lomamme aikana mm. Kutan alueella, joka on huomattavasti parempi vaihtoehto niille lomailijoille, jotka tahtovat ympärilleen aktiviteetteja, maata rannalla, shoppailla, kävellä pitkin katuja ja jopa juhlia. Meidän häämatkamme intressit olivat Balin suhteen kuitenkin aivan toisenlaiset: nauttia toistemme seurasta ja viettää yhteistä aikaa, rentoutua, lukea kirjoja, katsoa Netflixiä ja vain ottaa rennosti.

Ostolakossa Virve Vee Bali

Mies oli Balilla täysin elementissään ja nautti selvästi sydämestään luonnon läheisyydestä ja rauhallisuudesta sekä kauniista luonnosta. Minun täytyy kuitenkin myöntää, että ajatus siitä, etten tekisi mitään alkoi tuntua yllättävän haastavalta ja tunsin jopa huonoa omaatuntoa täydestä lusmuilusta, vaikka loman pitäisikin olla juuri sitä varten. Muutaman lomapäivän jälkeen minua alkoikin jo kovasti ahdistaa keskellä luontoa olo eivätkä esimerkiksi hotellin seinillä kiipeilleet (onneksi sentään hyönteisiä popsineet) liskot tai suihkutiloista pariin otteeseen löytyneet sammakot helpottaneet oloani.

Ostolakossa Virve Vee Bali

Olen ehdoton kaupunki-ihminen ja vaikka en ole sosiaalinen, tykkään olla epäsosiaalinen ihmisten ympäröimänä ja kaupunkiympäristössä. Aina sanotaan, kuinka ihminen rentoutuu parhaiten luonnossa ihan kuin se olisi joku yleinen fakta, joka pätee jokaiseen ihmiseen. Minusta luonnon keskellä oli ihan kivaa, mutta syvältä palleastani ei lähtenyt samanlaisia rentoutuneita henkäyksiä, mitä näin mieheltäni lähtevän.

Ostolakossa Virve Vee Bali

Bali oli kaunis paikka, mutta viikko siellä riitti minulle oikein hyvin ja sai minut odottamaan innolla matkan seuraavaa pysähdystä, eli Singaporea.  Olin varsin tietoinen suurkaupunkeja rakastavasta sydämestäni, mutta oli suorastaan hassua huomata, kuinka vahvana kaipuu kaupunkiin iski ja miestä se suorastaan nauratti, sillä hän näki sen ilman sanojakin.

Ostolakossa Virve Vee Bali

Muita vannoutuneiksi city-ihmisiksi tunnustautuvia?

4 kommenttia artikkeliin ”Rentoutumista Balilla: Oma huvila ja uima-allas”

 1. Ihanan kuuloinen hotelli ja ah, yksityinen uima-allas! Noi ylimääräiset huonekaverit, hui kamala. Mä oon kiljunut joskus kuin sumusireeni kun sellainen 10 cm torakka löytyi hotellihuoneesta. Se huuto kuului takuulla kilometrien päähän 😀

  Voi pojat, olen sielultani täysiverinen kaupunkilainen! Mua oikeasti turhauttaa Suomessa se, että täällä ei ole yhtään kunnon kaupunkia. Helsinki käpertyy omaan vihreään aatteeseensa sitä vauhtia, että sen osalta ei voi enää kaupungista puhua. Keskusta on lähes aina autio muutamia satunnaisia vilkkaampia tunteja lukuunottamatta, mikä saa myös kaupat näivettymään. Stocka on henkitoreissaan ja Sokostakin näyttää pitävän hengissä vain jatkuvat kauneus- ja hiustempaukset. Sokoksen Marks & Spencerkin tuntuu vetelevän viimeisiään, pikkuliikkeistä puhumattakaan.

  Eli kiitos kyllä, kaipaan kaupunkielämää juuri sellaisena, että voin olla osallisena vilkkaassa ja eläväisessä ja ehdottomasti kaupallisessa ja autoja vilisevässä ympäristössä. Mulle henkilöautot kuuluvat aivan oleellisesti kaupunkiin, niiden näkeminen ja kuuleminen ja liikenteen rytmi ja liikkeen tuntu, rakastan niitä! Helsingin keskustan parkkipaikkojen hinnat moninkertaistuivat ihan äskettäin ja aika- ja vyöhykerajat muuttuivat täysin naurettaviksi, joten autoilijat käytännössä häädettiin pois sieltä ostoksilta. Järkeähän siinä ei ole, koska kaupallinen toiminta loppuu ja keskusta autioituu kaikesta siitä, mikä tekee kaupungista kaupungin.

  Odotan ihan innoissani Singaporen kuulumisia (siis sitten kun ehdit, eihän tässä kiire ole), koska se on kaikin tavoin ihan valtava talouskeskus ja koska siellä on niin tarkkaa erilaisten sääntöjen sun muun kanssa. Ei saa viedä maahan eikä syödä purkkaa, ei saa roskata, ei saa ylittää tietä väärässä paikassa jne jne:

  https://www.goabroad.com/articles/study-abroad/singapore-laws-to-know-before-you-go

  Iloista, kosmetiikantäyteistä ja sääntöjenmukaista kaupunkilomaa! 😀

 2. Epäsosiaalinen citysielu ilmoittautuu. Rakastan kaupungin sykettä, ihmisten katselua, kahviloita ja kauppoja. Saa olla vähän nuhjuistakin. Siltikin olen pitkälti kotona viihtyvää, välillä erakkomaista tyyppiä. Juju on se, että TIEDÄN voivani lähteä kahville, oluelle, kiertelemään kaupoissa jne. jos haluan. Siis tietoisuus riittää, sillä usein en edes halua. Rakastan myös bongailla puistoista oravia ja jopa rusakoita sekä ihastella ja haistella kukkia. Sitten voikin palata asvaltin keskelle.

Kommentointi on suljettu.