Päiväkodissa opittua: Jotkut sienet voivat olla myrkyllisiä

Fiilistelin teille syyskuussa aivan tohkeissani maailman parhaaksi putsauskaveriksi osoittautunutta ihonhoidon ihmesientä, eli Konjac Spongea. Olin tuotteesta silloin aivan tohkeissani ja olen sitä edelleen. Jos ette ole vielä lukeneet postausta, niin käykää äkkiä lukemassa se täältä. Te todellakin tarvitsette tuon sienen!
  
Paitsi että sain tuolloin blogin kautta kokeiluuni kasvoille tarkoitetun sienen, sain myös sen vartalolle tarkoitetun version. En ole ollut mikään erityinen pesusienien tai muiden suihkupuffien ystävä, joten viivyttelin sen käyttöönottoa tovin. Poimin sen kuitenkin mukaani Lontooseen lähtiessäni päättäen, että täällä voisin ainakin kokeilla sitä.
  
Ja voi jestas, mistä olisinkaan jäänyt paitsi, jos olisin vain sysännyt sen nurkkaan todeten, että njääh, en ole tuollaisten käyttäjä! Aivan kuten ei kasvojenpesusienikään ei tämäkään ollutkaan sittenkään mikään vaan ihan tavallinen pesusieni!
  
Ylistin kasvojenpesusienen kohdalla sitä, kuinka se ei tunnu kuorivan ihoa, mutta puhdistaa sen jotenkin täydellisen puhtaaksi ja jättää ihon vieläpä aivan mielettömän pehmeän ja hoidetun tuntuiseksi jollakin mystisellä tavalla. Sama keijupölynsekainen taikaloitsumainen kehumisliirumlaarumi pätee myös tähän vartalolle tarkoitettuun versioon.
Tämäkään ei nimittäin tuntunut iholla yhtään karhealta tai kroppaa varsinaisesti kuorivalta, mutta silti iho jäi tämän jäljiltä aivan ihastuttavan sileäksi ja ennen kaikkea pehmeäksi. Tämä teki juuri sen saman hokkuspokkus-temppunsa vartaloni iholle kuin mitä tämän pikkusisko teki kasvoilleni. Wow!
Jos teillä siis sattuu olemaan tänään sellainen päivä, että tahdotte kokeilla jotain uutta ja maailmaanne mullistavaa, mutta ette silti ole täysin valmiita tekemään isoja peliliikkeitä, niin mullistakaa se maailmanne vaikka tilaamalla tämä sieni kokeiluun. Truly amazing, I say. Sienen voi tilata itselleen esimerkiksi Biodellyn verkkokaupan kautta, josta omakin sieneni on minulle kokeiluun alunperin annettu.

Tänään haluaisin kuitenkin myös syventyä hetkeksi siihen jo päiväkodissa saamaamme oppiin, joka teki meille jo kurahousu- ja rukkasiässä selväksi, että jotkut sienet voivat mahdollisesti olla myrkyllisiä.

Moni kertoi edellisessä Konjac Sponge -postauksessani tilanneensa itselleen halvemmalla sienen eBayn kautta, mikä on toki ihan hyvä idea sekin. Tätä toimintamallia toteuttaessa kannattaa kuitenkin pohtia paria asiaa.
Kuten jo aiemmin ohimennen blogissani mainittuna on tullut ilmi, on meillä EU:ssa todella hyvä kosmetiikkalainsäädäntö, joka on itseasiassa maailman tiukin ja tarkin (ja johon tullaan paneutumaan melko hyvällä tarkkuudella tulevissa Inside the Industry -postauksissa). Kun tuote on valmistettu ja myyty Aasiassa, ei meidän EU:n lainsäädäntöämme ole huomioitu siinä millään lailla. Kun tuotteita tehdään halpatuotannolla voi olla, että se onkin valmistettu jostain ihan muusta kuin siitä, mistä sen oletamme olevan valmistettu. Sitähän ei ole koskaan tuotu virallisen toimittajan kautta maahan eikä sille ole tehty EU:n turvallisuuselvitystä.


