Asunnon vuokraaminen Torreviejasta – miten ja mihin hintaan?

Olen Torreviejassa ollessani saanut toistuvasti kyselyjä siitä, minkä hintaista asunnon vuokraaminen täällä on ja mitä kautta asuntoa kannattaa katsella.

En ole omalla vähäisellä kokemuksellani millään tavalla aiheen asiantuntija, mutta olen kuitenkin selvitellyt sitä jonkun verran.

Tämän myötä kokosin postauksen, joka summaa oppimaani ja joka voi auttaa alkuun muita, jotka miettivät asunnon vuokraamista Torreviejasta tai sen lähialueilta.

Koska tällaisissa aiheissa ihmisten omakohtaiset kokemukset ovat aina parasta antia, olisin enemmän kuin kiitollinen, mikäli sinulla on jakaa omia kokemuksiasi kommenteissa.

Lue myös: Tämän vuoksi matkustan – 2 tärkeintä syytäni

Torrevieja parhaat alueet

Torrevieja vai Fuengirola?

Costa Blancan Torrevieja ja Aurinkorannikon Fuengirola ovat molemmat suomalaisten suosimia alueita.

Torreviejassa hinnat asuntoja ostaessa ja vuokratessa ovat kuitenkin tyypillisesti kuulemma noin 30% Fuengirolaa edullisempia, mikä tekee alueesta monille Espanjaan katseensa suunnanneille houkuttelevan.

Yksi syy, jonka vuoksi itse päädyin Espanjassa juuri Torreviejaan oli nimenomaan, että löysin täältä edullisen asunnon.

Torreviejassa on paljon turisteja, lomailijoita ja talvehtijoita muista maista, kun taas erityisesti sisämaan espanjalaiset suosivat kaupunkia nimenomaan kesälomapaikkana.

Kesäisin Torreviejan väkiluku kasvaa tämän myötä yli nelinkertaiseksi, mikä puolestaan näkyy erityisesti loma-asuntojen vuokrahinnoissa.

Talvikaudella, eli noin loka-marraskuusta huhtikuulle asuntoja löytää huomattavasti edullisemmin.

Lyhytaikainen vuokrasopimus maksaa yleensä aina enemmän ja edullisimmin asunnon saa tavallisesti pidempiaikaisella, tyypillisesti (vähintään) vuodeksi tehtävällä vuokrasopimuksella.

Yleisesti voi kuitenkin sanoa, että asuntoja löytyy kaikista hintaluokista niin keskustan kerrostaloista kuin kuin keskustan ulkopuolella olevista rivi- ja omakotitaloistakin.

Edullisimmin asuntoja saa espanjalaisten kautta, mutta se ei toki aina ole välttämättä helpointa.

Hotelleja Torreviejasta löytyy jonkin verran, mutta mikään hotellikaupunki Torrevieja ei ole. Suurin osa vuokraakin asunnon joko yksityiseti tai asuntoja vuokraavien yritysten kautta.

Lue myös: Tämän vuoksi päädyin Torreviejaan

Asunnon vuokraaminen Torrevieja kokemuksia

Kuinka paljon asunnon vuokraus Torreviejasta maksaa?

Yksiön tai kaksionkin voi löytää keskimäärin 400-600 eurolla kuukaudessa (kesäsesongin ulkopuolella).

Hinta voi olla vieläkin edullisempi, jos vuokrasopimus on pitkäaikainen ja asunto vuokrataan paikallisilta.

On kuitenkin tavallista, että tuohon päälle tulee maksettavaksi asuntoon liittyviä laskuja kuten internet, vesimaksu ja sähkölasku – ihan kuten Suomessakin tietysti.

Täällä Espanjssa asunnoissa vesi lämpenee tyypillisesti sähköllä (kodeissa on sähkökäyttöinen lämminvesivaraaja) ja asuntoa lämmitetään/viilennetään sähköllä (ilmastointilaitteella tai ilmalämpöpumpulla).

Sähkö ei ole viime aikoina varsinkaan ollut halpaa, joten varsinkin tänä vuonna moni on yllättynyt kalliista sähkölaskusta, joka on saattanut espanjalaisessa kerrostaloasunnossa olla jopa lähellä pienen suomalaisen omakotitalon laskua.

