Näin saat kangasnaamion asettumaan kasvoille paremmin

Lähes kaikilla kangasnaamioita kokeilleilla on varmasti kokemuksia huonosti istuvista naamioista. Mitä tiiviimmin kangasnaamio kuitenkin asettuu kasvojen iholle, sitä paremmin sen sisältämän seerumin aktiiviaineet myös pääsevät iholla vaikuttamaan, eli kangasnaamion hyvällä istuvuudella on todellakin merkitystä.

 Ostolakossa Virve Vee huonosti istuva kangasnaamio

Kangasnaamion istuvuutta voi yrittää parantaa käyttämällä sen päällä silikonista, kangasnaamion kiinnitykseen nimenomaan kehitettyä naamiota. Paitsi että silikoninen naamio saa kangasnaamion asettumaan tiiviisti ihoa vasten, auttaa se myös ehkäisemään kangasnaamion sisältämän seerumin liian nopeaa haihtumista, minkä ansiosta kangasnaamio pysyy kauemmin kosteana ja iho saa lisäaikaa sitä hemmottelevan seerumin ryystämiseen.

(Silikonisesta naamionkiinnitysnaamiosta voi lukea lisää tästä aiemmasta postauksestani.)

 Ostolakossa Virve Vee huonosti istuva kangasnaamio

Omien kokemuksieni mukaan eniten hankaluuksia kangasnaamioissa aiheuttavat kuitenkin huonosti istuva silmien ja nenän alue. Naamio ei niiden huonon muotoilun vuoksi asetu tavallisesti tiiviisti silmänympäryksille ja nenän vierustalle, minkä vuoksi nuo ihoalueet eivät pääse hyöytymään kangasnaamiosta kunnolla. Tällaista naamion huonoa leikkausta ei voi edes parantaa silikonisella kiinnitysnaamiollakaan, sillä sekään ei saa naamiota asettumaan noista kohdista tiiviisti kasvoille.

Oma paras vinkkini onkin turvautua saksiin ja tehdä niillä pari ratkaisevaa nipsautusta, jotka saavat naamion usein asettumaan iholle huomattavasti paremmin.

Koska suurin osa käyttämistäni kangasnaamioista on kyllästetty ihoa hellivällä seerumilla niin hyvin, että seerumia suorastaan valuu naamion kankaasta ympäriinsä, ei naamioita kannata minusta alkaa leikellä ennen kuin sen on asettanut kasvoilleen ja ylipäätän sen myötä myös nähnyt, mistä naamio kaipaa saksintaa.

 Ostolakossa Virve Vee huonosti istuva kangasnaamio

Omat naamioni eivät oikeastaan koskaan ole tarvinneet saksintaa kuin kahdesta kohdasta, joista ensimmäinen kohta on silmien väli. Leikkaamalla naamion auki tästä kohdasta saa sen asettumaan tiiviimmin silmänympärysalueelle ja erityisesti silmien sisänurkkiin.

 Ostolakossa Virve Vee huonosti istuva kangasnaamio

Toinen saksia kaipaava kohta ovat nenän sivut, joissa jo valmiiksi olevat lyhyet halkiot jättävät länsimaalaiselle, tyyypillisesti aasialaista korkeammalle nenälle liian vähän tilaa, minkä vuoksi naamio ei asetu tiiviisi kasvoille. Pidentämällä halkioita reippaasti saa naamion asettumaan tiiviisti niin nenälle kuin silmänalusten ja poskienkin iholle.

Hieman huonommastakin naamiosta voi siis saada huomattavasti paremman vain parilla saksien liikkeellä!

 Ostolakossa Virve Vee huonosti istuva kangasnaamio

Leikkaatteko te koskaan kangasnaamioita saadaksenne ne asettumaan kasvoille paremmin?

