Uusi suosikki tehohoitoa kaipaaville hiuksille: Garnier Banana Hair Food -banaaninaamio

*Sis. mainoslinkin

Olen jo pitkään keskittynyt käyttämään pois hiustuotejemmojani, jotka olivat vuosien varrella päässeet paisumaan melkoisiksi. Käytännössä tämä siis tarkoitti, etten ostanut yhtäkään hiustuotetta, sillä minulta löytyi jo entuudestaan jokaiseen mahdolliseen tarkoitukseen sopivia tuotteita eikä uusille ollut todellakaan tarvetta.

Yksi tuotekategoria, jonka kanssa kuitenkin hieman taistelin, olivat hoitoaineet ja hiuksiin jätettävät tehohoidot. Tukkaani ei ole käsitelty muuten, mutta kävin alkuvuodesta kampaajalla ottamassa siihen runsaasti sävyä kirkastavia ja tasoittavia raitoja, mikä rasitti tukkaani kovasti. Kutrini ovat siitä lähtien suorastaan huutaneet tehokasta hoitoa, mutta en ole voinut asettamieni shoppailurajoitusten vuoksi helliä niitä ihan niin tehokkailla tuotteilla kuin mitä ne todellisuudessa olisivat kaivanneet.

Käytin kuitenkin vähän aikaa sitten loppuun pari viimeistä hoitotuotettani, eli paljon kehumani Löwengripin Blonde Perfection -hopeahoitoaineen ja -hopeanaamion. Ne olivat hyviä taittamaan lämpimiä vivahteita vaaleista hiuksista ja toimivat loistavasti muiden tuotteiden rinnalla, mutta oikeasti tukkani suorastaan huusi jotain vielä tehokkaammin ravitsevaa.

Garnier Banana Hair Food banaaninaamio kokemuksia Ostolakossa Virve

Se hyvin tehokkaasti ravitseva tuote, jota uskoin hiusteni kaipaavan oli supersuosioon noussut Garnier Banana Hair Food Nourishing Hair Treatment -hiusnaamio, johon olen itsekin nyt hurahtanut täysin.

Bongasin tuotteen kaupasta useampi kuukausi sitten ja katselin sitä uteliaana, mutta en vielä siinä vaiheessa tiennyt, että kyseessä on joku Curly Girl -metodin myötä kansansuosioon noussut, kauppojen hyllyiltä alta aikayksikön tyhjenevä supertuote. Kiinnostuin tuotteen nimestä, lupauksesta ravita kuivia hiuksia, runsaasta luonnonmukaisten ainesosien pitoisuudesta sekä erityisesti sen monikäyttöisyydestä – sama tuote sopii nimittäin niin poishuuhdottavaksi kuin hiuksiin jätettäväksikin tehohoidoksi sekä hiusnaamioksi. Melkoinen minmalistisen kylppärin unelma!

Garnier Banana Hair Food banaaninaamio kokemuksia Ostolakossa Virve

Moni yhdistää Garnierin silikoneilla kuorrutettuihin hiustuotteisiin eikä liitä merkkiä millään tavalla luonnonmukaisuuteen, mutta tosiasiassa Garnier on jo pitkään erityisesti Yhdysvalloissa korostanut sitä, kuinka runsaasti luonnonmukaisia ainesosia sen tuotteet sisältävät. Viimeisin veto oli, kun Garnier jopa lanseerasi luonnonkosmetiikan sertifikaatin saaneen ihonhoitolinjan.

Garnier siis pyrkii olemaan yhä enemmän luonnonmukainen tuotemerkki, mikä on minusta loistava asia. Kun edulliset, helposti kaikkien ulottuvilla olevat merkit tuovat tarjolle luonnonmukaisempia tuotteita, kasvaa niiden kysyntä ja se puolestaan välittää viestiä muillekin merkeille.

Garnier Banana Hair Food banaaninaamio kokemuksia Ostolakossa Virve

Garnierin vegaanisen ja silikonittoman banaaninaamion sisällöstä 98% on luonnonmukaisia aineita ja loput 2% ovat niitä aineita, joilla koostumusta täydennetään, jotta se säilyy ilman, että siitä tulee hetkessä bakteereja vilisevä kasvualusta ja että sen koostumus miellyttää aisteja.

Todella vahvasti banaanilta tuoksuva monitoimituote sopii tosiaan käytettäväksi kolmella tavalla ja niistä jokainen on ollut minulle mieleen. Jos tuotteen levittää pestyihin hiuksiin ja antaa sen vaikuttaa hetken, hoitaa se hiuksia hoitoaineen tapaan silottaen, raviten ja selvittäen niitä. Jos vaikutusta pidentää, tehostuu myös hoitava vaikutus. Pakkauksessa mainitaan kolmen minuutin vaikutusaika, mutta itse olen pitänyt naamiota usein pidempäänkin. Kolmessa minuutissakin tukka ehtii kuitenkin saada tehokasta hoitoa.

