Biotiini sai kynnet kasvamaan

*Sis. mainoslinkin

Olen maininnut useaan otteeseen, että olen syönyt nyt jo vuoden verran alunperin muutamaksi kuukaudeksi blogiyhteistyön kautta saamaani Helein Biotin+ Kauneusravintolisää. Ihastuin siihen kokeiluni myötä niin paljon, että ostin sitä  Suomessa käydessäni aluksi mukaan parin kuukauden varastot ja viime keväänä tilasin sitten verkkoapteekista tänne Ruotsiin vielä vuoden satsin, jottei tuote vain loppuisi – niin vahvasti se oli minut vakuuttanut.

Ostolakossa pitkät hiukset

Kuten olen kertonut, ravintolisä on vaikuttanut todella merkittävästi sekä hiusteni että kynsieni kasvuun, joista olen saanut todella paljon kommentteja. Oikeastaan jokainen kollegani on töissä vuoron perään alkanut ihmetellä, kuinka tukkani on yhtäkkiä niin pitkä ja jos kyse ei kerran ole lisäkkeistä, niin mitä ihmettä heidän täytyisi alkaa syödä, jotta hekin saisivat saman vaikutuksen.

Ostolakossa pitkät hiukset

Vielä elokuussa 2016 noin hartiamitassa olleesta tukasta venähti nimittäin vuodessa mukavan pitkä! Jatkan tukan kasvattelua edelleen tavoitteena hiukset, jotka ulottuvat alimpaan kylkiluuhuni. Kävin juuri eilen pitkästä aikaa kampaajalla saksimassa hiuksistani pois haperoita latvoja sekä korjaamassa hieman niiden sävyä ja nyt annan niiden taas kasvaa ja taittelen niiden vivahteita itse kotona Fanolan No Yellow Shampoolla (aiempi postaus tästä maailman parhaasta hopeashampoosta on täällä).

Ostolakossa pitkät kynnet

Hiusten lisäksi huomiota ovat saaneet tosiaan myös kynnet, joille tein kiinnostavan kokeilun kesällä. Siistin ja lyhensin kynnet kesäkuun alussa juuri ennen häitäni ja sen jälkeen annoin niiden vain kasvaa seuraten, mitä niille tapahtuisi. Kahtena ensimmäisenä kuukautena en käyttänyt niissä edes kynsilakkaa vaan annoin niiden vain olla. Tavallisesti olen saanut kuoria liuskoittuvia kynsiäni kuin  sipulia ja niiden pitkiksi kasvattaminen on ollut suorastaan mahdotonta, vaikka suojaisinkin niitä vahvistavilla kynsilakoilla. Nyt ne vain kasvoivat, kasvoivat ja kasvoivat eikä mikään saanut niitä liuskoittumaan tai lohkeilemaan. Töissä ne keräsivät jatkuvasti hämmästyneitä kommentteja kaikilta.

Ostolakossa pitkät kynnet

Siitä huolimatta, etteivät kynteni enää olleet kovin esteettisen näköiset, en halunnut leikata niitä, vaan halusin nähdä, kuinka kauan ne pysyisivät pitkinä. Noin 2,5 kuukauden jälkeen ne olivat edelleen katkeamattomat ja viilasin niiden muotoa hieman mantelimaisemmaksi, jotta elämäni niiden kanssa helpottuisi edes hieman.

 Ostolakossa pitkät kynnet

En halunnut lyhentää kynsiäni siitä huolimatta, että niiden kanssa alkoi olla jo varsin vaikeaa huomattavasti lyhyempiin kynsiin tottuneena. Päätin, että pidän kynnet pitkinä, kunnes ne on pakko syystä tai toisesta lyhentää.

 Ostolakossa pitkät kynnet -

Tämä hetki tuli vihdoin reilu viikko sitten, kun keskisormeni kynsi häivisi taistelun liukasta ovenkahvaa vastaan ja repeytyi irti käteni otteen livettyä.

