Shiseido?

Kun mainitsin, että työpaikallani ollaan välillä hieman ihmeissään vertaillessa suomalaisten ja ruotsalaisten suosikkisarjoja pyysi useampikin, että kertoisin esimerkkejä näistä eroista.

Yksi isoimmista eroista on selektiivinen kosmetiikkamerkki Shiseido.

Shiseido

Minä itse pidän Shiseidosta todella paljon. Luotan aasialaiseen tietotaitoon ihonhoidon ja kosmetiikan suhteen, sillä siellä näytetään tosiaan osaavan tehdä laadukkaita tuotteita. Jos minun pitäisi valita, ostaisinko Shiseidoa, Chanelia, Dioria, Lancomea, Cliniqueta, Clarinsia vai abaut mitä tahansa muuta suomalaisella kosmetiikkaosastolla näkyvää selektiivistä kosmetiikkamerkkiä, ostaisin Shiseidoa (joka tosin menisi vähän tasoihin niin ikään aasialaisen Sensain kanssa).

Kosmetiikkamyyjänä työskennellessäni opin kuitenkin, että Shiseidoa on hieman hankalaa myydä. Suomalaiset eivät tunne sitä kovin hyvin ja monet asiakkaistani eivät olleet edes kuulleet sarjasta aiemmin. Ne, jotka sen olivat löytäneet vannoivat kyllä sen nimeen, mutta ellei sitä ihan myymällä myynyt, ei se liiemmin liikkunut. Shiseido ei vaan ole vielä valloittanut suomalaisia kovin vahvasti.

Shiseido

Ruotsissa puolestaan on aivan toinen ääni kellossa. Ruotsalaiset nimittäin ovat näköjään hulluna kyseiseen tuotemerkkiin ja sitä todellakin ostetaan sen ollessa jopa yksi Ruotsin elevenin myydyimmistä tuotemerkeistä. Kun ennen Suomen laseeraustamme oli vielä hieman epävarmaa, tuleeko Shiseido Suomen valikoimiimme, oltiin Ruotsin puolella asian suhteen huomasti enemmän huolestuneita.

Älä Virve huoli, ihan tosi, kyllä me se varmasti saadaan järjestettyä, me kyllä hoidetaan!” totesi ruotsalainen sisäänostomme minua ikään kuin lohduttaen ja hämmentyi kun sanoin, ettei sillä nyt varsinaisesti ole väliä ja että minulla olisi kyllä kymmenen muuta brändiä, joista kannattaisi huolehtia enemmän. Ja kehtasinpa jopa myöntää, ettei asia itseasiassa huolettanut minua ollenkaan.

Miten niin ei ole väliä, sehän on yksi parhaiten myyvistä merkeistämme?!

Olkoot vaan, mutta ei Suomessa. No, me saimme Shiseidon ja nyt Ruotsissa katsellaan hämmentyneenä myyntilukuja. Miten kahden näin lähekkäin sijaitsevan maan välillä voi olla yhden maailmanlaajuisesti tunnetun tuotesarjan myynneissä niin suuri ero?

Shiseido

En osannut antaa asiaan suoraa vastausta muuten kuin kertomalla, että se ei vaan ole Suomessa kovin vahvaa jalansijaa saavuttanut merkki. Sitä ei van taideta tuntea tarpeeksi. Mitä enemmän asiaa mietin, sitä enemmän se kuitenkin alkoi minua itseänikin kiinnostaa, joten päätin, että kysyn asiaa teiltä.

Shiseido

 

Mikä on teidän suhteenne Shiseidoon? Kuinka tuttu tuotemerkki se teille on? Herättääkö se teissä luottamusta?

Shiseido-tuotteet löytyvät myynnistä täältä.*

59 kommenttia artikkeliin ”Shiseido?”

 1. Shisheido on aina jäänyt aika kaukaiseksi. Sitä ei ikinä markkinoida, mikä on varmaan suurin syy siihen ettei sitä juuri osteta – helpomminhan sitä ostaa vaikka jonkun Cliniquen josta näkyy mainoksia, tarjouksia ja jolla on isot myyntitiskit. Shisheido taas on sekä Stockalla että Sokoksella vähän ”piilossa”.
  Sillä ei myöskään ole mitään kovin tunnettuja kulttituotteita – en osaisi nimetä yhtäkään! Ja mulle se on myös ainakin mieltynyt selektiivisen kosmetiikan ”kalliimmaksi” merkiksi (vaikka onhan ne kaikki kalliita” joten sen vuoksi en ole ees viitsinyt tutustua siihen.

