Hoitovesi, softener, essence… mikä?

Hoitovedet, nuo korealaisille ihonhoitoaktiiveille peruskauraa oleva kauneudenhoitorutiineiden itsestäänselvä osa. Mutta meille suomalaisille…? Uppo-outo yhdyssana, joka ei varsinaisesti selitä käyttötapaansa ja -tarkoitustaan muuten kuin kertomalla, että kyse on vedestä, joka hoitaa.

 Hoitovedet ovat pikkuhiljaa nousemassa trendituotteiksi, jollaisia jo useammilla sarjoilla alkaa olla valikoimissaan. Alun perin se ehkä tunnetuin hoitovesi meille suomalaisille on ollut Sensailla, joka ei kutsu puhdistuksen jälkeen käytettävää nestettään muiden sarjojen tapaan kasvovedeksi vaan hoitovedeksi.
Tämä tahtoo sanoa, ettei tuotetta olekaan edes kasvoveden tapaan ideana laittaa vanulapulle, jolla kasvot pyyhittäisiin, vaan nestettä lorautetaan suoraan kämmenelle, jolta se sitten molemmin käsin taputtelemalla painellaan kasvoille ihoa hoitamaan. Koska Sensailla iho puhdistuu täysin jo kaksoispuhdistuksen ja puhdistusliinan avulla, ei hoitovesi ole ihonpuhdistuksen jatketta vaan ihoinhoidon alkulaukaus.

Aasiassa itseasiassa moni kosmetiikkamerkki kutsuu kasvovesiään hoitovesiksi ja niiden koostumuksetkin ovat sen mukaisia. Myös Shiseidon ”kasvovedet” ovatkin hoitovesiä, joiden normaalia kasvovettä täyteläisempi koostumus hellii ihoa tuoden sille hoitavia aineita, joita pelkässä kasvovedessä ei ole.

Shiseido itse kutsuu tuotteitaan nimellä ”softener” ja niitä itseasiassa käytetään vanulapun avulla kuin kasvovesiä, vaikka merkki tekeekin selkeän eron niiden ja kasvovesien välille. Shiseidon softenerien koostumukset ovat kuitenkin hyvin täyteläisiä ja jopa suorastaan seerumimaisia siinä missä monilla muilla merkeillä hoitovedet ovat selkeästi juoksevampia.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Q5rPrxzXmog]
Moni merkki kertoo hoitoveden itseasiassa toimivan jopa apuna päällelaitettavan hoitotuotteen iholle kuljettamisessa. En tiedä, kuinka hyvin tämä pitää paikkansa, mutta minulle tulee kosmetiikasta kiinnostuneena naisena hyvä mieli jo asiaa ajatellessakin. Käytän tuotetta, joka auttaa muita tuotteita vaikuttamaan paremmin.

Kaikilla sarjoilla hoitovesi ei kuitenkaan korvaa kasvovettä ja moni merkki onkin ottanut nestemäisen tuotteen valikoimiinsa seerumin korvikkeeksi kutsuen sitä essence-nimellä. Essencet ovat siis kuin hoitavia seerumeita, mutta kevyeen vesimäiseen olomuotoon laitettuna. Oikeastaan siis kuin hoitovedet, mutta niiden painotus on nimenomaan hoitavuudessa. Ja joillakin merkeillä ne ovat vieläpä se yksi uusi lisäaskel kasvoveden ja seerumin VÄLILLÄ.

Käytän itse hoitovesiä mielelläni. Teen ihonpuhdistukseni kahdessa vaiheessa ja Clarisonicia apunani käyttäen, mutta tahdon silti vielä varmuuden vuoksi pyyhkiä kasvoni kasvovedellä, jonka jälkeen taputtelen iholleni vielä hoitoveden. Jos ihoni on keskellä kuivinta kauttaan, saatan laittaa päälle vielä seerumin, mutta usein pelkkä hoitovesikin voi jo riittää.

