Täydellinen poskipunapaletti poskipunan käyttöä treenaavalle

*Sis. mainoslinkin

Poskipuna on ollut minulle meikissä jo pitkään välttämätön juttu. En oikeastaan edes ymmärrä, kuinka olen joskus voinut meikata ilman sitä!

Pidän ihon sävyn varsin hyvin tasoittavasta meikkipohjasta, mutta ihon sävyn tasoittuminen tarkoittaa myös, että kasvoista tulee helposti elottoman ja lattean näköiset. Silloin värin lisääminen kasvoille poskipunan avulla tuntuu lähes välttämättömyydeltä

Minulle itselleni sopiva määrä poskipunaa on silloin, kun se antaa kasvoilleni väriä, mutta muut eivät voi liiemmin osoitella, että tuohon se on nyt laittanut poskipunaa. Monen makuun se voi jopa olla liian vähän, mutta oman naaman meikkaaminen on jälleen niitä juttuja, jossa sillä muiden maulla ei oikeastaan ole mitään väliä.

Makeup revolution poskipunapaletti kokemuksia Ostolakossa Virve

Jos omaan meikkiin ei ole kuulunut poskipuna, voi poskipunasävyn valinta epäilemättä olla hyvin vaikeaa ja jopa niin tuskastuttavaa, että koko tuotteen jättää hankimatta kun ei ole varma, millainen sävy olisi itselleen paras. Pääsääntönä voi sanoa, että punapohjaiselle, viileälle iholle sopivat kylmät, roosaan taittavat vivahteet ja lämpimälle, keltapohjaiselle iholle puolestaan persikkaisemmat sävyt, joten valinnan pitäisi teoriassa olla helppa, mutta en itse pidä hommaa ollenkaan niin mustavalkoisena.

Oma ihoni on vaalea ja keltapohjainen, joten lämpimät sävyt sopivat sille hyvin, mutta tykkään esimerkiksi meikata sinivihreitä silmiäni välillä violetin ja luumun sävyillä, jotka korostavat silmien vihreyttä ja joiden parina lämmin, persikkainen poskipuna ei yleensä ole paras valinta, vaan saattaa jopa tehdä meikistä hieman tunkkaisen näköisen. Tykkäänkin, että minulta löytyy muutama erilainen poskipunasävy, joiden joukosta voin aina valita sen tilanteeseen sopivan. Joskus lopputulos näyttää paremmalta persikkaisella sävyllä ja joskus taas roosammalla sävyllä.

Lue myös: Näin tunnistat ihosi pohjasävyn

Makeup revolution poskipunapaletti kokemuksia Ostolakossa Virve

Jos ei kuitenkaan ole varma, millaisia poskipunasävyjä hankkisi ja haluaa kokeilla erilaisia vaihtoehtoja, on edullinen poskipunapaletti hyvä tapa aloittaa poskipunaleikit.

Omista jemmoistani löytyy tämä jo puolisen vuotta sitten Nordicfeeliltä kokeiluun saamani Makeup Revolution Blush Palette Sugar and Spice -poskipunapaletti, jota suosittelen itse aina kaikille poskipunaleikkejä aloitteleville, sillä se on todella täydellinen tuote jokaiselle poskipunanoviisille.

Makeup revolution poskipunapaletti kokemuksia Ostolakossa Virve

Sugar and Spice -poskipunapaletti sisältää kuusi erilaista poskipunasävyä ja kaksi korostuspuuteria. Paletin kuusi poskipunasävyä muodostavat todella kattavan tarjonnan, sillä niiden sävyt vaihtuvat lämpimän ruskeasta pehmeän persikkaiseen, heleän roosaan ja pirtsakkaan pinkkiin.

Sävyjä voi myös sekoittaa keskenään juuri sen itselleen sopivan vivahteen luomiseksi joko suoraan poskille kerrostamalla tai useampaa sävyä siveltimeen ottamalla.  Ylärivissä toisena vasemmalta oleva sävy sopii käytettäväksi myös vaaleahkon ihon pehmeissä ja kevyissä varjostuksissa.

Makeup revolution poskipunapaletti kokemuksia Ostolakossa Virve

Tämä poskipunapaletti on minusta laadultaan todella hyvää perustavaraa. Sen sävyissä on hyvin pigmenttiä ja ne häivyttyvät helposti, joten sen kanssa on helppoa päästä kärryille siitä, millaisia sävyjä oma meikkikokoelma kaipaa ja mitkä sävyt itselleen parhaiten sopivat.

Makeup revolution poskipunapaletti kokemuksia Ostolakossa Virve

Minusta tämä poskipunapaletti on aivan täydellinen valinta silloin, kun ei ole itsekään ihan varma, millaisia sävyjä kaipaa ja ehkä jopa ylipäätään epäilee, osaisiko poskipunaa käyttää tai tulisiko sitä edes käyttäneeksi. Tämän edullisen paletin kanssa hommaa on helppoa treenata eikä taloudellinen tappiokaan ole suuri, mikäli lopulta toteaa, ettei poskipunaa vain tule käyttäneeksi.

Tälle paletille lähteekin minulta siis suuri suositus!

*Alle kymmenen euroa maksavaMakeup Revolution Blush Palette Sugar and Spice -poskipunapaletti löytyy myynnistä Nordicfeelin verkkokaupasta täältä.

Makeup revolution poskipunapaletti kokemuksia Ostolakossa Virve

Kuuluuko poskipuna teidän arkimeikkiinne?

Yksi kommentti artikkeliin ”Täydellinen poskipunapaletti poskipunan käyttöä treenaavalle”

  1. Puuterimainen puna on helppo sipaista puuterin päälle. Käytänkin punaa jokakerta. Cliniquen puikkoposkipuna on ollut enemmän kesäisin käytössä. Katselin Guerlainin monitoimi punaa, joka käy myös huulille. En sitä silloin ostanut, kun vierastin sen hohdetta. Mutta, kun se tuli uudelleen vastaan poistomyynnistä niin kotiinhan se lähti! 🙂 Se on luonnollisen ja hivenen hohtavan pinnan jättävä. Toimii myös korostuksena. Ohuen meikkivoiteen kanssa näytti, kuin couperosa olisi kuultanut meikkivoiteen alta! 🙂 Sipaisin päälle vielä puikkopunaa, lopputulos näytti kivalta.

    Vastaa

Jätä kommentti