Ostolakossa pitkät kynnet - 1 (10)

Katselin töpöksi muuttunutta keskisormeani pari päivää rapsuletten harmistuneena kynsistä irti lakkauksia ja miettien, että pitkäkyntisenä oli oikeastaan sittenkin ollut aika kivaa. Jopa hieman harmitti, että katkennut keskisormen kynsi todellakin tarkoittaisi, että kaikki kynnet olisi lyhennettävä.

Ostolakossa pitkät kynnet

Siirtyminen lyhyisiin kynsiin oli hetken aikaa hankalaa, sillä olin ehtinyt tottua sormenpäideni jatkeina sojottaviin osiin niin hyvin. Sormet näyttivät yhtäkkiä lyhyiltä ja paksuilta eikä tiekokoneella tai kännykällä kirjoittamisesta meinannut tulla mitään, kun tekniikkaa täytyi vaihtaa totaalisesti. Olo oli usean päivän ajan todella outo ja vielä viikonkin jälkeen kirjoittelin kännykällä hassuja viestejä sormien osuessa näytön kirjaimiin väärin.

Kun olin kuitenkin kokeillut elämää lyhyen kynsien kanssa hetken ja tottunut niihin, alkoi kaikki tuntua jälleen mukavalta. Muistin, kuinka ihanaa kun, kun peiteaineen voi taputella sormenpäällä silmänalusille  ja silmien sisänurkkaan eikä sivellintä välttämättä tarvita, sormenpäillä voi tarttua vaivatta pieniin asioihin kuten häiritseviin ihokarvoihin ja korujen lukkoihin sekä ottaa purkista kosmetiikkatuotetta ilman, että sitä menee kynnen alle. Monesta asiasta tulikin yhtäkkiä helpompia, vaikka en ollut edes tajunnut ajatella niiden hankaluutta viimeaikoina.

Ostolakossa pitkät kynnet

En siis usko, että tulen enää toiste kasvattamaan kynsiäni yhtä pitkiksi kuin mitä ne vielä vähän aikaa sitten olivat, mutta tuntuu hyvältä tietää, että nykyään minä ainakin itse sentään päätän niiden pituudesta eivätkä ne ole enää lyhyet pakon sanelemana ja kynsien haurauden vuoksi.

Helein Biotin+ Kauneusravintolisästä voi lukea lisää esimerkiksi tästä ja tästä aiemmasta postauksestani ja tabletteja voi ostaa verkosta nettiapteekista täältä*.

Ostolakossa pitkät kynnet -

Minkä pituisina te pidätte kyntenne?

16 kommenttia artikkeliin ”Biotiini sai kynnet kasvamaan”

 1. Mä pidän kynnet lyhyinä koska olen hoitaja ja harrastan kamppailulajeja, mutta hiukset pidän pitkänä!

  Hiusten kasvattelun mä aloitin maaliskuussa 2015 hartiamitasta, ja nyt mennään kohta vyötäröllä. Matkaa vähän on hidastanut ensimmäisen vuoden ahkera trimmailu ja se, että mä olen aika pitkä (176cm).

  Tärkeintä siis pitkien hiusten kasvattamisessa ei ole se kasvunopeus vaan se, että pitää hiuksista hyvää huolta. Pitkästä tukasta ei ole kauheasti iloa, jos se muistuttaa karvaista hamppulankaa. Hirmu moni jämähtää tiettyyn pituuteen siksi, että hiukset kuluu ja katkeilee pois sitä mukaa kun kasvavat.

  Vastaa
 2. Mä syön nyt samaa Helein ravintolisää. Kynnet ovat ihan pirun hyvässä kunnossa ja kasvavat todella nopeasti. Todellakin siis toimii 🙂 pitkät vai lyhyet…no pitkät tietysti ;D ne ovat kotoisammat mutta liian pitkäksi ei saa mennä, sitten pitää alkaa varoa liikaa. Joskus on kiva olla hetki vähän lyhyimmissä ja sitten taas kasvattaa 🙂

  Vastaa
 3. Sulla on todella kauniit hiukset! ❤️ Mun on pakko pitää kynnet ihan lyhyinä, koska soitan kitaraa. Oikean käden kynsiä voin pitää vähän pidempinä, mutta vasemmassa ne ovat aina ihan nysät.

