Siam Discovery – Bangkokin elämyksellisin ostoskeskus

Siam Discovery Bangkok Ostolakossa shoppailu

Rakastan tutkia ostoskeskuksia. En tee sitä siksi, että haluaisin ostaa niistä jotain vaan siksi, että minua vain kiinnostaa nähdä, mitä niistä löytyy. Siinä missä joku toinen rakastaa kulkea luonnossa, kuunnella sen ääniä ja katsella siellä ympärilleen, tykkään minä kuljeskella ostoskekuksessa, kuunella sen ääniä ja katsella siellä ympärilleni.

Siam Discovery Bangkok Ostolakossa shoppailu

Eniten rakastan ostoskeskuksia, jotka on toteutettu massasta poikkeavalla tavalla. Minun ei välttämättä tarvitse mennä edes sisään yhteenkään liikkeeseen, vaan haluan vain nähdä, mitä niissä on tarjolla ja kuinka ne on toteutettu. Kuten olen kertonut, asumme täällä Bangkokissa aivan Siamin alueen kyljessä. Alue tunnetaan shoppailumekkana, joten sieltä löytyy useampi ostoskeskus. Olen jo aiemmin esitellyt Siamin alueen ostoskeskuksia, mutta alueelta löytyy yksi ostoskeskus, jonka ovet haluan avata teille vielä paremmin edes näin virtuaalisesti.

Siam Discovery Bangkok Ostolakossa shoppailu

Siam Discovery on sekä ulkoa että sisältä varsin näyttäväksi tehty ostoskeskus, joka on tavallaan kuin tavaratalo osastoineen, mutta silti suureksi osaksi ostoskeskus shop-in-shop-myymälöineen. Se on tila, jonka yksityiskohtia voisin tutkia ja ihailla loputtomiin, sillä niihin on kiinnitetty valtavasti huomiota ja ne on pyritty tekemään uudella tavalla.

Siam Discovery Bangkok Ostolakossa shoppailu

Siam Discovery osastot eivät näytä tavallisilta ja jokainen niistä on luotu uniikiksi. Katutason naisten kenkäosastolla kengät nousevat esiin omilla korokkeillaan, joita on vieri vieressä ja seinustoillakin. Myös lattian laineilevat yksityiskohdat  tukevat kenkäpilarien pyöreyttä.

Siam Discovery Bangkok Ostolakossa shoppailu

Miestenvaateosastolla katseen varastaa lattia, joka heittäytyy ihan villiksi. Se tuo tilaan sekavuutta, mutta on silti aivan huikea.

Siam Discovery Bangkok Ostolakossa shoppailu

Miesten kenkäosastolla kengät on nostettu esiin aivan erilaisilla telineillä, joiden kiertyvät, porrasmaiset lankut ovat veikeitä. Siellä lattia on rauhoittunut puulattiaksi.

Siam Discovery Bangkok Ostolakossa shoppailu

Laukkuosasto on kirjaimellisesti lattiasta kattoon asti täynnä kuutioita. Seinillä olevat kuutiohyllyt on täytetty eri merkkien laukuilla ja katon kuutiot tuovat tilaan särmää ohjaten samalla myös hieman valaistusta.

Siam Discovery Bangkok Ostolakossa shoppailu

Kosmetiikkaosastolla tuotteet on aseteltu tyylikkäästi tilan läpi kiemurteleville pöydille. Katosta roikkuvat lamput saavat tilan tuikkimaan ja niiden valot peilautuvat tummasta lattiasta ja tummista pylväistä.

Siam Discovery Bangkok Ostolakossa shoppailu

Tilassa ei ole myynnissä paljon tuotteita, mutta ne ovat kaikki esillä sitäkin kiehtovammin. Pöytien alle jätetyt lasiset laboratoriopullot ovat ihana yksityiskohta. Osastolta löytyy niin selektiivisiä merkkejä kuin L’Oréaliakin.

Siam Discovery Bangkok Ostolakossa shoppailu

Ylipäätään ihan kaikki asiat on pyritty esittelemään hieman tavallista kiehtovammin. Jopa tavallinen vaaterekki on suunniteltu kiinnostavan näköiseksi ja mahdollistamaan samalla paitsi vaatteiden, myös niihin sopivien asusteiden esittely.

Siam Discovery Bangkok Ostolakossa shoppailu

Tuntuu, että ostoskeskuksessa voi törmätä ihan mihin tahansa. Kuten vaikkapa tähän matkalaukun sisällä olevaan lavuaariin. Koska miksipä ei. 

Elektroniikkaosastolla hiomion vievät valaistut pöydät ja niiden yllä olevat rosteriset hhmm… pömpelit.