 2. Shiseido on kyllä oikein tuttu merkki, vaikka tarkemmin ajateltuna se taitaa mielikuvissani mennä vahvasti sekaisin Sensain kanssa. Merkki kyllä herättää luottamusta, olen lukenut ja kuullut siitä paljon hyvää, koska takanani on vuosien kiinnostunus kosmetiikkaa kohtaan. En kuitenkaan muista olenko loppujen lopuksi koskaan käyttänyt yhtäkään Shiseidon tuotetta. Jotenkin merkki on kuitenkin lopulta vaikeasti lähestyttävä, vaikka olenkin mielestäni suhteellisen kokeilunhaluinen kosmetiikan käyttäjä. Aasialaiset merkit kaiken kaikkiaan ovat jääneet itselleni etäisiksi, ehkä heidän kauneusihanteensa ja -filosofiansa sitten eroavat omastani ainakin mielikuvieni tasolla.

 3. Itselläni on Shisheidosta varmaan aika tyypillinen suomalaisen kosmetiikankuluttajan mielikuva. Nimenä tuttu, mutta tuotteita en ole käyttänyt. Omassa mielessäni kyseessä on ns. luksusmerkki, ja tuotteiden hintoja oikeasti tietämättä pidän kalliina. Ja uteliaisuuttani kurkistin elevenin sivuilta hintoja. 65 euroa silmänympärysvoiteesta? Joo ei kiitos 😀

  En sitten tiedä jos tuotteita pääsisi testaamaan ja sieltä löytyisi joku ihan huipputuote, niin maksaisinko 50e päivävoiteesta tai 282 euroa seerumista. Ei, en maksaisi. Eli ainakin omalta osaltani saakin jäädä vieraammaksi merkiksi siihen saakka kunnes voitan lotossa.

 4. Olen lähinnä kuullut merkistä, mutta en tunne juurikaan heidän tuotteitaan. Ostan harvoin selektiivistä kosmetiikkaa, mutta pakko myöntää että sitä silloin tällöin ostaessani en ole koskaan edes harkinnut kyseistä merkkiä 😀 Ei siis herätä samalla tavalla luottamusta kuin tutummat merkit (esim. Clinique jne.) Olisi kyllä mielenkiintoista tietää mistä tälläinen ero voi johtua…

 5. Shiseido on ehkä brändinä vähän jäänyt Sensain varjoon. Mielestäni Shiseidolta puuttuu se jokin, esim. mielleyhtymä Sensaihin on silkki ja hc-kosteutus. Shiseidosta taas..en osaa sanoa sellaista mieleenpainuvaa mielleyhtymää. Ja esim. osa pakkauksista ei ole visuaalisesti kauniita, esimerkiksi aurinkolinjan tuotteet. Sensai on ehkä ollut näkyvämmin esillä mediassa, Shiseido ei kai yksinkertaisesti ole niin tunnettu? Mutta itseäni kyllä Shiseido kiinnostaa, blogeista olen lukenut kivoista tuotteista jotka kiinnostavat 🙂 Ja sinällään jännä juttu tämä ”epäsuosio”, koska muistikuvieni mukaan sarja on sele-sarjojen edullisimmasta päästä, voisi kuvitella että se olisi tälle ämpärikansalle edullisuus olisi yksi valtti 😀

 6. Tiedän merkin, mutta on selkeästi jäänyt tunnettavuudessa Sensain jalkoihin. Muutamia merkin näytekokoja oon kokeillut, mutta ei ole sytyttänyt mua sen enempää jostain syystä, vaikkei nuo näytteet huonoja ole olleetkaan 🙂 Shisheidolla on lisäksi huomattavasti vähemmän myyntipisteitä Suomessa, jonka vuoksi merkki ei ehkä ole niin tuttu monille.

  • Ja hupsista, onhan mulla se Shisheidon meikkivoidesivellin 😀 Näin paljon jäänyt merkki mieleen, vaikka tuo sivellin käytössä onkin viikottain.. o.O

 7. Shiseido on minulle tuttu nimenomaan kosmetiikkapuolelta. Minulla on ja on ollut aika monta tuotetta. Parhaillaan kaytossa ovat S:n huulipuna (jo ainakin kolmas, jollei neljas samanlainen) ja varjostus/korostuspuuteri (siinakin jo toinen refill). Aiemmin kaytin S:n meikkipuuteria, mutta varivalikoima ei ollut minulle paras mahdollinen.
  Luotan kylla Shiseidoon, mutta kokeilunhaluisena vaihtelen tuotesarjoja.
  Viela Suomessa asuessani huomasin, etteivat kosmetiikkamyyjat kovin innokkaasti tarjoa Shiseidon tuotteita, miksi, en tieda.

 8. Niin. Koen Shiseidon laadukkaaksi, toimivaksi ja tyylikkääksi merkiksi. Oma kokemus vain puuttuu ihonhoidon puolelta. Stokkalla toki olen testaillut, mutta pikainen testaaminen ei kuitenkaan ole riittänyt vakuuttamaan..? Joitain tuotteita bloggaajat toki hehkuttavat, muttei sitäkään tapahdu kovin usein.

