What I was missing the most…

Suomessa oli yksi pieni asia, jota ikävöin suuresti ja josta en koskaan Lontoossa asuessani päässyt nauttimaan. 
 Tuo pieni, mutta niin tärkeä ja naisen näkökulmasta katsottuna merkityksellinen asia, jota kaipasin vanhempieni pääkaupunkilaisen lähiöasunnon lapsuudenkodissani oli tämä:
Mahdollisuus pestä tukka ja vain pelkästään tukka 70-luvulla rakennetun kerrostalon yhä paikoillaan olevassa kylpyammeessa sen päälle kääntyvän vesihanan alla!
Kuinka olinkaan ikävöinyt tuota arjen ilostuttajaa! 
On aivan mahtavaa voida pestä keskellä päivää vain pelkkä tukka ilman, että koko kasvot kastuvat ja meikki sotkeentuu! 
Ja ennen kaikkea on ihanaa, että tukkaa pestessä voi edelleen pitää vaatteet päällä eikä tarvitse olla kylmissään! Oi tuota onnea ja luksusta, kun voi seistä vaikka villasukat jalassa kylpyammeen ulkopuolella pelkkää tukkaansa kylmässä vedessä huuhtoen ilman, että muuten tarvitsee tuntea kylmyyttä!
(Lisäksi haluaisin antaa myös erityiskiitoksen suomalaiselle keskuslämmitykselle, useimpien kerrostalojen kiinteille vesimaksuille sekä sille, että kerrostalossa lämmintä vettä saa aina halutessaan riippumatta omassa asunnossa sijaitsevan ja pirusti väheisestä kaappitilasta poisvievän vesikattilan tilanteesta!)
Kuinka te pesette tukkanne? Pesettekö sen aina suihkussa käyden vai pesettekö tekin pelkkää tukkaanne? 
Muita, jotka arvostavat sitä, että tukan voi pestä keskellä päivää ilman, että aamuinen ”käytin tämän luonnonkauniin lopputuloksen aikaan saamiseen tunnin” -look vaihtuu ”olen juuri lähdössä Marilyn Mansonin keikalle” -lookkiin valuvine mascararannuineen?

19 kommenttia artikkeliin ”What I was missing the most…”

 1. Kun itselläni olin lyhyt tukka, pesin sen lavuaarissa raanan alla joka aamu. Nyt pitkätukkaisena pesen tukan vain silloin, kun käyn suihkussa. Lisäksi tätä pörrökasaa ei paljon pää alaspäin pestä, voi olla, että ei saa ikinä selväksi.

  Vastaa
 2. Luulin että olin ainoa joka pesee tukkaansa kylpyammeen reunalla roikkuen 😀 Niin kätevää ja nopeaa, tuota oli tosiaan ikävä kun itsekin Lontoossa asustin!

  Vastaa
 3. Itse kaipaan ulkomailla aina käsisuihkua! En voi ymmärtää, miten muualla maailmassa nainen pärjää ilman sitä. Seisovatko he päällään suihkussa? 🙂

  Vastaa
  • Samaa minäkin ihmettelen! Ehkä he käyttävät sitä epähygieenistä bideeistuinta, jollainen ainakin Italiassa kuuluu jokaiseen kylppäriin :P.

   Vastaa
 4. Inhoan tuota pelkän tukan pesua, mulle tulee herkästi huono olo kun pää on alaspäin ja paksut hiukseni oikein painavana. Ihmettelen joka kerta hiuksiani värjätessä, että väripaketissa neuvotaan jopa hiusväri huuhdeltavaksi kotioloissa noin!

