Viinihuulet? Minulleko?

Minun huuliltani löytyy yleensä melko kevyitä huulipunasävyjä tai jos lähden niiden kanssa irrottelemaan, ovat sävyt poikkeuksetta joko puhtaan punaisia tai raikkaan vadelmaisia. 
Joskus voisi kuitenkin olla hyvä hetki astua sen oman mukavuusalueen ulkopuolelle ja kokeilla, josko joku muukin vaihtoehto voisi sopia.
Astuin oman askeleeni kun tein keväällä työharjoitteluni aikana lehteen juttua viininpunaisista ja luumunsävyisistä huulipunista. Tummat huulipunat eivät ole koskaan tuntuneet minusta kotoisilta mutta en ole toisaalta koskaan antanut niille kunnolla mahdollisuuttakaan, joten päätin ottaa blogin puolelle neljä hieman tummempaa huulipunasävyä esittelyyn.
Intensiivinen, mutta melko kiiltävä Cliniquen Chubby Stick Intense sävyssä 08 Grandest Grape tuntui turvallisimmalta vaihtoehdolta aloittaa testaus. Sävyssä oli jotain minulle tuttua herkullisen vadelmaista, mutta se oli silti huomattavasti tummempi ja violettisempi kuin normaalisti käyttämäni punat. Chubby Sticksin kynämäinen muoto auttoi piirtämään tummankin sävyn huulille tarkasti.
Vaaleasta ihostani huolimatta sävy itseasiassa jopa jossain määrin sopi minulle tekemättä meikistäni likaisen näköistä tai minusta teinivamppyyria. En silti kokenut sitä ihan omakseni, vaikka sillä syntyikin melko juhlavan näköinen lopputulos.
Estee Lauderin Pure Color Envy Shine Sculpting Shine Lipstick oli sävyltään edellistä hieman ruskeampi mutta myös nimensä mukaisesti kiiltäväpi. Runsaspigmenttisen ja kosteuttavan kiiltopunan koostumus tuntui huulilla miellyttvältä ja miellyin kovasti sen tyylikkään tuntuiseen magneetin avulla kiinnimenevään hylsyyn.
Tämän sävyn kanssa minulla alkoi kuitenkin olla jo todella gootti olo. Sävy oli paitsi liian tumma myös liian ruskea eikä todellakaan imarrellut minua.
Jos edellinen sävy tuntui liian ruskealta, niin Clarinsin Joli Rougen sävy 717 oli vielä sitäkin ruskeampi, mutta samalla myös punaisempi. Kevyesti metallinhohtoinen sävy näytti kuitenkin edellistä lempeämmältä ja olen itse pitänyt Joli Rouge -punien huulille hyvin liukuvasta, niillä kostealta tuntuvasta ja hyvin kesätävästä laadusta kovasti ja se onkin yksi töissä eniten myymiäni huulipunalaatuja.
Ei. Ei missään tapauksessa. Ei, ei ja vielä kerran ei. 
Vielä yksi punaruskea tapaus. Lancomen Rouge in Love on myös yksi lempparipuniani sen ohuen, mutta huulilla loistavasti kestävän ja kosteuttavan koostumuksen ansiosta, mutta tämä sävy 379N ei silti ollut lemppareitani.
Pidin sävystä kuitenkin näistä punista toiseksi eniten ja se näytti kaikessa pehmeydessään vielä siltä, että voisin jopa käyttääkin sitä intensiivisempää iltalookkia hakiessani.
Tosiasia taitanee kuitenkin olla, että viihdyn jatkossakin vaaleammissa ja vadelmaisimmissa huulipunissani ja jätän tummat punat vain naamiasiin.
Onko teillä kotoisa olo tummissa huulipunissa?

22 kommenttia artikkeliin ”Viinihuulet? Minulleko?”

 1. mun mielestä varsinkin ylin tumma puna käy sulle aivan mielettömän hyvin ja tuo kauniisti särmää ja eloa kasvoille! toki nuo vaaleatkin sävyt pukevat sua tosi hyvin, mutta kun vertaa kontrastia tummiin, näytti hieman vaisulta (tämä kaikella kunnioituksella sanottuna :)) kannattaisi kokeilla tummia punia arkenakin, sopii hyvin!

  Vastaa
 2. Tuo ensimmäinen oli kyllä oikeasti kaunis sinulla (: tosin tiedän hyvin mitä tarkoittaa, ettei vaan viihdy joissakin huulipunissa. Varsinkin, kun kyse on noista tummista ja näyttävistä väreistä!

  Vastaa
 3. Tuo ylin tummemman punanen sopii sulle ihan sikahyvin, oot tosi naisellinen sen kans. 😀 Mut sopii kyllä nuo vaaliammat ja ymmärrän hyvin ettei tummat punat tunnu kotoisilta, ei mullakaa. Tunnen olon aina semmoseks tätimäiseksi, sen takia käytänki vaaleita kiiltoja ja punia. 🙂 Joskus kotona yritän "tutustuttaa" kirkkaampia ja punasempia punia.

