Uuden kosmetiikkainspiraation lähteellä

*Sis. mainoslinkin

Blogia seuranneet ovat varmasti huomanneet, ettei minulla ole viime viikkoina ollut kovin paljon sanottavaa kosmetiikasta. Olen toki edelleen innostunut siitä, mutta jostain syystä minun on ollut vaikeaa löytää sitä oikeaa kulmaa, josta haluaisin asiaa lähestyä.

Innostun edelleen hyvistä tuotteista vaikkakaan en ole viimeaikoina kokenut enää löytäneeni ihan niin paljon kiinnostavia tuotteita kuin ennen.

TwistBe verkkokauppa kokemuksia

Minusta on jopa tuntunut, että olen hieman hukassa arvojeni ja halujeni kanssa.

Haluan kertoa hyvistä tuotteista, mutta toisaalta en enää halua olla bloggaaja, joka nostaa blogissaan kokoajan esiin uusia tuotteita. En ole varsinaisesti koskaan kokenut tavoitteekseni yllyttää ihmisiä ostamaan tuotteita, vaan halunnut nimenomaan auttaa löytämään niitä omiin tarpeisiin sopivia juttuja ja välttämään hutiostoksia.

En enää koe, että maailma tarvitsee jatkuvasti lisää kosmetiikkaa vaan ajattelen, että tärkeämpää olisi saada kuluttajat valistuneemmaksi tarjolla olevista tuotteista ja oman ihonsa tarpeista, jotta hukkaostoksilta voitaisiin välttyä ja jokainen voisi oikeasti hoitaa ihoaan tuloksellisesti juuri niillä oman ihon tarvitsemilla tuotteilla. Siitä syystä kirjoitin myös kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon.

TwistBe verkkokauppa kokemuksia

Viimeaikoina minusta on siis tuntunut, etten oikein tiennyt, mitä blogini kanssa tekisin. Rakastan bloggaamista, mutta se, mitä olin blogissani pitkään tehnyt ei ollut enää täysin linjassa sen kanssa, mitä nykyään halusin.

Rakastan edelleen hoitaa ihoa hyvin ja puhua ihonhoidosta – ne eivät olleet muuttuneet mihinkään. Yksi syy, jonka vuoksi viime viikolla matkustin Suomeen oli itseasiassa se, että sain käydä Kosmetologipäivillä luennoimassa korealaisesta kosmetiikasta. Sain puhua siitä 45 minuuttia ilman mitään aiheen rajausta ja olisin voinut jatkaa täysin ongelmitta vielä vaikka kuinka pitkään.

Rakastan myös kirjoittaa. Oikeastaan rakastan sitä nyt aivan uudella tavalla ja haluan nimenomaan kirjoittaa yhä enemmän. Mutta mistä minä sitten kirjoittaisin?

TwistBe verkkokauppa kokemuksia

Viimeksi minulla oli tällainen aavistuksen hukassa oleva olo 3,5 vuotta sitten, kun lähdimme lomalle Japaniin. Tuolloin tuntui, että olin jopa totaalisen kyllästynyt kosmetiikkamaailmaan ja harkitsin siksi uran vaihtoa.

Tuolla lomalla satuin kuitenkin löytämään japanilaisen kosmetiikan sekä sen kautta korealaisen kosmetiikan ja hurahdin niihin täysillä. Yhtäkkiä kaikki tuntui jälleen inspiroivalta ja innostuin kosmetiikasta aivan uudella tavalla.

Nyt en enää kuitenkaan tiennyt, mitä tekisin. Keväällä alkaneet luonnonkosmetiikan formulointiopintoni olivat saaneet minut hetkellisesti innostuneeksi kosmetiikasta jälleen, mutta silti jokin pala puuttui.

Lue myös: Tällaisia luonnonkosmetiikkatuotteita olen jo kokeillut tehdä

TwistBe verkkokauppa kokemuksia

Toki voisin puuhata enemmän luonnonkosmetiikan parissa, mutta tuntui, että en edelleenkään ollut aivan linjassa omien tämänhetkisten periaatteideni kanssa. Vaikka kyse olisikin luonnonkosmetiikasta, en edelleenkään halunnut olla se, joka vain yllytti muita ostamaan lisää tuotteita. En nähnyt siinä mitään järkeä.

