Esittelyssä Clarisonic Mia 2

Muistaako joku, kun kesän lopulla postasin Cliniquen uudesta kasvojenpuhdistusvempaimesta jääden miettimään, tulisiko tuollaista vastaavaa sähkökäyttöistä vekotinta oikeasti käytettyä päivittäin jos sellaisen hankkisi, vai olisiko se vain aluksi kiva lelu ja jäisi sitten hyllyn perälle pölyttymään?

Olin jo pitkään haaveillut siitä ”alkuperäisestä” elektronisesta kasvoharjasta ja voitte vaan arvata, kuinka innosta hihkuin, kun Clarisonic päätti päräyttää Suomen markkinoille ja minulle tarjottiin heidän Mia2 -laitettaan testattavaksi. Kyllä, kyllä, KYLLÄ KIITOS!
Ihmisillä on näistä kasvoharjoista paljon vääriä oletuksia ja käsityksiä joten haluaisin ihan erityisesti keskittyä aluksi muutamaan tärkeään asiaan.
Ensinnäkin moni luulee harjan olevan iholle todella rankka käsittely ja miettii, ettei oma iho varmasti sietäisi sitä päivittäin.
Clarisonicin harjakset ovat kuitenkin todella pehmeät ja leikattu niin, etteivät ne missään tapauksessa hankaa ihoa. Laitteen mukana tulee perusharja ja saatavilla on vielä aivan erityisesti herkälle iholle tarkoitettu oma harjansa, joka on sitten vieläkin lempeämpi. Lisäksi itse laitteessakin on kaksi tehokkuussäätöä, joten varovaisempi käyttäjä voi käyttää myös sitä kevyempää värähtelyä.
Yllätyin itse suuresti, kuinka hellävaraiselta harja kasvoilla tuntui. Olen joskus ostanut erilaisia manuaalisia kasvoharjoja ja ne ovat tuntuneet raapivan ihoani tai ainakin kuorivan sitä joten jännitin, olisiko tämäkin liian tuju. Vaan eipä ole ollut.
Olen käyttänyt omaa harjaani sillä tehokkaammalla teholla nyt kaksi kuukautta joka ikinen ilta ja pidän tästä ihan suunnattomasti. Harja ei itsessään tunnu iholla liiemmin, sillä minkä oikeastaan tunnen, on tämän laitteen värinä.
Aivan kuten sähköhammasharjatkin mikrovärähtelevät, tekee tämäkin sitä (voimakkuus tosin tuntuu käyttökohteen vuoksi tietysti huomattavasti hellävaraisemmalta) luvaten sen saavan aikaan yhdessä veden (ja puhdistustuotteen) kanssa jopa kuusi kertaa puhtaamman lopputuloksen kuin ihan vaan ihon puhtaaksi huuhtelemalla. Ja puhtaalta ihoni on kyllä tuntunutkin, muttei ollenkaan rankasti käsitellyltä. Itseasiassa harjas värähtelee 300 kertaa sekunnissa, eli kyseessä on todellakin vain pienen pienen pieni värähtely!
Nyt joku kysyy, että mutta hei, etkö käytä sitä puhdistussientä sitten enää? Käytän, käytän näitä molempia. Nämä molemmat tekevät nimittäin todella hyvää ja puhdasta lopputulosta, mutteivät todellakaan hankaa ihoa liikaa eikä niitä voi verrata kuorintaan.
Levitän iholleni aina ensin maitomaisen puhdistustuotteen jonka sitten puhdistan siltä pois kasvosienellä pyyhkien. Tämän jälkeen levitän iholleni kaksoispuhdistuksen toiseen vaiheeseen sopivan ja tämän kanssa hyvin yhteen menevän geelimäisemmän tuotteen, jonka kanssa harja liukuu ihanasti iholla.
Käytin aluksi Sensain Creamy Soapia, mutta sen loputtua vaihdoin tilalle laitteen mukana tulleen geelimäisen puhdistustuotteen. Sensain puhdistusvoide oli toiminut tämän kanssa hyvin, mutta Clarisonicin oma geeli sai laitteen liukumaan iholla vieläkin paremmin.
Oma ihoni kuivuu helposti ja jos sitä käsittelee liian rajusti ja kuorii liian usein ärtyy se lopulta ja punoittaa helposti. Koen tätä ilmiötä usein laivan kuivassa ilmassa, joten tiedän, kuinka kamalalta se tuntuu. Nyt olen kuitenkin kaksi kuukautta käyttänyt täysin ongelmitta tätä sienen ja Clarisonicin yhdistelmää joka ilta ihoani puhdistaessa ja ihoni todellakin voi hyvin. Jos suljen pois ne silloin tällöin iholleni putkahtelevat stressi- ja hormooninäpyt sekä sisäisen juustohiireni omalla nakertelullaan ihan vaan itse kerjäämäni satunnaiset pahkurat niin ihoni voi paremmin kuin aikoihin. Pienet rosoisuudet ja näppyläisyydet ovat kaukana poissa ja iho näyttää heleämmältä kuin aikoihin.
Jännitin, jaksaisinko käyttää Clarisonicia päivittäin. Olisiko se vain ensimmäisen kuukauden huumaa ja jäisi sitten pois kuvioista? Ei todellakaan ole ollut, sillä laite ei vie aikaa kuin yhden minuutin. Ihonpuhdistus alkaa otsalta, jolla harjaa pyöritellään 20 sekunttia. Tämän jälkeen harja antaa värähdyksellä merkin siirtyä käsittelemään 20 sekunniksi nenän ja leuan aluetta värähtäen sitten merkiksi siirtyä toiselle poskelle kymmeneksi sekunniksi ilmoittaen vielä lopuksi värähdyksellä, että on aika käsitellä toistakin poskea kymmenen sekunttia. Tämän minuutin kestäneen kasvojen puhdistuskäsittelyn jälkeen harja sammuu automaattisesti ja ihon ja harjan voi huuhdella puhtaiksi.
Homma ei siis todellakaan vie aikaa ja on ihanan aivotonta ja helppoa, kun laite antaa käyttäjälleen toimintaohjeita. Huippua on myös se että laite kestää yhdellä latauksella kolmen viikon käytön, eli esimerkiksi reissun päälle tarvitsee harvemmin enää pakata mukaan laturia. Laite ilmoittaa lataamisentarpeestaan värähtelemällä useamman kerran käyttökerran päätteeksi ja vilkuttamalla latausvaloaan, joten on helppo tietää, koska se täytyy kytkeä laturiin seuraavaa käyttöä varten.
Harjan mukana tulee sen harjaksia suojaava muovinen ”kansi”, jossa on reikiä ilmankulkua varten, eli harjasosa pääsee kuivumaan käytön jälkeen. Mia 2 -harjan mukana tulee myös matkakotelo, johon harja on kätevä pakata reissatessa.
Olen ollut itse aivan myyty tälle laitteelle, sillä se todellakin tuntuu puhdistavan ihoni todella puhtaaksi ja hyvän tuntuiseksi. Oma harjani ei ole mennyt kahdessakaan kuukaudessa huonon näköiseksi, sillä käytän sitä ihon puhdistukseen vasta puhdistettuani iholtani ensin meikin pois. Kuten joku aiemmassa kasvoharjoja koskeneessa postauksessa kommentoikin tuntuisi vieraalta, että pyörittelisi harjalla meikkejä pitkin kasvoja.
Olen ehdottomasti aasialaisen uskomuksen kannalla, että iho täytyy aina puhdistaa todella hyvin ja huolella ja tämä on ollut aivan huippulaite siinä.
Onko jollain muulla käytössä Clarisonic? Mitä olette siitä tykänneet?
Clarisonic-kasvoharjan voi ostaa itselleen Suomessa Stockmannilta noin 149 eurolla. Vaihtoharjat maksavat n. 25 euroa.

