Kehutko siksi, että sait ilmaiseksi?

Saan aina silloin tällöin viestejä siitä, että kehunko saamiani tuotteita vain siksi, että olen saannut ne blogini kautta. 
Minusta tämä ajatus on hassu, sillä kosmetiikkaan hukkuvana ihmisenä en voi käsittää ajatusta siitä, miksi antaisin ostaa mielipiteeni kosmetiikkatuotteella, mutta kai ajatus on ymmärrettävä niiltä, jotka eivät ole tottuneet kosmetiikavuoriin. Näille ihmisille kosmetiikan saaminen ilmeisesti tuntuu erityiseltä?
Minä en pidä saamiani kosmetiikkatuotteita lahjoina minulle, sillä eiväthän ne sellaisia selkeästikään ole. Ne ovat työvälineitä, jotka minulle on lähetetty blogini pyörittämiseen. En minä voi miettiä mascaran saadessani, että hei, minulla on jo 15 avattuna, säästelenpä tätä. Ei sitä ole lähetetty sille siviili-Virvelle vaan sille bloggaajalle, jotta hän voisi ylläpitää blogia ajankohteisten tuotteiden avulla ja siksi olla eniten hyödyksi lukijoilleenkin. 
Vaikka olenkin minusta aivan mahtava tyyppi, ei tuotteita ole lähetetty minulle siksi vaan sen vuoksi, että tutustuisin niihin ja mahdollisesti esittelisin ne teille blogissani. Tämä on kahden kauppa: siitä hyötyy paitsi tuotteen valmistaja myös minä saadessani aiheesta tietoa kaivanneita kävijöitä blogiini.
En pidä blogiani siksi, että saisin tuotteita vaan saan tuotteita siksi, että pidän niiden rehelliseen arviointiin keskittyvää blogia.
Tässä on kuva osasta tuotteita, jotka ovat päätyneet minulle noin kahden kuukauden aikana. En esittele määrää siksi, että kokisin jotenkin hienoksi kehua tai brassailla määrällä vaan siksi, että hitaimmatkin ymmärtäisivät realiteetit. 
Jos tuotteita tulisi vähemmän, voisin postata jokaisesta ja kertoa, mitä mieltä mistäkin olen. Kuten kuitenkin kuvienkin perusteella ymmärtänette, ei aikani riitä siihen mitenkään. 
Miksi sitten otat vastaan kaiken?” kysyy joku nyt.
Jos ei kokeile, ei voi tietää. Eikä kaikesta aina sovita ennalta. Enkä tosiaankaan ota vastaan kaikkea tarjottua, osaan sanoa ei.
Toiset merkit lähettelevät valmiita tuotesatseja automaattisesti ja niiden joukosta voi valita esiteltäviksi ne itselleen mieluisimmat tai vaikka olla ihan kokonaankin hiljaa. Nämä ihanat firmat eivät velvoita minua mihinkään ja saan toimia kuten tahdon. On mukavaa, kun uutuuksia tulee postilaatikosta ilman, että asiasta on käytävä kirjeenvaihtoa ja näin saatan löytää kokeiluuni tuotteita, joihin en olisi muuten edes keksinyt tarttua. Näin on käynyt useasti. Toisaalta olisin itse usein hyvin tyytyväinen vaan pelkkiin sähköpostitse tulleisiin tiedotteisiinkin.
Toiset firmat lähettävät sähköpostia, joissa saan valita esimerkiksi tiettyjen tuotteiden joukosta, mitä tahdon testata. Joskus nämä valitsemani tuotteet ovat käytössä juuri niin mahtavia kuin mitä kuvittelinkin ja ne päätyvät blogiini. Joskus ne taas vaan hautautuvat muiden tuotteiden sekaan eivätkä koskaan nouse esiin, sillä minulla ei ole ollut niistä mitään erityistä sanottavaa. Ja joskus en vaan tahdo kokeilla mitään. Tämä systeemi on mukava, sillä voin etukäteen tutustua tuotteisiin ennen niiden kotiuttamista.
Joskus saan kotiin ihmeellisiä, ennalta sopimattomiakin paketteja. Yksi sellainen tuli minulle vähän aikaa sitten ja se oli lähetetty alun perin osoitteeseen, jossa asuin  lähes neljä vuotta sitten. En ollut koskaan aiemmin ollut ollut yhteyksissä paketin lähettäjän kanssa ja saatoin vain spekuloida, miksi se oli minulle päätynyt. Kivoja tuotteita se kuitenkin sisälsi. Eli kun joku kommentoi johonkin postaukseeni, että ”ei se paketti nyt noin vain putkahtanut postiluukustasi” niin voin kyllä sanoa, että kyllä ne vain joskus niin tekevät. Täysin pyytämättä ja täytenä yllätyksenä.
Välillä käyn tapahtumissa, joista lähtiessään saa mukaan tuotteita samanlaisen setin kuin jokainen muukin paikalla ollut. Kokisin todella epäkohteliaana raottaa pussia paikalla ollessa ja todeta, että hei, pitäkää osa näistä tuotteista, en tahdo näitä. Vaikkei sitä olisikaan minun puoleltani tarkoitettu nirppanokkaisuudeksi ja kiittämättömyydeksi, kuulostaisi se silti sellaiselta. Moni firma on tottunut niihin bloggaajiin, joille kelpaa kaikki siksi, että se on ilmaista ja he lähinnä hämmentyvät siitä, jos bloggaaja ei tahdokaan jotain. Pääsee paljon vähemmällä kun niiaa, kiittää ja hymyilee kiltisti kassia ojennettaessa ja kiroaa vasta kotona, että mitä hemmettiä minä näilläkin tekisin. Se on sitä suomalaista massaan sopeutumista ja joukosta erottumisen pelkoa.
 Miksi blogissani sitten on esillä lähinnä vain niitä hyviä tuotteita, joita kehun?
Kuka ensinnäkin jaksaisi lukea blogia, joka on täynnä huonoja tuotteita ja negatiivista ilmapiiriä? En minä ainakaan. Tai kuka jaksaisi lukea postauksia tuotteista, jotka ovat vain ”ihan kivoja” ilman sen suurempia mielipiteitä? En minä myöskään.
Ja jos sitäpaitsi jotain olen kosmetiikkavuosieni aikana oppinut niin sen, ettei ole olemassa huonoja tuotteita, on vaan erilaisia tarpeita. Jos en pidä jostain tuotteesta, yritän aina löytää syyn mielipiteelleni ja sen jälkeen taas sen kohderyhmän, joka varmasti puolestaan pitää tuotteesta. Enhän minä voi julistaa, että joku tuote on  huono vain siksi, ettei se vastannut omia tarpeitani! (Yksi esimerkki aiheesta täällä.)
Ja kyllä, minä näen itseni oman julkaisuni toimittajana, sillä kosmetiikkatuotteita tulee
testattavakseni samalla lailla kuin kosmetiikkatoimittajallekin. 
Jos
Elle-lehden levikki on ollu vuonna 2012 hieman yli 30 000 (lukijamäärä 102 000), Glorian alle
50 000 (lukijamäärä 420 000)  ja Suomen Cosmopolitanin hieman alle 70 000 (lukijamäärä 237 000), on blogissani puolestaan käynyt samana vuonna noin 350 000 yksilöytyä kävijää, jotka ovat käyneet sivullani yli 1,4 miljoonaa kertaa.