Jokainen oman napansa ulkopuolisia tapahtumia seuraava on varmasti kuullut Kiinan maitojauheskandaalista tai Kiinalaisvalmisteisista ihottumaa aiheuttaneista myrkkytuoleista? En halua lähteä pelottelemaan, mutta kannattaa muistaa, ettei eBaysta turvalliseksi olettamansa tuotteen tilatessaan voi ikinä olla varma siitä, että tuote on sellainen.
Ei jokainen kopiotuote tietenkään ole aina haitallinen. Voi nimittäin vaan olla, ettei tuotteessa vain yksinkertaisesti olekaan sitä samaa tehoa, kuin mitä alkuperäisessä versiossa on. Eli jos nyt mietit parisen kuukautta eBaysta tilaamaasi ihonhoidon ihmesientä käytettyäsi, että mitä ihmettä se Virve ja muuta muka tästä ovat vouhkanneet ja eihän tämä nyt niin kummoinen ole, niin voisiko syynä olla se, ettei se olekaan sitä alkuperäistä ja samaa tavaraa kuin mitä oma aito sieneni on?
Ja niin, eihän se tietenkään automaattisesti tarkoita, että jos tuote on tullut halvalla Aasiasta, että siinä olisi jotain vikaa. Sehän voi olla ihan kuranttia tavaraa, mutta halpa siksi, ettei siinä ole ollut yhtä montaa voittoja välistävetäjää kuin Suomeen jo maahantuodulla tuotteella saattaa olla. Kannattaa kuitenkin miettiä näin parin euron kohdalla, että sijoittaisiko ne sittenkin siihen varmasti aidoksi ja turvalliseksi tietämäänsä tuotteeseen tiedostaen, että jopa kolmisen kuukautta päivittäisessä käytössä kestävän parin euron sienen kohdalla ei puhuta kovinkaan suuresta päiväkohtaisesta lisäinvestoinnista. Samalla voi myös miettiä, tukisiko sittenkin sitä kotimaista yrittäjyyttä.
Kuulisin mielellänne teidän mietteitänne niin näistä Konjac Spongeista kuin tuosta kosmetiikan eBaysta halvalla tilaamisestakin!

49 kommenttia artikkeliin ”Päiväkodissa opittua: Jotkut sienet voivat olla myrkyllisiä”

 1. Tilasin silloin kasvosienen sun ekan postauksen jälkeen ja, uskokaa ihmiset, Virve puhuu asiaa!
  Heti, kun budjetti sallii, tilaan sekä kasvo- että vartalosienen taas. Kiitos Virve vinkistä!♡
  -B-

 2. Tilasin Biodellysta suosituksestasi sekä rasvaisemman että normaalin ihon versiot. Aloitin kokeilun rasvaisen ihon sienellä ja ihoni reagoi siihen pukkaamalla reippaasti epäpuhtauksia pintaan. Olen päässyt epäpuhtaasta ihosta tämän vuoden kuluessa eroon ja yhtäkkiä palanneet näpyt olivat paha juttu.
  En uskaltanut jatkaa kokeilua viikkoa pitempään, koska iho vain paheni. Ihotyyppini on pintakuiva sekaiho, joka rasvoittuu helposti. En tiedä olisiko iho siitä rauhoittunut ja sieni päässyt näyttämään taikansa.

  • Voi että, ikävä kuulla. :/ Tottahan se on, etteivät kaikki tuotteet toimi kaikille, mutta mitäpä jos kokeilisit vaikka kokeeksi tuota normaalin ihon versiota hetken vain toiselle puolelle kasvojasi? Näin voisit todeta, oliko kyse vain sattumasta vai vaikuttaako sieni todellakin negatiivisesti ihoosi. 🙂

  • Mulla on itsellä käytössä Absolutionin konjac-sieni ja aloitettuani käytön ensimmäiset pari viikkoa iho puski epäpuhtauksia ulos. Ne kuitenkin vähenivät ajan kuluessa. Eli itselläni iho rauhoittui alun "shokin" jälkeen! Olen skipannut sienen käyttöönoton jälkeen kaikki kuorinnat ja veikkaan että oma ihoni on siitä hyötynyt, kemialliset kuorinnat saavat sen ärtymään eivätkä perinteiset raekuorinnatkaan saa sitä "hehkumaan" 🙁

  • Minä ostin myös sienen Suomesta ja aluksinse toimikin kuin unelma. Mutta n.viikon käytön jälkeen siitä ikäänkuin katosi teho. En tiedä sisältääkö sieni jotain aineita jotka huuhdeltaessa lähtevät pois?

  • Täällä toinen anonyymi!

