Karvat pois hankaamalla?

Siitä on jo useita vuosia aikaa kun ensimmäistä kertaa näin tavaratalon kosmetiikkaosastolla ”levyjä”, joilla hankaamalla ihokarvat katkeaisivat ja ihosta tulisi sileä. Ne jäivät mieleeni, mutta en koskaan ostanut niitä siitäkään huolimatta. että utelisuuteni oli herännyt.

Karvat pois hankaamalla

Kun sitten kesällä Tokion reissulla törmäsin jälleen vastaaviin karvanpoistajiin en enää voinut hillitä uteliaisuuttani ja ostin yhden setin tutkittavakseni ja teille esiteltäväkseni. En varmasti ole ainoa näitä kaupassa nähnyt, joka on miettinyt, toimivatko ne oikeasti.

Karvat pois hankaamalla

Setti sisälsi kaksi pehmeää alustaa ja yhteensä 10 niihin mitoitettua tarralla kiinnitettävää karvanpoistoliuskaa.

Tuotteen idea on yksinkertainen: Ihoa hierotaan liuskoilla napakoin, pyörivin liikkein ja niiden hankaus katkoo ihokarvat (sekä kuorii samalla ihoa.) Kuvat näyttivät vakuuttavilta, joten kokeilin tuotetta suurella kiinnostuksella.

Karvat pois hankaamalla

Olin odottanut lappujen olevan karheampia ja enemmän viilaa muistuttavia, muta tosiasiassa ne olivat oikeastaan yllättävänkin sileitä ja oikeastaan lähinnä kynsibufferin viimeistelypintaa vastaavia.

Karvat pois hankaamalla

Tämän karvanpoistomenetelmän ideana on katkoa ihokarvat höylän tapaan, mutta toisin kuin karvat suoraan ihon pintaa pitkin katkaisevat höylät, ei se jätä katkenneita karvoja tasapäisiksi ja siksi kasvaessaan nopeasti piikikkään tuntuisiksi. Tämän vuoksi iho pysyy pidenmään sileämmän tuntuisena höyläämiseen verrattuna minkä lisäksi näiden ihoa hellästi kuoriva vaikutus korostaa tietysti sileää tunnetta entisestään.

Karvat pois hankaamalla

Yhtä liimapinnalla kiinnittyvää lappua on mahdollista käyttää useaan kertaan ja lopputulos on todellakin hyvin sileän tuntuinen ja ainakin minun pääsääntöisesti värittömiin karvoihini hyvin toimiva. Iho tuntui suorastaan silkkiseltä ja näytti todella heleältä tämän karvanpoistokäsittelyn jälkeen.

Karvat pois hankaamalla

Miinusta näillä lapuilla hankailussa on kuitenkin se, kuinka paljon se vie aikaa. Kuten jo totesin, ovat laput varsin sileän tuntuisia, eli ne eivät raavi ihoa yhtään. Samalla se myös tarkoittaa, että karvoja poistaessa niillä saa tosiaankin hangata ihoa ihan kunnolla ennen kuin se on sileä – ja mielellään vielä melko pieninä alueilla. Tämä ei siis todellakaan ole nopeaa puuhaa.

Karvat pois hankaamalla
En ottaisi tätä karvanpoistometodia jatkuvaan käyttöön, mutta käsittelen sääreni kyllä tällä hankaustekniikalla jatkossa aina silloin, kun tavoitteena on saada ihan poikkeuksellisen sileät sääret – sellaiset tällä nimittäin todellakin tulee.

Karvat pois hankaamalla

Kokeilin myös pienempää, erityisesti kasvojen ihokarvoille tarkoitettua liuskaa, jonka aikaansaamasta sileydestä olin ensin aivan innoissani.  Ylähuulen haituvat ja muut kasvokarvat katosivat kätevästi hangaten iholta ja kasvot tuntuivat ihanan sileältä parin päivän ajan. Ylähuuleni on todella arka kaikelle karvojen kiskonnalle, joten näillä hankaaminen tuntui täydelliseltä vaihtoehdolta.

Muutaman päivän jälkeen alkoi kuitenkin näppypainajainen, joka näkyi juuri niillä alueilla, joilta olin karvoja hangannut. Ihosta tuli yhtäkkiä uskomattoman röpelöinen, näppyinen ja paperimainen sekä hilseilevä. Se oli ihan totaalisen sekaisin: se kaipasi kosteutusta ja hilseili sekä meni yhtäaikaa tukkoon ja puski näppylöitä. Ihoni oli todellisessa kriisitilassa, josta toipumiseen meni pari viikkoa.

Karvat pois hankaamalla

Vartalon iholla tämä siis toimi hyvin, mutta kasvojen iholle en enää ikinä menisi tätä kokeilemaan. Tämä Japanin ostos menikin siis ”ei välttämättömyys, mutta kiva, että tulin ostaneeksi” -kategoriaan. Jos tällä hankailu ei olisi niin aikaavievää, käyttäisin tätä varmasti useamminkin säärissäni sen tuoman uskomattoman ihan ja poikkeuksellisen sileän lopputuloksen vuoksi. Nyt se saa kuitenkin tyytyä tulemaan käyttöön erityispäivinä.

Karvat pois hankaamalla
Oletteko te kokeilleet vastaavia tuotteita?

Yksi kommentti artikkeliin ”Karvat pois hankaamalla?”

  1. Ostin ihan samanlaisen paketin jo joskus 10-15 vuotta sitten täältä Suomesta. Ei toiminut laisinkaan. Kuivattaa vaan ihoa.

Kommentointi on suljettu.