 9. Itselleni Shiseido on melko tuttu merkki, olen käyttänyt jonkun verran sarjan tuotteita ja tiedän, mitkä ovat muualla maailmassa niitä sarjan must have -tuotteita. Ennen kuin tutustuin Shiseidoon niin vaikka ihonhoitofriikki olenkin niin mulla meni usein Sensai ja Shiseido sekaisin. Niissä on paljon samaa ja samanlaista filosofiaa. Sensaissa on tunnistettava oma puhdas tuoksunsa, mutta Shiseidon tuoksumaailma on huomattavasti miedompi kuin Sensain.

  Olen huomannut, että Suomessa tehdään tällä hetkellä kovasti merkin eteen töitä, sillä brändiä on alkanut vilahtelemaan mielestäni viime aikoina enenemissä määrin niin Stockmannin kuin Sokoksen kuvastoissakin. Jännää on se, että esim. IBUKI-sarja ei ole edes mitenkään hirmuisen ”kallis”, joka saattaa olla suomalaisille usein este ostamiseen. Suomessa Shiseidon tunnetuimmat tuotteet taitavat olla ripsentaivuttimet ja se Perfect Foundation -meikkivoidesivellin.

  Kyllä, Shiseido herättää minussa luottamusta.

  • Minä en ole koskaan testannut mitään Shiseidon tuotetta ja en tunsi sarjaa, jos en olisi lukenut Jonnan blogista;)
   (Ja olen testannut kaikkia muita selektiivisiä sarjoja ja kosmetologi sarjoja ym vaikean atooppisen ihoni kanssa..)

 10. Nimi tuttu, mutta ikinä en ole edes yhtään testeriä avannut missään. Jotenkin tulee itselle mieleen vähän sellainen tätimäinen ja kallis merkki. Tiedä sitten mistä johtuu. 🙂 Sensai hiukan tutumpi, mutta en ole heidänkään tuotteitaan käyttänyt. Vai onko Kanebo 38 sen alla nykyään tai ollut joskus?? 😀 Eli näin paljon tiesin.

  • Sensai = Kanebo, eli sama tuotemerkki, mutta siirtynyt käyttämään Sensai-nimeä. 🙂

 11. Shiseidoon tutustuin kun ystäväni, joka toimi kosmemyyjänä esitteli minulle heidän tuotteitaan. Sen jälkeen olen kokeillut heidän putsareitaan, sy-voidetra ja tälläkin hetkellä on käytössä ehdoton lempparini, Ibuki-sarjan hoitovesi. <3

  Jotenkin tuo kuvaamaasi kyllä pitää paikkansa ja syytä sille on vaikea keksiä.

 12. En olisi luultavasti kuullutkaan koko merkistä ellen lukisi blogiasi. Tuotteita en ole testannut enkä tiedä niistä mitään.

 13. Olen kyllä samaa mieltä siitä, että merkki on jäänyt vähän Sensain jalkoihin. Itse en selekosmetiikkaa juuri käytä, mutta merkin ripsentaivuttimet löytyy, enkä ole vuosiin enää muita kaivannut kun ne hankin. Se meikkivoidesivellinkin on lähinnä blogihehkutuksesta jäänyt mieleen, mutta muuten en osaisi yhtään tuotetta nimetä..

 14. On ehkä jäänyt Sensain varjoon, koska Sensaita näkyy esim. blogimaailmassa paljon enemmän. Ja kun on kyse näinkin kalliista sarjasta, niin sitä ei tuu ostettua sillees ”no kokeillaanpas” -meiningillä. Sitten pitäs olla sellainen monien hehkuttama tuote, ennen kuin edes harkitsisin ostamista. Shiseidon ripsentaivuttimet omistan… ja ostin ne juuri siksi, että ne oli kehuttuja. Ne on kyllä ekat taivuttimet, jotka on oikeesti ollut sopivat mun silmän mallille.

 15. En ole koskaan kokeillut enkä omistanut mitään Shiseidon tuotetta, mutta sen sijaan omistan ja olen kokeillut Sensain tuotteita. Arvostan japanilaista Sensaita. Sillä on laadukkaita ja hyviä tuotteita. Osa on ökykalliita, mutta useissa on hinta-laatusuhde kuitenkin hyvin kohdallaan. Esimerkiksi Sensain eyeliner on kalliihko, mutta maksaa itsensä takaisin, kun siihen voi ostaa kohtuuhintaisia (markettieyelinereiden hintaisia) täyttöpatruunoita. Samoin Sensain meikkipuuteri on riittoisaa, vaikka pakkaus maksaakin jonkin verran. Sensain tuotteet ovat myös hoitavia.