  Vastaa
 4. Ehdottomasti lyhyinä, en tykkää eikä minulle sovikaan pitkät kynnet, mutta silti tuo tuote houkuttaa, koska haluaisin vahvemmat kynnet.

  Vastaa
 5. Mun on pakko myöntää, että pidin sua jotenkin aivan tärähtäneenä, kun sulla oli noin järkyttävän rumat kynnet 😀 En viitsinyt koskaan avautua aiheesta, mutta nyt oon helpottunut, kun sanoit että kyseessä oli joku testi! Monta kuukautta meni järkytyksen vallassa sun kynsiä katsoessa 😀 😀 Mun mielestä ei oo olemassa ehkä mitään rumempaa ja ällöttävämpää kuin pitkät luonnonkynnet! Hyyyyyyi yök! Tai no okei, on – pitkät varpaankynnet, mutta se on ainut pahempi 😀 Huh, oon niin helpottunut, kun oot taas normaali :’D Haha

  Vastaa
  • Hirveä kommentti. Epäasiallista sanoa toisen hyvin hoidettuja kynsiä rumiksi. Tai olivatpa mitä hyvänsä mielestäsi. Tykkäsin Virven kysistä ja pitäisin itsekin pitkiä luonnonkynsiä jos työn puolesta olisi vain mahdollista.

   Vastaa
  • Käytkö kaikissa blogeissa antamassa tällaista palautetta kun et keksi muutakaan tekemistä? Hanki mieluummin joku kiva harrastus, tulee parempi mieli.

   Virvelle: kiitos biotiinivinkistä! Itse vedän tällä tekellä jotain apteekin biotiini-sinkki-lisää (muistelisin saaneeni siitäkin merkistä vinkin täältä;), ja tuntuu siltä, että ainakin kynnet ovat vahvemmat. Hiukset ovat ennestään paksut ja pitkät, joten odotan niihin lisäspurttia.

   Vastaa
   • Hahhah no kylläpä nyt vedettiin herneitä nokkaan 😀 Kiitos kysymästä, mulla on elämässä kaikki oikein hyvin ja ihan riittävästi harrastuksia. Ja ei – en todellakaan kiertele kirjoittelemassa näitä kamalia ja äärimmäisen loukkaavia kommentteja 😀 Haha voi luoja, RELATKAA IHMISET! Onneks ei tartte elää noin helvetin kireiden ihmisten seurassa, elämä helpottuis kummasti teilläkin, kun ette ottais kaikkea noin saatanan vakavasti 🙂 Suosittelen.

    Vastaa
    • Täytyy silti sanoa, että vaikka en nyt itse osannut kuin naurahtaa tälle selvästi hieman liiotellulle kommentille (kynteni kun ovat kuitenkin olleet melko pitkät vasta reilun kuukauden), että minusta kommenttiin vastanneet ovat oikeassa siinä, että ei ole ihan korrektia sanoa noin vahvasti täysin tuntemattomalle ihmisille. 🙂

     En vetänyt itse hernettä nenään tästä, mutta yleisesti olen silti sitä mieltä, että en itse koskaan sanoisi noin edes hyvälle ystävälleni, sillä minusta ei ole korrektia sanoa ääneen ketään tärähtäneeksi tai eritellä, että joku toisessa on järkyttävän rumaa ja ällöttävää vain siksi, ettei se sovi omaan kauneusihanteeseen. Joskus on ehkä ihan hyvä muistaa, että vaikka itsellään olisi kuinka vahvoja mielipiteitä, voi verkossakin silti miettiä, onko niiden kirjoittaminen tuntemattomalle ihmiselle hyvien tapojen mukaista – vaikka oman kommenttinsa kokisi kuinka hauskaksi. 🙂