18 kommenttia artikkeliin ”Esittelyssä Clarisonic Mia 2”

 1. Damn, taidan tarvita tuollaisen. Mulla on ihan hullun kuiva ja epäpuhdas iho, ja vaikka kuinka kosteuttaisi ja kuorisi kerran viikossa niin aina on naamassa kuivia repaleita ja finniarpia, jotka ei näytä kovin kivoilta mineraalimeikin alla…

  Vastaa
  • Voisin kuvitella, että tämä voisi olla hyvä apu ihollesi. Joko olet muuten kokeillut tuota Konjac-puhdistussientä, jostä tässäkin postauksessa mainitsin? Uskoisin, että siitä voisi ehkä olla sinunkin ihollesi apua. 🙂

   Vastaa
  • Minulla on pienenä toiveena, että pääsisin tekemään pian vertailua eri harjojen välillä, joten sitten osaan vastata vielä paremmin varmasti. Maltatko odottaa? 🙂

   Riippuu todella paljon, että kuinka paljon ihosi punoittaa. Mitäs jos kokeilisit aluksi hellävaraisesti vaikkapa herkemmän ihon Konjac-sienellä ihosi puhdistamista ja näkisit, kuinka se reagoi ja sitten vasta harkitsisit sen jälkeen laitetta. Ei olisi niin suuri alkuinvestointi jos huomaatkin, että ihosi reagoi liikaa?