   Haluan vain tuoda keskusteluun mukaan oman kokemukseni siltä varalta, että joku näitä sieniä miettii. Ostin Japanista pari vuotta sitten samanlaisen konjac-sienen ja se välittömästi räjäytti naamani karseaan kuntoon, melkein over night.
   Nyt tästä Virven hehkutuksesta innostuneena päätin kokeilla näitä apteekissakin myytyjä samoja sieniä (en selvästikään ota helposti opikseni), sekä sitä normaalin ihon että rasvoittuvan ihon versiota. Ja kyllä: molemmilla täysin sama tulos, naama oli heti täynnä finniä toisensa perään. Eli kyllä meitäkin täällä on, joiden pärstään ihmesieni ei vaan sovi.

  • Anonyymi 20:56: Ei sienen tehon noin nopeasti tulisi hävitä. En itsekään enää jonkun ajan käytön jälkeen huomannut ensin yhtä ihmeellistä vaikutusta kuin aluksi, mutta kun sitten jätin sienen pariksi viikoksi pois unohdettuani sen matkastani ja palasin sen jälkeen käyttämään sitä kokien jälleen sen käytön aikaansaaman hyvän tunteen jäin miettimään, olinko vaan jo niin "tottunut" sen tuomaan optimaaliseen vaikutukseen, etten enää edes oikein huomannutkaan sitä.

   Anonyymi 21:08: Hyvä, että tässä postauksessa nostetaan esiin myös tätä toista puolta, sillä eihän jokainen tuote tosiaan voi sopia kaikille. Tähän mennessä nuo sopimattomuuskokemukset ovat tosiaan olleet rasvaisemman ihon kokemuksia joten on hyvä, että rasvaisemman ihon omistavat tietävät kokeilla sientä varovasti. 🙂

   Kuulisin todella mielelläni myös jos jollakin muulla ihotyypillä on ollut ongelmia sienen kanssa! 🙂

  • Näpyt ovat käsittääkseni ihan normaali ilmiö, jota useilla sienen kanssa esiintyy. Pitäis viikon-kahden kuluessa mennä ittestään ohi, joten ei kannata välittömästi sientä sen takia teilata. 🙂

 3. Niin totta! Kuinka moni (varsinkaan nuori) miettii mitä vaikutuksia sillä on kotimaiseen yrittäjyyteen mistä tuotteensa tilaa? Todella todella tärkeä seikka miettiessä päivittäisiä valintoja. Parin euron säästöstä voi koitua loppupeleissä mittavat vahingot.

 4. Ihan vaan vinkkinä, Feelunique-nettikaupasta saa noitakin tilattua ja toimituskulut Brittein sisällä on tosi edulliset. Sekä myös Suomeen ei ole kovinkaan pahat.

  • Ihanaa, kiitos vinkistä! Voi olla, etten selviä oman sieneni kanssa Suomeen asti vaan joudun tilaamaan täällä uuden. Ihanaa, että vinkkasit tuosta, sillä olin vain katsellut kivijalkamyymälöiden tarjontaa harmissani. 🙂

 5. Ihan aiheellinen muistutus ja hyvä pohtia. Minä tilasin omani ebaysta ja olen kyllä tykännyt siitä. Ja Kiinastahan nuo Hyvän olon maailman maahantuomatkin sienet tulevat. Toki niissä voi silti olla eroja, en sitä kiellä.

  • Tuo on tosiaan totta, että kyllä siellä ihan kuranttiakin tavaraa myydään eikä kaikki automaattisesti ole huonompaa laatua missään tapauksessa.

   Kiva kuulla, että olet tykännyt sienestäsi! 🙂

 6. Itse tilasin tuollaisen kasvosienen ebaysta, en muista oliko kiinasta mutta jostain kauempaa kuitenkin. Se maksoi euron, tuli viikossa ja oli pakattu tuollaiseen samanlaiseen pussiin mikä näkyy Biodellyn sivuilla. Tekstit siinä oli englanniksi ja muutenkin vaikutti ihan samanlaiselta kuin Suomessa myytävät joten hyvillä mielin olen käyttänyt 🙂 Luulin että sieni olisi kuorivampi mutta se vain jännästi hieroo ihoa, on varmasti iholle hellempi kuin päivittäinen kuorinta mutta tehokkaampi kuin pelkkä pesu. En ole huomannut ihossani suurempia muutoksia mutta jatkan käyttöä 🙂 Se muuten ärsyttää vähän että sieni ei pehmene kovin nopeasti ja sen kuivumisessakin kestää yllättävän kauan!