Jos haluaa, voi tuotetta levittää myös kuivien tai kosteiden hiusten latvoihin silottamaan, hoitamaan ja pehmentämään niitä lisää.

Garnier Banana Hair Food banaaninaamio kokemuksia Ostolakossa Virve

Banaaninaamio on pakattu valtavaan 390 ml purkkiin, mistä itse tykkään kovasti, sillä kun tukkani on kasvanut, tuntuu sitä myös olevan melko paljon ja hoitotuotteita kuluu siihen helposti. Naamiolla on hintaa kuutisen euroa, joten sitä myös raaskii käyttää tukkaan vähän reilummin.

Banaaninaamion hiuksia hellivä koostumus sisältää mm. kosteuttavaa glyseriiniä, karitevoita, oliiviöljyä, soijaöljyä, auringonkukkaöljyä, kookosöljyä ja avokadoöljyä.

Olen ollut ihastunut tähän hiusnaamioon ensimmäisestä käyttökerrasta lähtien. Se todellakin ravitsee tukkaani tehokkaasti sekä tekee siitä pehmeämmän, sileämmän ja kiiltävämmän. Hiuslatvani eivät ole yhtä takussa ja pörrössä eikä tukkani muutenkaan ole enää yhtään niin hankala kuin miltä se ennen tätä naamiota tuntui.

Garnier Banana Hair Food banaaninaamio kokemuksia Ostolakossa Virve

Naamio on hoitanut tukkaani ja tehnyt siitä sileämmän ja vähemmän takkuuntuvan, mutta en silti ole kokenut sen latistaneen hiuksiani mitenkään erityisesti. Toki se, että tukka on sileä ja selvitetty saa sen laskeutumaan eri tavalla, mutta koska en käytä naamiota hiusten tyvessä, ei sileys ole ollut mikään erityinen ongelma.

Käytän tuotetta tavallisesti suihkussa noin 3-8 minuutin vaikutusajalla, eli laitan sitä pestyjen hiusten pituuksiin, kieputan ne Invisibobblella kiinnitetylle nutturalle ja puuhailen muut suihkujutut kasvojenpuhdistuksesta kropan pesuun sillä aikaa, kun banaaninaamio vaikuttaa. Tavallisesti lisään banaaninaamiota vielä hieman hiusten latvoihin sen jälkeen, kun olen pyyhekuivannut tukan.

(Pesen tukkani aina pää alaspäin, jotta saan tyven puhdistettua kunnolla ja hiuksille hellävaraisesti. Näin pituuksiin on myös helppoa levittää hoitoainetta. Hiustenpesustani voi lukea lisää täältä.)

Garnier Banana Hair Food banaaninaamio kokemuksia Ostolakossa Virve

Olen ollut aivan mielettömän tyytyväinen tähän naamioon ja suosittelen sitä todella kovasti niille, joiden tukka tuntuu kaipaavan tehokasta hoitoa.

Naamio on tosiaan Curly Girl -metodia harrastavien suosikki, sillä se kosteuttaa ja ravitsee hiuksia tehokkaasti, mikä auttaa tukemaan hiusten kihartumista. En ole itse edelleenkään kokeillut, lähtisikö oma tukkani kihartumaan, mutta pitkissä, suorissa ja kärsineissä hiuksissani tämän on ollut loistava löytö.

Jos ei huvita lähteä selvittämään, löytyykö oman kaupan hyllyiltä tällä hetkellä tätä naamiosta vai näyttävätkö hyllyt tyhjiltä, kuten Ilta Sanomat viime kuussa uutisoi, voi *Garnier Banana Hair Food -banaaninaamin ostaa verkosta Lykon nettikaupasta täältä.

Garnier Banana Hair Food banaaninaamio kokemuksia Ostolakossa Virve

Onko teillä kokemuksia Garnier Banana Hair Food -banaaninaamiosta?

15 kommenttia artikkeliin ”Uusi suosikki tehohoitoa kaipaaville hiuksille: Garnier Banana Hair Food -banaaninaamio”

 1. Käytössä on goji marja versio tästä. Tilasin muutama kuukausi sitten netistä ja oon kyllä huomannu kaupoissa on usein hyllyt tyhjänä näistä. Mielestäni ihan okei hoitavuudeltaan, tuoksu kiva, hinta halpa ja määrältään erinomainen, sais kaikki hiusnaamiot tulla tämänkokoisissa pakkauksissa! Hinnasta riippumatta 100-200ml hiusnaamiot hujahtaa omiin hiuksiini vain muutamalla käyttökerralla vaikka kuinka säästeliäästi yrittäisi käyttää, enkä edes yritä kun käytän sen verran kun hiukset tarvitsee ja se on reilusti 😀

 2. Tämä tosiaan on loistotuote. Ostin sen ohuelle ja kihartuvalle hattaratukalleni ja tämä ei lässäytä hiuksia yhtään. Kiharat korostuvat ja höttöisyys talttuu kosteammallakin ilmalla, kun olen levitellyt tätä kosteisiin hiuksiini. Joka sentin arvoinen tuote!

