Lehtivihreä huntu

Varsinkin ne, joiden iho on talvella kuiva tai vähintäänkin pintakuiva ymmärtävät, miksi kasvoille tarkoitetut kosteussuihkeet voivat olla taivaanlahja.
Kun ihon pinta on kuiva tuntuu (ja varsinkin näyttää…) välillä, ettei meikki oikein asetu sille nätisti ja meikkivoiteen ja vain kevyenkin puuteroinnin jälkeen ihon pinta on jauhoisen ja kuivan näköinen. Tilanne pitäisi saada pelastettua ja äkkiä, sillä ovesta pitäisi olla ulkona jo parin minuutin kuluttua eikä todellakaan ole aikaa alkaa pistämään meikkipohjaa uusiksi. Ja itseasiassa iho kiristeleekin jopa epämukavasti.
Apuva, apuva, AA-PUU-VA!
Tämä on juuri sen kosteussuihkeen paikka. Suihkaus tai pari kasvoille ja iholle laskeutuneen kosteussumun annetaan rauhassa olla hetken, jonka aikana se auttaa freesaamaan meikkipohjan esteettisesti miellyttävämmän näköiseksi ja saamaan ihollakin olleen kiristelyn tunteen helpottumaan. Hetkessä kaikki pienet märänmerkit ovat kaikonneet iholta ja tilalla on astetta freesimpi meikkipohja. Wow!
Käykö tähän pelkkä sumutepulloon laitettu vesi? No tokihan sekin voi auttaa, mutta vesi itsessään haihtuu aika nopeasti, ellei mikään sido sitä iholle. Tämän vuoksi tehtävää varten on formuloitu erilaisia suihkeita, joiden vahvaa pääosaa kyllä näyttelee vesi, mutta joissa on pieniä pirauksia muitakin sivuroolin saaneita tukemassa päätähden suoritusta.
Yksi tällainen aivan ihana kosteussuihke on blogikokeiluihini saama Alorée-merkin Two Phase Mist City Protect.
EcoCert-setifikaatinkin itselleen lunastaneen luonnonkosmetiikkamerkki Acoréen iholle kosteutusta ja pehmitystä sekä jopa lupauksensa mukaisesti suojaakin tuova suihke on vakuuttanut kuivan ihoni tehokkuudestaan erittäin mainiosti.
Paitsi että suihke tosiaan tuo iholle sitä kosteutta, jättää se iholle myös pehmeän ja hoidetun tuntuisen pinnan. Tuotteen kaksifaasisuus kertoo siitä, että siinä on mukana ripaus niitä ihoa ravitsevia öljymäisiä aineita ja vaikka aluksi katselinkin epäröiden vain ohuena rinkulana suihkeen pinnalla kelluvaa vähäisen näköistä öljyfaasia oli jo heti ensimmäisten suihkautusten jälkeen selvää, että se tosiaan riitti tuomaan iholle sitä hyvänolontunnetta.
Erityistä tästä suihkeesta tekee myös se, että se lupailee sisältämänsä lehtivihreän suojaavan ihoa antioksidanttiensa avulla, minkä lisäksi tuote kykenee vieläpä kuulemma tuomaan iholle lisää happea. Täällä saarivaltion suuressa kaupungissa on ainakin syksyn myötä hyperventiloitu välillä niinkin ahdistuneena, että kaikki iholle tuleva lisähappi ovat varmasti tarpeen…
Tämä suihkeihanuus onkin ollut kuivalle iholleni loistava apu vähän joka välissä, eli sitä on ollut mukavaa suihkaista kasvoille aamupesun jälkeen vähentämään kiristelyn tunnetta, freesaamaan liian kuivakan näköiseksi iholle jäänyt kiireessä levitetty meikkipuuteripohja, kosteuttamaan ihoa pitkin päivää sekä vielä iltapesujen ja kasvovedellä pyyhkimisen jälkeen tuomaan iholle vähän lisää kosteutusta ennen kosteusvoiteen levitystä. Oma ihoni on nauttinut suuresti tämän hellivästä hunnusta!
Minun suurin asennevammani luonnonkosmetiikan tuotteita kohtaan on aina ollut niiden tuoksuissa: en vain yleensä ole pitänyt niistä voimakkaista luonnonkosmetiikalle tyypillisistä ja usein jopa yrttisistäkin tuoksuista. Kaikki viimeaikaiset luonnonskosmetiikan kokeiluni ovat kuitenkin olleet jotain ihan muuta ja niin on onneksi tämäkin. Suihke nimittäin tuoksuu aivan ihanan raikkaalle ja ”vihreälle”, muttei silti yhtään sellaiselle minun tyypilliseksi luonnonkosmetiikaksi assosioimalle tuoksulle.
En ole ennen oikeastaan löytänyt kasvosuihkeiden suurta iloa, sillä ne ovat tuntuneet olevan melkein kuin yhtä tyhjän kanssa, joten siksi en heti alkanut suihkuttelemaan tätäkään ylenpalttisen innokkaana. Ensimmäistä kertaa sain kuitenkin todeta, että kasvosuihke tosiaan tuntui muultakin kuin pelkältä vedeltä, sillä puhtaalle iholle suihkuttamisen jälkeen iholla tuntui olevan ohuen seerumin kaltainen kevyesti hoitavalta tuntuva pinta.
Tämä olikin siis ensimmäinem kasvosuihke, johon ihan oikeasti ihastuin ja jota olen huomannut viimeaikoina suihkuttelevani varsin useastikin iholleni.

