Näppylät kuiviksi imevät korealaiset finnitarrat

*Sis. mainoslinkin

Intohimoni korealaista kosmetiikkaa kohtaan on tuskin jäänyt kenellekään epäselväksi. Rakastan innovatiivisia ja nerokkaasti keksittyjä tuotteita ja niitä Etelä-Korean kosmetiikkamarkkinat ovat pullollaan.

Yksi korealaisen kosmetiikan erikoisuuksia ovat pienet pyöreät finnitarrat, jotka asetetaan näppylän päälle edistämään sen paranemista.

Tarroja on saatavilla useilta eri merkeiltä, mutta Soulissa käydessäni minulle tuli hyvin selväksi, että niistä ylivoimaisesti myydyimpiä ovat Suomessakin laastareistaan tunnetun 3M-yrityksen Nexcare-merkin finnitarrat, joita näkyi kaikkialla.

Innostuin itsekin ostamaan kokeiluun pari pakettia tarroja ja jestas, kuinka loistaviksi ne osoittautuivatkaan!

Ostolakossa korealaiset finnitarrat

Harhauduin itse aluksi luulemaan, että finnitarrojen ideana oli vain asettautua finnin päälle ja estää esimerkiksi finnin koskettelu ja suojata sitä ulkoisilta epäpuhtauksilta, jotta se voi parantua rauhassa.

Olisihan minun pitänyt kuitenkin arvata, että näissä finnitarroissa on kyse paljon muustakin, korealaisesta kosmetiikasta kun kuitenkin puhutaan.

Pienet ja läpikuultavat täsmähoitotarrat on nimittäin valmistettu haavojen ja rakkojenkin hoidossa käytettävästä hydrokolloidista ja kun tarra asetetaan finnin päälle, auttaa se kuivattamaan sen imemällä finnistä kosteutta ja talia.

Samalla se toki tuo myös näpylle suojaa.

Ostolakossa korealaiset finnitarrat

Finnitarrat ovat läpinäkyviä, mutta eivät minusta niin huomaamattomia, että haluaisin kävellä ne kasvoillani päivisin.

Soulissa niitä kuitenkin näki ihmisten kasvoilla myös päivisin ja vaikka ne aluksi hieman hämmensivätkin, tottui niiden näkemiseen aika nopeasti ja ne alkoivat jo tuntua ihan normaalilta jutulta siellä.

Käytän itse finnitarroja yksittäisten epäpuhtauksien hoidossa. Ihoni on ollut viimeiset pari kuukautta melko rauhallisessa tilassa, mutta viime viikkoina sille on jälleen alkanut kohota ikäviä finnejä, jotka ovat epäilemättä stressin ja huonon ruokavalion yhdistelmästä johtuvia.

Luojan kiitos minulta löytyy vielä näitä finnitarroja, sillä niistä on ollut valtavasti apua!

Ostolakossa korealaiset finnitarrat

En ole ehtinyt viimeaikoina ottaa arkiaamuisin kuvia finnitarroistani, joten jouduin kaivamaan todistusaineiston näppyjen toimivuudesta vähän vanhemmasta kuva-asrkistostani.

Keväällä Thaimaassa asuessamme ihoni heittäytyi hyvin hankalaksi ja yritin parhaani mukaan hoitaa sitä kaikin mahdollisin keinoin nitistääksen näppyjä.

Hoidin ihoani FOREO Espada -ihonhoitolaitteella, öisin latasin kasvoilleni ruusunmarjaöljyä ja lätkin vielä pahimpien näppyjen päälle finnitarroja.

Vaikka ruusunmarjaöljy kiiltelikin iholla vielä aamulla, oli näky finnitarrojen alla varsin vakuuttava.

Ostolakossa korealaiset finnitarrat

Finnitarrat todellakin imevät yön aikana näpyistä ulos talia ja kuivattivat niitä, mutta eivät tehneet ihosta rutikuivaa kuten tujuimmat finnintappotuotteet.

Tarrat suositellaan asettamaan puhtaalle iholle, mutta finnillä voi ennen niitä käyttää myös BHA-happoja sisältävää hoitonestettä, joka öljyliukoisena ainesosana imeytyy nimenomaan ihohuokoseen ja auttaa nitistämään näppyä.

Ostolakossa korealaiset finnitarrat

Ihan yhdessä yössä finni ei välttämättä kuitenkaan parane, mutta pari yötä lapun alla auttavat minulla ainakin tekemään suoranaisia ihmeitä ja nopeuttamaan finnin tyhjentymistä.

Ostolakossa korealaiset finnitarrat

Nexcare-merkin finnitarroja voi tilata itselleen eBaysta* ja tarjolla näyttää olevan niitä melkoinen valikoima.

