Paras luonnonkosmetiikan meikkivoide

*Sis. mainoslinkkejä, tuote saatu

Näytin viime viikolla, minkä verran meikkejä jatkuvasti kutistuvassa meikkikokoelmassani on vielä jäljellä. Vaikka kokoelmaan mahtuukin vielä muutama ylimääräinen tuote, alkaa se olla nyt lähellä niitä mittasuhteita, joissa sen haluankin tulevaisuudessa olevan.

Yksi meikkikokoelmastani löytyvä ja minulla jo useamman kuukauden ajan jatkuvassa käytössä ollut tuote on kotimaisen Flow Cosmetics -luonnonkosmetiikkamerkin KORENTO Voidemainen meikkipohja. Sain tämän luonnonmukaisen mineraalimeikkivoiteen TwistBen verkkokaupasta kokeiluun viime vuoden lopulla, kun heidän myymälässään työn merkeissä käydessäni mainitsin, kuinka paljon kehuja olin siitä kuullut ja kuinka utelias siksi tuotteen suhteen olin.

Luonnonmukainen meikkivoide Korento voidemainen meikkipohja kokemuksia Virve Fredman

Kokeilin meikkipohjaa pienellä jännityksellä, sillä se on tosiaan täysin luonnonmukainen ja kuten moni luonnonkosmetiikan meikkivoiteita kokeillut tietää, on niiden puolelle alkanut vasta viime vuosina ilmestyä sellaisia tuotteita, jotka ovat massojen makuun.

Luonnonmukaisen meikkivoiteen valmistus on ollut hyvin haastavaa ja moni niistä onkin saanut jopa täystyrmäyksen bloggaajilta ja luonnonkosmetiikasta muuten kiinnostuneilta. Meikkivoiteet ovat olleet niitä tuotteita, joissa synteettisistä apuaineista on todellakin ollut hyötyä, jotta meikkipohjasta tulee ohut, helposti levittyvä ja luonnollisen näköinen.

Pikkuhiljaa myyntin on kuitenkin tullut uusia luonnonmukaisia meikkivoiteita, joista monet keräävät yhä enemmän ja enemmän faneja. KORENTO Voidemainen meikkipohja on yksi niistä luonnonmukaisista meikkivoiteista, joista olen kuullut valtavasti kehuja ja nähnyt netissä upeita kuvia. Olinkin siis todella utelias selvittämään, voisiko se toimia myös omalla, vähän krantulla ihollani.

Luonnonmukainen meikkivoide Korento voidemainen meikkipohja kokemuksia Virve Fredman
Iho ilman meikkipohjaa.

Ihoni voi tällä hetkellä varsin hyvin, eli se on melko tasapainossa. Näppyjä sille tulee enää vain harvoin eikä kuivuuskaan ole viimeaikoina vaivannut sitä. Olen kuitenkin melko kriittinen meikkivoiteen kanssa, sillä sen täytyy tasoittaa ihon sävyä hyvin, näyttää riittävän luonnolliselta, olla sopivan heleä, mutta ei kuitenkaan liian rasvaisen tuntuinen ja ennen kaikkea kestää pienen puuteroinnin avustamana loistavasti.

Ihoni pintatekstuuri ei ole tasainen, joten meikkivoide ei automaattisesti levity sille kauniisti tai varsinkaan kestä aamusta iltaan. En kuitenkaan halua meikkipohjaa, jota pitää korjailla päivän aikana, joten minulle on aivan välttämätöntä, että kun meikkipohjan levittää aamulla, on se vielä illalla siisti. En nimittäin koskaan jaksa edes lisätä kasvoille puuteria päivän aikana.

Luonnonmukainen meikkivoide Korento voidemainen meikkipohja kokemuksia Virve Fredman
Iho ilman meikkipohjaa.

Olen 33-vuotias ja ihoni on taipuvainen pisamiin ja pigmenttiläiskiin, joten minun tarvitsee nykyään enää vain kuulla, että sääennuste lupaa aurinkoa, kun ihoni kirjavuus jo lisääntyy. Suojaan ihoni auringolta parhaani mukaan, mutta siitä huolimatta pigmenttiläiskiä ilmestyy nykyään todella helposti.

Toinen ongelma-alueeni on suunympärys, jolle puhkeaa helposti lievä POD eli suunympärysihottuma, jos iholle sattuu eksymään vähänkin aktivoivia ainesosia. Tavallisesti välttelen niitä aina, eli esimerkiksi monet seerumit, kasvovedet, kuorinnat ja kasvonaamiot jäävät käyttämättä tuolla ihoalueella.