  Vastaa
 5. Itselläni menee toisin päin 😀 etenkin näin hikisillä ilmoilla. Asuntoni on niin kuuma, että vaikka illalla kävisin suihkussa, on aamulla nahkea fiilis. Ei kun hiukset ponnarille ja otsis sivuun ja pikasuihkuun vartalon pesuun. Hätähätäpäivänä lisäksi kuivashampoo (tän hetken ykkönen: four reasons hair powder) ja voilá – kehtaa lähteä ulos asunnosta. Hiuksia en viitsi turhaan pestä, jos tiedän meneväni töiden jälkeen salille. Lyhyet hiukset pesin kyllä samalla tavalla lavuaarin päällä. Ja otsiksen pesen vieläkin lähes joka päivä lavuaarissa 😀

  – N

  Vastaa
 6. Muistan että joskus ala/yläasteella joskus pesin puolipitkää tukkaani ihan vessan lavuaarissa, bideétä apuna käyttäen. Sekin toimi!
  Nyt olen kesän aikana venyttänyt hiusten pesuväliä, niitä tarvii pestä enää vain 1-2 kertaa viikossa ilman että näyttävät likaisilta, joten pesen ne suihkun yhteydessä. (Vartalopesun teen toki joka päivä! 😀 )
  Ja voin kertoa, että jokainen hiusten pesu tuntuu oikein luksukselta kun sitä ei tee liian usein!

  Vastaa
 7. Itse pesen tukan vain ja ainoastaan käydessäni suihkussa. Pitkätukkaisena pidin hiuksia aina kiinni, joten hienoinen lähmäisyys ei päässyt häiritsemään itseäni taikka muita. Lyhyttukkaisena on vain ihan kiva, kun hiukset eivät jatkuvasti ole ihan putipuhtaat, niin niitä saa hiemn muotoiltua ja eivät harota joka suuntaan.
  Ulkomailla käydessä ja esim hostelleissa yöpyessä huomaa kaipaavansa yhtä sun toista suomalaista arkiasiaa. Eniten huomaan kaipaavani Abloyn avaimia! Kerrankin olin ystäväni luona Wienissä käymässä ja palasin kämpille avainten kanssa (kaveri oli töissä), ja se pirun lukko pyöri ympäri vähintäänkin 10 kertaa eikä auennut vaikka väänsin yhteen jos toiseenkin suuntaan. Vartti siinä meni ja lopulta tuli naapuri ihmettelemään kiroiluani ja oven rynkytystä taistellessani järjettömiä lukkoja vastaan…

  Vastaa
 8. Kerran päivässä kun suihkussa käyn, (useimmiten iltaisin)

  Tiedän että joka päivä peseminen on turhaa, kuluttavaa ja tyhmää mutta noita purkkeja on sen verran kasaantunut että niiden pois kuluttaminen on mielihyvää tuottavaa.

  Vastaa
 9. Pakko nyt kommentoida, näytät jotenkin tosi kauniilta tuossa viimeisessä kuvassa! Kirkas huulipuna sopii sulle tosi hyvin 🙂

  Vastaa
 10. Pesen hiuksiani muutenkin vain kahdesti viikossa, ja silloin käyn kyllä ihan kunnolla suihkussa. Pesen hiukset aina illalla, jotta minun ei tarvitse föönata niitä kuiviksi. En ole yleensä sen jälkeen lähdössä minnekään, joten meikit voi huoletta pestä myös pois. Tosin meikin teko kestää minulla yleensä ehkä 5 minuuttia, joten pesisin meikit joka tapauksessa samalla, kun ne saa tehtyä nopeasti uudestaan. Eikä tätä yli 60-senttistä paksua tukkaa kyllä huvitakaan pestä tuolla tavalla pää alaspäin. Niskaan sattuu jo ajatuskin.

  Vastaa
 11. hih, tää on yksi niitä asioita joita en vaan ikinä voi ymmärtää, en sitten vaikka miten miettisin (ja pakko myöntää, olen pohtinut tätä aiemminkin kun postasit aiheesta ekan kerran, sen verran päättömältä logiikka vaikuttaa ja ennen kaikkea kuulostaa tolkuttoman vaivalloiselta pestä hiukset erikseen!). MIKSI ihmeessä hiukset on PAKKO pestä keskellä päivää? eikö aamulla aavista tätä hiipivää tarvetta ja voi pestä ne siinä suihkun yhteydessä? 😀 blondin tiet ovat näköjään tutkimattomat jopa toiselle blondille 😀 mulle tulee pään roikottelusta paha olo, joten tuo olisi mulle yhtä tuskaa ja kidutusta. ja samoin mulla menee eri päin, useammin olen hikinen ja suihkun tarpeessa kuin hiusten pesun tarpeessa muuten, joka ikiseen paikkaan kun pitää ajaa fillarilla ja tietysti tuhatta ja sataa eikä mitään hienostunutta vauhtia..