  • Kiva kuulla, että olet saanut käsiisi edullisesti hyvän sienen, on kyllä huipputuote! Tuo on tosiaan totta, ettei tämä yllättäen tunnu yhtään kuorivalta, mutta on silti tehokkaampi kuin pelkkä kasvojen puhdistus.
   Täällä kosteassa lontoolaisessa ympäristössä olen itse saanut oikein kärjistetysti huomata, että sienellä voi tosiaankin välillä viedä melkoisen kauan aikaa kuivua… 😛

 7. Mä tilasin jokin aika sitten tuollasen sienen iherbistä 🙂 Mulla ei oikeastaan suurempia ongelmia ole kasvojen ihon kanssa, joten ehkä vaikutuksia on vaikeampi huomata. Kuitenkin tuntuu et kädellä hivellessä iho ois tasaisempi kuin aiemmin 🙂

  • Ero ei tosiaan ole välttämättä mitään maata mullistavaa, jos iho on jo valmiiksi hyvässä kunnossa, mutta ainakin sieni voi auttaa siinä tapauksessa varmasti pitämäänkin ihon hyvässä kunnossa pitämällä huolen, että meikki ja epäpuhtaudut puhdistuvat sen avulla iholta kunnolla. 🙂

 8. Innostuin aikaisemmasta postauksestasi ja tilasin itse sieneni iherbistä. Sieneni on herkän ihon sieni Ecotoolsilta ja olen siitä tykännyt kovasti. Alkuun se tosin aiheutti minullekin saman kuin mitä ilmeisesti joillekin muille täällä. Minulla on sekaiho ja harvakseltaan finnejä, mutta tämä aiheutti otsaan ihan pieniä finnejä heti alkuun parin ensimmäisen viikon aikana. Ajattelin tämän kuuluvan asiaan ja jatkoin käyttöä. Nyt sieni on ollut minulla kuukauden käytössä eikä finneistä ole enää ollut tietoakaan. Kannattaa siis harkita myös käytön jatkamista! 🙂

  Anne

  • Mielenkiintoista kuulla, että moni kokee sienen aluksi aiheuttaneen epäpuhtauksia, mutta ihon tilanteen kuitenkin sitten tasoittuneen ja parantuneen. Kiva myös kuulla, että sieni on sopinut lopulta! 🙂

 9. Tykkään tykkään ja tykkään!
  Kuiva epäpuhdas ihoni reagoi niin, että poskille nousi runsas määrä mustapäitä ja iho oli kamalampi kuin ikinä. Mutta pari viikkoa pahimman jälkeen, tilanne muuttui. Mustapäät lähtivät pois, osa oli kuivuuden takia tiukemmassa, ja tässä välissä kävin kosmetologilla puhdistuksessa ja sen jälkeen iho on ollut tosi hyvänä.
  Ymmärtääkseni iho alkaa toimimaan, ja tämä puhdistusreaktio eli paljon näppylöitä johtui siitä.
  Käytän juuri näitä sieniä, mustaa epäpuhtaan ihon sientä satunnaisemmin ja kosteuttavaa aloe sientä jatkuvasti.
  Tästä kahden sienen käytöstä luin suosituksen jostain, ja on toiminut minulla 🙂

 10. Itselläni on ollut alkuperäinen konjac sponge ja tykkäsin tosi paljon, Myös EcoToolsin vastaavaa olen kokeillut, se on vain ikävää ettei siinä ole narua jolla sen saisi ripustettua kuivumaan.
  Itsellä ainakin iho voi paremmin sientä käyttäessä, vaikkei se kovin näkyvä tulos ollut. Iho oli kirkkaampi ja pehmeämpi, myös tasaisemman tuntuinen. Kun vielä keksittäisiin samanmoinen sieni joka auttaisi akneen taipuvaa ihoa, niin sitten olisin enemmän kuin tyytyväinen!

  Välillä olen miettinyt noiden halpojen sienten ostamista ebaysta, mutta jotenkin se pistää epäilyttämään. Sitähän sanotaan että se mikä on liian hyvää ollakseen totta, niin se ei ole sitä (ainakin kun rahasta puhutaan).

  • Hyvä että mainitsit tuosta, ettei EcoToolsin sienessä ole narua, sillä itse olen pitänyt sitä todella tärkeänä asiana sienen kuivumisen kannalta enkä ollut edes ajatellut, ettei EcoToolsissa sitä olisi. 🙂

 11. Tilasin vastaavan Ecotoolsin sienen iherbistä jo joskus viime talvena/keväällä, ja iho (pintakuiva sekaiho, ajoittain todella rasvoittuvakin) tuntuu tosiaan vähemmän epäpuhtaalta kuin aiemmin. Siis mustapäät tuntuvat vähentyneen, mutta toisaalta edelleen kuukausittain tulee ihan karsea yksi finni suurinpiirtein keskellä nenää tai poskea tai leukaa -_-. Mutta keskimäärin iho tuntuu jotenkin paremmalta. ^_^ nyt on kyllä jo toinen sieni käytössä, ja pitäisi varmaan uusi taas hommata. Voisikin kokeilla tuota "aitoa alkuoperäistä" vaihteeksi.