Kun kävin juuri Suomessa, olin matkalla näissä fiiliksissä. Olooni toi hieman helpotusta päästä kuulemaan Esse-brändin Trevoria, joka auttoi palauttamaan uskoani siihen, ettei raha motivoisi kaikkien toimintaa kosmetiikka-alalla. Tiesinhän minä sen periaatteessa, mutta silti. Jotenkin olin ehkä vain ollut viimeaikoina liikaa tekemisissä niiden kanssa, joita se motivoi eniten.

Lue myös: Kosmetiikkamaailman inspiroiva kapinallinen – Essen Trevor Steyn

TwistBe verkkokauppa kokemuksia

Olin Suomessa matkalla erääseen tapaamiseen, kun kuulin edellisessä blogipostauksessa fiilistelemäni Mikko Harjun Anna mennä lennä -biisin. Biisi toi hyvän muistutuksen siitä, että pitää vain jaksaa uskoa siihen omaan juttuunsa eikä ole mikään pakko tehdä kompromisseja. Biisi antoi tietämättäni hyvää esimakua tapaamisesta, johon olin juuri menossa.

Olin menossa tapaamaan TwistBe-yrityksen Katia. Olin saanut joitakin viikkoja aiemmin erään sattuman kautta mahdollisuuden päästä tutustumaan Katin, Veeran ja Susannan perustaman yrityksen tarjoamaan ihonhoidon verkkovalmennukseen, jutellut Katin kanssa puhelimessa yrityksen ideasta ja nyt pääsisin kuulemaan yrityksestä hieman lisää. Yritys oli minulle jollain muotoa tuttu, mutta en silti tiennyt tarkemmin sen tarinaa, joten olin utelias selvittämään sen.

Menin tapaamaan Katia TwistBen omaan myymälään, joka sijaitsee Helsingissä Kampin ostoskeskuksen takana Lapinlahdenkadulla. Myymälä herätti kiinnostukseni heti, sillä se oli ihanan uniikki: puiset, vaaleat huonekalut toivat siihen hieman nukkekotimaista tunnelmaa ja tekivät siitä kodikkaan.

Kaikki tuntui helposti lähestyttävältä ja myymälä oli täynnä kiinnostavia tuotteita ja tuotemerkkejä, joista kaikista en ollut ennen edes kuullut. Kati näytti minulle innovatiivisia ja kiinnostavia tuotteita, jotka puhalsivat liekkiä hieman hiipuneeseen kosmetiikkainnostukseni kipinään.

Minusta tuntui, kuin olisin taas se sama mimmi, joka reilut kolme vuotta sitten astui japanilaiselle kosmetiikkaosastolle sydän innosta tykyttäen.

TwistBe verkkokauppa kokemuksia

Silmiini pisti heti korealaisista kosmetiikkaliikkeistä tuttu hyllyjärjestys, jossa tuotteet oli laitettu esiin käyttötarkoituksen mukaan eikä tuotemerkeittäin. Juuri tämä oli TwistBen konseptissa tärkeää, sillä yritys ei keskittynyt myymään tiettyjä merkkejä vaan hyviä, asiakkaiden omiin tarpeisiin sopivia tuotteita niiltä merkeiltä, joiden kanssa he tekivät yhteistyötä.

Yhteistyö on ollut valikoimaan kuuluvien tuotemerkkien poiminnassa nimenomaan avainsana. TwistBe ei ole valikoinut hyllyynsä mitä tahansa brändejä ja hyväksynyt niiden kaikkia tuotteita, vaan jokaisen tuotemerkin ja tuotteen takana on ollut tarkka valintaprosessi, jossa on selvitetty yrityksen toimintaa ja esimerkiksi haluttu tietää tuotteissa käytettyjen ainesosien alkuperästä.

Heidän lähtökohtanaan oli saada tarjota kuluttajille hyviä tuotteita, jotka oikeasti toimisivat. TwistBe selvittää tarkasti edustamiensa tuotemerkkien taustat ja pyrkii myös jopa vierailemaan heidän tehtaillaan. Heille on tärkeää, että heidän edustamansa tuotemerkit kommunikoivat avoimesti tuotteidensa ainesosista ja nämä daamit todellakin selvittävät asioita.