Siam Discovery Bangkok Ostolakossa shoppailu

Tavaratalossa kiehtookin erityisesti juuri sen toteutus ja yksityiskohtiin paneutuminen. Se, ettei olla vain tehty kerroksesta toiseen identtisenä jatkuvia, yhtenäisiä tiloja, jotka olisi täytetty samanlaisilla hyllyillä ja rekeillä tai tuotemerkkien omilla telineillä, on minusta aivan älyttömän kiehtovaa.

Siam Discovery Bangkok Ostolakossa shoppailu

Jopa niin pienet yksityiskohdat kuin tuotemerkkien brändikyltit on toteutettu tyylillä. Suomalaisen sydämeni saa kovasti myös sykkimään se, että keskeltä tätä kaikkea löytyy myös tilava Marimerkon myymälä. En omista yhtäkään Marimekon tuotetta eikä merkki ole tyylillisesti yhtään minua, mutta mikä siinä onkaan, että aina ulkomailla sen nähdessään jotenkin röyhistää rintaansa ja on heti valmiina kertomaan, että tiesittekö muuten, että Marimekko on Suomesta ja että minä tiedän sen, koska olen itse suomalainen? (Ja sitten tietysti vielä kysymään, että tietääkö toinen, mitä brändin nimi tarkoittaa, koska haluanhan toki myös nostaa esiin, että puhun suomea, sillä onhan se hienoa.)

Siam Discovery Bangkok Ostolakossa shoppailu

Siam Discovery -ostoskeskuksesta löytyy myös pari erityistä myymälää, jotka sopivat sinne kuin nakutettu. Toinen niistä on Room Concept Store, jonka muovipleksistä tehdyillä hyllyillä jaettu tila on täynnä mitä veikeämpiä kodin esineitä. Myymälästä löytyy niin kodin hyödykkeitä kuin täysiä turhakkeitakin sekä kaikkea niiden väliltä. Tämä on juuri se paikka, josta löytää tiskisienelle sängyn, kananmunan keltuaisen erottelijan, retiisit sienen muotoon silpovan leikkurin ja porkkanakihartimen.

Siam Discovery Bangkok Ostolakossa shoppailu

Turhakkeista ja hyödykkeistä tulee loistava aasinsilta Siam Discoveryn toiseen liikkeeseen, josta löytyy niitä molempia vieläkin enemmän. Japanilainen Loft on pikkukrääsän sekatavarakauppa, josta löytyy niin kosmetiikkaa, keittiötarvikkeita, keräilyesineitä, lasten ja aikuisten leluja, loputon määrä konttoritarvikkeita sekä vaikka mitä muuta.

Siam Discovery Bangkok Ostolakossa shoppailu

Rakastan itse tietysti tutkia Loft-myymälän kosmetiikkaa, sillä sieltä löytyvät tavallisesti ne suosituimmat japanilaiset kosmetiikkatuotteet sekä hassuimmat kauneudenhoidon apuvälineet, jotka saavat välillä jopa vähän hihittelemään.

Siam Discovery Bangkok Ostolakossa shoppailu

Siam Discovery -ostoskeskuksen yläkerrassa aukeaa sielläkin vielä oma valtakuntansa, sillä kerroksesta löytyy jo aiemmin esittelemäni ekologinen utopia eli Ecotopia. Osasto on täynnä niin sisäisesti kuin ulkoisestikin kulutettavia, luontoa kunnioittaen valmistettuja tuotteita kuten kosmetiikkaa, vaatteita, asusteita ja ruokaa. Ecotopian yläpuolelta löytyy vielä avoin työskentelytila.

Siam Discovery Bangkok Ostolakossa shoppailu

Paitsi että Siam Discovery on itsessään täynnä yksityiskohtia ja sitä voi kutsua melkoiseksi teemaostariksi, lisätään sen erityisyyttä vielä vaihtelemalla ostoskeskuksen yleistä pääteemaa. Alkuvuoden teemana oli rakkaus, mikä näkyi vaaleanpunaisena värinä ja hattarapilvinä, joita oli sommiteltu ympäri ostoskeskusta.

Siam Discovery Bangkok Ostolakossa shoppailu

Käytännössä ostoskeskus siis teki rakkaudella rahaa, mutta en pistänyt asiaa pahaksi, sillä niin kivalta siellä näytti ja niin hyvällä maulla se oli tehty.

Siam Discovery Bangkok Ostolakossa shoppailu

Tämänhetkinen, valtavan auringonnousun hallitsema teema ei ollut ihan yhtä selkeä ja dominoiva kuin aiempi romantiikkateema, mutta se aukesi kuitenkin, kun bongasin sille selityksen.

Voisin ihan oikeasti katsella loputtomasti näitä metallisia kuutioita, jotka peilautuvat sieltä täältä ja luovat tilaan minua jotenkin äärimmäisen paljon kiehtovaa tyyliä! Saisiko tällaisia kuutioita kotiinkin?

