She’s a genius!

Kaikkihan me tiedämme, että Harvardista valmistuu neroja. Nerous voi joskus vaikuttaa olevan lähellä hulluutta, mutta useimmissa tapauksissa se voi myös olla aitoa kekseliäisyyttä, joka ilahduttaa meitä kanssaihmisiä hyvinkin konkreettisilla tavoilla.
Viimeisimmän kuulemani neronleimauksen saattoi korviini eräs lukijani, joka lähetti minulle sähköpostiin linkin 3D-printteristä.
3D-printtaushan ei itsessään ole enää niin suuren uutisarvon juttu. Useimmat meistä ovat kuulleet ja jotkut jopa ainakin tietokoneen välityksellä nähneet, kuinka pieni tulostin printtaa ulos vaikkapa polkupyörän. Teknologiaa kehitetään ja ehkäpä se on meidän kaikkien tavistenkin ulottuvilla lähitulevaisuudessa.
Kuva täältä.
Yksi 3D-printteri, jonka ainakin soisin olevan ulottuvillani on tämä meikkiprintteri. Grace Choi on nimittäin keksinyt näppärän keinon tulostaa itse omat meikkisävynsä. Keksinnön nimi on näppärästä Mink Printter (make up plus ink, you see).
Tiivistettynä ideana on, että käyttäjä voi vaan katsoa netistä haluamansa meikkivärisävyn, kopioida sen kuvankäsittelyohjelmaan ja sitten tulostaa itselleen ulos vaikkapa sen pinkin luomivärin. Kätevää ja näppärää! Video on melko pitkä, mutta malttakaahan katsoa edes kuusi ensimmäistä minuuttia!
Aiheesta löytyy artikkeli täältä
Minusta idea kuulostaa näppärältä, sillä esimerkiksi huulipunien, luomivärien ja poskipunien kohdalla usein kaipaisi juuri sitä sillä hetkellä täydellistä sävyä tai sitten ihan vaan sitä randomilla tytöllä Pinterestissä näkemäänsä nyanssia. Mielenkiintoiseksi nähtäväksi jää, kuinka tuotteiden erilaisille laaduille käy tässä tapauksessa.
Mitäs sanotte ideasta? Innostuisitteko ideasta 300 dollarin investoinnin verran?

4 kommenttia artikkeliin ”She’s a genius!”

  1. Kiinnostava idea, ja varmaan tuollaiseen kustomoituun, yksilölliseen kosmetiikkaan ollaan suuntaamassa. Mikä jäi epäselväksi, on laadunvalvonta – millainen koostumus luomivärissä on, pysyykö se luomilla yhtä hyvin (tai paremmin) kuin kosmetiikkahyllyltä löytyvä, jne… onko ammattimainen kemisti suunnitellut koostumuksen? Puuterimaisen meikkituotteen kohdalla homma varmaan vielä toimii, mutta monimutkaisemman suunnittelun vaativa ja huonommin säilyvä, esim. nestemäinen värivoide, on jo toinen juttu.
    Ehkä vastaukset näkyisivät artikkelissa, mutta en sinne asti vielä ehtinyt, kiirehdin vain kommentoimaan 🙂

  2. Mielenkiintoista! Tuli tässä mieleen, että miten sinun tavaranhävitysprojekti etenee? Olisi kiva kuulla.
    Lippe

  3. 300e + materiaali joten aika kalliiksi lysti tulisi. Itse olen päässyt koulullani kokeilemaan 3D printteriä. Toistaiseksi todella hidas, ja saattaa koosta riippuen mennä päivä tai pari. Ja tietenkin materiaali hankkia laitteeseen. Ehkäpä joku perus luomiväri/huulipuna "pohja" ja sitten printterin musta/syan/kelt/mag. sävyilla saisi sitten juuri kuvan sävyisen värin?

  4. Idea hyvä, mutta eihän tuo väri tullut edes samanalisena kuin valitsi. Paaaaljon vaaleampi. Luultavasti tulee kuitenkin meikeille sen verran hintaa tarvikkeineen(tarvii muutakin kuin printterin), että mulle löytyy jatkossakin hyvät sävyt kaupoista.

Kommentointi on suljettu.