TwistBe verkkokauppa kokemuksia

Tämä selvitystyö on vaatinut yhteistyöhalukkuutta myös yrityksiltä ja jos yritykset eivät ole halunneet olla avoimia, ei heidän tuotteitaan ole otettu valikoimaan. Joidenkin brändien yksittäisiä tuotteita on myös voitu jättää pois valikoimasta siksi, että ne sisältävät vaikkapa jotain yksittäistä ainesosaa, jonka käytön takana TwistBen tiimi ei seiso, vaikka brändi muuten olisikin valikoimaan sopiva.

Ilokseni kuulin, että TwistBen tiloissa toimi myös mm. kosmetologi, joka sattui käyttämään hoidoissaan nimenomaan Essen ihonhoitotuotteita, joiden tarinasta olin juuri vakuuttunut. Sattuma hymyilytti.

Koko TwistBen valikoima on siis koottu harkiten ja kompromisseja tekemättä. Yrityksen tavoitteena on tarjota asiakkailleen laadukkaita, toimivia, turvallisia, ekologisia, eettisiä ja reilun hintaisia tuotteita. TwistBe onkin lyhennys sanoista The Way It’s Supposed to Be, millä viitataan tietysti siihen, että juuri tuollaisia brändin arvojen mukaisia tuotteiden pitäisi aina ollakin.

TwistBe verkkokauppa kokemuksia

Olin ollut aivan liekeissä paria viikkoa aiemmin käsiini saamasta TwistBen ihonhoidon verkkovalmennuksesta, jonka materiaaleihin olin ehtinyt jo syventyä, mutta juttutuokio Katin kanssa sytytti vieläkin suuremman roihun. Nämä TwistBen daamit edustivat yrityksensä kanssa kaikin tavoin juuri sitä, mikä kolahti minuun täysillä!

TwistBe on koonnut myymäläänsä ja verkkokauppaansa hyvän valikoiman tuotteita, joiden takana yritys kokee voivansa seisoa täysillä. He myyvät toki tuotteita ja koko kolmikko on alunperin taustaltaan kauppatieteiden maistereita, mutta hommaa ei tehdä rahankiilto silmissä.

Myös biologiaa ja kosmetiikkatuotteiden valmistusta opiskelleet daamit kannustavat ostamaan vain sen, mitä oma iho tarvitsee eivätkä he halua keksiä asiakkailleen ylimääräisiä, usein jopa varsin turhia tarpeita. Heistä asiakkaiden on hyvä ostaa se, mitä asiakkaat tarvitsevat eikä enempää.

Juuri tämä lähestymistapa on sitä, mitä olen viimeaikoina erityisesti kaivannut. Tämä porukka oli tajunnut, ettei jokaiselle tarvitse yrittää myydä mahdollisimman paljon ja kun asiakkaita auttaisi löytämään heille sopivat tuotteet sekä tarjoamaan apua myös niiden itsenäiseen löytämiseen, leviäisi maine kyllä sen myötä ja myyntiä tulisi riittävästi.

TwistBe verkkokauppa kokemuksia

TwistBen koko konsepti ei kuitenkaan perustu vain hyvien ja tarkoin valittujen ihonhoitotuotteiden myyntiin, vaan johonkin paljon parempaan ja juuri se oli itseasiassa vieläkin suurempi syy siihen, miksi sytyin yrityksestä niin kovasti.

Heidän tavoitteenaan on auttaa ihmisiä ymmärtämään, mitä oma iho tarvitsee ja kuinka oikeasti toimivia tuotteita voi löytää. Vaikka kosmetiikka on pääroolissa, ei homma kuitenkaan rajoitu pelkkästään siihen, vaan kyse on kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Käytännössä tätä toteutetaan toimimalla yhteistyössä mm. liikunnan ja ravitsemuksen ammattilaisten kanssa, jotka auttavat linkittämään nämä osa-alueet ihonhoitoon.