Näihin laskuihin kannattaa siis käsittääkseni budjetoida satanen tai pari.

Espanjassa vuokra-asunnot ovat tyypillisesti kalustettuja ja itseasiassa jopa myytävät asunnot ostetaan usein kalustettuina.

On siis helppoa tulla Torreviejaan vuokralle ilman, että tarvitsee alkaa miettiä sängyn ja muiden huonekalujen järjestelyä. Sen kun vain pakkaa mukaan omat henkilökohtaiset tavaransa.

Vuokra-asuntoja katsellessa huomaa tosin helposti, että niiden sisustustyylin voi karrikoidusti jakaa kahteen tyyliin: supermoderniin ja sen myötä usein hintavampaan tyyliin ja perinteisempään, menneille vuosikymmenille ehkä hieman jämähtäneeseen, mutta usein myös edullisempaan tyyliin.

Lue myös: Downshiftaus antaa enemmän elämää vähemmällä

Torrevieja kokemuksia Virve Fredman

Asunto Torreviejasta Airbnb:n kautta

En ole näissä asioissa itse kuitenkaan kovin runsailla tiedoilla varustettu, sillä valitsin kaikkein helpoimman vaihtoehdon ja otin asunnon Airbnb:n kautta.

Kohdalleni sattui hyvä keskustassa sijaitseva huoneistohotelli, jossa oli vapaita huoneita pidempiaikaiseen majoitukseen ja joka antoi Airbnb-asunnoille tyypilliseen tapaan jättimäisen alennuksen yli kuukauden yöpymisille.

Tavallisesti yksi yö huoneistohotellissa olisi maksanut hieman yli 50 euroa, mutta esimerkiksi huone, jossa itse olen tammikuusta toukokuulle maksoi minulle 409 €/kk ilman mitään erillisiä kuluja internetistä tai sähköstä.

Minulla on huoneessani parisänky, neljän hengen ruokapöytä, TV ja keittonurkkaus, jossa voin laittaa ruokaa.

Asunnossa on myös pyykinpesukone ja kylpyhuoneessani on jopa kylpyamme.

Siivous ei kuulu hintaan, mutta espanjalaiseen tapaan siivouspalvelut ovat edullisia ja yksiön siivous maksaa 10 euroa (mikä on tyypillinen tuntihinta espanjassa kotisiivoukselle).

Ensimmäiset kuusi viikkoa olin saman huoneistohotellin toisessa huoneistossa, jonka olimme puolisoni kanssa vuokranneet. Sen kuukausihinta taisi olla n. 50 euroa enemmän.

Tällaisia tarjouksia ei toki tule vastaan jatkuvasti ja jos haluaisin viipyä täällä kesän yli näin edullisesti, pitäisi minun todennäköisesti etsiä espanjalainen vuokranantaja ja ottaa vuoden vuokrasopimus, jotta voisin pysyä tässä hintaluokassa.

Esimerkiksi tällä hetkellä kuukaudesta saisi Airbnb:n kautta pulittaa noin tuhat euroa, jos asuntoja katsoo heinäkuulle, mutta marraskuussa samat asunnot ovat n. 40% halvempia.

Lue myös:  7 syytä, joiden vuoksi viihdyn Torreviejassa

Torrevieja kokemuksia Virve Fredman

Mitä kautta vuokra-asunnon Torreviejasta löytää?

Yllä mainitun Airbnb:n lisäksi asunnon voi vuokrata Torreviejasta tietysti monilla muillakin tavoilla.

Parhaiten erityisesti vuokrattavia asuntoja löytyy varmasti Torreviejan alueen Facebook-ryhmien kautta.

Näissä ryhmissä asuntoja voi löytää yksityisiltä ihmisiltä, mutta myös saada vinkkejä firmoista, joita erityisesti suomalaiset ovat suosineet loma-asuntoaan vuokratessa. Tarjolla on myös suomalaisia välittäjiä.

Hyviä Facebook-ryhmiä ovat mm. Torrevieja.info, Info.torrevieja ja Torrevieja.fikeskustelut.

Alueella on tietysti myös useita kansainvälisiä ja paikallisia Facebook-ryhmiä.

