Kuusvuotissynttäreillä

Tajusin tässä, että blogillani oli juuri synttärit. Takana on nyt kuusi vuotta Ostolakkoa ja purkkien pyörittelyä nettiraportoinnin merkeissä.
Saan aina silloin tällöin lukea kritiikiksi muotoiltua palautetta siitä, ettei blogi ole enää se sama, mitä se oli aluksi. No ei tietenkään ole, herran jestas, enhän minäkään luojan kiitos ole se sama ihminen kuin 22-vuotiaana olin. Elämän elämisessä on se mukava puoli, että kaikki sen varrella koettu vaikutavat ihmiseen ja toivottavasti ainakin kehittävät.
Ostolakossa-blogi kasvanut ja kehittynyt mukanani. Se on seurannut läpi elämäni vaihe vaiheelta.
Olen ollut se pöhkö nuori bloggaaja, jonka asunto oli täynnä kosmetiikkaa ja joka sai kiksit saippuoiden haistelusta ja jonka hörhöilyä oli mukava päivitellä. Taas se osti jotain, vaikka sen piti olla ostamatta. Kun kysytään, kuinka blogi löysi lukijoita ja olenko mainostanut sitä, saan vastata, ettei mainostukselle ole ollut itse tarvetta. Muistan nimittäin varsin elävästi sen hetken, kun noin kuukauden bloggauksen jälkeen katselin blogini Google Analyticsiä ja sen lukijamittari koki yhtenä päivänä valtaisan piikin: joku demiläinen oli löytänt blogini ja päivitteli omassa ketjussaan, kuinka hullu, sekopäinen ja ihan vaan pimeä tyyppi olen kaikkien kosmetiikkojeni keskellä. Osansa sai myös silloinen poikaystäväni, jolla myös itselläänkin täytyi päässä kuulemma vipata pahan kerran, kun on tällaisen mimmin mukaan lähtenyt. Siitä se nousutahti sitten lähti ja sen jälkeen muut ovat puhuneet puolestani. 
Olen ollut myös se bloggaaja, joka on tajunnut, että työstään kuuluu saada palkkaa ja etteivät blogimainokset ole keltään pois ja jonka mielestä kosmetiikkablogin kaupallistaminen on mukava ja hyvä asia. Tuotteita on myös ihanaa saada kokeiluun ja niitä on mukavaa esitellä muille, mutta ei kaikkea tarvitse tehdä harrastuksen vuoksi. Minusta on myös hassua ja sinisilmäistä ajatella, että tuotteista kertova kosmetiikkablogi voisi olla olemassa ilman kaupallisuutta. Niin kauan, kun blogissa mainitaan tuotemerkkejä ja tuotteita, on se kaupallista. Täytyy vain osata päättää, kuinka sen tekee. Ei sillä, on tämäkin blogi vetänyt taipaleensa aikana homman överiksi ja hukkunut sivubannereihinsa…
Nyt minusta kuitenkin vihdoin tuntuu, että blogini on löytänyt juttunsa ja minulla on hyvä olla sen kanssa. Olen lopulta tullut siksi bloggaajaksi, jolle ei enää ehkä olekaan pääasia saada hukuttaa lukijoita ja itseään erilaisia tuotteita esitteleviin postauksiin, vaan joka saa suriimat sävärit voidessaan tarjota lukijoilleen sellaista tietoa, mitä jokainen kosmetiikkablogi ei olekaan pullollaan. Jokainen voi kirjoittaa siitä X merkin kaikille lähettämästä shampoosta fiiliksiään tai ihkuttaa Y merkin kauden lakkasävyjä, mutta voiko jokainen bloggaaja kertoa, miten tarkka prosessi shampoon valmistus voi olla tai mitä erityistä huomioitavaa kynsilakan valmistuksessa on? Ei voi ja siitä minä pidän.
On ollut mukava fiilis tajuta, etten opiskelujeni myötä enää välttämättä olekaan vain se hömppä, erilaisten kosmetiikkatuotteiden perässä juokseva huithapeli, vaan että minulla on oikeasti ymmärrystä myös tuotteiden takaa. Kaikki ei enää perustukaan yhtä paljon tuotteiden aikaansaamiin fiiliksiin ja nyt minulla onkin tarjota teille jotain enemmän. Aika mieletön fiilis. Ja samalla voin silti fiilistellä teille niitä uusia ja ihania löytöjä ja tuotebongauksia, joita olen tehnyt.
Ei minulla olekaan tavoitteena olla se inspiroivin meikkibloggaaja. Ei täältä tulla niinkään hakemaan ideoita silmämeikkiin tai kampausohjeita. Täältä tullaan hakemaan sitä tietoa, joka voi koskea yksittäistä tuotetta ja sen ominaisuuksia ja vaikuttaa omaan ostopäätökseen tai sitten infoa jostain suuremmasta kokonaisuudesta, jota ei ehkä ollut ennen edes ajatellutkaan. Nautin myös siitä, etteivät kaikki mielipiteet tuotteista tule vain minulta, vaan että myös te otatte kommenteillani osaa keskusteluun. Veikkaan, että monille teidän kommenttinne ovat yksittäisistä tuotteista tietoa hakiessa vieläkin tärkeämpiä kuin minun oma mielipiteeni.
On ilo saada tarjota teille sitä tietoa ja mukavaa, että tekin olette seuranneet kasvuni mukana niin pitkään. Kuka olisi uskonut, että siitä pöhköstä tytönhupakosta voisi oikeasti kasvaa toivottavasti ihan vakavastiotettava tyyppi! Siitäkin huolimatta, että moni haikailee sen ”vanhan” blogin perään, joka tämä on kuulemma joskus ollut, on ollut mukava huomata, että viime syksyn lopulla uudistettu blogilinjani on vedonnut teihin tehokkaasti: sivukäyntien määrä on nimittäin noussut lokakuulta tähän päivään verrattuna 50 prosenttia, mikä on ihan huikea määrä!
Toivon, että seitsemäs blogivuoteni tuo teille aina vaan enemmän uutta ja ihanaa kosmetiikkatietoutta pitäen sekä minut että teidät inspiroituneena!
PS. Tässä linkki sinne blogini ihka ensimmäiseen postaukseen.

