Pankissa, osa 2

Muistatteko, kun kerroin teille vähän aikaa sitten, kuinka hankalaa pankkitilin avaus täällä Englannissa on ollut?

Projekti sai jatkoa.

Allekirjoitettuani vuokrasopimuksen uskalsin jälleen marssia pankkiin. Mukanani olivat tällä kertaa ajokortti, passi, kopio viimeisimmästä palkkakuitistani Suomessa, vuokrasopimuksemme Englannin asunnosta, työntantajani suosituskirje sekä kännykkä, jonka näytölle olin avannut pankin tilinavaamiseen liittyvän nettisivun jolla kerrottiin, kuinka helppoa homman pitäisi olla.

Olin valmis, täynnä taisteluhenkeä.

Minut kuitenkin yllätettiin jälleen kerran.

”Onko sinulla aika varattuna?”

Ei, ei tietenkään ollut. Ja ei, en todellakaan odottaisi ensiviikkoon asti aikaani, vaan menisin jonnekin muualle. Kiitos ja näkemiin!

Samana päivänä opin, ettei vuokrasopimus edes riitä todistukseksi siitä, etä asun kyseisessä osoitteessa, joten sama se, vaikka minulla olisi aikakin ollut. (Eräs lukijani jopa muuten kertoi, ettei vuokrasopimus riitä, mutta vuokranantajan kirjoittama todistus asumisestani kyseisessä osoitteessa kyllä kelpaisi… suuri ero?!?)

Olin samana päivänä tehnyt omiin nimiini sähkösopimuksen (itseluottamukseni marssia pankkiin ja avata tili oli juuri tuon sopimuksen aikaansaannin vaikutusta) ja iloitsin illalla Englantilaistuneelle Herrasmiehelleni puhelimessa, että voisin vihdoin laskun saatuani avata tilin.

”No niin, saat sitten ekan laskun kolmen kuukauden kuluttua, mukavaa!”

Kolmen kuukauden?? No niinpä tietysti, eiväthän sähkölaskut tule kuukausittain…

Minun osaltani tilin avaaminen on siis ilmeisesti puhallettu erätauolle loppuvuoden osalta.

Ja voin muuten sanoa, että en ole koskaan elämässäni odottanut yhtään laskua näin suurella hartaudella!

8 kommenttia artikkeliin ”Pankissa, osa 2”

  1. Oot ihana! 😀 Ihmeen hankalaa toi kyllä on, paljon tsemppiä ja taisteluhenkeä sulle sit vielä sinne 3 kuukauden päähänkin!

  2. Siis eikä!! 😀 Mä oon innoissani seurannut tätä sun muuttoprojektia, kun itsekin oon pitkään haaveillut Lontoossa asumisesta. Innolla jään odottamaan, mitä seuraavaksi!!

  3. Lloyds TSB:stä saa pankkitilin ilman tätä kuuluisaa asuinpaikantodistelurumbaa. Suomen passia näyttämällä asia käytännössä hoituu 🙂 Kävin ite just viime viikolla pankkitilin avaamassa (tosin kyseessä siis pankki- eikä luottokortti) ja kysyivät kyllä brittiosoitetta mutta sitä ei tarvinnut sen kummemmin todistella.

  4. Voi pyhä jysäys, että ne osaakin tehdä yksinkertaiset asiat monimutkaisiksi siellä! Anteeksi, en tarkoita olla vahingoniloinen, mutta olen nauranut itseni tärviölle näitä sun kokemuksiasi lukiessani. Sinun tatosi kirjoittaa pakinatyyliin on kerrassaan ilmiömäinen 😉

  5. On tuo kyllä aivan älytöntä hommaa! Eipä tee mieli muuttaa lontooseen, ikinä! :/ toivottavasti saatte hommat rullaamaan!

  6. No huh huh… Itse avasin juuri Saksassa pankkitilin, ja koko homma oli ohi vartissa, eikä minun tarvinnut kuin näyttää passini ja kertoa paikallinen osoitteeni! :O

  7. Kuulostaa tutulta, Ranskassa törmännyt aika vastaavanlaiseen toimintaan. Noin vuosi sitten muutimme tänne mieheni kanssa ja muistaakseni meni niin että pankissa pyydettiin kotiosoitetta ja sähkö- tms. laskua. Mutta jotta sähkösopimuksen saa tehtyä piti olla pankkitili olemassa. Että sellanen noidankehä…

  8. Voi sen laskun tilata aikaisemminkin, ainakin British Gasilta. Jos on siis nettitili. Sinne vaan syottaa lukemat niin tulee lasku 🙂 Tosin jos teilla on mittarit jossain muualla niin sitten en tieda… Terveisia Skotlannista!
    Emmi

Kommentointi on suljettu.