  Uskon, että myös Shiseido on laadukas ja hyvä merkki. Se ei kuitenkaan ole tullut tutuksi. Kalliin hinnan vuoksi ei viitsi huviksensa tuotteita kokeilla. Tarvittaisiin joitakin näytepakkauksia ja testereitä kotona ajan kanssa testattavaksi sekä tuotteiden esittelyä. Niin kuin joku sanoi, Shiseido on jäänyt täällä hieman Sensain jalkoihin eikä sillä ole samalla tavalla tosiaan tunnettuja kulttituotteita täällä Suomessa ainakaan, kuin on Sensailla.

 16. Olen kosmetiikasta hyvin kiinnostuneena kuluttajana tietysti kiinnittänyt huomiota Shiseidonkin hyllyihin tavaratalossa, mutta en ole tutustunut tuotteisiin läheskään yhtä paljon kuin esim. Diorin, Chanelin, Lancomen, Estee Lauderin yms. Ainoa kokemukseni Shiseidon tuotteesta on 8 vuotta sitten ostamani voidemainen highlighter, joka ei lopulta sopinut ihotyypilleni ollenkaan koska meikkivoide suli sen alta… (ja en siis syytä tästä todellakaan shisheidoa vaan uskon että sama ongelma toistuisi minkä tahansa voidemaisen poskipunan tai varjostus- tai korostusvärin kanssa). Mutta siis: olisin varmasti ollut aina kiinnostuneempi Shisheidostakin, jos siitä olisi joku joskus puhunut jotain tai se olisi ollut esillä jossain. Mutta ei, nyt asia on vaan mennyt niin, että minä itse olen aina nähnyt Shisheidon hyllyt ja ihmetellyt miksi kukaan muu ei noteeraa merkkiä ja kai minäkin ostan sitten tuotteeni hypetetymmiltä merkeiltä.

 17. Ei ole varaa ostaa näin kallista kosmetiikkaa, mutta jos ostaisin, en todennäköisesti kääntyisi tämän merkin puoleen vaan jonkun muun, mielikuvissani ihanan ylelliseltä tuntuvan merkin hyllyille. Ei herätä oikeastaan yhtään minkäänlaista mielikuvaa, enkä muista nähneeni ikinä yhtäkään mainosta tms.

 18. Merkki on tuttu nimeltä, mutta kokemusta löytyy ainoastaan ripsentaivuttimesta sekä meikkivoidesiveltimestä. Niistä kumpikin on loistava, eikä edes erityisen kallis. En siksi osaakaan sanoa, miksi miellän sarjan kalliimmaksi versioksi Sensaista.

 19. Minulla on Shiseidon sivellin meikkivoitelle. Siinäpä se. Väittäisi, että huonon tunnettuuden syynä on mikäpä muukaan kuin markkinointi. Jos maahantuoja ei ole välittänyt ostaa tarpeeksi mainostilaa lehdistä ja tyrkyttää tuotteita tarpeeksi lehtien juttuihin, niin tuntemattomaksihan se jää. Itse olen vielä vähän vanhan aikainen ja ihan luenkin lehtiä. Kosmetiikkablogien seuraaminen on tätä lukuunot6tamatta jäänyt ajanpuutteen vuoksi vähille. Että sori vaan Shiseido.

 20. Minulle suurin downeri Shiseidossa on ne hinnat. Eri juttu sitten, jos kuukausitulot olisivat jotain 3000€ pintaan niin voisin sitten hyvillä mielin Shiseidoakin ostaa, mutta kuten joku ylempänäkin sanoi; maksaisinko kasvovoiteesta 50€ ja seerumista yli 200€? -En maksaisi, kun saan halvemmallakin oikein loistavia tuotteita, jolloin rahaa jää muuhunkin.

 21. Mulle Shiseido oli pitkään ainoa merkki mikä toimi. Mun iho on aina ollut todella vaikea ja ainoa, joka auttoi, oli Shiseido. Onneksi olen löytänyt luonnonkosmetiikasta apua, mutta jos käyttäisin synteettistä kosmetiikkaa vielä, olisi mun peilikapissa kyllä Shiseidoa. Jännä, ettei Suomessa olla niin tietoisia kyseisestä merkistä. Tää varmaan liittyy just siihen, että ne tuotteet ei oo ihan niin hyvin esillä ja tarpeeksi houkuttelevissa pakkauksissa. Toisaalta luulen, että Shiseidon markkinointitapa ei ehkä ole ihan niin aggressiivinen, mitä taas joillakin lorkun omistamilla brändeillä (Biotherm on just hyvä esimerkki). Lisäksi Sensai on niin samantyyppinen, että sarjat voivat mennä sekaisin.