  Vastaa
  • Juuri tämä minuakin kiinnostaisi, itselle kun ei ole koskaan tullut yhtäkkistä tarvetta pestä hiuksia kesken päivän!

   Kuivashampoolla pärjää iltaan, ja sitten taas jos illalla on jotain tosi erityistä menoa, uusin kyllä mielelläni sen meikinkin näyttämään ihan freesiltä sen aamuisen sijaan. Yleensä myös ennakoin sen, jos tiedän illalla olevan mittavaa ehostautumista luvassa, meikkaamalla/laittamalla tukkaa aamulla vaan minimaalisimman mahdollisen määrän.

   Vastaa
  • Minäkin mietin tuota! myös sen aikaisemman samaa aihetta sivuavan postauksen jälkeen ihmettelin miksi ihmiset pesee eriaikaan tukkaa ja kroppaa.. voi vain todetta, että tapoja on monia! 😀

   Itse en käy edes joka päivä suihkussa. Joka toinen päivä tai oikeastaan ILTA (ja siis tilanteesta riippuen tietysti kuinka usein tai harvoin). Ja silloin pesen kaiken kerralla.

   Ittellä pitkää (perseeseen asti ulottuvaa) tukkaa ei ihan helposti pestä erikseen ilman että muu kroppa kastuu, siinä varmaan syy miksi moinen ei ole edes käynyt mielessä

   Vastaa
 12. Minä olen aina luullut, että se on vitsi, kun joku sanoo pesevänsä pelkästään hiukset!! 😀 Siis miksi ihmeessä teet niin? En ole koskaan elämässäni pessyt pelkästään hiuksia, jos ne jostain syystä likaantuisivat odottamattomasti, menisin kokonaan suihkuun! Minusta hiusten pesu(tai vastapestyt hiukset) on niin ihanaa, että se tunne menisi osittain hukkaan, jos en samanaikaisesti olisi muutenkin kokonaan puhdas. Eikä minulla ole tarvettakaan pestä hiuksia keskellä päivää, kun pesen ne aina samalla, kun käyn suihkussa.

  Vastaa
 13. Pesen yleensä pitkät vaaleat hiukseni joka toinen päivä ja aina iltaisin. Yritin viime kesänä pidentää hiustenpesu väliä kahteen kertaan viikossa, mutta sain siitä vain päänähka ongelman.Päänahkani alkoi kutisemaan ja punoittamaan, kampaajanikin pelästyi mistä on kyse. Meni ohi kun palasin pesemään hiukset useammin ja käytin hetken semmoista linimenttiä päänahkaan. Joskus kun on pakko saada hiukset nopeasti puhtaaksi, pesen ne lavuaarissa käsisuihkua apunakäyttäen. Vähän on sellaista läträämista mutta ajaa asiansa. Tuota kylpyammetekniikkaa käytin mieheni asunnossa niinä aikoina kun aloimme seurustelemaan. Kyseessä oli juuri helsinkiläinen 70-luvun kerrostaloasunto.

  Olipa muuten kiva nähdä sut livenä kesällä laivalla, aivan ihanan oloinen tyyppi vaikutit olevan! Ja todella ihanasti kaikki myyjät auttoivat tax free:ssä tällaista "en tarvitse mitään, mutta rakastan kosmetiikkaa -tyyppiä". Kiitokset vaan sinne kaikille!

  Vastaa
 14. Ymmärrän kyllä Virveä tässä asiassa.Itse pesen normaalisti hiukset kaksi kertaa viikossa ja silloin tietysti illalla suihkunssa käydessä.Joskus kuitenkin tulee tilanteita että täytyisi nopeasti pestä vaan hiukset ja silloin toivoo että olisi vielä kylpyamme.

  Vastaa

Jätä kommentti