Usein edullisimmat asunnot löytyvät vuokralle paikallisilta ja silloin vuokralle etsitään monesti pidempiaikaisia vuokralaisia, joten varsinkaan sesonkiaikaan edullista asuntoa ei välttämättä löydä vuokralle loma-asunnoksi.

Espanjalainen Idealista-sivusto on käsittääkseni myös kätevä paikka etsiä vuokra-asuntoja. Sivusto on saatavilla myös englanniksi ja jopa suomeksi – en tosin ole tarkastanut suomenkielisen sivuston käännösten tasoa.

Idealistan kautta löytää parhaiten varsinkin etänä asiaa hoitaessa paikallisten vuokraamat asunnot ja sivustolla on helppoa tutustua tarjontaan.

Sivustolta näkee, että tavallisesti tosiaan vuodeksi tehtävien asuntojen vuokrahinnat ovat Torreviejassa varsin edullisia, eli kahden makuuhuoneenkin asunnon voi saada halvimmillaan vain 400 eurolla.

Idealista on myös lanseerannut viime vuonna palvelun, jonka kautta vuokrasopimusten allekirjoittaminen sujuu verkossa vaivatta.

En ole itse kuitenkaan tutustunut tarkemmin Idealistaan, eli jos teillä on omakohtaisia kokemuksia sen käytöstä, niin kuulisin niistä erittäin mielelläni.

Jos asunnon vuokraaminen espanjalaisen sivuston kautta etänä tuntemattomalta ihmiseltä huolestuttaa, voi turvallisempaa oloa hakea valitsemalla suomeksi toimivan välitysyrityksen.

Suosittuja yrityksiä, joiden kautta Torreviejasta voi esimerkiksi vuokrata asunnon suomeksi asioiden ovat Vuokrausrantuu, Mositan VuokrausZarikoElsamarLoma Espanjassa ja TorreTeam.

Lisäksi kansainvälisiä vuokra- ja loma-asuntojen välittäjiä löytyy paljon. (Jos teillä on nimetä hyviä, vinkatkaa kommenteissa!)

Jos vuokra-asuntoa etsii vain kuukaudeksi tai pariksi, voi olla helpointa valita Airbnb, kysellä Facebook-ryhmissä vapaita asuntoja tai tutustua yllä olevien linkkien tarjontaan.

Jos kuitenkin tahtoo olla Torreviejassa pidempään uskon, että Idealista on mitä luultavimmin paras paikka löytää vuokrasopimus edullisimpaan hintaan.

Lue myös: Espanjalaiset, lehmän hermoja vaativat kassajonot

Torrevieja parhaat alueet

Kannattaako asunto vuokrata etukäteen?

Oma mielipiteeni on, että jos asunnon haluaa löytää edullisesti pidemmäksi aikaa, voi olla parasta ottaa asunto ensin kuukaudeksi tai jopa pariksi suomalaisen välittäjän tai Airbnb:n kautta etukäteen ja alkaa sitten paikan päällä etsiä paikallista vuokra-asuntoa.

Jos Torrevieja ei ole kaupunkina tuttu, voi olla mukavinta päästä ensin tutustumaan eri alueisiin ja niiden palveluihin ennen kuin sitoutuu pidempään vuokrasopimukseen.

Toki jos kaupunki on jossain määrin jo valmiiksi tuttu, on oikean alueen valinta helppoa etänäkin.

Voi myös olla hyvä päästä näkemään oma vuokra-asuntonto etukäteen, jos siihen on sitoutumassa pidemmäksi aikaa.

Toisaalta kun vuokrasimme muutama vuoksi sitten Bangkokista puoleksi vuodeksi asunnon, sovimme siitä etänä Ruotsista käsin ja hommassa kävi lopulta oikein hyvin, eli kaikki voi sujua hyvin, vaikka asuntoa tai koko kaupunkiakaan ei näkisikään etukäteen.

Monet tuntemani eläkeläiset ovat puolestaan kokeneet helpoimmaksi vain ottaa yhteyttä suomeksi palvelevaan yritykseen ja varanneet sen kautta suoraan asunnon esimerkiksi koko talvikaudeksi käymättä paikan päällä.