 22. Mulle on Shiseido jäänyt aika kaukaiseksi kanssa ja niin kuin ensimmäisessä kommentissakin kommentointiin että varmaan just kun sitä ei markkinoida paljoa, iho tuotteet ovat aika hintavia eikä ns niitä kultti tuotteita oikein löydy (en ole ainakaan kuullut). Itse tutustuin merkkiin tätini kautta joka on pitkänlinjan Shiseido käyttäjä ja hän hankki minulle ihanan huulipunan ja yhden luomiväri paletin muutama vuosi sitten. Tykästyin tuotteisiin – ne olivat hyvä laatuisia, vaikka aika perus juttuja. Nyt pari viikkoa sitten ostin Shiseidon Voidemaisen luomivärin sekä nestemäisen huulipunan jotka ovat todella hyviä, varsinkin luomiväri on aivan älyttömän ihana ja käytän sitä melkein joka päivä! 🙂 Jännä juttu että Shiseido on niinkin tunnettu ja hyvin myyvä Ruotsissa!

 23. Shiseido ei erityisemmin kiehdo. Minulla on ollut Shiseidolta vain alesta joku ripsiväri, jonka voisin ehkä ostaa joskus uudestaankin alesta, mutta normihinnalla en. Meikkipohjatuotteita muistan käyneeni hipelöimässä, mutta ne ovat aivan liian tummia. Joskus himoitsin SPF-puuteria, mutta tosiaan liian tumma ja nykyisin löytyy korealaisista ym. edullisesti vastaavia.

 24. Sama varmaan kuin monella muullakin eli jäänyt tunnettavuudessaan Sensain jalkoihin. Joskus olen varmasti myös noita kahta sarajaa sekoittanut keskenäänkin. Toivepostauksena olisikin, että esittelisit Shiseidolta nyt niitä kulttituotteita tai mitkä vaikka siellä Ruotsissa ovat suosikkeja. Ehkä sieltä löytäisi itsellekin jotain uutta ja kiinnostavaa. 🙂

  • Tällainen postaus naksuttaa jo päässä, eli ehdottomasti teen postauksen sarjan taustoista ja esittelen ne suosituimmat tuotteet! 🙂

 25. Tajusin vasta tätä postausta lukiessani, että olen aina luullut Shiseidon ja Sensain olevan sama merkki… Kummankin miellän todella kalliiksi merkiksi, mikä taas ei kiinnosta minua lainkaan. Käytän kuitenkin esim. Lancomen meikkivoidetta, jonka hinta on n. 50€ / pullo. Sen miellän kalliiksi, mutta koska tuote on niin loistava, haluan satsata siihen. Ehkä Shiseidon erittäin vähäinen markkinointi on jättänyt sen suurelta yleisöltä piiloon?

 26. Valitettavasti kyseinen merkki on jäänyt aivan pimentoon. Vasta siirryin kokeilemaan L300 kuivalle iholle suunnattua päivävoidetta …. Mielenkiinnolla lueskelen sinun tekstejäsi sieltä rapakon takaa! Maailma siellä rapakon takana tuntuu olevan niin erilainen 😮

 27. Pidän kovasti japanilaisesta kosmetiikasta, pidän sen hinta-laatusuhdetta hyvänä, päivittäiskosmetiikan tasolla on kokemukseni mukaan paljon enemmän laadukkaita huipputuotteita kuin mitä vaikka Suomen markettivalikoimissa (esim. Bioré Aqua Rich, paras aurinkovoide ikinä, maksaa alle 10€). En ole kokeillut koskaan Shiseidon, enkä sen koomin myöskään Sensain, länsimarkkinoille suunnattuja tuotteita (paitsi Sensai Sponge Chief, mistä kyllä pidän kovasti). Sen sijaan olen käyttänyt paljon Shiseidon Aasian markkinoille suunnattuja edullisempia tuotteita, tai muita konserniin kuuluvia merkkejä, esim. Aqua Label. En näe tarpeelliseksi kokeilla ”selektiivis-länsimaalaista” Shiseidoa, kun olen niin tyytyväinen edellä viittaamiini edullisempiin tuotteisiin. Luulisin monen kokevan sen jotenkin vaikeasti lähestyttäväksi siellä kosmetiikkaosastolla, eikä ainakaan minulle ole syntynyt positiivisia mielikuvia mainonnan kautta. Toisaalta ostan kosmetiikkaa enemmän tuotearvostelujen kuin mainonnan pohjalta — muistan lukeneeni yhden positiivisen tuotearvion Suomessa myynnissä olevista Shiseidon tuotteista, ja sekin oli sponsoroitu blogipostaus (minusta vaikea pitää luotettavana). Kaikki Japani-Shiseidoni olen hankkinut suositusten perusteella. Ehkä Shiseido ei ole oikein saanut täällä jalansijaa, koska heillä ei käsittääkseni ole mitään yhtä tunnettua tuotetta, jonka kaikki tietäisivät, kuten 8 Hour Cream, Sensai 38, ja mitä näitä nyt muilla selektiivisillä on, tai Diorin kaltaisten merkkien valtavaksi rakennettua imagoa.. Lisään vielä, etten ole ihan varma miten tasan tarkkaan Shiseido on järjestellyt eri merkkinsä eri markkinoille, toivottavasti en tehnyt aiheeseen liittyviä asiavirheitä.

