Kaikki jemmani, osa yksi kautta kolme

Hyvää neljävuotispäivää, Ostolakossa!
Kuten lupasin, on blogini näinä päivinä täyttyvän neljävuotistaipaleen kunniaksi aika kurkistaa kosmetiikkakomeroihini ja käydä läpi, kuinka paljon kosmetiikkaa vielä omistan. Alunperin suunnittelin esitteleväni kaiken suoraan yhdessä postauksessa, mutta koska jemmojani on jaettu kolmeen paikkaan, tulee tästä kolmiosainen postaussarja.
Tänään aloitan kosmetiikkajemmojeni läpikäynnin sillä pienimmällä varastopaikalla, eli vanhempieni asunnolla. Koska lennän Lontoosta Suomeen aina iltamyöhällä ja yövyn vanhempieni asunnolla ennen aamuista töihinmenoani, on ollut kätevintä pitää siellä oma pieni tuotejemma. Koska muutenkin matkustan nykyään vain käsimatkatavaroilla (ja yleensä silloinkin pelkällä käsilaukulla), säästän paljon vaivaa pitämällä Suomessa valmista tuotesettiä. Tarvitsen siis lentokoneeseen mukaani vain passin, läppärini, Kindleni ja puhelimeni. Ja vähän evästä.
 Suomen meikkini menevät tähän pussiin. Käytän niitä melko vähän, sillä yleensä olen vanhemmillani vain yhden yön, mutta joskus pidempään ollessa ne ovat tarpeeseen.
Meikkejä on melkolailla perus setin verran.
Yksi aurinkopuuteri ja yksi aurinkopuuteri/poskipuna, jolla saan joko pinkkiä poskiin tai sävyjä sekoittamalla persikkaisempaa. 
Huulimeikkejäkin on vain kolme: yksi kylmä, yksi persikkaisempi ja yksi läpikuultava kiilto.
Ripsivärejä on jostain syystä eksynyt tuohon meikkipussiin kolme, mutta yksi niistä on ruskea, toinen ollut jo pitkään avattuna ja kolmas odottamassa korkaamista.
Kulmakarvoille olen jättänyt vain yhden tuotteen, Lumenen sävyllisen kulmageelin. Antaa pientä sävyä ja tarvittaessa lisämuotoilua voi sitten saada puuterimaisilla luomiväreillä.
Meikkipohjaa varten minulla on yksi pieni primeri, peiteaine, meikkivoide sekä ohut meikkipuuteri, joka menee niin meikkipuuterina kuin meikin kiinnityksessäkin.
Luomivärejä on ehkä hieman liikaa, mutta ainakin joka tarpeeseen. Chanelin voidemainen luomiväri toimii myös silmämeikinpohjustajana, joten en tarvitse sellaista erikseen. En myöskään pidä tuolla erillistä rajauskynää silmille vaan rajaan silmäni luomivärillä (yleensä tuolla Diorin Night Dust -miniviisikon mustalla).
Vahempieni luota löytyvä meikkimäärä on minusta muutenkin todella ideaali ja voisin hyvinkin kuvitella eläväni tuollaisella meikkivalikoimalla. Itseasiassa se olisi varsin ihanaa ja jopa vapauttavaakin!
Ihonhoitotuotteidenkin määrä on melko minimissä ja koostuu lähinnä näytteistä ja matkakokoisista tuotteista, joita sitten tarvittaessa tuon hyttijemmoistani aina lisää.
Kosteusvoiteita riittää vielä hetkeksi. Joukossa muutama pieni Cliniquen kasvovesinappikin.
Valikoimaa täydentävät nämä hieman näytteitä isommat tuotteet. Minulta löytyy kasvovesi, mutta ei meikinpuhdistustuotteita, sillä niitä saan aina äidiltänikin lainaan. Saisin tietysti kyllä kasvovettäkin, mutta tuohon matkakokoiseen pakkaukseen on ollut helppoa täydentää laivavarastojen jämiä aina.
Lisäksi minulta löytyy noista jemmoista yksi deodorantti…
…yksi kuivashampoo ja jätettävä hoitoaine (tuon pienen shampoon käytin jo itseasiassa loppuun ja muuten lainaan hiustuotteita aina äidiltäni)…
…sekä kaksi käsivoidetta, joita käytän myös jalkavoiteina.
Tuolla olevat kosmetiikkavarastot ovat pienet ja minusta jopa todella ihanteelliset kaikilta osin. Lähes noin pienet varastot olisi mukavaa muutenkin omistaa!
Huomenna eisttelen teille, mitä kaikkea kotoani Lontoosta löytyy tällä hetkellä ja ylihuomenna homma huipentuu hyttini päävarastojen esittelypostaukseen!