 
Aloréen Two-Phase City-Protect Mistin voi ostaa itselleen Naturellementin verkkokaupasta hintaan 31,50 euroa.

Käytättekö te kasvosuihkeita? Onko joku muu ihastunut tähän Aloréen suihkeeseen?

16 kommenttia artikkeliin ”Lehtivihreä huntu”

 1. Alorèen tuotteissa on tosiaan omanlaisensa erittäin kiva vihreän raikas tuoksu, hyvin ei-luonnonkosmetiikkamainen. 🙂 Itsehän olen kasvosuihke-addikti. Alorèen suihketta en ole kokeillut, lempparit taitaa löytyä tällä hetkellä Jane Iredalen valikoimista.

 2. Käytän Erisanin kasvovettä kosteussuihkeena. Hyvää ja halpaa ja hajutonta!

 3. Itseäni taas mietityttää, kun usein se on nimennomaan vesi joka kuivatta. Sen takia käytän huulirasvojen tilalla vaselinia (?) Tai ainakin näin minä olen sen ymmärtänyt. Huulien kohdalla ainakin minulle on kerrottu, että huulirasva kuivattaa huulia, ja mitä enemmän huulirasvaa käyttää, sitä pahemmin huulet siihen addiktoituu. Oletuksena minulla sitten tietenkin on, että sama olisi ihollakin. Vai eroaako se jotenkin toisistaan??

  • Tämä on taas näitä urbaanilegendoja. 😉 Mutta siis vaseliinin itsensä idea perustuu toki siihen, ettei tuo huulille yhtään kosteutta, mutta peittää ne kosteuden haihtumistå estävällä ja huulia pehmittävällä mineraaliöljykalvolla, joka toki pitää hyvässä kunnossa olevat huulet hyväkuntoisina. Todella kuivat huulet voivat sitten kaivata sen kosteutuden sitomisen rinnalle niitä lisäkosteutta tuovia aineita. 🙂

 4. Hyvä halvempi vaihtoehto on e.l.f. Studio Makeup Mist & Set. En ollut aiemmin kokeillut mitään kasvosuihketta, mutta nyt tykkään tuosta kovasti! Käytän suihketta erityisesti juuri puuteroinnin jälkeen sulattamaan liikaa puuterisuutta pois 🙂

 5. Dear Eki, mitähän minun kannattaisi tehdä iholleni? En siis meikkaa ollenkaan (siitä huolimatta olen lukenut blogiasi vuosia, koska se on mielenkiintoinen :D) ja nyt tänä talvena ongelmana on ollut että ihoni hilseilee kovasti. Hilse on kuitenkin todella rasvaista, onko minulla siis helposti rasvoittuva ja silti kuiva iho? Ihossani tuntuu usein että siinä olisi päällä rasvainen kerros, joka lähtee hinkkaamalla ainakin hetkeksi pois. Näppyjäkin tuntuu tulevan tavallista enemmän, ensin kokeilin hoitaa niitä bepanthenilla, mutta totesin että se aiheutti vain lisää näppylää. Jotain lumenenkin rasvaa olen kokeillut, mutta sekään ei tuntunut täysin sopivalta. Tämä asia vähän vaivaa, sillä ennen minulla ei ole ollut ongelmia ihoni kanssa, enkä siis tiedä ollenkaan miten sen kanssa pitäisi toimia.

  • Mun iho on talvisin vähän samanlainen, itse oon tykännyt hoitaa sen niin että pesen kasvot jollakin hellävaraisella tuotteella, kuorin noita hilseileviä kohtia silloin tällöin hellästi ja iltaisin kasvoille oikein kunnon kerros Humektan-voidetta. Humektan ei rasvoita mutta kosteuttaa, joten näpyt ei innostu siitä mutta hilseily helpottuu ! Ja kuorinta tottakai myös helpottaa tuohon "hilseilyyn".

 6. Aloreen tuoksu on kyllä mieletön. 🙂 En ole kokeillut tätä, mutta Jane Iredalen Pommistiin olen ihastunut. 🙂

 7. Saako tätä tai muuta vastaavaa hyvää tuotetta ihan kaupan (sokkarin esim) hyllyltä tai apteekista? 🙂 Talvisin pintakuivasta ihosta kärsin + kiilto, ja näkyy varsinkin meikatussa naamassa tuo kuivuus ikävästi eikä meikkikään pysy.
  Joskus tuttuni luona Aqalan(?) vastaavaa testasin meikattuun naamaan, niin se vaan ruikkasi nestettä yhteen kohti joka piti yrittää sitten levitellä ja meikithän siinä lähti.

Kommentointi on suljettu.