 

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

15 kommenttia artikkeliin ”Näin saat kangasnaamion asettumaan kasvoille paremmin”

 1. Tämä on varmaankin vähän nolo tunnustus, mutta juuri eilen leikkasin kangasnaamiosta tuon nenän ja ylähuulen välisen kaistaleen auki että voisin helpommin syödä pannukakkua naamio kasvoillani. Toimi! Seuraavaksi täytyykin kokeilla näitä sinun niksejäsi 🙂

 2. Kiitos vinkeistä 🙂 Mun ongelmana yleensä on se, että nenän ja ylähuulen välinen kaistale on liian leveä, oon koettanut siitä taittaa naamiota kaksinkerroin, mutta vähän huonolla menestyksellä :’D Lisäksi monesti naamio menee myös nenänpään yli, että jos en taita kärkeä, niin monesti olen vahingossa rykässyr naamiot seerumeineen nenään.. Täytynee etsiä sopivat saksintapaikat myös näille, jotta muutamalla vekillä saisi naamion istumaan paremmin 🙂

 3. Eipä ole tullut mieleen leikellä, mutta nyt kyllä aion kokeilla Olen kyllä leikannut silmänalusgeelilappuja paremmin istuviksi, jotta saan kaikki rypyt lapun alle

 4. Tämä menee ohi aiheesta, mutta asia on vaivannut mieltäni, joten kysäisen silti..
  Mitä mieltä olet Paula Begoun sivustosta http://www.beautypedia.com (Paula’s choice -sarjan kehittäjä)? Siellä arvioidaan monet tutut merkit ja tuotteet, joista moni kallis ja tunnettu saa täysteilauksen pitkien tutkimuksiin pohjautuvien perustelujen kera (osa toki myös kehutaan). Teilauksen syynä on useimmiten denaturoitu alkoholi, monet tutut hajusteet, kuten parfyymit, eukalyptus, menthol ja sitrukset, sekä puutteelliset pakkaukset. Onko itselläsi joitain ehdottomasti-ei -raaka-aineita tai muita kriteerejä, joiden vuoksi jättäisit tuotteen testaamatta? Entä mitä mieltä olet näistä Paulan kriteereistä?

   • Luen kiinnostuneena Paulan sivustoa ja tekstejä ja kokeilen mielelläni hänen merkkinsä tuotteita. Välillä minusta kuitenkin tuntuu, että näkemykset siellä ovat ehkä hieman mustavalkoisia enkä siksi mene itse niiden näkemysten perässä täysin.

    Minulla ei itselläni ole varsinaisia yksittäisiä ainesosia, joita välttelisin, sillä kaikki riippuu asiayhteydestä. Joissakin alkolia sisältävissä tuotteissa kokonaisuus on sellainen, etten laittaisi niitä kasvoilleni, mutta taas joissakin alkoholia sisältävissä tuotteissa muu kokonaisuus tasapainottaa tuotteen koostumuksen ja ymmärrän, miksi alkoholia on siellä mukana, joten minulla riippuu täysin aina kokonaisuudesta. Jos hoitoaine on vaikka pääosin pelkkiä silikoneja, ei se varmasti sovi hiuksilleni, sillä ne kaipaavat myös hoitoa, mutta toisaalta taas pieni määrä silikoneja auttaa selvittämään hiuksiani ja on siksi jopa tarpeen.

    Eli en tosiaan välttele yksittäisiä ainesosia vaan se, missä yhteydessä niitä on käytetty ja millainen tuote on ratkaisee enemmän. 🙂

 5. Juuri äsken taistelin huonosti juuri nenän ja silmien alueella istuvan kangasnaamion kanssa. Kun olisin lukenut tämän 20 min aiemmin.. Ensi kerralla pitää saksia vähän..

 6. Saksin useinkin. Juurikin noista samoista kohdista ja myös vielä lyhennän otsakaistaletta, kun mulla on niin matala otsa, että kaikki kangasnaamiot on järjestään liian pitkiä otsalta eikä oo kiva, että hiukset menee ihan lähmään ja taittamalla se kangas ei sitten taas asetu muualle kasvojen sivuille hyvin.

 7. Nää vinkit oli kullan arvoisia,kiitos. Olen noi silmän kohdaklta tajunnut leikata,mutta en nenän.Thanks:)

 8. Näytät pelottavalta naamio naamassa ja sakset kädessä 😀 Mutta täytyypä kokeilla, en ole aikaisemmin kokeillut kangasnaamiota ja nyt postaustesi jälkeen on alkanut kutkuttaa kokeilla!

 9. Ehdottomasti pitää kokeilla! Minulla oli silmänympäryksen hoitolappuja, jotka olivat pyöritä ja niitä olisi kuulunut pitää suljettujen luomien päällä. En halunnut maata silmät kiinni, joten leikkasin laput puoliksi. Tuli erittäin riittoisa satsi, kun yhdestä lapusta saikin puolikkaat molemmille alaluomille!

Kommentointi on suljettu.