  • Kuukausittaisiin hormoninäppyihin ihonpuhdistuksella ei tosiaan taida voida vaikuttaa, mutta juuri siihen ihonpinnan puhtauteen kyllä. Tuossa yllä tulikin ilmi myös, ettei EcoToolsin sienessä ole ilmeisesti narua, jonka avulla sienen saa kuivatettua paremmin. Itse pidän tässä juuri siitä, että kuivuu paremmin roikkuessaan ilmassa narusta. 🙂

 12. MIten sieni puhdistetaan? Vaihdetaanko se kuinka usein?
  Kasvopyyhekkin pitäisi pestä (kuumassa keittopesussa) mieluiten joka käytön jälkeen.
  Jos tuo sieni on kosteana (kastellaan aamuin ja illoin) lämpöisessä pesuhuoneessa, niin en ihmettele ihon epäpuhtauksia.

  • Tuosta edellisestä, kasvosienestä kirjoitetusta postauksesta löytyy vastaukset näihin kysymyksiin, mutta laitan ne nyt vielä tähänkin. 🙂

   Sieni huuhdellaan käytön jälkeen puhtaaksi vedellä ja mikäli siinä on meikkiä, voidaan se pestä puhtaaksi saippualla. Sientä voi keittää aina silloin tällöin kattilassa parin minuutin ajan, jolloin pöpöt kuolevat. Yksi sieni kestää hyvänä pari-kolme kuukautta, jonka jälkeen se alkaa usein hapertumaan ja on syytä korvata uudella. On tärkeää, että sienen antaa kuivua hyvin, jotta se pysyy hygienisenä. Oma sieniversioni onkin juuri siksi loistava, että siitä löytyy ohut naru, josta sen voi ripustaa ilmavasti kuivumaan. Kaikissa kun ei tätä mahdollisuutta ole ja silloin tosiaan voivat pöpöt alkaa muhia, mikäli sieni ei pääse kunnolla kuivumaan.

   Hyvä pointti tosiaan nostaa esiin! 🙂

 13. Minä ostin oman sieneni Superdrugsista, maksoi noin £2. Kannattaa käydä vilkaisemassa! Oli niin halpa että ostin muutaman kavereillekin.

 14. Tilasin nyt omani Biodellysta. Hei, jos sekä Virve, että SaaraS kehuvat jotain tuotetta, niin ei se voi kokonaan huonokaan olla…

  Mä mietin jopa ahdistavan paljon noita mikä-vaikuttaa-mihinkäkin asioita. Eniten kylläkin ruoan suhteen (Mikä lienee ihan järkevääkin. Onhan se kuitenkin useimmille talouksille se isoin säännöllinen menoerä). Esim punaisen lihan syöntiä usein kritisoidaan. Silti tässäkin maassa on ihan täysin mahdollista ostaa lihaa (vaikka luomuna) suoraan sitä tuottavilta tiloilta tai vaikka poroa suoraan tuottajilta (riippumatta siitä, missä päin maata asuu). Ihan samoin kuin on mahdollista ostaa marketista tehotuotettua Atria possua tai Brasiliasta pakasteena roudattua pihviä. Samalla tavalla on eroa siinä tilaako kaiken kosmetiikkansa ulkomaisista verkkokaupoista vai tilaako Kiinasta muutaman euron neonväripaletin meikkileikkeihin ja asioi muuten vaikka Sokoksella/Stockalla/kosmetologilla/kivijalkamyymälässä…

  Huolestuttaa nykyajan elämänmeno. Töissä olen jonkun verran kosketuksissa perintätoimistojen juttujen kanssa ja ihan oikeasti olen äärimmäisen tyrmistynyt ihmisten suhtautumisesta rahan käyttöön. Itse olen aina ajatellut, että ostan vain sellaista, mihin minulla on varaa. Ja jos ei ole, niin säästän tai selviän ilman. Yllättävän moni kuitenkaan ei…
  -Tiia