Toisinaan kuitenkin käy niin, että esimerkiksi joku kangasnaamio yllättää ja sen käytön jälkeen muutaman päivän viiveellä leukaani ilmestyy finneiltä näyttävää röpelöä, joka on kuitenkin suunympärysihottumaa. Näiden rauhoittumiseen ja punoituksen katoamiseen menee sitten muutamia viikkoja. Noin kävi juuri viime viikolla.

Luonnonmukainen meikkivoide Korento voidemainen meikkipohja kokemuksia Virve Fredman

KORENTO Voidemainen meikkipohja lupailee peittävää, puolimattaista lopputulosta. Siinä on ravitsevaksi kuvattu koostumus ja sen ainesosalista vaikuttaa mielenkiintoiselta, sillä puolimattaisuudesta huolimatta sen ensimmäinen ainesosa on nimenomaan heleyttä tuovana ainesosana käytetty mica-mineraali.

Meikkipohjassa minua viehättää, kuinka se itsessään ei ole pelkkää meikkiä, vaan myös ihoa samalla hoitava tuote, joka myös tuo iholle suojaa. Tottakai valitsen mieluiten käyttööni meikkituotteen, joka ei vain tasoita ihoni sävyä, vaan myös hoitaa ihoani.

Luonnonmukainen meikkivoide Korento voidemainen meikkipohja kokemuksia Virve Fredman

Valitsin itselleni käyttöön sävyn Warm 01, joka on omalle vaalealle, keltapohjaiselle iholleni loistava. Kuten yllä olevasta kuvasta näkyy, sulautuu se ihooni varsin loistavasti ja minulla olikin aluksi jopa vaikeuksia saada sitä erottumaan kuvassa kädestäni. Lopulta meikkivoidetta piti lisätä kädelle varsin reippaasti, jotta se näkyisi.

Lupauksensa mukaisesti meikkivoide peittää varsin hyvin. Alla olevassa kuvassa kasvoilla on meikkipohjana vain tätä meikkivoidetta, eli ei mitään pohjustajaa, lisättyä peiteainetta tai puuteria.

Lue myös: Näin tunnistat, onko ihosi keltapohjainen vai punapohjainen

Luonnonmukainen meikkivoide Korento voidemainen meikkipohja kokemuksia Virve Fredman

Lopputulos on luonnollisen peittävä, eli ihon sävy on tasaisempi, mutta iho ei ole liian mattainen tai elottoman näköinen, jollainen siitä voi helposti tulla, jos meikkipohja on liian pakkelinen.

Meikkivoide peittää ihon kevyen punoituksen hyvin, häivyttää leuan alueen ihottumaa sekä saa pigmenttimuutokset tasoittumaan. Se jopa peittää melko hyvin tummia silmänalusia.

Lue myös: 6 parasta peitevoidetta tummille silmänalusille

Luonnonmukainen meikkivoide Korento voidemainen meikkipohja kokemuksia Virve Fredman

Vaikka meikkipohja näyttikin melko mattaiselta edellisessä kuvassa, heijastaa se silti valoa kauniisti, kuten tässä kuvassa näkyy. Meikkivoide itsessään on levittäessän täyteläisen voidemainen (pakkauksessa meikkivoide on kiinteänä, eli tuote ei ole löysän juoksevaa), mutta muuttuu ihon lämmössä juoksevammaksi ja sulaa kauniisti iholleni.

Se on siis yhtäaikaisesti tarpeeksi mattainen, jotta se pysyy iholla hyvin, mutta silti heleän näköinen, jotta iho ei näytä samealta ja tunkkaiselta.

Luonnonmukainen meikkivoide Korento voidemainen meikkipohja kokemuksia Virve Fredman

Kuten tästä lähikuvasta näkyy, sulautuu meikkivoide iholle tosiaankin todella kauniisti. Iholla on meikkiä ja sen sävy on tasaisempi, mutta se ei näytä vahvasti pakkeloidulta, vaan kauniin heleältä ja siltä, että ihon suorastaan hehkuu sisältäpäin hyvinvoivana.

Tiedän, että monet käyttävät tämän meikkivoiteen levitykseen sormia ja sormet sopivatkin siihen loistavasti, sillä ne tosiaan saavat meikkivoiteen sulamaan niin, että se sulautuu iholle vaivatta. Vaikka meikkivoide siis on klassisen Joe Blascon meikkivoidenapin tapaan kiinteä, on se silti iholle sulaessa tuota meikkivoidetta selkeästi luonnollisemman lopputuloksen tekevä ilman, että käyttäjällä tarvitsee olla erityistä osaamista meikkivoiteen levitykseen – Blascon pohja kun näyttää helposti pakkelilta, jos sitä ei osaa käyttää oikein.

