Parhaat vaaleat meikkivoiteet – näistä löytyy hyviä sävyjä

*Sis. mainoslinkkejä

Moni vaaleaihoinen tuskailee sopivien meikkivoidesävyjen löytämisen kanssa, sillä kun iho on oikein vaalea, on riittävän vaaleaa meikkivoidesävyä usein hyvinkin vaikeaa löytää – varsinkin, jos haluaa vaalean sävyn olevan melko neutraali tai keltapohjainen.

Usein vaaleat sävyt ovat joko liian punertavia, liian oransseja tai sitten ihan vain puhtaasti liian tummia. Itselläni on vaaleaihoisena esimerkiksi tiettyjä brändejä, joiden meikkivoiteita en edes jaksa yrittää katsella, sillä tiedän jo valmiiksi, ettei niistä lähes koskaan löydy itselleni tarpeeksi vaaleaa sävyä (tällaisia brändejä on esimekiksi Clinique).

Miltä merkeiltä sitten löytyy niitä oikeasti vaaleita meikkivoiteita? Vaikka en tällä hetkellä itse meikkakaan, tiedän silti vuosien kokemuksella varsin hyvin, kuinka haastavaa niitä on löytää. (Oma ihoni on vaalea ja keltapohjainen.)

Päätinkin tehdä pientä kartoitusta tämän hetkisestä tilanteesta ja kyselin lisäksi Instagram-seuraajiltani vinkkejä ja kokemuksia heidän vaaleiden meikkivoiteiden suosikeistaan, jotta sain koottua mahdollisimman hyvän ja kattavan tarjonnan.

Jos haluat nähdä, miltä postauksen meikkivoiteiden sävyt todellisuudessa näyttävät, suosittelen kirjoittamaan Googlen kuvahakuun meikkivoiteen nimen ja sen perään sanan ”swatch”.

(Monista näistä hyvistä meikkivoiteista löytyy toki varsin kattavasti sävyjä muillekin kuin vain vaaleaihoisille, eli jos etsit uutta meikkivoidetta, voi tästä postauksesta napata siihen vinkkejä.)

Tässä ovat tärppini parhaista vaaleista meikkivoiteista:

Dior Backstage Face & Body Foundation vaalea meikkivoide

Dior Backstage Face & Body Foundation -meikkivoide

Tämä on aivan loistava ohut ja iholle hyvin asettuva meikkivoide, josta löytyy todella laaja valikoima sävyjä. Sävyistä löytyy keltapohjainen, punapohjainen ja neutraali vaihtoehto, joten jokaiseen ihon sävyyn löytyy sopiva vaihtoehto. Oma suosikkini on neutraali vaalea 0N (eli tummuusaste 0 ja pohjasävynä neutraali).

Meikkivoide on vähän hintava (lähes 50 euroa), mutta kannattaa huomioida, että tavallisesti meikkivoiteissa on 30 ml ja tässä on 50 ml, eli tämä on loppujen lopuksi ihan kohtuullisen hintainen kokoonsa nähden.

*Osta Kicksin verkkokaupasta.

IT Cosmetics Your Skin But Better CC+™ SPF50+

IT Cosmetics Your Skin But Better CC+™ SPF50+

Tämä on yksi omista suosikeistani. CC-voide peittää iholla kuin meikkivoide ja lopputulos jää luonnollisen kauniiksi. Pidän erityisesti siitä, kuinka helposti tämä levittyy ja sulautuu iholle. Tämä on nimeltään CC-voide, mutta peittää ja käyttäytyy iholla kuin meikkivoide. Sävy Fair on vaalea ja keltapohjainen. Tästä CC-voiteesta voi ostaa kokeiluun (erittäin riittoisan) 12 ml matkakoon, jonka kautta tuotetta voi kokeilla edullisemmin.

*Osta Kicksin verkkokaupasta.

MAC Studio Fix Fluid vaalea meikkivoide

MAC Studio Fix Fluid SPF 15 -meikkivoide

Tämä meikkivoide on monien suosikki, sillä siinä on huikean hyvä koostumus. Meikkivoide on ohut, pitkäkestoinen, kevyeltä ja rasvattomalta tuntuva, mutta ei silti yhtään kuiva. Toisin sanoen aivan loistava. Tarkemman esittelyn meikkivoiteesta voi katsoa tästä aiemmasta postauksestani. Vaaleaihoisten suosikkeja ovat tästä meikkivoiteesta erityisesti sävyt NC15 ja NC10, joista jälkimmäistä olen itse käyttänyt.

*Osta Elevenin verkkokaupasta.