TwistBe verkkokauppa kokemuksia

Kun Kati sanoi heidän kokevan, että ihonhoito on hyvä tekosyy kiinnostua omasta hyvinvoinnista tunsin, että nyt meillä todellakin synkkaa: olin jo pitkään hokenut, ettei ihonhoidon tarvitse olla vain ihonhoitoa, vaan se voi olla suorastaan kuin meditatiivinen hetki, jossa rauhoitutaan omien ajatuksien kanssa.

Katin summaama ja TwistBen edustama linja oli se suunta, jota kohti olin itsekin viimeaikoina halunnut alkaa mennä yhä enemmän ja josta olin alkanut kiinnostua. En ollut itse löytänyt kokonaisvaltaista hyvinvointia ennen kuitenkaan TwistBen edustamalla tavalla, mutta nyt kun olin päässyt siitä kiinni heidän verkkovalmennuksensa kautta, teki minun mieli huutaa ilosta kun tajusin, kuinka yksiin ajatukseni heidän kanssaan menivät.

Tämä oli sitä, mitä olin tietämättäni kaivannut.

TwistBe verkkokauppa kokemuksia

TwistBe rakastaa jakaa tarkasti selvitettyä tietoa ihonhoidosta ja tekee sitä mm. hyvän blogin ja podcastin kautta. He tarjoavat tosiaan myös mainitsemaani Uusi alku ihollesi -verkkovalmennuskurssia, johon kaikki tarvittava tieto on jäsennelty ja pilkottu hyviksi kokonaisuuksiksi. Verkkovalmennuksen voi aloittaa koska vain ja sen kautta pääsee käsiksi materiaaleihin, jotka voi kahlata läpi itsenäisesti. Lisäkysymyksiä voi sitten esittää verkkokurssin omassa Facebook-ryhmässä.

Blogiani seuranneet varmasti tietävät, että tiedonjano, asioihin syventyminen ja kosmetiikkatietouden jakaminen ovat juuri niitä minulle tärkeitä asioita. Olikin mahtavaa löytää yritys, joka edustaa juuri näitä juttuja.

TwistBe tuleekin varmasti vilahtelemaan blogissani jatkossa useinkin.

Palaan itseasiassa jo ensiviikolla tarkemmin yrityksen ihonhoidon verkkovalmennukseen, mutta halusin tähän väliin jo huikata, että älkää pelätkö, kyllä sitä viime aikoina vähän sivurooliin jäänyttä kosmetiikkaakin alkaa taas näkyä ja kuulua nyt, kun olen alkanut löytää uusia, nykyisiin ajatuksiini parhaiten sopivia kulmia hommaan.

*TwistBehen voi tutustua lisää TwestBen omilla verkkosivuilla.

TwistBe verkkokauppa kokemuksia

Onko TwistBe teille tuttu yritys?

8 kommenttia artikkeliin ”Uuden kosmetiikkainspiraation lähteellä”

 1. Mutta näinhän me kosmetologitkin toimimne: myymme vain sitä mitä asiakas ja asiakkaan iho tarvitsee. Ja huomioimme asiakkaan kokonaisvaltaisesti. Etsimme omaan arvomaailmaan sopivia tuotteita ja omille asiakkaalle sopivia. Mutta hyvä että löysit uudelleen kipinän alalle – ainakin toistaiseksi. Tuumin jo, että sinun olisi aika hylätä kosmetiikka kokonaan ja etsiä uusi ammatti koska se ei enää tuonut yhtään iloa.

  • Noin tosiaan monet kosmetologit toimivat. 🙂 Itse olen kaivannut siihen vielä taustalle sitä kattavaa ymmärrystä tuotteiden ainesosista, sillä jokainen kosmetologi ei automaattisesti ole perehtynyt yksittäisiin ainesosiin. Vielä kun sitäkin kiinnostuneisuutta saataisiin lisää! 🙂

   Minulta ei onneksi ollut missään vaiheessa kadonnut ilo kosmetiikasta, sillä olen kokoajan kokenut, että hyvät tuotteet ovat ihania ja itselleen sopivilla tuotteilla tehty ihonhoito on palkitsevaa. Lähinnä kateissa tuntui olleen se, kuinka siitä viestitään, sillä haluan mieluiten, että kaikkien ymmärrys käyttämiään kosmetiikkatuotteita kohtaan kasvaa eikä vain, että ihmiset ostavat lisää tuotteita, koska joku muu on kehunut niitä. 🙂

   • Ihanaa ettet ollut hävittänyt kiinnostustasi – vaikka sitä jo ehdin epäillä. Minimalismi ja matkailukertomukset antoivat aiheen epäillä jo muuta. Minulle blogi on ollut niitä harvoja joita seuraan ja juurikin niiden tuotteiden ja testausten takia. Toivottavasti löydät tavan toimia niin että kosmetiikka tuo sinulle edelleen iloa ja jos se on joku uusi suunta – onnea siihen.