 28. Shisheidon kulmakynä on ehkä paras maailmassa! Niiltä löytyy sopivan vaaleenharmaanruskee sävy myös platinablondille sopivaks 🙂 Mulla on myös Shisheidon ripsientaivuttimet. Ibuki-sarja on mun mielestä merkiltä ehkä semmonen mistä eniten kuulee.

  • Minäkin pidän Shiseidon kulmakynän laadusta! Pitäisikin nyt vaaleahiuksisena tarkistaa uudelleen sävyvalikoima, kiitos muistutuksesta! 🙂

 29. Työskentelen kosmetiikkamyyjänä liikkeessä, jonka valikoimaan ei kuulu Shiseido eikä Sensai. En muista, että Shiseidoa olisi koskaan kukaan tullut meiltä kysymään, Sensaita kysytään noin viikoittain.
  Itselläni ei ole kokemusta Shiseidosta juurikin siitä
  syystä, ettei omalla työpaikalla ole sitä saatavilla. Ripsentaivuttimista olen kuullut/lukenut ja merkki on vilahdellut seuraamissani blogeissa silloin tällöin, mutta siinäpä se.

  • Tuo oli kyllä totta, kun itsekin aikoinaan työskentelin (oletettavasti sen samaisen ketjun) liikkeessä. Sensaita kyllä kyseltiin, mutta ei koskaan Shiseidoa (tästä on tosin jo yli viisi vuotta aikaakin).

 30. Itse en ole koskaan Shiseidon tuotteita kokeillut, mutta miellän ne kyllä todella laadukkaiksi. Syy, miksi en ole sarjaan tutustunut on myös ihan mielikuva, eli minulla on käsitys, että sen tuotteet ovat todella kalliita. Ja jos halvemmallakin saa priimaa, niin miksi edes pysähtyä Shiseidon hyllylle? Ja tämä kaikki on siis ihan omaa käsitystäni, hävettää, jos selviää, ettei tuo nyt niin himokallis sarja olekaan. 😀

 31. Tunnen kyllä nimeltä mutta en edes harkitsisi ostamista koska se testaa tuotteensa eläinkokeilla. Eli ehdoton EI!

  • Jep itsellänikin on tämä mielikuva kaikesta aasialaisesta kosmetiikasta, että heidän lainsäädännössään ihmisille tarkoitetut tuotteet on ensin pakko testata eläimillä. Suomessahan ainakin meillä on taas laki, että eläimelle ei saa aiheuttaa turhaa kärsimystä eli ymmärtääkseni tämän puitteissa kokonaan Suomessa valmistettavia tuotteita ei olisi testattu eläimillä, eikä tietysti myöskään suurinta osaa luonnonkosmetiikasta. Tietystihän Suomalaisetkin tuotteet voivat sisältää ainesosia, joita on jossain muualla testattu eläimiin, vaikka valmistaja itse ei niitä kokeita olisikaan järjestänyt. Korjatkaa joku, jos puhun ihan puuta heinää 🙂

   • Oikeesti? Pakko testata eläimillä? Sitten aasialainen kosmetiikka jää jatkossa ostamatta.

   • Juuri näin. Systeemi on sama koko EU:n alueella. Vaikka kosmetiikkavalmistaja ei testaa itse tuotteitaan, se voi hankkia raaka-aineita yhtiöltä, joka testaa eläimillä. Tai vaikka raaka-aineetkin olisi kunnossa, merkki ei voi olla cruelty free, jos se myy tuoteitaan Kiinaan, jossa eläimillä testaus on pakollista. Olen ladannut puhelimeeni kaksi sovellusta: Bunny free ja Cruelty-free. Niistä on helppo tarkastaa onko merkki cruelty free vai ei. Bunny free lukee jopa tuotteen viivakoodista ja antaa tiedon onko se hyväksytty vai ei. On kyllä myös pienempiä valmistajia, jotka eivät ole listautuneet mutta varma valinta on ostaa listan tuotteita. Animalialla on lista suomalaisista merkeistä.