 Blogini on blogimaailmassa pieni blogi verrattuna lifestyle-bloggaajien
blogeihin eikä ilmaista blogia ja maksullista lehteä voi verrata keskenään suoraan, mutta
kyllä silti voisi päätellä, että blogien kosmetiikkajuttuja katsotaan
lehtien kosmetiikkajuttuja enemmän. Olenkin siis mielestäni oikeutettu leikkimään oman elämäni kosmetiikkatoimittajaa ja testaamaan ja vastaanottamaan tuotteita siinä missä ”oikeakin” toimittaja.

Toivottavasti tämä postaus toimi vastauksena niille, jotka ovat asiaa miettineet. Tuotteiden haukkumisen ei mielestäni pitäisi olla se keino, jolla bloggaaja saa kannuksia ja rehellisen bloggaajan maineen vaan se kertoo lähinnä siitä, ettei hänellä riitä ammattitaitoa nähdä tuotetta kuin yhdeltä (omalta) kannalta.

Välillä kuulen myös, että blogini alkuperäinen ostolakon idea on kadonnut. Ei se mihinkään ole kadonnut, tilanteet vain muuttuvat.

Koen, että minulla on paljon sanottavaa kosmetiikasta ja ei, minun ei tosiaan ole tarvinnut liiemmin hankkia itse kosmetiikkaa aikoihin, mutta koen pitäväni blogiani siksi, että minulla on mielipiteitä tuotteista. Tahdon mielipiteilläni saada lukijat miettimään, tarvitsevatko he jotakin tuotetta oikeasti ja kyseenalaistamaan sen väittämät ja miettimään, kohtaavatko ne omien tarpeiden kanssa. Jos ihmiset oikeasti ymmärtäisivät kosmetiikan realiteetit ja sen, mitä ovat ostamassa, olisi kosmetiikkamarkkinoilla huomattavasti vähemmän tyhjiä lupauksia ja enemmän järkeä.

 Ja mihin ne ylimääräiset tuotteeni sitten lopulta muuten päätyvät?

Kokeilujeni jälkeen suurin osa niistä päätyy eteenpäin jollekin ystävälleni, kaverilleni, lukijalleni tai muuten vaan tuotteen tarvitsijalle. Koen tuotteet minulla ”lainassa” olevana materiaalina, joista pidän kiinnostavimmat, mutta joista osasta hankkiudun eroon tuotteen kokeiltuani ihan vaan siksi, että löydän jonkun, joka tarvitsee tuotetta minua enemmän. Voisiko joku perustaa uutuustuotelainaamon? Käyttäisin sitä mielelläni!

67 kommenttia artikkeliin ”Kehutko siksi, että sait ilmaiseksi?”

 1. Virve, pelastit päiväni! En olisi voinut tätä asiaa itse paremmin kuvailla, olen itse tekemässä juuri postausta saaduista tuotteista, jotka tuntuvat joissakin lukijoissa aiheuttavan närästystä. Jos sinua ei haittaa, jos/kun juttu ilmestyy taidan linkata siihen yhteyteen tämän sinun postauksesi. 🙂

 2. Virve, loistava teksti! Kiteytit kaiken, mitä pitääkin!

  Minäkin keskityn blogissani pyydystämään kosmetiikkamaailman huippuja, joten luonnollisesti tykkään kirjoittaa niistä tuotteista, joihin ihastun ja hurahdan täysin. Toki joukossa on myös vertailuja, jotta blogi ei olisi samaa ylistystä päivästä toiseen. Minusta blogeista on nimenomaan kiva lukea niistä "huipputuotteista", joihin on ihastuttu, mutta samalla myös rehellisiä arvioita, että MIKSI. Mikä tekee juuri siitä tuotteesta niin hyvän, että bloggaaja on siihen niin ihastunut? Ei kukaan jaksa lukea ylistystekstejä, joissa ei ole perusteltu miksi tuote on hyvä.

  Täydellisesti ilmaistu myös se, ettet pidä saamiasi kosmetiikkatuotteita "lahjoina", vaan työvälineinä, joilla pyörität blogiasi. Samoin ajattelen minä. Blogia varten testiin saadut tuotteet mahdollistavat sen, että blogi on ja pysyy monipuolisena. Kuka lukija jaksaisi lukea arvioita aina saman sarjan tuotteista?