   Minulla on tarkoituksena tehdä myös oma postauksensa eri sienten vertailusta, mutta pääsen niihin käsiksi vasta kuukauden kuluttua Suomeen palattuani.

   Vastaa
 2. Mä nään jo sieluni silmin kuinka näitä kasvoharjoja tullaan pitämään 20 vuoden päästä jonain 2010-luvun hupsuna ja kömpelönä villityksenä 😀 ei sillä etten tollasta itelleni huolisi!

  Vastaa
 3. Olen tykännyt niin kovasti mun Clarisonicista. Huvittavaa kyllä, että kauneudenhoidostakin on tullut välineurheilua. Muutaman vuoden kuluttua sitä on varmaan käytössä Sqoomit yms. hoitolaitteet. Kuinkakohan upeilta me näytetään vanhoina, kun on olllut käytössä niin hienoja mömmöjä ja vempaimia. 🙂

  Vastaa
  • Mutta kuinka ihania kaikki teknologian härpäkkeet ovatkaan! Tahtoisin niiiin sen sähköhammasharjan, joka bluetoothin välityksellä kertoo dataa hampaideni harjauksesta ja sitten vielä saman teknologian kasvoharjaani! 😀

   Vastaa
 4. Oon jo pitkään himoinnu tätä ja nyt kun vihdoinki löytyy vähän lähempää, aio ehdottomasti ostaa heti kun kukkaro antaa myöden…. Ja hyvä tietää, että luuloni olivat väärät tuon kuorivuuden suhteen, mutta mietityttää vielä että kannattaako silti kuoria ihonsa normaalisti kerran viikossa ja samaan aikaan käyttää tuota kaksi kertaa päivässä. Mitä mieltä olet?

  Vastaa
  • Minä en ole enää pahemmin kuorinut ihoani, mutta makuasia. Nämä eivät tunnu kuorivilta, mutta koska nämä puhdistavat ihon joka päivä hyvin tuntuu minusta, ettei ole enää tarvetta sille "puhdistanpa nyt kerran viikossa ihoni kunnolla" -rutiinille, kun iho on jo joka päivä putsattu hyvin, mutta hellävaraisesti. Kärjistettynä siis jos nämä puhdistaisivat joka päivä leikisti sen kuvitteellisen yhden ihosolukerroksen niin ei tarvitsisi enää viikossa puhdistaa kerralla seitsemää. Tämä ei siis ollut mikään fakta vaan kuvitteellinen vertauskuva. 🙂

   Vastaa
 5. Minulla on Silk ´n sonicin kasvoharja. Mitään muuta ongelmaa en ole kokenut kuin sen, että haluaisin harjata sillä kasvojani paljon pidempään kuin ohjeissa sanotaan 😀 Tykkään kovasti tuosta harjasta ja sen jättämästä puhtaasta tunteesta ja pienestä kihelmöinnistä.

  Vastaa
 6. Voin hyvin odottaa testailuasi! 🙂 Minulla on katkenneita verisuonia lähinnä nenänpielissä, mutta en uskalla tällä hetkellä oikein edes kuoria ihoani, jotta niitä ei vain tulisi lisää. Jos jaksat jossain vaiheessa kohdistetusti kirjoitella vinkkejä tällaiselle (tyypilliselle suomalaiselle?) iholle sopivista tuotteista, otan ilolla kaikki vinkit vastaan! Olet onnistunut "ostamaan" luottamukseni näissä asioissa – tarjollahan on jos jonkinlaista mielipidettä ja olen aika pyörällä päästäni niiden keskellä. Kiitos siis informatiivisesta blogistasi, olen jo löytänyt pari luottotuotetta sen kautta!

  Vastaa
 7. Tuossa juuri googlettelin Clarisonic Mia:a ja törmäsin tälläiseen kuin Foreo LUNA joka on hyvinkin samantapainen kasvojenpuhdistuslaite kuin Mia! Ootko sä aikaisemmin kuullut tästä laitteesta? Samaisella merkillä on myös hammasharja joka on erittäin mielenkiintoisen näköinen :O Tsekkaappas 🙂

  Vastaa
  • Kiitos vinkistä, en ollut aiemmin kuullutkaan tuosta! Samalla värähtelyteknologialla vaikuttaisi sekin tosiaan toimivan, mutta harjasten sijaan käytössä on eri materiaali. Ja hammasharja se vasta mielenkiintoiselta näyttikin! Tätä olisikin hauskaa päästä vertaamaan Clarisonicin kanssa ihan käytännössä! 🙂

   Vastaa

Jätä kommentti