  • Älä muuta sano. Mä en ole aiemmin oikeastaan käsittänyt, että on olemassa sellaisia ihmisiä (ilmeisen paljon vielä), joiden mielestä jonkun (=yhteiskunnan) V E L V O L L I S U U S on antaa heille rahaa, koska itseä ei huvita tehdä mitään. Tiedän, että on myös työttömiä ihmisiä, jotka eivät haluaisi olla työttömiä enkä tarkoita heitä. Heidän lisäkseen on kuitenkin ihan järkyttävän paljon ihmisiä, joiden mielestä on ok tilailla ihan mitä vaan ihan mistä vaan ja jättää kaikki maksamatta. Heidän mielestään se on myyjän tyhmyyttä, jos lähettää tavaroita osamaksulla tmv. Luottotietojen menetykseenkin menee kuitenkin useita kk virallisia teitä hakemalla. Siinä ehtii vaikka jo mitä…

   Lisäksi osan mielestä on täysin ok myydä nettipalstoilla olemattomia asioita, pyytää rahat tilille etukäteen ja kadota sen jälkeen. Esim jotain mitä tahansa vähän kalliimpia erikoistuotteita vähän normaalia halvemmalla hinnalla. Joillekin se on jopa ihan elinkeino. Olen työn puolesta ihan keskustellutkin tällaisten ihmisten kanssa. Jotenkin se on hirveän vaikeaa, kun ei itse pysty ymmärtämään asennetta yhtään…
   -Tiia

 15. Tilasin kokeiluun halpaversion eBay-myyjältä, eikä ladusta tietenkään ole takeita. Kiva narullinen tapaus joka tapauksessa, ja pehmeä pesijä – ihon kuntoon en näe sen vaikuttaneen vielä..

 16. Bongasin Konjakin sienen ekasta blogipostauksesta ja ostin saman tien omani YA:lta (maksoi n.8€) ja olen ollut siihen tyytyväinen, iho on heleämpi ja pehmeämpi eikä itselle ole tullut näppyjä mistä jostkut ovat kirjoittaneet. Minusta tuo 8€ hinta ei ole todellakaan paha nimenomaan turvalliselle ihonhoidolle kun miettii että sienelle tulee hintaa vain noin pari kolme euroa per kuukausi 🙂 joten kiitos että sen esittelit, en sitä muuten olisi löytänyt!! 🙂 ja mahtavaa loppuvaihtoa vaikka välillä stressaisikin se on kuitenkin varmastikin sen arvoista 🙂 t. Laura

 17. Innolla otin käyttöön sienen puolitoista kuukautta sitten, mutta en ole itse ainakaan huomannut mitään eroa. Tuskin ostan enää toista kertaa. Omani ostin Life myymälästä.

 18. Kokeilin myös aikaisemman postauksen innoittamana ihmesientä ja päivittäinen rutiinihan siitä tuli! Sienen avulla varsinkin nenänpään mustapäät sekä laajentuneet ihohuokoset supistuivat huomattavasti ja kokonaisuudessaan ihon väri tasottui. Olen kokeillut mustapäihin tarkotettuja kuorintavoiteita ja kasvovesiä (erityisesti apteekin tuotemerkkejä), eikä niistä ole ollut mitään apua.

  Ensimmäisen sienen jälkeen taukoa sienen käyttöön tuli noin 1,5 kk ja sen kyllä huomasi, mustapäät ovat palanneet. Pakkohan sitä oli käydä uusi sieni hakemassa ja uskon, että saan jälleen ongelman haltuun 🙂 Pitää kyllä kokeilla myös vartalolle tarkoitettua sientä, koska varsinkin yläselkään ja rintaan tulee mustapäitä sekä epäpuhtauksia hormonaalisista syistä, toivottavasti se edes helpottaisi tilannetta.

  • Oooh, mahtava kuulla, että sieni tosiaan on ollut noin suuri apu! Minäkin huomasin omalla ihollani selkeän avun jälleen siinä vaiheessa, kun olin ollut töissä pari viikkoa ilman sieltä ja palasin sitten taas käyttämään sitä. Nyt en enää kyllä millään luopuisi tästä. 🙂

 19. Sieni teki pintakuivan/sekaihoni heleäksi ja ihohuokoset pieneni olemattomiin. Ainoa miinus… että ei kestänyt kuin vajaan pari viikkoa ja hajosi käsiin. Ja hoidin kyllä sientä ihan ohjeiden mukaa.! Ja sieni oli Ruohonjuuren konjac sponge.
  Kyllä harmittaa, kun kerrankin löytyi minun iholleni mahtava tuote, mutta tyyristähän tuo olisi jatkuvasti uutta ostaa.

Kommentointi on suljettu.