Afterlife aka elämää ripsienpidennysten jälkeen

Minulta on kyselty usein kysymyksiä liittyen vajaan vuoden verran pitämiini ripsienpidennyksiin ja tänään vastailen vihdoin näihin kysymyksiin. Varsinainen postaus
itse ripsien pidennyksistä ja huollosta löytyy täältä, mutta tämä postaus käsittelee lähinnä pidennyksistä luopumista.Miksi luovuit ripsienpidennyksistä?
Ripsienpidennykset olivat aivan ihanat ja täydellinen apu kiireisiin työaamuihini, mutta kosmetiikkamyyjänä en vain kyennyt elämään ilman omia kokemuksiani uutuusmascaroiden suhteen. Oli aivan toivotonta elää lähes vuoden ajan myyden uutuusmascaroita perustuen vain ja ainoastaan muiden kertomiin kokemuksiin, sillä ripsienpidennyksien kanssa jokainen mascara näytti upealta, eli mitään uutuutta oli aivan turha testata.

Tahdoin siis saada itse kokeilla uutuusmascarat voidakseni myydä niitä paremmin, minkä lisäksi paloin halusta päästä kokeilemaan ripsiäni sittemmin tehokkaasti
kasvattanutta NeuLashia.

Kärsivätkö ripsesi pidennyksistä?
Olen kuullut kauhutarinoita ripsienpidennysten aiheuttamista iroonneista ripsistä, aukoista ripsirivistöissä ja ripsienpidennyksien jäljiltä hakkuualueelta näyttävistä ripsirivien jämistä, mutta omaksi onnekseni nämä tarinat eivät millään lailla koskeneet omia ripsiäni. Syynä tähän on se, etten ahnehtinyt liikaa pidennyksieni kanssa.

Omat pidennykseni olivat 10 mm Xtremelashes-pidennykset ja vaikka pyysin pariinkin kertaan eri laittajalta pidempiä ripsiä, en saanut sellaisia. Nämä ammattilaiset nimittäin tiesivät omien ripsieni olevan liian hennot pidemmille ripsille. Ripsien katkeilu ja ylimääräinen irtoilu johtuu yleensä nimittäin nimenomaan siitä, että naiset haluavat liian pitkiä ripsiä, joita omat ripset eivät jaksa kannatella.

Todellinen ammattilainen osaakin siis paitsi liimata ripset huolella saaden riveistä uskomattoman kauniisti ja siististi asettuvat myös määritellä asiakkaansa ripsille sopivan pituuden. Ensimmäisellä laittokerralla voi joskus tulla pieniä määrittelyvirheitä, mutta ammattilainen osaa kerran tai parin huollon jälkeen jo viimeistään kertoa, mikäli asiakkaalle laitetut ripset ovat liian pitkät hänen ripsilaadulleen.

Jos ripset ovat katkeilleet ja irtoilleet pidennysten vuoksi, kasvavatko ne koskaan takaisin ennalleen?
Tottakai kasvavat, mutta tähän voi mennä aikaa. Riippuu täysin ripsien kasvuvaiheesta ja ripsienpidennysten jättämästä tilanteesta, kauanko tähän menee, mutta kuukaudessa tai parissa ripset ovat jälleen ennallaan.

Kävitkö poistattamassa omat pidennyksesi vai poistitko ne itse?
Annoin omieni putoilla pois itse. Kolmen viikon huoltamattomuuden jälkeen ripset alkoivat jo olla hieman vähissä ja päivittäinen mascaran käyttö ja poispesu auttoi
tietysti suuresti irrottamisessa -varsinkin, kun lakkasin välttämästä öljypitoisia tuotteita ripsieni lähellä. Vihonviimeiset ripset myönnän nyppineeni itse kevyesti
irti ja niiden mukana katosivat kyllä muutaman omatkin ripseni, mutta mitään suurempia vahinkoja en ripsilleni aiheuttanut.

Millaisia kokemuksia teillä muilla ripsienpidennyksistä luopuneilla on asiasta? Miksi poistitte, miten poistitte vai kävittekö poistattamassa ja miltä ripsenne näyttivät sen jälkeen?

13 kommenttia artikkeliin ”Afterlife aka elämää ripsienpidennysten jälkeen”

 1. Pidin myös Xtreme Lashes-pidennyksiä vuosi sitten. Otin kokeilunhalusta sekä koska kahden viikon rantaloma oli tiedossa. Pidennykset ovat aivan ihanat juurikin tuollaisella lomalla, jossa vaan hengaillaan rannalla eikä meikkiä käytetä – silti näyttää pidennysten kanssa hyvältä! Tämän jälkeen otin muutaman kerran täyttöä ripsiin mutta sitten vaan annoin olla. Ei ne mitenkään rumilta näyttäneet, vaikka en käynyt mitenkään poistattamassa niitä.