 32. Näitä teidän kommenttejanne on ollut todella mielenkiintoista lukea! Kiitos, että olette valottaneet ajatuksianne aiheesta! 🙂

 33. Shiseido ei herätä minkäänlaisia tunteita tai ajatuksia, en edes tiedä mitä kaikkea he myyvät. Kukaan tuttuni ei puhu tuotteista, ei koskaan. Eli todellakin neverhöörd merkki aikalailla 😀

 34. Mulle tulee mieleen se, ettei Shiseido ole ollut vielä kovinkaan kauaa laajalla levityksellä Suomessa. Ainakin tänne Joensuuhun se tuli vasta n. 2012. Itse tutustuin merkkiin joskus 2013 ja olin kyllä täysin myyty IBUKI linjalle. Sarjan voidetta olenkin käyttänyt jo monta pulloa ja varmasti käytän jatkossakin. Markkinointi on tosiaan ollut melko vähäistä, mutta toivon kyllä että ihmiset löytäisi tän merkin 🙂 sen verran laadukkaasta sarjasta on kyse. 🙂

 35. Itse en Shiseidoa juuri käytä, mutta merkki on tuttu. Vaativan maun mammani on tykästynyt sarjaan ja löytänyt siitä itselleen mieluisan päivä- ja yövoiteen (lähes uskomaton saavutus kosmetiikkamerkiltä, yleensä aina kaikessa on jotain vikaa… haha).. Kyseessä ovat ne pumppupullossa olevat Benefiance-tuotteet. Koostumus on niissä kyllin kevyt, ja silti hoitavaan lopputulokseen yltävä.
  Niitä hamstrataan sitten aina Sokoksen asiakasomistajapäivien aikaan 🙂

 36. Merkki on kyllä tuttu ja joskus ostin puhdistuksen, kasvoveden ja silmänympärysvoiteen.Ne olivat kyllä ihan hyviä, silmänympärysvoide oli tosi rasvainen joten se oli pelkästään yökäyttöön sopiva.En minäkään osaa oikein sanoa miksen ole ostanut enempää kun kokemukset oli ihan positiivisia.Ehkä se on juuri se että monia muita sarjoja markkinoidaan paljon enemmän, ne ovat aina näkyvämmin esillä ja on enemmän tarjouksia ym.

 37. Ostan tuotteita lähinnä blogien suositteluiden perusteella ja Shiseidoon aika harvoin niissä törmää. Tiedän nimen, mutta yhtään tuotetta en omista. Ainoa tuote jonka tiedän, on se kehuttu meikkivoidesivellin, mutta ostin kicksin vastaavan ja myös muistaakseni sinun suosittelemasi ecotoolsin samantapaisen siveltimen. Halvempia ja varsinkin ecotoolsista olen tykännyt kovasti. Olen mieltänyt brändin jotenkin pelkästään ihonhoitotuotteisiin keskittyväksi, vaikka löytyy sieltä googlen mukaan muutakin. 😀 Ihonhoitoon en halua käyttää suuria summia, koska esim. päivävoiteet kuluvat niin nopeasti ja omalle iholleni olen käyttänyt edullisempia öljyjä, jotka toimii loistavasti.

 38. -valitettavan kalliit hinnat monissa tuotteissa (tosin osa maksaa itsensä takaisin, esim. ripsentaivuttimet)
  -kosmetiikkamyyjät eivät tosiaan tarjoa tuotteita ensimmäisenä Shiseidolta 😮
  -en muista nähneeni montakaan Shiseidon tarjousta Sokoksen lehtisissä tai muitakaan ”nostoja”
  -Jotenkin jäänyt tosiaan länsimaisten merkkien (Dior, Chanel, YSL, Clinique…) varjoon eikä tule kiinnitettyä huomiota :/ Ja jos pitäisi valita ottaisinko YSL:n huulipunan (siinä ihanassa kullanvärisessä pakkauksessa vieläpä) vai Shiseidon huulipunan melko pelkistetyn näköisessä pakkauksessaan, niin ehdottomasti kääntyisin YSL:n puoleen 🙂 YSL on siis saavuttanut jonkinlaisen ”ylellisen mielleyhtymän” minulla 😀

 39. Ihana tuotesarja, mutta nuukille ja nukkavieruille suomalaisille aivan liian KALLIS.

  Eli vastaus kysymykseesi on hyvin yksinkertainen: tuotteet ovat liian kalliita suomalaiseen makuun.

 40. Ei soittanut mitään kelloja alkuun.. Purkin fontista tuli hämärä mielikuva, että olen tuotetta joskus nähnyt kaupoissa ja yhdistänyt sen välittömästi jos nyt ei vanhojen, niin vanhempien naisten tuotteeksi. Mikä on muuten hassua, oon siis 24v. Maybellinen ja lumenen naturalcoden ajattelen olevan nuorempien ja todella monien tuotteiden taas minua vanhempien tuotteita.. Oman ikäluokan tuotteiksi miellän lorealin, lumenen ja isadoran. 😀 eikä ajatustakaan että miksi näin?! Hm, hassua ja meni nyt vähän ohi asian 😀

 41. Täytyy vielä lisätä eiliseen kommenttiini että minulla hinta ei ole mikään syy olla ostamatta Shiseidoa, käytän muutenkin selektiivistä kosmetiikkaa eikä YSL tai Guerlain ole yhtään halvempia.Jotenkin vaan tämä sarja jää muiden varjoon, se ei ole niin esillä kuin muut.