  • Kiva kuulla muidenkin kokemuksia ja erityisesti eri hiuslaaduissa. Kiitos, että jaoit! 🙂

 3. Luin postauksesi tänään heti kun se ilmestyi ja ajattelin että tätä täytyy kokeilla! Mulla on käsittelemätön ja suora, karhea pitkä tukka ja olen kokeillut kaikenlaisia takkujen estoon ja tämä kuulostaa kokeilun arvoiselta. Olen nettikauppojen varassa ja tämän kylän Tokmannilla oli loppunut, mutta bongasin eräässä nettikaupassa muuta tilausta tehdessäni (en tiedä saako täällä kertoa nimeä) tuon purkin alle 6 euron hintaan joten oli pakko tilata 🙂
  Toivottavasti saa tukkani vähemmän pörröiseksi 😀

  • Jaa ihmeessä, että mistä löytyi hyvään hintaan. 🙂 Toivottavasti toimii hyvin hiuksissasi! 🙂

 4. Vilkuilin näitä silloin kun tulivat kauppojen hyllyille, mutta laskin ne saman tien käsistäni kun huomasin tuon toisena INCissä olevan Cetearyl Alcoholin. Nyt myöhemmin vasta hoksasin, että tuo ei ilmeisesti olekaan sama juttu kuin monet muut alkoholit kosmetiikkatuotteissa..? Osaisitko kertoa, että mikä tuon aineen funktio oikein on tuotteessa? Googlettelin asiaa, mutten ihan ymmärtänyt. Samaa ainetta on näköjään myös monissa mun käsivoiteissa 😀

  • Rasva-alkoholit ja denaturoitu alkoholi ovat tosiaan kaksi aivan ääripään asiaa. 🙂 Minusta ei voi sanoa, että denaturoitu alkoholi automaattisesti on aina pahasta, mutta jos leikitään sen kaavan mukaan, jolla moni leikkii ja pitää sitä pahiksena, niin Cetearyl Alcohol puolestaan taas on hyvis, joka tyypillisesti lisää tuotteeseen sitä täyteläisyyttä ja nimenomaan pehmentää tässä tapauksessa hiuksia. Sitä nimenomaan siis kannattaa suosia. 🙂

 5. Tämäpä kiinnostava ja hyvään ajankohtaan sattunut kirjoitus, kun itse olen jo jonkin aikaa ’vaaninut’ sitä papaija-versiota saunaan hiusnaamioksi. En ole varma, jaksaisinko pitkään nuuhkia banaanintuoksuista tuotetta, mutta papaija on ollut aiemminkin suosikkini (en muista millä merkillä), joten sitä uskaltaisin kokeilla noin megalomaanisen purkillisen 🙂 Mulla ei mitään hoitotuotetta kulu paljonkaan, joten noin iso purkillinen riittää varmaan vuoden.

  Mahdatko muistaa jostain kymmenen vuoden takaa L’Orealin huikean Nutrigloss-hiusnaamion pinkissä pyöreässä purkissa? Se oli aikansa legenda ja täysin ikoninen ja ylittämätön hiusnaamio, mutta sen myynti loppui. Joskus myöhemmin siitä tuli uudistettu versio, mutta se oli ihan erilaista eikä toiminut ollenkaan. Sitä alkuperäistä jäi ikävä.

  • Joo, haikailen edelleen tuon huippumahtavan Nutrigloss-hiusnaamion alkuperäisen version perään! <3<3

   Tekee itsekin kyllä mieli kokeilla tuo papaija-versio. 🙂

 6. Asun nykyään Espanjassa ja hiukset ovat täällä muuttuneet paitsi paksummiksi ja aaltoilevammiksi, myös surkean kuiviksi! Nyt kolmantena vuotena tartuin lopulta hair food-purkkiin joka kosteutta lupaava aloe vera-versio. Ja miksi en tehnyt sitä aikaisemmin!

  Jätin aineen hiuksien pituuksiin pesun jälkeen ja takkuinen pörrö oli poissa saman tien. Tuntuu kuin hiusten värikin olisi vahvistunut. Voin lämmöllä suositella jokaiselle janoaan huutavalle kuontalolle.

  Ja nyt saavuin tutkimaan ihmisten kokemuksia muista versioista. 🙂

Kommentointi on suljettu.