  "Luovuin" niistä lähinnä rahan ja vaivan takia. En kokenut myöskään sitä itse laitto-operaatiota mitenkään miellyttävänä, vieras ihminen hönkimässä kasvoille. Lisäksi silmät aina vuotivat sen jälkeen, ja pelkäsin tietenkin myös kunnon silmätulehdusta, jonka moni kaverini näistä on saanut.

  Lisäksi aina ärsytti, ettei voinut meikata silmiä rauhassa. Toki toivat näyttävyyttä itsessäänkin, mutta esim. rajausten tekeminen ja meikinpoisto olivat haastavampaa. Ja aina ne ekat päivät laiton jälkeen piti olla ihan ekstravarovainen.

  Eli jotenkin niistä oli vaan liikaa vaivaa. Ja kyllä se eka kerta kirpaisi myös maksussa, 140 euroa ripsiin! Täytöt 60 euroa myös aina hieman mietityttivät. Mutta no, olihan ne todella hyvännäköisetkin.

  Omat ripseni olivat pidennysten jälkeen ehkä hieman hauraammat ja kasvoivat lyhyemmiksi jonkin aikaa, n. pari kuukautta. Mitään koloja tms. ei jäänyt, oikein laitettuina ja oikeita kamoja käyttäen ei pidennysten pitäisi rasittaa omia ripsiä. Ja kuten sanoitkin, vastuu on sillä ripsienlaittajalla! Siksi suhtaudun aina epäillen näihin kaiken maailman 20 euron diileihin…näin halvalla ei kunnollisia ripsiä saa, sillä kysyntä näissä on HURJA ja asiakkaita kyllä koulutuksensa saaneille ripsi-ihmisille löytyy.

  Liian usein näkee ihan överiripsiä. Aivan liian pitkiä ja aivan sikinsokin, ei ole nättejä semmoiset.

  Vastaa
 2. Itselläni on luopuminen juuri menossa. Käytännössä siis olen lakannut käymästä huolloissa ja käytän mascaraa.

  Olen rakastanut pidennyksiä valtavasti. Omat ripseni ovat todella pitkät, vahvat ja kauniit (vaatimattomuus kaunistaa;)), mutta täysin läpinäkyvät.
  En tykkää leviävistä meikeistä, joten olen aina käyttänyt vedenkestävää ripsiväriä. Sen poistaminen vaan on melko "työlästä". Laiskuuttani siis hankin pidennykset.

  Minullakin on ollut sellaiset 10mm pidennykset. Tosin omat ripseni ovat saman pituiset, mutta kaivattua väriä olen niillä saanut aikaan. Huollossa olisivat halunneet laittaa pidemmät, mutta bambi-look ei houkutellut. Kerran kokeilin.

  Nyt olen kuitenkin päättänyt luopua pidennyksistä siitä syystä, että aluksi pidennykset kestivät minulla todella hyvin. Huoltoväli oli 4-5vkoa helposti, enkä omistanut edes ripsikampaa alkuun. Kuitenkin pikkuhiljaa väli on pienentynyt ja pienentynyt. Ja ennen joulua havaitsin, että vähintään parin viikon välein on huollossa käytävä, jos haluaa ripsien pysyvän hyvinä. Lisäksi toisesta silmästä alkoi lähteä enemmän ripsiä ja toisen sisänurkan ripset kääntyilivät heti huollon jälkeisestä päivästä alkaen minne sattuu, jopa silmään päin.

  Lisäksi huolto maksaa sen 50-60e joka kerta ja tulin siihen lopputulokseen, että 100-240e/kk on liikaa…
  En ole käynyt huollossa nyt noin kuukauteen ja pidennyksiä on vielä aika paljon jäljellä. Mitään suurta vahinkoa en ole ripsissäni havainnut.
  -Tiia

  Vastaa
 3. Piti vielä lisätä, että itsekin koin huolto-operaation todella vastenmielisenä. Niin kuin kaiken silmien sorkkimisen.
  Silmäni vuotivat sen jälkeen tuntitolkulla (liima varmaan, vaikkein sitä itse silmiin menekään) ja teippi ärsytti ihoani tosi paljon. Kerran jopa niin paljon, että silmäluomesta tuli verta huollon jälkeen!