Tarrat ovat hyvin suosittuja muuallakin Aasiassa ja esimerkiksi Thaimaassakin niitä oli tarjolla erityisesti Thaimaan markkinoille valmistetuissa pakkauksissa, joten tarroja tilatessa ei varmasti tarvitse takertua siihen, ettei niiden pakkaus näytä eBayn kuvassa identtiseltä näiden omien tarrojeni kanssa.

Ostolakossa korealaiset finnitarrat

Koska Nexcare merkki on tunnettu nimenomaan laastareistaan ei siis ole ihme, että nämä rakkolaastareista teknologiansa omineet finnitarrat toimivat niin hyvin. Kannattaa kuitenkin tarroja eBaysta tilatessaan varmistaa, että tilaa varmasti finnitarroja eikä rakkolaastareita. (Ja ei, en osaa valitettavasti sanoa, voisiko rakkolaastarit saada toimimaan finneillä yhtä hyvin kuin nämä nimenomaan finneille kehitetyt tarrat, mutta jos joku kokeilee niin kertokaa, kuinka kävi.)

Toinen suosittu vastaava tuote ovat COSRX Acne Pimple Master Patch -finnitarrat, jotka nekin toimivat minusta loistavasti.

COSRX Acne Pimple Master Patch -finnitarroja voi Suomessa ostaa edullisesti *Cocopandan verkkokaupasta täältä.

Ostolakossa korealaiset finnitarrat

Onko teillä kokemuksia korealaisista finnitarroista?


Lue myös:

Parhaat tuotteet mustapäiden karkotukseen

Edullinen öljy, joka pelastaa epäpuhtaan ihon

Tämä ihonhoitolaite pelasti finneistä kärsineen ihoni

15 kommenttia artikkeliin ”Näppylät kuiviksi imevät korealaiset finnitarrat”

 1. Ei oo kokemusta korealaisista finnitarroista, mutta mulla on Yves Rocherin finnitarroja ja nekin toimii tosi hyvin! Laitan heti sellasen yöksi kun huomaan tulossa olevan finnin ja muutaman yön jälkeen finni on poissa 🙂 Tosin nyt kun menin niitä yvesin sivuilta etsimään, en löytänyt niitä enää, eli ilmeisesti ovat poistuneet 🙁 harmi!

  • Toivottavasti useampikin länsimaalainen merkki omii nämä valikoimaansa! Harmi, jos ovat Yves Rocherilla olleet, mutta jääneet pois. :/

 2. Juu! Niitä on oltava aina kotona. Jopa mies käyttää niitä. Aamulla meikkivoidetta levittäessä huomasin, että kas, siinähän se lappu on. Väritön lappu pysyi yön ja aamupesun.

  • Joo, kestävät kyllä yllättävän hyvin! Itsekin aina välillä huomaan aamupesujen jälkeen, että näppy on kiinni ihossa, jos on ollut esimerkiksi leukapielessä yms. vähän sivummalla… 😀

 3. K-kosmetiikasta tuli mieleen, että onko sulla kokemuksia koreacosmeticmall.com nettikaupasta?

  • Ei ole kokemuksia itselläni, mutta firman eBay-kaupalla näyttää olevan hyvät arvostelut kun myyntitapahtumia on ollut yli 88 000 ja 99.4% hyvää palautetta. 🙂

 4. Pysyykö meikki näiden päällä? Jos aamulla huomaa räjähtämässä olevan finnin, niin olisi kätsyä laittaa tällainen laastari ja meikki sen päälle, koska sellaista finniä on niin mahdoton saada meikillä peittoon.. 😀

  • Pysyy varmaan, mutta näyttää kyllä vähän oudolta ja tarran rajat piirtyvät selvästi esiin. :/

 5. Jodelin @asianbeauty -keskustelupalstalla monet suosittelevat finnitarrojen puutteessa nimenomaan rakkolaastarin käyttöä Pitäisi siis toimia!

 6. Onko nämä parempia kuin ne missä on niitä pieniä piikkejä/nystyröitä?

 7. Misshallahan on myös ainakin kahdenlaisia finnitarroja joita oon kokeillu ja toiset niistä on just tuollaista rakkolaastarimateriaalia. Toimii hyvin Onko niitä muuten Elevenin valikoimassa?

  • Minullakin on ollut noita Misshan tarroja (vanhassa pakkauksessa), mutta en niitä käyttäessäni vielä tajunnut, että laput tosiaan imevät iholta talia ja kosteutta. Pidin niitä hyvinä lappuina ja ajattelin tehon lähinnä perustuvan niiden sisältämiin finnejä nitistäviin aineisiin ja lapun pinnalla näkyvän möhnän olevan hoitotuotteistani. 😀

   Täällä postaus Misshan tarroista: https://blogit.terve.fi/ostolakossa/katevat-finnitarrat-hyvastit-ihonalaisille-pahkuroille/

   Misshan lappuja löytyy myös Eleveniltä myynnistä, mutta ovat tällä hetkellä loppu. :/

Kommentointi on suljettu.