  No, tähän kommentin loppuun liitän vielä linkin omasta kauneusblogistani, jos et pahastu, kun "mainostan" sitä sivuillasi 😉 Minä olen vasta kauneusblogitaipaleeni alussa, joten kiva, jos uudet lukijat eksyvät blogiini 🙂

  http://beauty-highlights.blogspot.fi/

 3. Asiaa. Teet paljon työtä blogin eteen ja sitä kautta olet tuotteet "ansainnut".

  Voisin tässä samalla kiittää hienosta blogista! Muutamankin tuotteen olen tainnut ostaa kun olet suositellut. Kommentoin harvoin, useimmiten varmaan anonyyminä. Ostan itse meikkejä hyvin vähän, mutta livbox on minun luksusta arjen keskelle. Minulla on kolme pientä lasta ja pyöritän arkea yksin. Lauantaisin yleensä hemmottelen itseäni, kuorin kasvot ja haudutan hiuksia naamiossa. Piristää kummasti jo tuokin. Koska arki on haastavaa, niin oman jaksamisen vuoksi haluan panostaa myös itseeni. Kevyt ehostus aamuisin, pitkät kutrit ojennukseen ja siistit vaatteet päälle.

  Itseasiassa, jos minulla olisi ylimääräistä niin varmaankin ostaisin useammin jotain kivaa kosmetiikkaa 🙂 Mutta nyt on näin.

  • Kosmetiikka on ihanaa itsensä hemmottelua, jonka avulla saa itselleen hyvän mielen. Jo usein pelkkä kynsien lakkaaminen kivalla lakalla tuo kivaa piristystä arkeen, kun kynsiä katselleessa tulee aina hyvä mieli. 🙂

 4. Samanlainen postaus on myös mulla tekeillä, näistä asioista kun on viime aikoina ollut paljon taas puhetta. 🙂 Ja tietysti hyvähän se on avata vähän omia ajatuksiaan ja linjauksiaan asiasta, tuleepa sitten ainakin selväksi myös lukijoille. Mun blogi ei luonnollisestikaan ihan samassa mittakaavassa saa testituotteita, mutta silti paljon samoja ajatuksia jaan. Olisi aika mahdotonta pitää oikeasti monipuolista kosmetiikkablogia ilman testituotteita, tai ainakaan uusia juttuja ei tulisi esiteltyä läheskään niin paljon. Ja nimenomaan suuri osa lukijoista kaipaa juurikin käyttökokemuksia uusista tuotteista ennen ostopäätöstä. 🙂

  • Totta, nimenomaan uusista tuotteista tahdotaan kuulla, sillä jos tämäkin blogi pyörisi vain loppuneiden vanhojen tuotteideni ympärillä, olisin saanut kuopata tämän jo aikoja sitten.

 5. Minä ainakin haluaisin lukea myös niitä negatiivisia arvosteluja tuotteista. Osaa sitten vältellä niitä, jos kokee, ettei ne luultavasti itselläkään toimisi. Ja luulisin, että muutama muukin saattaisi tykätä, ainakin "products I regret buying" yms. videot ovat youtubessa suosittuja myös.

  • Kuten tosiaan sanoin, on ongelmana se, ettei ole huonoja tuotteita vaan on vaan erilaisia tarpeita ja kyllä minä ainakin olen tuonut blogissani esiin myös niitä tarpeisiini sopimattomiakin tuotteita. 🙂

 6. Hei, Olen tavallinen lukija ja on hyvä, että bloggaajien vai blogaajien maailmaa avataan. 🙂 Koska tavallinen lukija, joka ei koskaan saa mitään ilmaiseksi, jolla koskaan ei ole arpaonnea, voi toki miettiä näitä kysymyksiä. Jopa niin, että kehuuko jotkut bloggaajat tuotteita, jotta yhteistyö jatkuu yhteistyökumppaneiden kanssa. Ihan asiallisia kysymyksiä, jotka toivottavasti asiallisesti esitettäköön. Kateus ja räyhänhenki on perin ikävää ja saatte osaksenne varmasti rutkasti roskaa ja lokaa.

  Loistava oli kommentti, että saatu kosmetiikka on työväline. Tätäkään ei välttämättä tavallinen lukija ymmärrä vaan ihailee ja myös valitettavasti kadehtii saamaanne kosmetiikkamäärää. Joita oivallisesti kerrottuna kosmetiikkatoimittajat yhtä lailla saavat. 🙂

  En ole niin varma herättääkö tämä postaus sympatiaa vai kateutta. Kosmetiikkaröykkiön katseleminen herätti minussakin lievää kateutta, tunne jota harvoin tunnen ja joka ikävästi kuitenkin kuvia katsellessa sekunninmurto-osaksi nousi pintaan. Kateuden tunteen saattoi nostaa uinumasta kommentti "jotta hitaimmat ymmärtäisivät realiteetit"…

  Kyseinen kommentti oli mielestäni negatiiviinen ja yleistävä ja lukijaa aliarvioiva, olisin jättänyt sen muuten asiallisesta artikkelista pois. Ellei sitten tämä postaus ollut täysin suunnattu meille kadehtijoille. 🙂

  • Minäkin tunsin joskus kateutta nähdessäni blogien kirjoittajien valtavia ja arvokkaita kosmetiikka röykkiöitä, kunnes mietin että MIKSI? Miksi herää kateus? Tajusin itse, että jos on kateellinen siitä, että "toisella on enemmän meikkejä kuin mulla" niin miksen itse alkaisi pitämään blogia! Mutta kun itsestäni ei olisi blogihommiin, niin työlään kuuloista työtä se taitaa olla, niin tajusin ja päätin omalla kohdallani kateuden olevan vain todella lapsellinen "mulla kans, byhyy" -tunne ja pääsin siitä eroon. Ei kateus ole bloggaajan vika tai tavoite, joten sitä tuntiessaan lukijan kannattaa katsoa armollisesti peiliin. 🙂

  • Pahoittelen tuon lausahduksen kaikua. Oli ehkä tosiaan suunnattu niille muutamille, joiden kanssa asiasta on joskus saanut kuulla ihme vänkäystä. En tarkoittanut sitä mitenkään pahalla, sillä oletan suurimman joukon lukijoita ymmärtävän asian.