     Mutta siis ettei nyt tule väärinkäsitystä niin no hard feelings enkä ottanut tätä mitenkään henkilökohtaisesti. 🙂

     Vastaa
     • ”Hieman” liioitellulle 😀 Ihan kuin mun elämä nyt oikeesti liikahtais suuntaan tai toiseen jonkun kynsistä. Eli kiva että edes joku huomasi sen olleen ”hieman liioiteltu”.

      Mutta okei, myönnetään, ehkä ei ole korrektia lausua ääneen (kirjoittaa julki) näin vahvoja mielipiteitä tuntemattomalle. Myönnän. Ja olen pahoillani 🙂 Olen aika räiskyvä persoona ja sanon kaiken suoraan, myös oikeassa elämässä. Enkä ole kovinkaan kiinnostunut mikä on korrektia ja mikä ei. Silti sanon aina kaiken rakkaudella ja pilke silmäkulmassa, en paheksuen tai loukaten. Siinä olen samaa mieltä, että toista ei tule tahallaan loukata – ilmeisesti unohdin, että joku voisi ottaa tosissaan tuollaisen kommentin.

      Ps. Itse kyllä toden totta sanoisin VARSINKIN ystävälle, että haloo mitä helvettiä 😀 Mutta ihmisiä on erilaisia ja ilmeisesti kaikki eivät sano 😀 Peace out.

 6. Minkälaista värin freesausta teit kampaajalla? Raitoja? Kiinostaa koska olen itse kasvattanut omaa väriäni vuoden ja mietin miten ilmettä vähän piristäisin

  Vastaa
  • Minulle laitettiin hieman raitoja päähän lähinnä tuonne hiusten alempiin ja taaempiin osioihin ja sitten taitettiin vähän sävyä. Koitan tehdä pian tukkapostausta. 🙂

   Vastaa
 7. Kynteni kasvavat kyllä nopeasti pitkiksikin, mutta jossain vaiheessa -ellen ehdi hätiin ensin – tapahtuu juuri tuo repeämisilmiö.. kipeästi kynnen juuresta tietenkin.
  Olen syönyt useankin merkkisiä kynsi- ja hiusravinteita (muiden lisäravinteiden lisäksi) Ne biotiinitabletit auttavat kyllä kasvun edistämisessä, mutta nopea kasvu ei tietystikään vahvista kynsien kärkiä.. Tiskauksessa ja siivouksessa pidän hanskoja, mutta jatkuvasti niitä ei voi pitää käsissä, joten normaalit askareet, saati isommat työt, kuluttavat manikyyriä.

  Vastaa
  • Minulla repesi kynsi nyt ensimmäistä kertaa noin tyvestä, eli siis nimenomaan fyysisen iskun vaikutuksesta. Tavallisesti liuskoittuminen tai lohkeaminen on tapahtunut jostakin muusta osasta kynttä ja vaatinut siksi pientä kynnen lyhennystä, mutta nyt muut osat kynttä ovat kestäneet kaikki rasitteet ongelmitta, mikä on minulle ihan uutta (ja mahtavaa!). 🙂

   Minulla meni noin puolisen vuotta huomata kunnolla tablettien vaikutus, jotta se lisäravinteista vahvistusta saanut uusi kynsi oli uudistunut kokonaan tyvestä kärkeen. Sen jälkeen kärjet ovat olleet vahvat eivätkä ole ottaneet enää näköjään oikein mistään nokkiinsa. 🙂

   Vastaa
 8. Mä niin alkasin syödä noita jos vaikutus menisi ainoastaan kynsiin! Hiuksien tai muiden karvojen ei tarvitse kasvaa yhtään enempää/nopeampaa! 😀

  Vastaa

Jätä kommentti