29 kommenttia artikkeliin ”Kuusvuotissynttäreillä”

 1. Kuusi vuottako jo siitä on? Olen tainnut seurata ihan alkumetreiltä, tai ainakin viitisen vuotta mukana muuttuvaa blogia, ja olen edelleen tyytyväinen. Täältä löytää sellaista pohdintaa mihin muualla ei törmää. Jatka siis edelleen loistavalla linjalla. 🙂

  Ja paljon onnea!!

 2. Onnea synttärisankarille! Ja jatka samaan malliin, niinkuin instassa viime vuonna mainitsin, on juuri sun blogis saanu mutkin bloggaamisen tielle lähtemään. Oma alku on ollut takkuilevaa, mutta niinkuin sunkin niin toivottavasti myös munkin blogi kehittyy koko ajan parempaan suuntaan 🙂

 3. Onnittelut! Olen seurannut blogiasti vuoden tai kaksi ja pidän raikkaasta olemuksestasi ja innostuneisuudestasi. On ihauska seurata, kun ihminen on löytänyt alansa ja menee eteenpäin. Onnea jatkoonkin, paljon ihanaa odottaa edessäpäin!

 4. Onnea vaan blogitaipaleesta! Itse olen ollut lukijana mukana jo 4 vuotta 🙂 Uudet postaustyypit eivät ehkä ole olleet minulle niitä kiinnostavimpia, mutta tykkään todella paljon tavastasi kirjoittaa joten luen kuitenkin kaiken mitä postaat 😀 Jatka vaan samaan malliin, innostuksesi kosmetiikan maailmaan näkyy kivasti kirjoituksissasi!

  • Kiva kuulla, että blogista löytyy kuitenkin edelleen myös kuitenkin sellaistakin, mikä kiinnostaa sitten taas vastaavasti enemmän. Ja aivan mahtavaa kuulla, että olet ollut kyydissä jo noin kauan, kiitos! 🙂

 5. Mä en olekaan sun blogia hirveän kauan lukenut, ja tuli vähän yllätyksenä miten monta vuotta sulla onkin takana! Tykkään kuitenkin tästä blogista juuri tuonkin takia, miten täällä paneudutaan tosi syvälle kosmetiikkaan eikä vain hehkuteta joitain tuotteita niiden parin ominaisuuden vuoksi. Olen saanut susta ihan tosi fiksun kuvan, ja toivottavasti jatkat tätä blogiakin vielä piiiitkään!

 6. Mä oon seurannu sun blogia kohta 4 vuotta tosi aktiivisesti 🙂 Sä oot hyvä kirjoittamaan: tekstit ovat sekä fiksuja että hauskoja. Halusin myös sanoa, että mä oon tykänny sun syksyllä alkaneesta blogiuudistuksesta ja oon fiilistelly tätä blogia ihan täysillä viime kuukaudet! Mä tykkään siitä, kun sun blogissa on paljon (mielenkiintoista) tekstiä eikä pelkästään paljon kuvia – kuten niin monissa muissa blogeissa – ja todellakin paljon ns. oikeaa asiaa. Vaikea sanoa, mistä postaustyypistä tykkään eniten, sillä musta sun kaikissa postauksissa on potentiaalia olla kiinnostavia. Kulttuuripostaukset, pohdinnat, ruokapostaukset, hiuspostaukset, videot, tuote-esittelyt, inside the industry -postaukset… asuntopostaukset, välikevennykset, kosmetiikkavinkit… kaikista näistä ja varmasti muistakin kategorioista muistan postauksia, joista olen pitänyt kovin. Eli siis kiitos kun bloggaat meille, saan siitä inspiraatiota ja tämä on yksi suosikkiblogeistani! 🙂

 7. Muistan itsekin eksyneeni tänne nimenomaan tuon Demin keskustelun perusteella. Ensin kauhistellen, mutta koukkuunhan sitä jäi.