   Postauksella ei tosiaan ollut tarkoitus hakea sympatiaa muttei myöskään kadehtijoita. Halusin sillä vaan ottaa kantaa siihen, etten kehu tuotteita, sillä saan niitä ilmaiseksi paljon yli omien tarpeideni ja pärjäisin kyllä ilmankin, mutta olen valinnut tämän "työkseni", koska kosmetiikka on intohimoni ja kiinnostaa minua.

   Kyllä minäkin kadehdin jokaista supertaitavaa tanssijaa, joka saa esiintyä yleisölle. Kadehdin myös upeita laulajia, joilla on taito, jota kansa ihailee. Kadehdin myös monia muita "ammatteja", mutta siksi fokusoin itse juttuni johonkin sellaiseen, jossa taas itse koen olevani hyvä. Vaikka kuinka treenaisin, ei minusta tulisi koskaan laulajaa, mutta kirjoittamisen ja kosmetiikan maailmassa uskon pärjääväni. Meillä kaikilla on se oma juttu, jossa haluaa menestyä ja olla hyvä eikä sekään tule ilmaiseksi. Tässä tapauksessa minun vapaa-aikaani on ostettu kosmetiikkatuotteilla hyvin pitkälti.

 7. Moikka! Kiitos että jaksat kirjoittaa tätä blogia, lukemattomat vinkit on täältä mukaan poimittu ja ne ovat tehneet vierailuistani kauppojen kosmetiikkahyllyillä huomattavasti nopeampia ja kivuttomampia. 🙂 Olisikohan joskus mahdollista saada esittelyä tuosta Lumenen uudesta CC-puuterista?

 8. Ihanaa Virve ihanaa! 🙂 Selitit asia todella hyvin ja olenkin samaa mieltä kaikesta. 😀

 9. Huh, mikä määrä, kyllä noitten testaaminen työstä käy;) Tosi valaiseva postaus, kiitos myös tuote-esittelyistä, niistä on usein apua.
  Sitä olen joskus ihmetellyt, että monet kosmetiikkabloggarit osallistuvat vielä toistensa kosmetiikka-arvontoihin, toki siihen heillä on oikeus, mutta ihmettelen etteikö saadut tuotteet riitä…

  • Tätä olen minäkin miettinyt, jotenkin pistää silmään ja mietityttämään miksi osallistuvat.

  • Ihan puhtaasti siksi, että arvontapalkinto kiinnostaa ja se olisi kiva saada. Virve, Sanni ja Saara taitavat olla ainoat, joille tuotteita tulee tuollaiset määrät, eikä yksikään heistä ole kertaakaan osallistunut mun arvontoihini.

  • Bloggaajat osallistuvat arvontoihin ihan täsmälleen samasta syystä kuin sinäkin; arvontavoittona on jotain sellaista, jonka haluaisi itselleen. Motiivit eivät siis ole yhtään sen enemmän tai vähemmän ylevät kuin kenelläkään muulla. 🙂

  • Jokainen kosmetiikkabloggaaja ei tosiaankaan saa samoja juttuja ja toisille niitä tulee enemmän ja toisille vähemmän, joten ymmärrän täysin, että kiinnostavan tuotteen arvontaan halutaan osallistua. Ei sitä kukaan ahneuttaan tee vaan ihan vaan siksi, että palkinto on houkutteleva. 🙂

 10. " ..kosmetiikkaan hukkuvana ihmisenä en voi käsittää ajatusta siitä, miksi antaisin ostaa mielipiteeni kosmetiikkatuotteella, mutta kai ajatus on ymmärrettävä niiltä, jotka eivät ole tottuneet kosmetiikavuoriin. Näille ihmisille kosmetiikan saaminen ilmeisesti tuntuu erityiseltä? "

  En tiedä miksi, mutta hieman ärsyynnyin tästä. Erityisesti viimeisin lause. Tottakai kosmetiikan tai minkä tahansa asian saaminen tuntuu erityiseltä, näin "tavalliselle tallaajalle". Olettaisin, että suurin osa lukijoistasi on ihan tavallisia kuluttajia, ei bloggaajia, ei kosmetiikkabloggaajia, joten eipä nuo kosmetiikkavuoretkaan ole välttämättä tuttuja (ei itselleni ainakaan). Tästä alusta siis tuli (ehkä tahattomasti) ylimielinen fiilis, aivan kuin sinua ärsyttäisi/huvittaisi kun me lukijat emme tajua.

  Noin muuten hyvä ja avaava postaus. Itse mielelläni luenkin niitä positiivisia tuotevinkkejä ja ihan järkeenkäypäähän se on jakaa neuvoja mitä ostaa kuin että kuluttaisit aikaa listaamaan mitä ei kannata ostaa (eihän noissa lehdissäkään listata huonoja tuotteita).

  • Anteeksti, en missään tapauksessa halunnut aiheuttaa tuollaista fiilistä ja mietin useaan otteeseen, mitä voin sanoa. Koen asian itse noin, sillä olen jo kosmetiikkamyyjänä elänyt tuollaisessa ympäristössä, jossa kosmetiikkaa pursuaa joka suunnasta. Tarkoitukseni ei siis ollut missään tapauksessa kuulostaa ylimieliseltä ja pahoittelen sitä.

  • Eipä mittään. Itselläni on tapana takertua pikkuasioihin ja nillittää vaikka tavallaan tuossakin aavistelin ettet näin ole asiaa tarkoittanut. Jokaisella on omat lähtökohtansa, elämäntilanteensa ja ympäristönsä joista ne omat näkökannat asioihin tulee.

