Edullinen tuotevinkki sisäänkasvaneisiin karvoihin

*Sis. mainoslinkin

Minua on onnekseni siunattu melko helpoilla säärikarvoilla, sillä ne ovat pääsääntöisesti varsin hentoja ja värittömiä. Poistan ne tavallisesti epilaattorilla eivätkä ne liiemmin aiheuta minulle päänvaivaa.

Jaloissani on kuitenkin yksi ihoalue, jolla sisäänkasvaneet säärikarvat ovat jo vuosia olleet jatkuva, itsepintaisesti häiriköivä ilmiö, josta on tuntunut mahdottomalta päästä eroon. Jostain syystä nimittäin nimenomaan nilkkojeni yläpuolella kasvaa muita karvoja tummempia ja vahvempia ihokarvoja, joista joku jatkuvasti kasvavaa ihon sisään huolimatta siitä, kuinka usein kuorin ja kosteutan ihoani.

Sisäänkasvaneet säärikarvat ovat ärsyttäviä, sillä ne jättävät iholle punoittavia jälkiä. Jäljillä voi mennä jopa parikin kuukautta kadota ja kun uusia sisäänkasvaneita karvoja ilmestyy säännöllisesti, on nilkoissani jatkuvasti punaisia läikkiä, jotka varsinkin kesäisin vaivaavat kaltaistani mekkoihmistä paljon.

The Ordinary Lactic Acid 10% HA 2% kokemuksia Ostolakossa blogi Virve Vee - 1

Meinasin jo antautua ongelman edessä täysin, kunnes löysin siihen ihan sattumalta ratkaisun. Huomasin nimittäin minulta löytyvän pullollisen The Ordinary Lactic Acid 10% + HA 2% -seerumia, joka kuitenkin oli ollut avattuna sen verran pitkään, etten ollut enää varma, haluaisinko laittaa sitä kasvoilleni.

En muistanut, oliko tuote ollut jo alunperin ihan niin kellertävää tai kuuluiko sen tuoksua hieman samalle, kuin itseruskettava hapettuessaan tekee. Epäilin, että ei ja mietin jo, että heittäisinkö sen vain pois. Koska en mielelläni kuitenkin tee niin, aloin pohtia, voisinko yrittää hyödyntää sitä vielä jotenkin.

The Ordinary Lactic Acid 10% HA 2% kokemuksia Ostolakossa blogi Virve Vee

Tiesin, että AHA-hapoista vahvinta eli glykolihappoa suositellaan hoitamaan sisäänkasvaneita karvoja sen ihoa kuorivien ominaisuuksien vuoksi. Myös maitohappo on ihoa kuoriva AHA-happo, mutta se on partikkelikooltaan glykolihappoa suurempi ja siksi myös iholle hellävaraisempi. Lisäksi se on AHA-hapoista kosteuttavin. Otaksuin, että sekin voisi siis toimia sisäänkasvaneita ihokarvoja ennaltaehkäisevästi.

Ilokseni tuote toimi juuri niin kuin toivoinkin sen tekevän. Sen kuoriva vaikutus ei ole ollut valmiiksi jo pinnaltaan herkästi kuivuvalla jalkojeni iholla niin näkyvä, että iho olisi alkanut hilseillä vaan juuri niin miedosti, mutta silti tehokkaasti toimiva kuin toivoinkin. Sisältäähän seerumi itsessään myös mm. hyaluronihappoa, joka tunnetusti kosteuttaa ihoa tehokkaasti.

The Ordinary Lactic Acid 10% HA 2% kokemuksia Ostolakossa blogi Virve Vee

Seerumi on todella riittoisaa, eli pari pisaraa tuotetta levittyy laajallekin alueelle. Vaikka tuote siis tulee 30 ml pullossa, ei se kulu hetkessä loppuun. Parasta on tietysti se, ettei tuote itsessään maksa montaakaan euroa, eli kalliista avusta ei ole kysymys. Vaikka tuote itsessään kosteuttaakin ihoa hieman, annan sen aina imeytyä iholle hetken ja käytän sen päällä vielä kosteusvoidetta – aivan kuten tekisin kasvoillanikin.

Sisäänkasvaneet säärikarvat Ostolakossa blogi Virve Vee

Tällä hetkellä jalkojeni iho voi siis hyvin ja lähinnä vain hoitelen siltä pois sille aiemmin ilmestyneitä jälkiä. Nyt kuitenkin vaikuttaisi hyvinkin mahdolliselta, että voisin näiden parannuttua vihdoin ensimmäisiä kertoja vuosiin katsella nilkkoja, joissa ei olisi sisäänkasvaneiden säärikarvojen aikaansaamia jälkiä. Myönnän, että olen käyttänyt tuotetta hieman epäsäännöllisesti viimeisen noin 1,5 kuukauden ajan, mutta ero on siitä huolimatta ollut selkeä.

Jos sisäänkasvaneet ihokarvat ovat jonkun muun riesana, niin tätä edullista tehotuotetta kannattaa todellakin kokeilla.

*The Ordinary Lactic Acid 10% + HA 2% -seerumi löytyy myynnistä Elevenin verkkokaupasta täältä.

The Ordinary Lactic Acid 10% HA 2% kokemuksia Ostolakossa blogi Virve Vee

Kenen muun riesa sisäänkasvaneet ihokarvat ovat?


Lue myös:

Mustapääsi eivät ehkä olekaan mustapäitä
Glykolihappo, maitohappo vai mantelihappo – mitä AHA-happoa kannattaa käyttää?
Pikaopas AHA- ja BHA-happoihin: Mitä ne ovat, mitä ne tekevät ja mitä kannattaa hankkia?

 

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

Yksi kommentti artikkeliin ”Edullinen tuotevinkki sisäänkasvaneisiin karvoihin”

Kommentointi on suljettu.