Urban Decay Stay Naked Weightless Liquid Foundation -meikkivoide

Urban Decay Stay Naked Weightless Liquid Foundation -meikkivoide

Tässä meikkivoiteessa on sen nimen mukaisesti kevyt koostumus, mutta se peittää silti hyvin – varsinkin ohuesti kerrostettuna. Meikkivoide näyttää iholla varsin luonnolliselta ja kestää iholla myös melko hyvin. Tämän meikkivoiteen sävyt 10 NN, 11 NN ja 10 WY ovat hyvin vaaleita.

*Osta Kicksin verkkokaupasta.

Beauty Blender Bounce Foundation

beautyblender Bounce Liquid Whip Long Wear Foundation

Beauty Blender Bouce Foundation -meikkivoiteen sävyvalikoimaan kuuluu useampi vaalea sävy ja varsinkin sävy 1.00 on hyvin vaalea (kuten myös 1.10). Meikkivoide on ohut, pitkäkestoinen ja sitä kevyesti kerrostamalla syntyy varsin peittävä lopputulos. Meikkivoide jää iholle melko mattaisen puuterimaisena, eli sopii parhaiten normaalista sekaiholle ja rasvaiselle iholle.

*Osta Kicksin verkkokaupasta.

L'Oréal Paris Infallible Fresh Wear 24h -meikkivoide

L’Oréal Paris Infallible Fresh Wear 24h -meikkivoide

Tämä markettimeikkivoide on monien suosikki. Meikkivoide on peittävä, puolimattainen ja sillä syntyy pitkäkestoinen lopputulos. Meikkivoide onkin minusta parhaimmillaan normaalista hieman rasvoittuvalle iholle. Tämän meikkivoiteen vaalein sävy on 015 Porcelain, joka on melko neutraali. Joistakin (harvoista) paikoista käsiinsä voi kuitenkin ilmeisesti saada myös sävyn 005 Pearl.

*Osta Elevenin verkkokaupasta.

NYX Can't Stop Won't Stop Full Coverage Foundation

NYX Can’t Stop Won’t Stop Full Coverage Foundation -meikkivoide

Tästä pitkäkestoisesta ja erittäin peittävästä meikkivoiteesta löytyy useita vaaleita sävyjä. Meikkivoide on koostumukseltaan melko ohuen tuntuista, mutta silti erittäin pigmenttistä. Meikkivoiteen sävyistä vaalein on Pale ja se on hyvin vaalea ja melko neutraali, mutta silti enemmän kuitenkin kellertävä sävy. Alabaster, Porcelain ja Light Ivory ovat nekin edelleen varsin vaaleita sävyjä.

*Osta Elevenin verkkokaupasta.

Lumene Natural Glow Fluid Foundation SPF20

Lumene Natural Glow Fluid Foundation SPF20

Tämä meikkivoide on nimensä mukaisesti heleän lopputuloksen iholle luova, eli se tasoittaa ihon sävyä, mutta ei peitä kuitenkaan paljon. Meikkivoide levittyy iholle hyvin ja tuntuu iholla kevyeltä. Itse sanoisin tämän olevan parhaimmillaan normaalista kuivemmalla iholla. Meikkivoiteen vaalein sävy Ultra Light on keltapohjainen ja sopii melko vaalealle iholle.

*Osta Kicksin verkkokaupasta.

Maybelline Dream Urban Cover Foundation

Maybelline Dream Urban Cover Foundation -meikkivoide

Maybelline Dream Urban Cover Foundation on ohut ja kevyt meikkivoide, jolla syntyy puolipeittävä lopputulos, mutta jota voi kerrostaa hyvinkin peittäväksi. Meikkivoide levittyy iholle mielestäni hyvin ja jättää sille satiinisen himmeän pinnan, joka ei ole mattainen, mutta ei mikään heleäkään. Tämän  meikkivoiteen vaalein sävy Fair Porcelain on hyvin vaalea.

*Osta Kicksin verkkokaupasta.

 

Lauren Brooke Moussemeikkivoide

Lauren Brooke Moussemeikkivoide

Luonnonkosmetiikan puolelta vaaleita meikkivoidesävyjä on hankalampaa löytää, sillä niiden kohderyhmä on niin marginaalinen. Hyviä vaihtoehtoja voi katsoa esimerkiksi Lauren Brooken Moussemeikkivoiteen valikoimasta.

Tämä meikkivoide on kevyt ja samettinen, melko hyvin peittävä ja sen hoitava koostumus sopii myös kuivalle iholle. Sävy Neutral 00 on melko vaalea ja TwistBen verkkokaupasta voi tilata siitä ja muista sävyistä näytteen ennen ostopäätöstä.

*Tilaa näyte TwistBen verkkokaupasta.

