IT Cosmetics Tightline Mascara on todellinen löytö

*Sis. mainoslinkin

Siivoilin vastikään kuvatiedostojani ja vastaan tuli tuote, josta olin ottanut kuvia jo toista vuotta sitten, mutta unohtanut sitten täysin postata siitä. Halusin kuitenkin jakaa tämän tuotevinkin, sillä uskon, että moni voisi hyötyä tästä.

Kickseistä saatavalla yhdysvaltalaisella IT Cosmetics -brändillä on nimittäin myynnissä aivan loistava 3-in-1-tuote, joka tuo ratkaisun moneen asiaan.

 It cosmetics tightline mascara

IT Cosmetics Tightline Mascara on pintapuolisesti katsottuna todella kapeaharjainen ripsiväri, joka sopii täydellisesti pientä ja tarkkaa ripsiväriharjaa kaivanneille. Ohuella harjalla tavoittaa todella tarkasti lyhyimmät ja hennoimmatkin ripset ja koska sen harjakset ovat niin lyhyet, ei niillä tule sohaisseeksi ripsiväriä yläluomelle.

Kapea ripsiväriharja erottelee ripset todella kauniisti, eli se sopii loistavasti niille, jotka tykkäävät luonnollisesta lopputuloksesta. Itse rakastuin tähän ripsiväriin alaripsissä, joihin monet ripsivärit tuovat helposti liikaa massaa.

 It cosmetics tightline mascara

Tuotteen juttu on kuitenkin se, ettei se ole pelkkä tavallinen ripsiväri. Kapealla harjalla on nimittäin toinenkin funktio, eli sen avulla silmät voi myös rajata. Ihan perinteistä, ripsirivistön yläpuolelle syntyvää rajausta sillä ei sentään ole tarkoitus alkaa loihtimaan, vaan tuotteen nimen mukaisesti tekniikkana on tightlining.

Tightliningiksi kutsutaan rajausta, joka tehdään (yläripsien) alapuolelle eikä ripsien yläpuolelle, kuten klassinen ripsien päälle piirrettävä viiva. Kun ripset rajataan altapäin, tulee ripsirivistä tuuheamman näköinen – tavallinen rajaus kun saattaa helposti ”leijua” ripsien yllä ja sen alla saattaa vilkkua ihoa ripsien alta ja välistä.

Ripsiväriharjan avulla ripsien alapuolelle syntyy rajaus, kun ripsiväriharjan painaa ripsien tyveä ja sen ihoa vasten kevyesti. Pieni tighlighting-harja sujauttaa ripsiväriä kätevästi myös ripsien väleihin, mikä varsinkin lisää illuusiota tuuheista ripsistä.

(Toki vastaavan tyyppistä rajausta tulee usein tehtyä tavallisellakin ripsivärillä, mutta tämän ripsivärin melko litteällä harjalla rajasta tulee tarkempi ja tasaisempi.)

It cosmetics tightline mascara

Ripsiväri itsessään hoitaa siis ripsiin luonnollisen sävyn tyvestä latvoihin sekä jopa rajaa silmät. Tighlight-rajauksen etuna on myös se, että kun rajaus jää ikäänkuin hieman piiloon ripsien alle, näyttää se myös luonnollisemmalta kuin perinteinen rajaus (mihin sen toki voi halutessaan myös yhdistää).

Jos ripsien ei kuitenkaan halua näyttävän superluonnollisilta, taipuu tämä tuote vielä kolmanteenkin juttuun: se on samalla nimittäin myös ripsivärinpohjustaja. Ripsistä voi siis saada ekstranäyttävät, kun tätä käyttää toisen ripsivärin alla.

Ripsivärin pohjustajana tämä on minusta mainio, sillä ensinnäkin tämä on kerrankin musta, eli ei tarvitse pelätä, että valkoista pohjustajaa vilkkuisi ripsistä. Koska tämä myös erottelee ripset niin siististi ja luo niin kevyen lopputuloksen, ei lopputuloksesta tule suttuisen näköinen. Tämä kuitenkin antaa ripsille sen verran pohjustuspintaa, että päälle tuleva ripsiväri kerrostuu niihin paremmin ja lopputuloksena syntyvät näyttävämmät ripset.

 It cosmetics tightline mascara

Suureksi harmikseni olen käyttänyt omani pois jo aikoja sitten (ostin tämän kaksi vuotta sitten Bangkokista) enkä löytänyt kuvakätköistäni muuta kuin tuotekuvia, eli minulla ei ollut materiaalia tästä ripsissäni.

Yllä olevan kuvan pakkauksessa näkyvä varsin reippaalla määrällä ripsiväriä kuorrutettu lopputulos ei kuitenkaan kuvaa tätä ripsiväriä millään tavalla, sillä omissa ripsissäni (jotka ovat varsin hennot) tämä teki yksinääin vain hyvin luonnollisen ja kevyen jäljen ja runsaampi lopputulos syntyi vasta, jos tämän päällä käytti toista ripsiväriä.

Rajauksenakin tämä on yksinään käytettynä mukavan luonnollinen, sillä se skarppaa silmien ilmettä, mutta ei ole yhtä silmiinpistävä kuin tavallinen musta rajaus ohuenakaan olisi. Jos taas silmissä oli tummempi meikki, alkoi tämä tuntumaan suoranaiselta välttämättömyydeltä, sillä omien harvojen ripsieni välit vilkkuivat muuten helposti esiin ripsivärin välistä.

Toisaalta tämä on siis hieman hifistelytuote jollekin, mutta toisaalta taas pidin tästä itse erityisesti minimalistisina meikkipäivinä, kun en halunnut niinkään näyttää meikatulta, mutta halusin silti piirtää silmäni esiin – ripsiväri kun on minulla se ykköstuote, johon aina tarttuisin ensimmäisenä, jos voisin valita vain yhden meikkituotteen ja tämä vielä rajaakin silmät samalla.

*IT Cosmetics Tightline Mascara löytyy myynnistä Kicksin verkkokaupasta täältä.

 It cosmetics tightline mascara

Teettekö te tavallisia rajauksia vai käytättekö tightlining-rajauksia?

Jätä kommentti