  Joka kerta oli ihottumaa luomissa ja silmän alla ainakin päivän pari huollon jälkeen.
  -Tiia

  Vastaa
 4. Käytin 1,5 vuotta ripsienpidennyksiä ja niihin upposi todella paljon rahaa. En ole pitänyt nyt ripsipidennyksiä puoleen vuoteen ja olen hoitanut omiani Revitalash: tuotteella. Erittäin toimiva apu ripsienpidennysten jälkeisille littanille ja lyhyiden tuntuisille ripsille!! Taatusti hintansa arvoinen, ennen ja jälkeen-kuvat puhuvat puolestaan! En tuhlaa enää penniäkään pidennyksiin, kun omista ripsistä saa näin upeat ilman tekoripsiäkin!

  http://www.facebook.com/revitalash.suomi.finland

  *Kanssasisar

  Vastaa
 5. Ai niin! Asiaan mitenkään liittymättä. Näin tänään kaupassa Mavadryta sprayna! Oletko päässyt kokeilemaan. En itse raaskinut ostaa.
  Jos jotain vihaan Mavalan kynsilakoissa, niin pulloa. Suurkulutan kynsilakkoja ja Mavaloista jää aina paljon käyttämättä, kun pullo itsessään on todella pieni ja sen lisäksi harja yltää noin puoleen väliin pulloa. Pullon muotoilu on sellainen, ettei sieltä helposti saa ainetta edes kallistamalla.
  -Tiia

  Vastaa
 6. Pidin kesällä pidennyksiä, mutta syksyisen huonon rahatilanteen vuoksi en voinut enää käydä huollattamassa 🙁

  Annoin ripsien tippua itse ja nypin varovasti pari viimeistä pois. Toki kun on tottunut pitkiin ripsiin, omat näyttivät entistä surkeammilta, mutta ihan samaa tasoa ne taisivat olla kuin aikaisemminkin, ja nyt omat ripset näyttävätkin taas yllättävän pitkiltä ja tuuheilta – mieli on ne kasvattanut 😀

  Vastaa
 7. Tiia: Olen nähnyt ja on ollut myynnissä jo pitkään, mutta itse en innostu ajatuksesta, että sitten loppujen lopuksi kuitenkin hengittäisin sitä keuhkoihini, joten tyydyn lakkaan, joka muodostaa samalla kunnon suojapinnan. 🙂

  Vastaa
 8. Sama homma. Paitsi, että se maksoi reilusti yli kympin ajattelin myös kauhulla mihin kaikkialle muualle tuotetta mahdollisesti päätyy.

  Enkä, ihan periaatteesta, osta aerosoleja turhaan. Ne kun eivät ole kovin ympäristöystävällisiä eivätkä toiminnaltaan kovin luotettavia.
  -Tiia

  Vastaa
 9. Mielenkiintoista kuulla pidennyskokemuksistasi, itse olen moisista haaveillut, mutten koskaan ole kokeillut.

  Eli odottelenkin lisää postauksia maskaroista, en muista että olisit kirjoittanut mitään Lancomen Doll eyesista, onko näin? Itse tuon kotiutin, mutta en saa siitä "tehoja irti" millään:(

  Vastaa
 10. Pakko kommentoida: tuo Mavadry on tosiaan ollut myynnissä jo pitkään ja se tosiaan menee ikävästi henkeen kun sisätiloissa suihkuttelee. Lisäksi ei mielestäni kuivata ollenkaan tarpeeksi nopeasti verrattuna kuivattaviin päällyslakkoihin.

  Vastaa
 11. Itse luovuin pidennyksistä, koska halusin meikata luomia kunnolla (koin sen vaivalloiseksi pidennyksien kanssa) ja kokeilla pitkästä aikaa mascaroita.

  Omat ripseni olivat pidennysten jäljiltä vain parin millin tyngät, joihin hädin tuskin sai mascaraa laitettua…onneksi ne kasvoivat kahdessa viikossa takaisin normaalipituuteensa. All in all, pidennyksissä on puolensa ja puolensa. Voisin ottaa vielä joskus uudelleen, mutta en aivan lähiaikoina. Minun mielestäni niistä on kovempi homma kuin ei-pidennyksillä olemisesta 🙂 Mutta se taitaa olla näkemyasia.

  Vastaa
 12. Ei liity millään tavalla aiheeseen, mutta olisi tosi kiva nähdä postaus Garnierin BB Creamista, nyt kun sitä on vihdoin Suomessa saatavilla. 🙂
  -mari

  Vastaa
 13. Mulla on ollut n. 6 kk pidennykset, hain muutaman kuukauden sellaista paikkaa jossa ripset kestää kauemmin. Lopulta löysin.
  Sitten aloin huomata lieviä ärsytysoireita heti ripsien laiton jälkeen, ajan kanssa sitten nyt on alkanut tulemaan enemmän ärsytystä silmille.
  Jouduin nyt päätymään ratkaisuun, kuultuani että liimassa saattaakin olla hartsia joka on nikkelin johdannainen ja sen vuoksi nikkeliallergikkona tulee oireita.
  Eräälle tutulle oli tullut sellaiset turvotukset luomiin että ei meinannut silmäluomet palautua edes. Päädyin nyt sitten tämän kasvaneen ärsytyksen myötä että luovun tästä hiukan kalliistakin hemmottelusta sitten kokonaan.
  Pitää jatkossa tyytyä sitten ripsien värjäyksin nähtävästi tai siihen tuttuun Sensai 38:aan.

  Vastaa

Jätä kommentti