 11. Hienoja pointteja! Itsekin olen saanut paljon hyviä vinkkejä blogistasi! Nyt tuolta kuvista hyppäsi silmiin apteekkikosmetiikkaa ja pienen toiveen jos saan sanoa… Olisi hienoa lukea arvosteluja apteekkikosmetiikasta. Kosmetiikan ainesosille herkistyneitä on paljon Suomessa, itsekin olen viime vuosina herkistynyt ja kuten muutkin kosmetiikan ainesosille herkistyneet, olen minäkin "joutunut" tutustumaan uudelleen apteekin tarjontaan. Sanoin uudelleen siksi, että vuosia sitten asuin kunnassa, jossa ainoa järkevä paikka ostaa kosmetiikkaa oli apteekki. Toinen vaihtoehto olisi ollut S-market. 😀

 12. Näitä on kyllä todella kiva lukea ja joskus aikoinaan luin myös MoreToLoven blogissa/ jomman kumman pitäjän omassa blogissa myös Behind the blog postauksen missä kerrottin että jotkut ottavat yhteyttä tietämättä blogista oikeasti mitään. Kieltäytynyt sitten tuotteista, mitkä eivät heitä kiinnostaneet. Mutta asiasta kukkaruukkuun. Itse olen itseoppinut meikkaaja joten olen löytäny paljon vinkkejä perusmeikkiin esimrkiksi en edes tiennyt meikinpohjustusvoiteesta ja nytpä sitten ensimääisen kerran ostin silmämeikinpohjustajan kun olen luomiväriä ruvennut käyttää joten kiitos sinulle tälläisen perusasian opettamisesta. 🙂 Tämäntakia seuraan meikkiblogeja ja olen oikeastaan nirso blogien seuraamisen suhteen. Kiitos ihanasta blogista 🙂

  • Mahtava kuulla, että olet löytänyt tuollaisen (minusta aivan elintärkeän) tuotevinkin! 🙂

   Yhteydenottoja tulee tosiaan ihan mistä sattuu ja milloin yhteistyötä tahtoo tehdä maksetun nettikasinoartikkelin blogissani julkaisua pyytävä henkilö tai milloin pokerisivustolle linkityksiä toivova taho. Myös esim. vaatediileille olen sanonut ei, sillä ne eivät ole blogiini liittyneet. Johan tekin näette läpi, jos joku asia on aivan aiheen vierestä eikä millään lailla oikeasti minua. 🙂

 13. Harvoin kommentoin täällä… olenko muuten koskaan Virve kommentoinut sinun blogissasi? Voi olla, että en. Anyway… minulla (kuten monella muullakin) keikkuu luonnoksissa vastaava postauksen aloitus. Sitten se inspis menee vain ohi ja sitten ei tulekaan julkaistua sitä. En meinaa tälläkään kertaa julkaista, sillä joku muu on juuri aiheesta postannut. 🙂 Hyvä postaus! Havainnollistat hyvin asiat ja tuota voisi toitottaa enemmänkin, että ei ole huonoja ja hyviä tuotteita. On erilaisia ja jokainen meistä on yksilö, joten on hienoa, että niitä vaihtoehtoja löytyy. 🙂

  Go Virve! Hyvä postaus!

 14. Sulla on Virve kyllä yksi parhaista blogeista mitä Suomesta löytyy, jotenkin vaikutat ihan mielettömän ihanalta ihmiseltä ja aina, kun sulta ilmestyy postaus sen haluaa heti päästä lukemaan. Oon seuraillut sua jo vaikka kuinka pitkään, mutta harvoin tulee kommentoitua mitään, mutta nyt tuli nyt mieleeni kun valittelit tuota tavarapaljouttasi, että voisithan joskus vaikka arpoa täällä blogissasi vaikka itsekasaamiasi "tuotepaketteja" erilaisista tuotteista, jotka mielestäsi sopivat yhteen. Luulen, että muutkin kuin minä voisivat innostua mahdollisuudesta saada sinulle ylimääräisiä, vaikka kerran tai pari testattujakin tuotteita ilmaiseksi. Kierrätys kunniaan!

  • Kiitos, olipa ihanasti sanottu! Tuli hyvä mieli. 🙂

   Minä periaatteessa kyllä arpoisin tuotteita mielelläni, mutta en tiedä, mitä mieltä asiasta ovat tahot, jotka ovat tuotteet minulle antaneet. En ole varma, olisiko se kaikkien mielestä ihan ok juttu, että saan tuotteita omiin arvosteluihini ja sen jälkeen lupaa kyselemättä järjestelisin arvontoja saamistani tuotteista tavallaan merkkien nimissä, mutta en sitten varsinaisesti kuitenkaan. Minun pitää pohtia tätä. 🙂

 15. Hyvä postaus Virve!
  Sun testauksista on todella hyötyä ja jos on ollut joku tuote ostoslistalla, voi useimmiten lukaista täältä siitä sun mielipiteen:)
  Itse olen aloittelijana pyytänyt itse firmoilta tuotteita, joihin olen viime vuosien aikana tykästynyt,töissä ja vapaalla.
  Näin olen voinut esitellä blogissani tuotteita,joista oikeasti pidän.

 16. Itselläni tunne oli kauhistus, ei kateus, kun näin nuo kuvat kosmetiikkamerestä. Itse en halua tuollaista määrää omistaa, koska eihän kukaan ihminen yksin voi mitenkään noita kaikkia käyttää. Itse haluan omistaa vain ja aioastaan ne tuotteet, joita oikeasti tarvitsen ja inhoan yli kaiken laatikossa lojuvia, puolitäysiä puteleita ja hutiostoksia, jotka ei ole minulle sopineet, joihin on palanut rahaa ja jotka ei mahdu minnekään. Joko yritän väkisin käyttää ne loppuun tai sitten ne menee roskiin. Siksi arvostankin blogeja, koska niistä olen löytänyt monta hyvää tuotetta, jotka on itselleni sopineet ja tuote on jäänyt käyttöön. Vähemmän heräte- ja hutiostoksia siis.

