The Parisian Chic Look

Kuten olen jo useaan otteeseen päivitellyt niin en todellakaan oikein tiedä, mitä minulle on päässyt viimeaikoina tapahtumaan ja miksi kaikenlainen väri-ilottelu on jäänyt meikistäni täysin muuten kuin huulimeikkien osalta.
Siinä missä ennen käytin aina luomiväriä ei se vaan tunnu enää kotoisalta jutulta enkä oikein edes tiedä miksi. Tai no, tiedän kyllä tavallaan. Katson kyllä mielelläni muiden upeita ja värikkäitä silmämeikkejä, mutta en vaan yleensä tunne niissä itse oloani kotoisaksi jostain syystä. 
Ehkä takaraivooni on nykyään iskostunut liikakin bobbibrownmainen meikkifilosofia, jonka mukaan ”women want to look and feel exactly like themselves, only prettier and more confident”. Niin minäkin haluan. En tahdo, että katsojan huomio kiinnittyy minua katsoessa vihreään luomiväriin vaan mielummin siihen, että silmämeikkini tuo silmäni paremmin esiin.
Ripsiväriä sudin kyllä mielelläni yhä silmiini ihan luonnottomankin paljon ja pirtsakka huulimeikkikin tuntuu kotoisalta, mutta luomivärien suhteen olen nykyään tylsä kuin mikä. Käytän niitä harvoin ja silloin kun käytän, laitan luomilleni mielellään huomamattomia nudesävyjä.
Yksi viimeaikaisia nudelemppareitani onkin ollut NYXiltä blogikokeiluihin saamani NYX Love in Paris, Parisian Chic -luomiväripaletti, joka sisältää yhdeksän helppoa nudesävyä, joilla voi luoda niin kevyttä ja hienostunutta pariisittaren päivämeikkiä kun eleganttia ja intensiivisempää ranskattaren yömeikkiäkin.
Koska en vain yksinkertaisesti koskaan oikeastaan jaksa alkaa kikkailla sävyillä, ovat erilaiset nudesävyt helppo ja varma valinta. Ne ovat siellä ja auttavat silmiä piirtymään esiin, mutta niitä ei varsinaisesti edes näe silmien ollessa auki. Ne tevät juuri sen, mistä Bobbi Brown aina puhuu: Näytän itseltäni, mutta vaan aavistuksen parempana versiona.
NYX Parisian Chic onkin kaikella tapaa juuri täydellinen meikkipaletti siihen huoliteltuun ja luonnolliseen lookkiin. Vaikka vähän aikaa sitten kerroin, etten ole koskaan ollut erityinen meikkipalettien ystävä jäävät tuon määritelmän ulkopuolelle ehdottomastikin luomiväripaletit, sillä niiden ystävä kyllä todellakin olen. Mikä voisikaan olla parempaa kuin useampi yhteensopiva ja helposti yhdessä kompaktissa rasiassa kulkeva luomivärisävy, joiden avulla voi tehdä aina tilanteeseen sopivaa jälkeä!
Nudea silmämeikkiä voidaan pitää tylsänä, mutta itseasiassa se antaa melkoiset mahdollisuudet muuntautua nopeasti nutturapäisestä toimistohiirulaisesta räväkämmäksi tapaukseksi vain huulimeikkiä lisäämällä. (Tai vaihtoehtoisesti vaikkapa vaan silmät tummemmin rajaamalla.) Nude look toimii loistavasti myös treffeillä, sillä se on juuri se look, jota mies-raasut eivät useinkaan edes tajua meikeillä tehdyksi.
Siitä huolimatta, että nyt pidin pienen ylistyspuheen luonnollisen sävyiselle silmämeikille katson yhä edelleen ihaillen muiden värikkäämpiä taideteoksia ja harjoittelen kotona salaa sitä päivää varten, kun omakin oloni tuntuu taas jälleen niissä kotoisalta. Jo pitkään olen nimittäin tyytynyt pitämään väri-ilottelun huulillani. (Joilla muuten on näissä kuvissa NYXin aivan ihanaa Intense Butter Glossia, johon palailen toiste tarkemmin.)

Millaisissa luomivärisävyissä teillä on kotoisin olo?

PS. Olen vähän huono pitämään salaisuuksia, joten en malta olla vielä hihkaisematta teille, että tosiasiassa minäkin olen juuri tainnut löytää silmämeikkipaletin, jolla minunkin kaltaiseni nudemeikkejä rakastava meikkaaja onnistuu luomaan niitä intensiivisempiäkin silmämeikkejä, joissa olo tuntuu jostain syystä kotoisalta!
Kyseessä on nimittäin blogikokeiluihin saamani Urban Decayn upouusi Naked Smoky -paletti, joka pärähtää perjantaiaamuna myyntiin Urban Decayn Tampereen ja Helsingin myyntipisteille sekä Sokoksen verkkokauppaan. Olen ehtinyt tehdä paletin kanssa vasta parit kokeilut, mutta pakko myöntää: olen aivan ihastunut tähän! Lupaan palata palettiin tarkemmin viikonloppuna, kun pääsen räpsimään teille meikkikuvia päivänvalossa.
Voisiko sittenkin olla, että minunkin silmissäni aletaan jälleen nähdä jatkossa arkenakin vähän enemmän meikkiä..?

14 kommenttia artikkeliin ”The Parisian Chic Look”

 1. Mulle on käynyt ihan samalla tavalla: värikkäät silmämeikit eivät tunnu enää omilta ja haluan huomion kiinnittyvän juuri _minuun_, ei meikkiini. Nykyään varsinkin amerikkalaisten kauneusvloggaajien ja instagrammailijoiden vahvat ja monimutkaiset meikit tuntuvatkin kamalan vaivalloisilta ja vierailta..

