Palettitanssija

Olen aivan äärimmäisen kaavoihin kangistunut ihminen mitä tulee luomivärien käyttöön nykyään. Tai no, harvemmin minun yhteydessäni voidaan edes puhua väreistä, sillä yhä useammin silmämeikkini on tavallisessa arjessa mahdollisimman neutraali: vaaleaa kultaan taittavaa beessiä koko luomelle ja harmahtavan ruskeaa varjostuksiin. 

That’s it.
Siksi aloinkin kokea pientä paniikkia tajutessani tämänhetkisen lempparipalettini vaalean sävyn olevan lopuillaan. Ei siinä mitään, kyllähän noita vaaleita vastaavia riittää, mutta kun olen ehdottomasti ”kaikki samasta paletista kätevästi kerralla” -ihminen ja minulle on aivan vieras ajatus nykyään, että arkimeikissäni jaksaisin alkaa poimia sävyjä eri paleteista. Tahdon kätevyyttä.
En tiedä, miksi ajatus erillisistä värinapeista ja -paleteista arkena tuntuu jotenkin vaan niin haastavalta. Juhlaan ja erityiseen menoon se kyllä sopii, mutta arkena tahdon yleensä kaiken tapahtuvan mahdollisimman nopeasti ja varmasti.
IsaDoralta joskus aikoinaan saamassani luomiväritriossa  81 Cool Browns oli paitsi täydellinen vaalea kultabeigen sävy myös täydellinen ihan hitusen lilahtava harmaanruskea enkä nyt tiedä, kykenenkö vaan siirtymään kokonaan elmässäni eteenpäin ja alkamaan kuluttaa jotain muuta palettiani. Olin kuitenkin naimisissa tämän yksilön kanssa viimekuukaudet niin tiiviisti, etten noin vaan osaa hypätä vieraille rasioille!
Vai tekisikö minullekin toisaalta vaan hyvää olla vähän vähemmän kaavoihin kangistunut ja vaan lähteä reippaasti leikkimään väreillä ja käyttämään arkenakin jotain värikkäämpää luomiväriä? Vai pitäisikö minun vaan oppia tanssimaan paletista toiseen yhtä meikkiä tehdessäni?
Miten minusta on tullut näin tylsä ja koska se tapahtui?
Onko joku muukin ”kaikki samasta paletista” -ihmisiä?

21 kommenttia artikkeliin ”Palettitanssija”

 1. Oon ihan samanlainen! Oon kuluttanut useamman noita samoja isadoran paletteja ja tällä hetkellä kovassa käytössä sleekin i divine ja muan paletti…joista ei voi tietenkään sekoittaa sävyjä, vaan meikki on tehtävä yhdellä paletilla, onhan se niin rankkaa avata toinen 😀

 2. Mua ärsyttää, että UD:n Naked (ykkönen) ei ole mattaa vaaleaa luomiväriä, muuten saisin tehtyä yhdellä paletilla kaikki meikit. Nyt joudun käyttämään yksittäistä nappia lisäksi.

 3. Mulla on ihan sama juttu! Tosin palettaja ei montaa muutenkaan ole. Yleensä mulla on joku hirmuhyvä suunnitelma mitä teen, mutta loppujen lopuksi se kaatuu siihen, etten vain jaksa kaivaa toista palettia 😀

 4. Jooo! Haluaa nähdä värikästä Virveä! On niin nättejä paletteja meinaan kuvissakin, että ihan sääli olisi jättää käyttämättä. 🙂

  • Jos käyttää vierasta kieltä naljailuun, kannattaa edes käyttää sitä oikein.

  • Taisit tarkoittaa problems. Länsimaisen ihmisen ahdinkoa, kyllä, mutta käsitteleekö tämä blogi maailman pelastamista vai kaunetta?