  Vastaa
 4. ..Hä? Nämä kaikkihan ovat ihan täydellisiä sulla! Höpsis naamiaisille, lisää viiniä! (Vaikka juotunakin, jos saisit rohkeutta käyttää tummia punia, hoh!:D)

  Mä olen huulipunatyttö henkeen ja vereen, ja tykkään eniten tummista sävyistä. Nudet eivät vaan toimi meikäläisen naamassa yhtään. Tai no, veikkaan että nämä on tottumiskysymyksiä. Sama varmaan sulla, kun kasvojaan tottuu katsomaan tietyssä meikissä, on siitä poikkeaminen ihan outoa. 🙂

  Vastaa
 5. Tiiän, että itse on vaikeaa uskoa näitä juttuja, kun on niin tottunut johonkin, ja muodostanut selkeän käsityksen siitä, mikä itselle sopii ja mikä ei. Mutta usko mua (ja epäilemättä lukuisia muitakin lukijoita): noi tummat punat näyttää sulla ihan törkeen hyvältä! Tietysti tärkeintä on se, missä itse viihtyy, ja minkä kokee itselleen parhaaksi, mutta silti kannustan sua antamaan tummille punille vielä toisenkin mahdollisuuden. 🙂

  Vastaa
 6. Tummat punat vanhentavat sinua selvästi. Kuten tuossa yllä todetaan "tulee aikuisempi olo". Mikäs siinä, jos sille on tarvetta. Yli kolmekymppisenä en näe, että olisi. En käyttäisi sinuna edes iltalookiin. On niin teennäinen. Reilu punainen on luonnollisempi, iloisempi. Itse olen tumma ja kylmä. En laittaisi kirkasta punaista mistään hinnasta. Mutta pinkki ja viini (ei ruskeaa!) on ok.

  Vastaa
  • Virvehän on 29 käsittääkseni…? Itse tykkäsin mielettömästi näistä! Mutta mielipiteensä kullakin. 🙂

   Vastaa
 7. Mä pidän tosi paljon kirkkaanpunaisista ja tummista huulipunista, mutta stressaan aina, että ne kuluvat päivän aikana ja tarttuvat hampaisiin. Tai sitten ne tiedostaa jotenkin liian selvästi koko ajan. Osaatko sanoa, mitkä näistä sun kokeilemista punaista pysyivät hyvin? Millä oli paras "suutuntuma"?

  Vastaa
 8. Ei huulipunien väreissä ole mitään vikaa, mutta ilmeesi on hassu 😀 Tumma puna pukee sinua yllättävän hyvin! Vähän sama, kun kokeilee jotain omasta mielestä huonoa vaatetta, niin kantaa sen tarkoituksella huonosti, vaikka vaate sinällään voisi näyttää hyvältä.

  Vastaa
 9. Minäkään en ole sinut juuri noiden viininpunaisten sävyjen kanssa, ruskeat, pinkit ja varsinkin vaaleammat nudet tuntuvat jo yli nelikymppiselle paljon armeliaammilta (eikä niiden levityksessäkään tarvitse olla niin hirvittävän tarkka:)). Olen ehkä vähän vanhanaíkainen mutta minusta nuo tummat punat vaativat myös pukeutumiselta ja koko lookilta tiettyä särmää ja tyylikkyyttä ja ovat myös siksi hankalia itselleni käyttää. Joten ymmärrän kyllä fiiliksesi! Vaan aika kivalta näin ulkopuolisen silmään ne tummat huulet kuitenkin sinullakin näyttivät ja juuri siksi että silmät olivat luonnollisesti ehostetut.

  Vastaa
 10. Virvellä on luonnollinen meikkityyli johon sopii kevyt kiilto tai sitten reilun punainen puna. Itselle tuntuu paremmalta juurikin nämä viininpunaiset mutta reilun punainen taas ei. Ei nuo sinua vanhenna vaan näyttävät hyvältä mutta ymmärrän jos on oma tyyli johon on tottunut 🙂 sulle sopii kevyempi ilme ja näytät kaikissa kuvissa ihan yhtä nuorekkaalta.

  Vastaa
 11. Minusta nämä sopivat ihanasti! Tiedän kuitenkin tuon tunteesi, siis sen ettei koe jonkin asian sopivan omasta mielestään itselleen. Mulla oli aluksi jo pienenkin huulivärin kanssa tunne, että nyt mennään oman mukavuusalueen ulkopuolelle ja lujasti, mutta niin vain olen oppinut tummiinkin puniin 🙂 Ja oikeastaan ne ovat talvisuosikkejani!

  Vastaa
 12. aina välillä on kiva käyttää tummia huulia, oma lempparini on dior addict extreme black tie 🙂 tuo cliniquen näyttää tosi kivalta ja mielestäni sopii sinullekin!

  Vastaa
 13. Nämä punahuulethan ovat hyvät! Kokonaisuudessaan vaaleaan "ympäristöön" tulee se yksi kaivattu väripilkku.
  Muuten heittäytyy yleiskuva aika laimeaksi. Mitenkään arvostelematta, mutta väripilkut on hyviä! 🙂

  Vastaa

Jätä kommentti