18 kommenttia artikkeliin ”Kaikki jemmani, osa yksi kautta kolme”

 1. No huhhuh… Sulla on enemmän vanhempiesi luona tavaraa kuin minulla on itselläni. Olen ehkä hiukan pettynyt.. Mutta katsotaan nyt sitten minkä verran sinulla muualla on

 2. Voi ei, sitten tulet olemaan minuun TODELLA pettynyt nähtyäsi lopputuloksen ottaen huomioon, että löhtötilanteeni oli pieni kosmetiikkahuone ja yli 50 kiloa kosmetiikkaa… 🙂

 3. Mä laskin tässä vähän aikaa sitten vessassa istuessani että kuinka monta kempparituotetta näen siinä yhdellä silmäyksellä. En ole varsinaisesti hamstraaja, mutta lopetin vähän aikaa sitten työpaikassa, jossa oli ihan jees henkilökuntaedut joten tuli ostettua vähän varastoon. Puolet vessan peilikaapista oli näkyvissä tän laskennan aikaan, kuin myös kylppärin varsinainen kaappi/kaapisto (sellanen pieni, vyötärönkorkuinen). Järkytyin aivan suunnattomasti ku sain tulokseks 84 purkkia/purnukkaa. Siihen sitten vielä kaikki kosmetiikka päälle. Enkä ees hamstraa oikeesti, oon köyhä opiskelija!! 😀 Nii että kateeks käy, kuule. 😀 Hyvin oot huventanut! Enkä tosiaan näe tossa mitään ylimääräistä, ihan perusvalikoimaa kaikki. Ei ihmeseerumeita tai muita vastaavia. Go Virve!

 4. Random kommentti, mutta mulla on tuo samainen Lumenen poskipuna-aurinkopuuteriduo käytössä, enkä ollut koskaan hiffannut, että sivellintä voisi pyöräyttää molemmissa puolissa ja saada lopputulokseksi persikkaisen poskipunan! 😀 Tämä on aivan mahtavaa, sain käytännössä uuden poskipunan kuluttamatta rahaa senttiäkään. 😀

 5. Juu, komppaan nimimerkkiä "her". Tuossa ei todellakaan ole paljoa kosmetiikkaa. Enemmänkin ihan välttämättömimmät eli perus setti. Pärjää juuri sen yhden yön mitä tarvitsee, kun ei ehdi kyllästyä samaan meikkisettiin =D

 6. Tosi näpsäkkä ja viisas valikoima! Monikäyttöisiä ja pienikokoisia tuotteita, joilla pärjää joka tilanteessa muttei tule ähkyä tai turhaa valinnanvaikeutta. Well done. En ole kyllä ekan kommentoijan kanssa samoilla linjoilla ollenkaan. En ymmärrä miten tuota vähemmillä tuotteilla kovin huoliteltua lookkia saakaan tai edes pidettyä hygieniasta huolta. Älä vaan Virve lannistu moisista kommenteista, olet tehnyt jo valtaisan elämänmuutoksen tässä asiassa!

 7. Hienoa! Tuo määrä on tosi pieni, kun kuitenkin tarkoituksena on hoitaa hiuksia, ihoa ja vielä meikitkin päälle. Testerit varmasti ovat näppäriä, kun esim. jotain kasvovoidetta ei yhdellä vierailulla niin huimasti mene ja joka avattuna kuitenkin vanhenee nopeammin.

  Viisikkopäivitystä odotellessa, sille voisi vaikka pyhittää oman postauksensa 🙂

  • Viisikoista on ollut jo pitkään suunnitteilla oma postaus, mutta se on lykkääntynyt ja lykkääntynyt kokoajan, sillä laivan huonossa hyttivalossa on todella huono ottaa kuvia… Lupaan toteuttaa sen kuitenkin lähiviikkoina! 🙂

 8. Näyttääpä kätevältä tuo pussukka, mistä se on? 🙂

  Lupaavalta näyttää.

  • Pussukka on Make Up Storesta. Jokainen sen kolmesta pussukasta on erilainen (yksi kokonaan kangasta, yksi läpikuultavaa verkkoa ja kolmas muovia) ja kaikki pussukat irtoavat vielä tuosta pohjastakin, eli voi vaikka vaan ottaa yhden pussukan meikkilaukkuun mukaan. 🙂

 9. Mun pitäs varmaan ryhtyä kanssa vähennystoimiin mitä tulee kosmetiikkaan 😀 Ja apua, onko sulla ollut tää blogi jo 4 vuotta? Oon roikkunut mukana alusta asti, kauhea miten nopeasti aika menee!

 10. Hyvältä näyttää, muistan vielä mistä lähdettiin liikkeelle. Neljä vuonna blogiasi lukeneena vähennän itsekin kosmetiikkaa, ehkä tämän vuode puolella olen jo ihanteessa, vaikka en mikään lotraaja olekaan. Silti kuukaudessa nelihenkisessä perheessä loppui lähes litra kosmetiikkaa.

 11. Onnea 4-vuotiaalle. ;D

  Mäkin laskin kosmetiikkamääräni, tuloksena 210… 😀 Suurin osa, n. 150 tuotetta on tosiaan kynsilakkoja ja -öljyjä yms. Hups?

 12. Eipä paljon vähemmällä taitaisikaan pärjätä yön yli vierailuilla. Ja kätevämpää on kun ei tarvi lentokoneessa kuljetella tuotteita mukana.

Kommentointi on suljettu.