Siam Discovery Bangkok Ostolakossa shoppailu

Varsinaisena shoppailukohteena Siam Discovery on minusta keskiverto. Tykkään itse katsastaa sen luonnonkosmetiikan ja japanilaisen kosmetiikan, mutta muuten ostoskeskus keskittyy etupäässä hieman arvokkaampiin tuotemerkkeihin, joten edullisia löytöjä etsivälle se ei ole paras paikka tehdä ostoksia. Siitä huolimatta se on minusta mitä loistavin paikka käydä kiertämässä läpi ja tutkimassa sen kerroksia. Rakennus ei loppujen lopuksi ole kovin suuri ja siinä on selkeä, neliömäinen muoto, eli sen kiertää läpi melko nopeasti.

Siam Discovery Bangkok Ostolakossa shoppailu

Oletteko te nähneet jotain erityisen upeita ostoskeskuksia, jotka olisivat jääneet mieleenne?


Lue myös:

Luksuselämää Bangkokissa

Kosmetiikkashoppailu Singaporessa

Voiko Balilla shoppailla kosmetiikkaa?

Bangkokin paras alue shoppailla kosmetiikkaa: Siam

Tukholman shoppailumekka: Mall of Scandinavia

Elämyksellistä kosmetiikkashoppailua parhaimmillaan – Stylenanda Pink Hotel

virve-fredman-taydellinen-iho-opas-korealaiseen-ihonhoitoon

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

9 kommenttia artikkeliin ”Siam Discovery – Bangkokin elämyksellisin ostoskeskus”

 1. Vähän hymyilytti, kun ensin on toinen toistaan hienompia ja erikoisempia liikkeitä ja sitten toi marimekon liike näyttää noin aneemiselta 😀 Kiinnostavia muotoja kyllä kauppakeskuksessa.

  • Hahha! 😀 Marimekon liike oli oikeasti aika iso, mutta kuvaushetkellä siellä ei ollut asiakkaita niin en viitsinyt mennä siisään myyjien ahdisteltavaksi ja nappasin vain ulkoa tuon kuvan. 🙂

 2. Kommenttini ei liity nyt postaukseen, mutta laitan se tähän silti. Eli toiveena olisi postaus tai Instagramiin joku klippi, mitä tehdä kun on seonnut koreakosmetiikasta niin pahasti, että ei enää yhtään tiedä missä järjestyksessä kaikki pitäisi laittaa? Lisäpäänvaivaa aiheuttaa vielä pohdinnat ph-arvoista ja siitä kuinka kauan kunkin tuotteen tulisi saada hengailla iholla ennen seuraavan levitystä. Käytössä ainakin bentonin aloe bha toner, cosrx blachead liquid, cosrxn snail mucin, c-vitamiiniseerumi, etude housen toner ja emulsio. Ai miten niin olen lukenut vinkkejäsi? 😀 Jos ehdit niin näihin kaipaisin apua! Jos muuten tiedät jonkun hyvän ja edullisen c-vitamiiniseerumin niin kuulisin mielelläni! Ja kuuluuko niitä kaikkia säilyttää jääkaapissa?

  • Kiitos kivasta postausideasta, tuollainen ”nörtteilypostaus” tulisikin varmasti monille korealaisesta kosmetiikasta innostuneelle tarpeeseen. Toivottavasti ehtisin pian tehdä sellaisen! 🙂

 3. Kekseliäs ja cool ostoskeskus, kiva kun esittelit!

  Asiasta toiseen niin se sinun artikkelisi on vihdoin julkaistu pitkän odotuksen jälkeen. Sain lehden käsiini vasta nyt, joten pääsen lukemaan jutun myöhemmin. Hienolta ainakin näyttää kuvituksineen päivineen!

  • Joo, kuulin tänne Suomesta äidiltä, että lehti oli kuulemma tullut ulos. 🙂

 4. Mä olen käynyt BKK:ssa lukemattomia kertoja. Tykkään siitä kaupungista!
  Mua kiinnostaisi tietää sun ravintolasuosikit.

  Siam Discovery on hauska. Tosin paikallisten myyjien tyyli vähän ahdistaa. Yes?

  • Me olemme miehen kanssa piheinä suosineet eniten Food Court -ratkaisuja, joissa käymme usein. Lempparimme ovat Siam Paragonin ja MBK:n Food Courtit. Lisäksi tykkään maailman halvimmasta Michelin-tähden saaneesta pikaruokaketjusta, jonka ravintola on myös tällä Bangkokin Terminal 21 -ostarissa. Kyseessä on siis Hawker Chan, josta saa täällä Bangkokissa kahdella eurolla aivan mielettömän hyvää paistettua tofua. 🙂

Kommentointi on suljettu.