 2. jännä juttu, omiin silmiin kaunein on joko vahvahko ehostus tai sitten kokonaan meikitön. (en siis sano tätä mitenkään kritiikkinä kenenkään meikkitottumuksia kohtaan vaan että tällainen maku mulla on jostian syystä :)). jostain syystä mielestäni ihmiset on oikeasti kauniimpia täysin meikittä kuin vaikkapa ripsarilla ja pohjatuotteilla ehostettuna. mystistä! nykyään taas oma olo ei ole yhtään mukava missään meikissä. haluaisin, että olisi, että voisi meikkailla omaksi iloksi arkenakin 😀 (tosin iso osa on ihan herkkien silmien aiheuttamaa fyysistä epämukavuutta.)

  sulle tuo kevyt, freesi meikki kyllä käy, osaat varmaan tehdä sen taitavammin tai olet löytännyt itsellesi paremmin sopivat tuotteet kuin moni 🙂

  • Mulla sama juttu! Tai toisilla pidän kevyestä ehostuksesta, mutta omaan silmään itselle käy "kaikki tai ei mitään"-meikki parhaiten ja ripsari+pohja on vähän eiei.

  • Minä tykkään useimmiten eniten monilla siitä nudesta lookista, jota miehet eivät aina edes tajua meikeillä tehdyksi. 🙂

 3. En ole koskaan oikein osannut tai tykännyt käyttää luomivärejä ja viime vuosina luomivärien käyttö on jäänyt lähes totaalisesti. Omistan kai tällä hetkellä peräti 2 luomiväriä, joita niitäkin käytän lähinnä satunnaisesti spesiaalitilanteissa. Ehkä jotain nude-luomivärivalikoimaa voisin silti harkita. Minimalistimeikkaaja täällä moi! 😀

  -Kristen

 4. Kyllähän tämä nyt vähän siltä vaikuttaa, että haluat sulautua Tukholman massaan. Myös puolisosi kommentit suomalaisten meikkaamisesta varmasti vaikuttavat nykyiseen meikkaustyyliisi. Ei minusta ollenkaan ihme! Mutta ei myöskään kovin vaikeaa löytää syytä muutokseen, jos hetkeksi sitä pysähtyy miettimään. Pidän tästä muutoksesta, kuten myös blogistasi, oikein paljon! Jatka samaan malliin!

  • Meillä ei mies ole liiemmin kommentoinut omaa meikkaamistani, joten itse sanoisin tässä olevan lähinnä kyse siitä, että rakastan sitä, kuinka paljon nopeammin aamumeikki nykyään syntyy (olen TODELLA aamu-uninen) ja kuinka täällä on "normaalimpaa", ettei meikkiä liiemmin näy. Se, mikä aiemmin tuntui ihanan helpolta näytti Suomessa kuitenkin hieman homssuiselta. Suomessa tuntui tällä alalla ollessa usein siltä, että ihmiset katsoivat töissä ihmeissään, jos alalla oleva ihminen ei ole taiteillut kasvoilleen kunnon ehostusta kun taas täällä ketään ei tunnu kiinnostavan asia.

   Itse sanoisin parhaaksi selitykseksi sen, että olen nykyään enemmän sinut itseni kanssa kuin koskaan aiemmin eikä minun tarvitse enää yrittää meikillä muuttaa ulkonäköäni suuresti. (Ja siihen on toki kyllä vaikuttanut se ihana kumppani, jolta saa aina kehuja oli kasvoilla sitten täysi tällinki tai pelkkä kosteusvoide. 😉 )

 5. Minusta näyttää, että olet ehkä värityypiltäsi kevät eli sellainen, jolle ei sovi voimakkaat värit tai kontrastit, vaan pehmeät ja lämpimät sävyt. Vaalea hiusväri näyttää todella kauniilta! Nyxin paletin värit sopisivat varmasti vaateväreinäkin hyvin, samoin ylimmän kuvan nude huulipuna paremmin kuin pinkit ja punaiset. Onhan värien tarkoitus tosiaan tuoda esiin parhaimmat puolesi eikä meikkiä:)

 6. Nude look on itsellekin se kotoisin enkä koe sitä lainkaan tylsäksi, varsinkin taitojen pikkuhiljaa kehittyessä siihen kun saa eri nyansseja.

  Mutta joo, toi että tää on se look jota miehet pitävät meikittömänä 😀 Ollaan mieheni kanssa seurusteltu 8 vuotta ja muistan yhä kun suhteen alkuaikoina se mainitsi, että tykkää niin mun luonnollisuudesta, kun en siis meikkaa yhtään 😀 kyllä mä silloin valistin sitä tästä luonnollisesta meikkaustavastani ja kai se nyt on nähnyt mut peilin eessä sutimassa tässä vuosien varrella, niin silti, hiljattain kommentoi että "miksi sä tarviit aamutoimiin niin paljon aikaa kun ethän sä ees meikkaa" 😀

  • Haha, tuo nude-lookki on kyllä syynä juuri siihen, että miehet aina kommentoivat naisten näyttävän niin paljon kauniimmilta ilman meikkiä. Tottakai, kun heidän silmiinsä meikki on vaan värikkäinä loistavat huulet, silmät ja posket… 😀

 7. Nudemeikki on kyllä ihanan nopea ja tykkäsinkin siitä vähän aikaa sun postauksista inspiroituneena, mutta se kävi tosi tylsäksi! 😀 Haluan aina vaihdella lookia ja käyttää eri tuotteita. En vaan pysty pitäytymään tietyssä meikkirutiinissa pitkään!

Kommentointi on suljettu.