Madara Skin Equal Soft Glow Foundation -meikkivoide

Madara Skin Equal Soft Glow Foundation -meikkivoide

Toinen suosittu luonnonmukainen meikkivoide, josta löytyy hyvä vaalea sävy on Madara Skin Equal Soft Glow Foundation. Sävy 10 Porcelain on punapohjaiseen sävyyn viittaavasta nimestään huolimatta varsin neutraali vaalea sävy.

Meikkivoide jättää iholle samettisen, puolimattaisen pinnan, joka näyttää kuitenkin melko heleältä ja onnistuu olemaan samanaikaisesti sekä melko hyvin kestävä että kosteuttava, minkä ansiosta olen kuullut jo useamman kehuneen tätä melko uutta meikkivoidetta parhaaksi luonnonkosmetiikan meikkivoiteeksi.

*Osta Jolien verkkokaupasta.

Lily Lolo Mineral Foundation -mineraalimeikkipuuteri

Lily Lolo Mineral Foundation -mineraalimeikkipuuteri

Jauhemaisten mineraalimeikkien puolelta hyvin vaaleita sävyjä löytyy Lily Lolon valikoimasta. Lily Lolon mineraalimeikkipuuteri tuo iholle kevyttä, kerrostettavissa olevaa peittoa ja jättää iholle heleältä näyttävän lopputuloksen. Vaalein sävy Porcelain on hyvin vaalea ja sen lisäksi myös China Doll ja Blondie ovat varsin vaaleita.

*Osta House of Oorganic -verkkokaupasta

Muita vaaleita meikkivoiteita

Vaaleita meikkivoidesävyjä löytyy myös monilta muilta merkeiltä, mutta kaikkia niistä ei ole välttämättä ihan helppoa saada käsiinsä Suomesta, joten listasin ylle ne meikkivoiteet, joita voi ostaa Suomesta helposti.

Noiden lisäksi vaaleita meikkivoidesävyjä löytyy mm. KVD Vegan Beauty (entinen Kat Von D Beauty) -merkiltä, Fenty Beauty -merkin todella laajasta meikkivoidevalikoimasta sekä Too Faced Born This Way -meikkivoiteesta. Myös Huda Beauty Faux Filter -meikkivoiteesta löytyy todella vaalea sävy (mutta itse en tosin pitänyt tästä meikkivoiteesta ollenkaan).

Vaaleita meikkivoidesävyjä löytyy myös erityisesti maskeeraukseen tarkoitetun Grimas-merkin valikoimasta edullisesti. Mineraalimeikkien puolelta vaaleita sävyjä myy esimerkiksi Lily Lolo.

Lue myös: Näin tunnistat, onko ihosi keltapohjainen vai punapohjainen

Mitä hyviä vaaleita meikkivoiteita te tiedätte?

6 kommenttia artikkeliin ”Parhaat vaaleat meikkivoiteet – näistä löytyy hyviä sävyjä”

  1. Heip, tässä muutaman vuoden sisään Cliniquen Even Better-meikkivoiteeseen on tullut pari todella vaaleaa sävyä. Muistaakseni sävyt ovat 0,5 ja 0,75 ja ovat kyllä super vaaleita. Tuli vain mieleen, kun tekstissä mainitsit ettei Cliniquella ole tarpeeksi vaaleita sävyjä. 😀

    • Jes, huippua! Kiitos, että kerroit, pitää käydä heti tutkimassa! <3

  2. Illamasqualla on myös täysin valkoinen meikkivoide joka sopii koostumukseltaan / on tarkoitettu hyvin sekoitettavaksi muihin meikkivoiteisiin. Eli jos esim puolet vuodesta (ruskettuneena) toimii hyvin joku valmissävy (meillä kalpeilla/vaaleaveriköillä usein juuri sarjan vaalein) jota pitäisi vaan hiukan vaalentaa toisena vuodenpuoliskona, niin toimii tosi hyvin. Tosin Illamasquaa taitaa olla nykyään vähän vaikeampi löytää Suomesta…

  3. Olen viime aikoina tykästynyt ohuisiin meikkivoiteisiin, joiden päälle laitan Everyday Mineralsin mineraalimeikkiä. L’orealilla ja Max factorilla on nyt hyvät sävyt, jotka käyvät myös keltapohjaiselle iholle (Max Factorin peittävät meikkivoiteet sen sijaan ovat aina oransseja).

  4. Vaaleanaama täällä myös. 🙂 Käytän Madaran vaaleampaa cc-voidetta ympäri vuoden ohuelti, päälle Flow kosmetiikan mineraalimeikkipuuterin vaaleinta eli Baby face -sävyä. En tosin tiedä, onko Flow kosmetiikka lopettanut tuon mineraalimeikkipuuterin valmistamisen, koska ostin niitä alkuvuodesta niin hyvästä alesta..

Kommentointi on suljettu.