Koska en itse kuitenkaan tykkää liiemmin liata sormiani meikatessa, olen painellut tämän meikkivoiteen kasvoille meikkisienellä ja homma on toiminut täydellisesti.

Luonnonmukainen meikkivoide Korento voidemainen meikkipohja kokemuksia Virve Fredman

Meikkivoide peittää melko hyvin, joten jos silmänalusilla on vain kevyttä tummuutta, ei sen rinnalle välttämättä tarvitse erillistä peiteainetta. Jotkut käyttävät kuulemma tätä meikkipohjaa itsessään kuin peiteainetta, eli sipaisevat sitä sormella vain niille yksittäisille ihoalueille, jotka kaipaavat sillä hetkellä peittoa.

Tykkään itse kuitenkin täydentää lopputulosta lisäämällä silmänalusille vielä hieman peiteainetta ja kiinnittämällä meikkipohjan kasvoille puuterilla painellen. Näin voin olla varma, että meikkipohja pysyy aamusta iltaan kauniina.

Luonnonmukainen meikkivoide Korento voidemainen meikkipohja kokemuksia Virve Fredman

Olen käyttänyt tätä Korennon meikkivoidetta nyt useita kuukausia lähes päivittäin ja tykkään siitä todella paljon. Sanoisin, että tämä on parhaimmillaan normaalista kuivalla iholla ja mahdollisesti myös sekaiholla, mutta jos iho rasvoittuu helposti, voi tällainen voidemainen pohja olla sille lähtökohtaisesti liian rasvaisen tuntuinen.

Jos iholla on reippaasti pintakuivuutta, on toki lähes minkä tahansa meikkivoiteen tasainen levitys sille haastavaa. Tällainen voidemainen meikkipohja on silloin kuitenkin niitä parhaita valintoja eikä välttämättä edes kaipaa kaverikseen erillistä puuteria.

Luonnonmukainen meikkivoide Korento voidemainen meikkipohja kokemuksia Virve Fredman

Oma meikkivoiteeni on tosiaan saatu *TwistBeltä, jonka verkkokaupasta se löytyy täältä.

Koska TwistBe on aivan ihana yritys, joka tekee aina parhaansa tarjotakseen asiakkailleen mahdollisimman hyvää palvelua, on heiltä mahdollista ostaa meikkivoiteesta myös edullisia näytekokoja, joiden avulla koostumuksen sopivuutta ja iholleen sopivaa sävyä voi selvittää.

*Näytekoot löytyvät myynnissä täältä.

TwistBeltä tämän meikkivoiteen ostaessa voi siis tukea sekä kotimaista kosmetiikan jälleenmyyjää että kotimaista luonnonskosmetiikan valmistajaa.

Jos TwistBe ei ole yrityksenä tuttu, voi siitä lukea lisää tästä aiemmasta postauksestani. TwistBe tarjoaa myös loistavaa ihonhoidon verkkovalmennusta, jonka avulla jokainen voi oppia ostamaan vain hyviä ja toimivia kosmetiikkatuotteita. Uusi alku ihollesi -nimellä kulkevasta verkkovalmennuksesta voi lukea lisää tästä postauksestani.

Luonnonmukainen meikkivoide Korento voidemainen meikkipohja kokemuksia Virve Fredman

Onko teillä kokemuksia tästä tai muista KORENTO-sarjan meikkipohjista?

6 kommenttia artikkeliin ”Paras luonnonkosmetiikan meikkivoide”

  1. Kuulostaa juuri hyvältä meikkivoiteelta..täytyy myös mennä twistben valikoimia katsomaan:) Mikä ihana luomiväri sulla on tässä postauksessa?

  2. Mulla on Korennon jauhemainen mineraalimeikkipohja, jonka pyörittelen tilanteen mukaan kerrostellen kabukilla. Iho näyttää luonnolliselta, toimii myös kuivemmalla iholla kauniisti ja lisäksi on todella riittoisa – eli, tykkään.

    Ps. mahtavaa, kun sivustollasi ei ole loputonta mainostulvaa…. lukija kiittää (:

    • Tuo jauhemainen meikkipohja on kyllä kiinnostanut minuakin kovasti, eli pitää varmasti vielä kokeilla sekin! 🙂

Kommentointi on suljettu.