 5. Mä en voi kulkea kahta peräkkäistä päivää samanlaisessa silmämeikissä, vaihdan päivittäin värejä. Vihreästä oranssiin, Sinisestä mustaan. Mä tuskastun jos silmissä ei ole väriä, muuten naama onkin valju 🙂

 6. Kangistuja täällä kanssa, mutta mulla juttu kaatuu siihen, että mielikuvitus loppuu kesken. Vaikka kuin hyvin osaan meikata, niin luovuutta ei tästä päästä löydy yhtään, joten paletit ovat koukuttaneet juurikin hyvien yhdistelmien vuoksi. Sieltä löytyy justiinsa ne toisiinsa sopivat sävyt, eli miksi itse miettimään!:D

 7. Joo, täällä kans yks. ;D Haluan että saan reissuille mukaan hyvän, sopivan pienen paletin josta löytyy kaikki hyvään arkimeikkiin tai esim tummempaan smokey-eyesiin! Tällä hetkellä mulla on erikseen H&M:n viisisävyinen ruskea halpispaletti ja valko-harmaa-musta-paletti Oriflamelta, joka on tosi näppärän kokoinen. Sleekin Vintage Romace on kans kiva, vaikka sillä ei kyllä ehkä mitään haaleaa normimeikkiä saa tehtyä kun on niin shimmerisiä kaikki sävyt, mutta koska tykkään näyttävästä silmämeikistä varsinkin reissuilla, toi paletti on ku mulle tehty.

  En voi kyllä suositella yhtään mitään palettia koska oon vasta viime aikoina ruvennut etsimään niitä oikeita! Lähinnä rahanpuutteet vuoksi. Mulla ei oo tällä hetkellä mitään erityisen hyvää palettia (paitsi tuo Sleek) jota voisin suositella koska kaikki on aika halpiskamaa ja niissä on se ongelma että luomia meikatessa varsinkin tummat sävyt varisee poskipäille ja on kokonaan toinen homma saada siivottua ne siististi pois.

 8. Hei! Mitä tiedät sellaisesta tuotteesta kuin Ella Bachén Créme Intex No 2? Enmuistakuka kehui sitä epäpuhtauksien täsmätuotteena. Kuulemma kurjan tuoksuinen, mutta taatusti tehoava tökötti…?

  • Karkkipäivä-blogissa aiheesta lisää, googlaa tuotteen nimi ja karkkipäivä niib löytyy 🙂

 9. Itse en allekirjoita pelkästään kultabeigen ja harmaanruskean käyttämistä silmämeikkiväreinä. Sen sijaan nillitän aina jos isommassa luomiväripaletissa ei ole vaaleaa mattaista sävyä kulmaluulle ja häivytyksiin. Voin ja haluan kikkailla värikkäiden silmämeikkien kanssa, mutta se mattainen häivytyssävy. Ongelma ei ole iso, sillä sen löytää helposti muista paleteista, mutta se viitseliäisyys kaivaa se aina esille…

 10. Ymmärrän! Mullakin jää kyllä kaikki yksittäiset napit aina käyttämättä. Arkimeikin teen niin, et avaan naked- sekä naked basics -paletit samalla kertaa, ja kun ne on pöydällä ihan vierekkäin, niin sitä ei oikeen edes huomaa et on kaks eri palettia. Mutta se on rasittavaa, jos kesken meikin täytyy jotain yksittäistä nappia alkaa jostain kaivamaan..

 11. Minä olen niitä paletin käyttäjä ja ainoastaan paletteja . Katevä kun kiireessä kaikki löytyy samasta

 12. Mulla on sellainen paletti missä on 120 väriä. Kaikkia herkullisia papukaija-värejä ja sen lisäksi neutraaleja ruskeita. Jos sieltä ei löydy sopivaa niin ei sitten mistään. 😀

 13. Sama täällä, kaikki pitää saada samasta paletista. Mulla on ruskea+beige sävyisiä, eri sarjojen paletteja useampia, koska olisi kuitenkin kamalan tylsää meikata päivästä päivään samalla paletilla, vaikka kaikki onkin lähes samanlaisia, eikä esim. työkaverit varmasti edes huomaa mitään eroa 😀

 14. Kaytatko noita palettejen mukana tulleita "siveltimia"? Olen kayttanyt mm. MACin, Benefitin ja Body Shopin meikkisiveltimia ja en osais laittaa enaa noilla. Ainoa missa kaytan sita mukana tullutta sivellinta on Benefiting Brow Zings (?).
  Olisi kiva kylla nahda postaus josta vois nahda eroja silveltimien tekemasta jaljesta ja esim. meikkivoiteesta siveltimella, sormin ja sienella laitettuna.

Kommentointi on suljettu.