  • Minuakin nämä usein myös ahdistavat ja siksi kokeilen, mutta mielelläni annan näitä sen jälkeen eteenpäin.

   Koen kuitenkin, että omilla kokeiluillani voin vähentää muiden hukkaostoksia helposti, joten siksi homma on mukavaa. 🙂

 17. Minusta tämä oli aivan erinomainen postaus! Blogisi on ensimmäinen jota aloin lukea useampi vuosi sitten ja edelleen luen jokaisen merkinnän. Olen saanut monta hyvää lukukokemusta täältä ja monta hyvää tuotevinkkiä, myös niistä joita en halua ostaa. Eikä siihen tarvita negatiivista postausta. Juurikin se kulmakynä vaikka, minä tykkään pehmeästä kynästä 😉

  Ainahan se on niin, että ihmiset ovat kateellisia. Valitettavasti. Minä en ole. Oikeasti tuollaisen vuoren läpi kahlaaminen, kuvaaminen ja arvostelu kuulostaa huimalta saavutukselta. Ai se oli kahdessa kuukaudessa? Voi elämän kevät! Nämä ne minun mietteeni. Kiitos siis ihanasta ja hyvästä blogista josta olen saanut monen monta hyvää vinkkiä vuosien aikana!

  • Kiitos kivasta kommentista! 🙂

   Ja siis niin ihanaa kuin kosmetiikan hypistely onkin, tuottaa se tietysti stressiäkin silloin tällöin. En ole sitoutunut kirjoittamaan mistään saamastani tuotteesta yhtään mitään, mutta tottakai olisi mukavaa aina ehtiä tarjoamaan lukijoille tekstejä ajankohtaisista tuotteista. Siksi välillä saattaa tosiaan syntyä pieni ahdistuskin.

 18. Hmm, jostakin eksyin tätä lukemaan, en siis ole blogiasi aiemmin seurannut. Tämän tyylisiä postauksia nyt viime aikoina lukeneena, muisuttaisin että kritisoijat ja arvostelijat voi olla himpun verran kateellisia, yrittäkää heitä ymmärtää, sillä on paljon heitä joilla ei ole varaa ostaa edes sitä yhtä 15 euron ripsaria, ja näiden tyyppien on tosi vaikeaa ymmärtää että joku saa niin paljon ilmaiseksi.

  Vaikka blogistit kuinka kirjoittaa tekevänsä tätä vain teidän lukijoiden takia, fakta on että ilmaiset tuotteet tuo mielihyvää myös itse kirjoittajalle, ja hei, se on ihan ok!

  Tällaisia tuotetestausblogeja alkaa olla aivan pilvin pimein, ja onhan ne varsin mainio mainoskanava. Jos tuotepostailijat ostaisi joka ikisen tuotteen omasta pussista, tällainen mainonta vähentyisi huomattavasti. Siispä lukijat, teidän käsissähän se on, onko tämä kannattavaa mainontaa vai ei? Jos 10 000 lukijaa ryntää ripsarikauppaan tuoreen postauksen jälkeen, valmistaja on saanut haluamansa. Siinä välissä, blogisti on vain Joku tyyppi joka mainostaa halvalla suhteessa tv/ painettuihin mainoksiin jotka maksetaan rahalla, ei tuotenäytteellä.

  • Kuten tuolla yllä Sonia jo kommentoikin, niin haluaisin minäkin vielä korostaa, että hyvin harva kosmetiikasta bloggaava saa testattavaksi tuotteita samassa mittakaavassa, kuin esim. Virve. Toisin sanoen, ei voida yleistää kosmetiikkabloggaajien yleisesti ottaen bloggaavan "ilmaisista" tuotteista ja mainostavan niitä.

   Muutenkin kosmetiikasta bloggaavissa henkilöissä on taustoiltaan hyvin erilaisia tyyppejä. Joillakin on alaan liittyvä ammatti jolloin bloggaaminen liittyy tavallaan heidän työhönsä mutta aika usein kosmetiikasta bloggaava tekee sitä ihan harrastuspohjalta henkilökohtaisen mielenkiinnon takia ja ilman kauneusalaan liittyvää koulutusta tai työtä. Niin tai näin, niin kysymys on pitkälti kokemusten jakamisesta.

   Minusta on hieman harhaanjohtavaa puhua ilmaiseksi saaduista tuotteista. Eihän niitä ole saatu ilmaiseksi vaan ne on vaihdettu bloggaajan omaan aikaan ja siihen, että hän on ollut halukas kokeilemaan tuotetta itselleen, jonka jälkeen hän on nähnyt vaivaa ottaakseen kuvia ja kirjoittaakseen postauksen tuotteesta ja kokemuksistaan siitä, joka sekin vie oman aikansa ja vaatii oman panostuksensa.

   Kuka tahansa voi alkaa kirjoittamaan blogia. Jos kuitenkin kuvittelee, että kun perustaa kosmetiikkablogin niin kamaa alkaa tursuamaan "ilmaiseksi" joka tuutista kämpän täydeltä, niin tulee kyllä kokemaan karvaan pettymyksen. Vaatii työtä, energiaa ja paljon aikaa voidakseen rakentaa esimerkiksi Ostolakossa kaltaisen blogin ja ylläpitääkseen sitä.

  • Mun on vaikea uskoa että kuka tahansa voisi ryhtyä pitämään blogia (tavoitteena lukijat, mainosyhteistyöt, tuotetestaukset). Kaikilla ei vain rahkeet riitä. Tämän päivän suomessa on paljon huono-osaisia nuoria ja nuoria aikuisia, oikeasti köyhiä ihmisiä, puhumuttakaan muista ongelmista. Ei kaikilla ole esimerkiksi kameraa, tai edes sitä tietokonetta, bloggaamisen perustyökaluja.