 8. Muutaman vuoden olen blogia seurannut ja tykkään tästä suunnasta. Niitä pelkkiä "kiva tuoksu, tykkään" blogeja on tarpeeksi mutta näin syväluotaaviin en ole törmännyt. Toivon siis, että jatkat samaan malliin. Ja jos saa esittää toiveita, niin olisin kovin kiinnostunut tietämään miten kosmetiikkaa kannattaa hävittää? Esim. nestemäiset tuotteet, pullossa roskiin? Hieman huolestuttaa mihin kaikki käyttämätön litku lopulta valuu ja mitä se tekee luonnolle? Opetetaanko teille sellaista?

 9. Onnea blogille! On todella onni ettei ihminen säily samanlaisena ja tietysti muutos näkyy blogissakin. Syksyn uudistukset ovat lisänneet mielenkiintoani blogiasi kohtaan suuresti. Olet todellakin löytänyt oman uniikin paikkasi kosmetiikkablogien joukossa, ja se into mikä teksteistäsi kosmetiikka-alaa kohtaan paistaa on kerrassaan inspiroivaa! Aikoinaan myös annoit suunnan omalle minimalismilleni (tai sen tavoittelulle). Onnistumisten ja onnen täyteistä vuotta 2015 🙂 -Jennie

 10. Onpa aika kulunut äkkiä. Olen tainnut lukea blogiasi melkein alusta asti. En muista miten tänne päädyin, ehkä sieltä Demin kautta, mutta joka tapauksessa koukussa olen. Jatka samaan malliin jatkossakin.

 11. Kuusi vuotta jo, ja tämä anonyymi, hiljainen lukija mukana alusta asti. Sinä olet kasvanut valtavasti näinä vuosina, minä lukijana myöskin, ja toki myös blogisi. Itse olen vain tyytyväinen muutokseen, koska niinhän maailma muuttuu. Vanha Ostolakossa oli kerrassaan hurmaava ja mukaansa tempaava, mutta niin on uusikin suuntaus! 🙂 Kiitos menneistä, ja toivottavasti yhteisiä vuosia on vielä paljon edessä! 🙂

 12. Go Virve!! Olen ollut mukana lähes koko kuuden vuoden ajan ja kuten bloggaajakin olen myös itse kehittynyt tässä matkan varrella huomattavasti. 🙂 Mielenkiinnolla seuraan jatkossakin!'

  AK

 13. Onnittelut taipaalesta! Itse olen vuodesta 2009 sinua seuraillut eli jos en nyt ekasta postauksesta niin varmaan sitten muutaman kuukauden jälkeen. Muistan, että löysin blogiisi jonkun toisen blogin kautta ja pidin tämän blogin ajatusta jännittävänä, sillä minä en ole koskaan ollut superkosmetiikkafani ja erilaisuus kiinnosti. Hauskasti olen kasvanut samaan suuntaan enkä erilleen blogistasi. Aikoinaan kaipasin nimenomaan tietoa erilaisista tuotteista ja muuta naisten hömppää, nykyään taas juurikin tämä syvempi tietämys kosmetiikasta kiinnostaa muun tiedon ohella 🙂

 14. Joko siitä on niin kauan?! Herranjestas. Olen seurannut Ostolakkoa ensimmäisestä postauksesta alkaen, kun kerroit tästä sillä eräällä hius/kosmetiikkafoorumilla. 🙂 Onnea kuusivuotiaalle blogille!

 15. Onnea blogille ja blogistille! Itse löysin blogiin noin 3 vuotta sitten ja heti jäin koukkuun! Huomasin nimittäin, että tämä ei olekaan mikään "hörhöblogi", vaan rautaisen ammattilaisen kirjoittamaa asiatekstiä. Ja pidän myös erityisen paljon kaikista tuote-esittelyistä juuri sen takia, että tieto on hyvin analyyttistä ja puolueetonta. Keep up the good work! Mä oon niin ylpeä susta! 🙂

  -Pia

 16. 6 vuotta… Aika kuluu niin nopeasti! 😀 olen seurannut blogiasi alusta asti (ja olin vain 13-vuotias!!!) Blogisi kehityskaari on ollut huima ja mieleeni. Ja lukijana pysyn mielelläni vaikka seuraavat kuusi vuotta 😉 paljon onnea blogille ja blogistille 🙂

 17. Olen seurannut blogiasi useamman vuoden. Muistan mm. silloisen poikaystäväsi kärpäsen koulutuspostauksen ja videon, jossa totesit omistavasi 54 kiloa kosmetiikkaa. 😀 Oletko punninnut nykyisiä varastojasi?

 18. Myöhästyneet synttärionnittelut täältäkin! Muistan edelleen sen riemun tunteen, kun löysin blogisi aikoinaan. Minulle aukesi aivan uusi maailma. Olet toiminut vahvana inspiraationa omalle blogilleni, kuten kymmenille (vai sadoille?) muillekin. Kukas aloittikaan muunmuassa kuukausittaisen roskien kuvaamisen? 😉

Kommentointi on suljettu.