Jotkut ovat löytäneet näin sellaisen asunnon, johon ovat sitten mieltyneet niin kovasti, että ovat vuokranneet samaa asuntoa talvikaudeksi vuodesta toiseen tai vähintäänkin käyttäneet jatkossakin samaa välittäjää.

Tämäkin on kuitenkin varmasti osaksi mieltymyksiin ja osaksi sukupolvien välisiin tottumuksiin liittyvä ero.

***

Toivottavasti näistä vinkeistä oli apua asiaa pohtineille ja toivon kovasti, että saan kuulla kommenteissa muiden kokemuksia asunnon vuokraamisesta Torreviejassa!

Torrevieja parhaat alueet

Millaisia kokemuksia teillä on asunnon vuokraamisesta Torreviejassa tai muualla Espanjassa?

14 kommenttia artikkeliin ”Asunnon vuokraaminen Torreviejasta – miten ja mihin hintaan?”

  • Iso kiitos, että mainitsit tämän! Lisään sen postaukseen. 🙂

  • Heippa! Itse löysin juurikin tältä uusitorreteamilta kolmion jonne on tarkoitus muuttaa 2 viikon kuluttua. Asiallinen yhteydenpito suomeksi ja kattavat kuvat, plussat ja miinukset rehellisesti kerrottuna ja sain apua myös lasten koulun löytämisen suhteen:)

   • Kiitos Jonna, että jaoit kokemuksia. 🙂

    Ihanaa aikaa Torreviejassa!

 1. Facebookissa on myös ryhmä nimeltä Costa Blancan vuokra-asunnot ja kimppakämpät missä on pitkä lista vuokrafirmoja. Ja välillä joku yksityinen tarjoaa tai etsii siellä asuntoa.

  • Kiitos kysymästä, kaikki on loistavasti tai oikeastaan paremmin kuin koskaan ennen. <3 Olen viime aikoina keskittynyt enemmän Instagramin päivitykseen. 🙂

 2. Kiitos mielenkiintoisesta jutusta. Jos olet tehnyt retkiä Torreviejan ympäristöön, kertoisitko niistä!

 3. Tähän postaukseen liittymättä mutta muistan että suosittelit talvella jotain ruotsalaista kirjaa joka oli super hauska ja olen nyt yrittänyt löytää sitä mitenkään onnistumatta. Mietin että muistaisitkohan mistä kirjasta on kyse. Siinä oli ehkä sininen kansi ja nimi saattoi olla jotain tyyliin ”mies joka xyz”.
  Kiitos jo etukäteen jos voit auttaa tässä 😇😅

  • Kyseessä oli varmaankin Mies, joka rakasti järjestystä. Kirjan on kirjoittanut Fredrik Backman, jolla on minusta aivan ihana tyyli kirjoittaa. Niin hulvatonta tekstiä, mutta samalla todella syvällistä ja kirjaa lukiessa vuoronperään sekä nauroi että itki.

 4. Hei!
  Olen seurannut tätä sinun blogia jo vuosia ja olen aina tosi inspiroitunut,kiitos siittä, on ollut ilo lukea!

  Itse olen tavaroiden karsimisen myötä tullut vastaan oman työni kanssa ja pohdintaa siittä että pärjäisin varmasti vähemmällä työmäärällä. Varsinkin nyt vanhempainvapaalla ollessani on ollut aikaa mietiskellä tätäkin asiaa.
  Jo yhä useammin ja monelta suunnalta olen huomannut, kuullut ja nähnyt esim. että kaikista ahkerin työntekijä joka aina vaan suostuu esim ylitöihin ja lisävuoroihin kiitoksien sijasta hänelle annetaan vaan lisää töitä. Enemmän. Toki sehän tietää rahaa, mutta henkilökohtaisesti koen sen todella uuvuttavana. Onko esim. sen arvoista että lopulta pahimmassa tapauksessa tulee burnout ja on pahimmillaan monta vuotta pois pelistä, vain koska teki paljon töitä?
  Elämä on arvokasta, eikä sitä pidä hukuttautua liikaan työtekoon ja elää enemmän ja vapaasti, omanlaisesti <3

 5. Hei, oletko huomannut että sivujesi sivupalkit ovat vähän rikki? Ilmestyvät siis vasta kun alapalkki piirtyy esiin. 🙂

Kommentointi on suljettu.