 2. Twistbe on tuttu yritys ja täynnä niin ihania mutta myös toimivia tuotteita. Oon käyny myös niiden verkkovalmennuksen mikä oli todella hyvä, kiva ku näin tavallisena kuluttajana sai syvällisempää tietoa ja silmät avautu kosmetiikan (karuun) bisnespuoleen. Paitsi nykyään mul on kaapeissa vaan hyviä tuotteita, niin raaka-aineiltaan ku toimivuudesta ☺️

  • Mulla on aivan samanlainen kokemus Twistbestä! Huippuyritys, joka toimii kunnioitettavilla periaatteilla. Ihania tuotteita valikoimissa. Olisipa heidän kivijalkamyymälänsä lähempänä, meilläpäin kun ei juuri pääse tällaisia tuotteita hypistelemään, vaikka ei ole edes ihan pikkukylästä kyse 🙂
   Sain myös avun hankalaan ihottumaan heidän suosittelemillaan tuotteilla. Kävin lisäksi saman verkkovalmennuksen, joka todella avasi silmät. Olin kyllä niin järkyttynyt siitä mitä roskaa olin ostanut, erityisesti selektiivisiltä merkeiltä. Valmennuksen käytyäni aloin myös kiinnittää huomiota siihen, että valtaosa kosmetiikkaa työkseen myyvistä ihmisistä ei osaa lainkaan lukea tuotteiden incejä. En halua todellakaan yleistää, mutta aika vahvasti omalla kohdalla tuli tällainen kokemus.
   Olen kyllä ihan Twistbe-fani<3 kiva, että se auttoi suakin innostumaan uudelleen!

 3. Monen vuoden aktiivisen seuraamisen jälkeen lopetin seuraamisesi instagramissa sekä käyntini blogissa, koska minäkään en enää kokenut tätä kosmetiikkablogiksi.
  Satunnaiset matkakertomukset ja pohdinnat ovat olleet kivoja, mutta nykyään kosmetiikka-aiheisia postauksia taitaa olla vain n. 25% sisällöstä. Olen tykännyt blogissasi nimenomaan uusien kosmetiikkatuotteiden esittelystä höystettynä tietoiskuilla, mutta ne loistavat nykyään poissaolollaan minimalismipohdintojen ja kirja-arvioiden joukossa. Sinun ansiostasi hurahdin korealaiseen kosmetiikkaan ja oli ihanaa kun blogistasi löytyi aina uusia vinkkejä ja suosituksia. Olen googlettanut monet monet kerrat silmänympärysvoiteiden vertailuista, parhaista hoitonesteistä, tehoaineiden yhdistämisistä…
  Vanhat tekstit onneksi täällä edelleen säilyvät, mutta valitettavasti taitaa olla niin että edullisen k-beautyn testailu ja tuotesuositusten aikakausi on ohi 🙂

  Tsemppiä sinulle uuden innon löytämisessä! Toivottavasti löydät sen jostain kosmetiikan puolelta vielä 🙂

 4. En ole varma, olenko jo ehdottanut tätä postausaiheeksi aiemmin, ainakin oon useamman kerran miettinyt… ja missannut, jos oot jo postannut 🙂 Mutta olisi kiva kuulla juuri sun näkemyksiä kosmetologihoidoista esim. seuraavista näkökulmista: Onko niistä hyötyä, jos hoitaa muutenkin hyvin ihoaan? Mitkä ovat erityisesti hyviä hoitoja ja mitkä taas turhia? Käytkö itse kosmetologilla säännöllisesti tai epäsäännöllisesti?

Kommentointi on suljettu.