Kuiva ihoni alkaa helposti kiristellä jo pian pesun jälkeen. Pesen sen hellävaraisilla ja hoitavilla tuotteilla, joten välittömästi pesun jälkeen ihollani ei ole hätää. Jos kuitenkin jätän sen rasvaamatta, alkaa ihon kiristely noin parissakymmenessä minuutissa ja välillä se voi edetä jopa hilseilyksi asti hyvinkin nopeasti mikäli en laita kasvoilleni jotain kosteuttavaa.

Tällaisissa tilanteissa hoitovedet ovat ihania, sillä ne kosteuttavat ihon välittömästi jättäen sille samanlaisen tunnun kuin olisin juuri levittänyt niille kosteuttavan seerumin. Jos en siis joskus vaikkapa iltapesun jälkeen sosiaalisemmassa tilanteessa yhä ollessani tahdo lykätä kasvoilleni vielä rasvaista yövoidetta voin lykätä sen laittoa myöhempään levittämällä kasvoilleni vain hoitonestettä.
Rasvaisemman ihon omistavat kaverini ja muutamat tutut kosmetiikan kanssa enemmänkin tekemisissä olevat miehet ovat ihastuneet varsinkin kesäaikaan hoitovesiin ja moni käyttääkin niitä ihollaan jopa yksinään. Ihan hirveän pitkätehoista vaikutusta niistä kaikki eivät välttämättä kosteutuksensa osalta kykene tuomaan, mutta hiostavemmilla keleillä ja rasvaisemmalla iholla ne riittävät usein hyvin. Itse taas kuivaihoisena nautin eniten siitä, että ne ovat helppo tapa lisätä iholle kosteutusta sen ollessaan keskellä kuivinta kauttaan.

Katsotaan, koska hoitovedet laajenevat selketiivisten merkkien puolelta edullisempiin merkkeihin meillä Euroopassakin!

 

Ovatko hoitovedet teille tuttu juttu?

12 kommenttia artikkeliin ”Hoitovesi, softener, essence… mikä?”

  1. Multa löytyy tuo Biotherm, ja se on kyllä vallan mukava ollut. Kauan sitä himoitsinkin 🙂 Ihania!

  2. En ole aikaisemmin törmännyt termiin, mutta olen aina pitänyt kasvovesiä nimenomaan hoitavina en puhdistavina tuotteina. Tähän syy lienee, että ensimmäinen kasvovesi, johon törmäsin oli Dr Hauschkan kasvovesi, jota suihkutetaan pumppupullosta kasvoille. Hausckan kasvovesi onkin ainoa käyttämäni kasvovesi ja olen aina rakastanut raikasta ja kosteuttavaa tunnetta, jonka vesi saa aikaan.

  3. Itse olen jo jonkin aikaa käyttänyt Etude Housen essence nimellä kulkevia ihovesiä. Yleensä käytän niitä meikin alla sen nopean kuivumisen vuoksi. Napakoittaa ja kaunistaa ihon nopeasti, ja meikki pysyy pitkään hyvänä.

  4. Kuivaihoisena olen innoissani kun hoitovesiä on alkanut tulla lisää markkinoille. Aijemmin käytössä ollut Sensaita ja Shiseidoa, nyt testissä Lancomen uusi Hydra Zen essence, joka on ainakin alkuun tuntunut ihanalta, vaikka onkin huomattavasti geelimäisempi kuin aijemmin käyttämäni tuotteet 🙂

  5. En ajatellut asiaa koskaan tältä kantilta, mutta olen jo jonkin aikaa levittänyt puhdistuksen jälkeen kasvoille ja kaulalle Aubrey Organicsin aloevera-nestettä. Ihan käsien kautta ja reilusti. Sen jälkeen hoitotuotteet ja aamuisin vielä meikki. Ihoni on hyväkuntoinen. Eli minusta tuo aloevera on just tuollainen hoitoneste.

Kommentointi on suljettu.