   Ei se, että kadehtii, kummastelee tai ihaillen haikailee toisen omistamaa kosmetiikkavuorta tarkoita sitä ettäkö pitäisi vääränä toisen sitä omistaa. Toivoisin, että ihmiset osaisivat olla kiitollisia omasta tilanteestaan ja ymmärtäväisiä niitä kohtaan joilla menee huonommin.

  • Alkuperäiselle Anonyymille sanoisin, että ongelmana on minusta enemmänkin se, ettei Suomessa oikeasti ole kovin montaa tuotetestaukseen keskittynyttä kosmetiikkablogia vaan kosmetiikkaa lähetellään random-bloggaajille, jotka eivät varsinaisesti välttämättä tiedä tuotteista mitään. Näiden blogeissa riittää, että bloggaaja sanoo käyttäneensä saamaansa tuoe X:ää ja sen olleen ihan kiva ja se saa aikaan ryntäyksen. Harvemmassa ovat blogit, joissa bloggaaja oikeasti analysoi tuotetta. Onneksi näidenkin määrä alkaa lisääntyä.

   Mohnin kommentti tuosta, ettei tuotteita ole saatu ilmaiseksi on todella, todella osuva. Eihän näitä tosiaan ole "ilmaiseksi" saatu vaan vaihdettu vapaa-aikaan.

   Ja toki kuka tahansa voi teoriassa ryhtyä bloggaajaksi/laulajaksi/tanssijaksi/taiteilijaksi tai ihan miksi tahansa, mutta ei minusta ainakaan olisi noista jälkimmäisistä ammateista mihinkään, vaikka kuinka haluaisin. En vaan osaisi tarpeeksi, vaikka treenaisin.

   Eikä tosiaan kuka tahansa välttämättä voi alkaa bloggaamaan, kuten jälkimmäinen anonyymi sanoikin. Mutta miksi jokaisen tarvitsisi? Eikö omia lahjoja ja kykyjä voisi käyttää johonkin sellaiseen, johon pystyy ryhtymään ja hyötymään sitä kautta? 🙂

 19. Loistava postaus Virve! Itse ymmärrän täysin tuon " ..kosmetiikkaan hukkuvana ihmisenä en voi käsittää ajatusta siitä, miksi antaisin ostaa mielipiteeni kosmetiikkatuotteella, mutta kai ajatus on ymmärrettävä niiltä, jotka eivät ole tottuneet kosmetiikavuoriin. Näille ihmisille kosmetiikan saaminen ilmeisesti tuntuu erityiseltä? " pointin. Itse olen parturi-kampaaja ja oikeasti välillä tuntuu, että hukun kaiken maailman hiustuotteisiin joita työn puolesta saan ilmaiseksi, varsinkin kun pyrin siihen, että omistaisin vain mahdollisimman vähän tavaraa ja ne vähät mitä omistan olisivat oikeasti tarpeellisia. Purkkeja ja purnukoita tulee laitettua ihan surutta eteenpäin kavereille, mieluummin annan itselle tarpeettoman tuotteen heti pois testaamisen jälkeen, kuin säilön niitä joka laatikossa ja kaapissa kunnes ne pilaantuvat. Sitäpaitsi, on mukava tunne, kun toinen aidosti ilahtuu saadessaan "kalliin" shampoon tms. kun itselleni ne tuotteet ovat ihan arkipäivää.. 🙂 Kiitos hienosta blogista, kirjoituksiasi on kiva lukea!

 20. Kiitos tästä näkökulman avaamisesta, mielenkiintoista kuulla. Itse hukun parhaillaan kosmetiikkavuoreen jo ilman blogiakin, joten ihana, että joku muu kokeilee ja esittelee uusia tuotteita puolestani 🙂
  Kuvassa näkyvästä Joe Blascon tuotteesta lukisin mielelläni kommentteja, kyseisestä merkistä ei nykyään niin paljon pidetä ääntä. Käytin aikoinaan UltraBase-meikkivoidetta, ja se oli todella tehokas ja toimiva meikkivoide kuumassakin ilmastossa. Fanitin Joe Blascoa silloin täysillä, myöhemmin joku kosmetologi väitti kyseistä meikkivoidetta liian kuivattavaksi…? Muista merkin tuotteista en tiedä, joten lukisin niistä ilomielin lisää. Jos tuote siis toimii ja on kiinnostava 🙂

 21. Ihanan järkevää tekstiä. 🙂 Kyllähän aina välillä tuntuu pikkusta kateutta katsellessa noita meikkimääriä, mitä saat ilmaiseks, mut mähän voisin ilmottautuu sun kaveriks! 😉 Tsihih 🙂 Etkös joskus täällä blogissasikin myynyt joitain meikkejä, mullaki yks huulikiilto sulta ostettuna. 🙂 Se ois kyl kiva idea jatkossakin.

 22. KIva postaus.

  Ostin tuon Misshan BB voiteen, jonka maitsin jossain kommentissa vahan aikaa sitten. Ei ole tullut postissa viela, mutta kun tuote on ihoa vaalentava niin kuin suurin osa Aasialaisesta kosmetiikasta, oletko huomannut etta se oikeasti vaalentaa ihoa? Olen jo ihan haamu normaalistikin, joten ei tarvitsisi vaaleemmaksi muuttua.

 23. AAAAW, Sinä senkin onnekas! Kelpaisi tommonen satsi! Kuitenkin ymmärrän koska olet tehnyt upean työn tämän blogin kanssa ja olet jokaisen tuotteen kyllä ansainnut! Ja todellakin otat vastaan kaiken mitä vain tarjoavat 🙂

 24. Siis miten sinulle voi noin vain tulla pyytämättä tuotteita kotiin, kai sinä jossain olet sitten antanut osoitteesi/yhteystietosi siihen tarkoitukseen?