 42. Shiseido on paras merkki ikinä <3 En ostaisi merkin huulipunia, koska ne eivät ole niin sen arvoisia, mutta kaikki muu…<3 Ripsentaivuttimet ja luomivärit erityisesti, mutta myös poskipunat ja puhdistusvaahto. Myös meikkivoide on ihan ehdoton ja se onkin melkein ainoita merkkejä, joiden meikkivoide on tarpeeksi keltaista ihonsävylle. Mielestäni eivät ole liian kalliita… Esimerkiksi Ibuki puhdistusvaahto kestää 2x päivässä käyttöä 6kk. 40€/6kk = n.7€/kk. Meikit kestävät toki vielä pidempään ja niitä on mukava käyttää, koska ne ovat laadukkaita.

 43. Täytyy myöntää että shiseidosta kuulin itsekin vasta ensimmäisen kerran kun olin töissä tax free:ssa. Nykyään shiseido on yksi luottomerkeistäni, Ibuki sarja on aivan ihana. Se vaan että yritysten pitäisi osata markkinoida shiseidoa suomalaisille oikein niin johan lähtisi kauppa käymään. Sensai kyllä tunnetaan suurilta osin (ainakin oma kokemukseni on tämä) mutta shiseido on jotenkin varmaan jäänyt sitten sensain varjoon suomessa.

 44. Shiseido on kyllä tuttu merkki minulle,mutta olen ostanut sitä netistä vaan ,kun olen löytänyt halvalla.Normaalihintaisena se ei minua juurikaan kiinnosta.Pidän Shiseidoa luksusmerkkinä,johon minulla ei ole varaa ellei alennukset ole jotain -70% tai enemmän.
  Uskon itse merkkiin lujasti ja olen niistä tuotteista tykännyt,joita minulla on ollut.Ehkä jopa vaan siksi,että no hei se nyt on Shiseidoa. Pakkohan siitä on tykätä:)

 45. Shiseido on tuttu merkki minulle. Käytössä ovat olleet Ibuki-sarjan tuotteet, ripsientaivuttaja, puuteri ja ripsiväri. Ripsiväri oli kyllä todella suuri pettymys mutta muut tuotteet priimaa. Seuraavaksi kaapissa odottelee testausta Shiseidon pohjustusvoide ja itseruskettava. 🙂 Sensailta taas en ole kokeillut kuin ”pohjustusvettä”, luomivärin pohjustajaa ja huulipunan pohjustajaa ja pakko sanoa, että kaksi viimeistä olivat todella surkeita! Olen kyllä todellinen kosmetiikan suurkuluttaja. Suomesta ei varmaan löydy tuotemerkkiä, jota en olisi testannut. :,D

 46. Naiset, naiset nauravaiset 😉

  Aivan pakko nyt pitää pieni puhe Shiseidon nimeen! Olen tutustunut sarjaan aivan sattumalta ( oli jossain Hulluilla päivillä tarjouksessa) ja valitsin silmänympärysrasvan hetken mielijohteesta UPEAN KULTAISEN HYLSYN vuoksi! Ajatelmaa, miten turhamainen sitä onkaan! Mutta ajattelin miten upealta se näyttää hyllyllä 😉
  Kun sitten aloin käyttää rasvaa säännöllisesti huomasin sen tuomat edut välittömästi.
  Ensinnäkin kaikissa Shiseidon tuotteissa on mieto, miellyttävä tuoksu. Koostumus ei ole koskaan ”raskas” eikä jää ”kököille” tai kuivu iholle liian nopeasti. Riittoisuus on huippu, silmänympärysrasvani TOOOOOOOOSI kauan.
  Pienensi selkeästi silmäpusseja ja ravitsi kuivaa ihoa. Olen ollut todella tyytyväinen enkä vaihda pois……. Kallis? No joo, mutta laivoilta olen ostanut ja tiedoksi että usein 3+1 ja ” Hulluilla päivillä” usein tarjouksessa. Minulla siis tämä BIO – PERFOMANCE Super correctice eye creme.
  Nyt olen alkanut ostamaan myös silmämeikin puhdistusöljyä. Meikki kuin meikki lähtee hellävaraisesti pois, eikä tarvi hangata.
  Mutta tässähän tätä olikin, sanon vaan että NAISET, TUTUSTUKAA IHMEESSÄ ROHKEASTI vaikka hinta onkin hieman kalliimpi. On kyllä hintansa väärtti ;))))
  Ps. Elloksen nettimyymälä on saanut sarjan myyntiin, tilasin sieltä juuri tuotteita.

Kommentointi on suljettu.