  Mutta etkö tunne tavallaan velvollisuudeksesi sanoa edes jotain tuotteesta, joka sinulle siinä tarkoituksessa ilmaiseksi lähetetään? Eikö se ole vähän kuin varastamista muuten, koska ei niitä sinulle siksi lähetetä, että olet bloggaaja, vaan juuri siksi, että tuote saisi mainosta. Ehkä sitten se kuuluu asiaan, ettei kaikista kerrota, mutta minusta se kuulostaa vähän epäeettiseltä, varsinkin, jos tuotetta ei ole ihan vain yllättäin lähetetty.

  Ja btw. et sinä tätä tee ihan pyyteettömästi vain meidän lukijoiden takia, kyllä sinä teet tämän ihan itsekkäistä syistä, joten älä nyt viitsi… Et ehkä saadaksesi ilmaisia tuotteita, mutta ei bloggaus sentään mitään hyväntekeväisyyttä ole…

  Olet muuten alkanut kirjoittaa viime aikoina ihan hirveästi itsestäsi… Pidän tavastasi kirjoittaa kosmetiikasta ja postauksesi ovat informatiivisia, mutta en pidä sinusta ihmisenä, joten enemmän kosmetiikkaa, vähemmän Virveä, kiitos. Voisit vaikka perustaa oman blogin niille henkilökohtaisimmille jutuille ja jättää tämän kokonaan kosmetiikkablogiksi.

  • Joissakin yllätyspaketeissa en todellakaan tiedä, mitä kautta yhteystietoni on hankittu. Yleensä kuitenkin tosiaan tiedän, mutta paketin sisältö voi olla yllätys ja tuotteet lähetetty pyytämättä.

   En tunne velvollisuudekseni kirjoittaa kaikista saamistani tuotteista, sillä sitä vartenhan minä niitä kokeilen, että poimin niiden joukosta ne hyvät tuotteet. Eikä mikään yhteistyötahoni edes vaadi, että niin tekisin. Tottakai tuotteet lähetetään siksi, että niille halutaan näkyvyyttä, mutta siksi tuotteita tuleekin usein kerralla useampi, että niiden joukosta löytyy edes joku bloggaajalle mieluinen ja esittelyyn pääsevä tuote. En todellakaan koe asiaa millään lailla epäeettisenä tai "varastamisena", epäeettisempänä kokisin sen, jos kirjottaisin täällä ihan kaikesta mahdollisesta, mitä minulle lähetetään ilman, että edes innostuisin tuotteista. Mainostajathan haluat nimenomaan saada bloggaajat aidosti innostumaan tuotteista ja lähettävät niitä siksi. 🙂

   Tottakai jokaisella on niitä itsekäitäkin syitä bloggaukseen, mutta sanoisin kyllä, että pääosin tämä blogi on kyllä tuotettu lukijoille. Koen, että tiedän kosmetiikasta ja minulla on siitä sanottavaa muille. Tämä ei ole kuin lifestyle-tyyppinen päiväkirjablogi vaan informatiivinen blogi enemmänkin. Itse saan tietysti eniten iloa siitä, kun kuulen blogin hyödyntäneen muita ja saan siitä hyvää feedbackiä.

   Tietenkään aina ei voi miellyttää kaikkia, mutta kyllä minä tahdon tuoda blogissa esiin myös sen persoonan tämän kaiken kosmetiikan takana. Kuka tahansa voi kirjoittaa persoonatonta tuotearvostelua, mutta blogien ideana on usein myös tuoda hommaan mukaan ihminen sen kaiken takaa. Mehän emme kuitenkaan tunne toisiamme, joten on ehkä vähän hassua sanoa, ettei pidä toisesta ihmisestä tuntematta tätä. Mutta tottakai bloggaajasta saa aina jonkun kuvan ja sen pohjalta voi muodostaa mielipiteen ja se kaikille toki sallittakoon. En kuitenkaan aio jatkossakaan viedä blogistani pois persoonaani. 🙂

 25. Todella todella hyvä postaus! Tuo kosmetiikan määrän näkeminen todella avasi silmiä, moni varmasti viherty kateudesta, mutta sitten kun tuo määrä oikeasti olisi kotona ja joka kuukausi tulisi vain lisää niin naurattaisiko enää? Tuskin! Minulle ainaki jo livboxin 6 tuotetta kuukaudessa on tuottanut harmaita hiuksia kun ei ole joutanut kokeilemaan tuotteita ja ne pyörivät kaapeissa 😀 Blogisi on todella hyvä ja hyödyllinen, olen löytänyt monta hyvää tuotetta tämän avulla. Ja nykyäänkin jos harkitsen jonkun kosmetiikan ostamista, niin tulen täältä katsomaan mitä sinä olet kirjoitellut aiheesta ja mitkä tuotteet todennut hyväksi! Kiitos Virve! 🙂

 26. Huhhuh, mulle tuli enemmänkin tuskan hiki tuota kosmetiikkavuorta katsellessa kuin kateellinen fiilis 🙂 Tuntuu, että jokaikistä tuotetta on niin monta eri vaihtoehtoa tarjolla, että oon nähnyt paremmaksi vaihtoehdoksi pitäytyä AINA siinä hyväksi havaitussa. En ole kaavoihin kangistunut, mutta on tosi ärsyttävää ostaa vaihteeksi jokin uusi tuote kokeiluun ja sitten se on surkea etkä kuitenkaan raaski viskata sitä menemään. Nuo hinnatkin ovat turhan korkealla nykyään. Pointtina tässä oli tietenkin se, että on kaikin puolin mahtavaa (ja omaa elämää helpottavaa), että joku kokeilee erilaisia tuotteita ja kirjoittelee käyttökokemuksia ja mielipiteitä blogiin. En siis koe millään lailla, että saamasi tuotteet olisivat "ilmaisia", vaan nimenomaan ne ovat vastikkeena ajastasi ja mahdollisesta arviostasi. Keep up the good work!

Kommentointi on suljettu.