Mieletön vinkki aurinkopuuterin levitykseen

Oma ihoni on varsin vaalea ja suojaan sen mielelläni auringon UV-säteilyltä ehkäistäkseni sen ennenaikaista ikääntymistä. Varsinkin kesäaikaan olen kuitenkin katsellut jopa hieman kateellisina muiden päivettynyttä hipiää, sillä näyttäähän se auringossa kullanhehkuiseksi muuttunut iho tietysti kauniilta.

Ostolakossa inspiraatio

En tykkää erityisesti käyttää itseruskettavia, joten ainoa vaihtoehto feikata kasvoille päivettynyt ilme on aurinkopuuteri. En kuitenkaan varmasti ole ainoa ihminen, joka on yrittänyt sutia iholleen sen ah, niin huolettoman häivähdyksen aurinkopuuteria sillä seurauksella, että lopputulos näyttää todella epäluonnolliselta ja suorastaan hirveältä.

Kosmetiikkamyyjänä työskennellessä katselin hämmentyneenä, kuinka monet asiakkaat kertoivat ainoan kesämeikkituotteensa meikkipohjaa tehdessä olevan aurinkopuuteri, jota he sutivat huolettomasti pitkin kasvoja ja lopputulos näytti silti hyvältä. Miksi sitten itse sain aikaan vain tunkkaisen lookin siitä huolimatta että yritin piirrellä sudillani niitä paljon puhuttuja kolmosia kasvojen reunoille ja kokeilla kaikki muutkin kuulemani konstit läpi?

Ostolakossa inspiraatio

Vuosien ajan aurinkopuuteri onkin kuulunut minulla lähes päivittäiseen meikkiin lähinnä vain poskipäiden alle tai poskipäille levitettävänä tuotteena riippuen siitä, onko kyseessä helmiäis- vai mattakoostumus. Käytän sitä tavallisesti myös hiusrajassa ja  nenän sivuilla kasvojen kevyeen muotoiluun varjojen avulla, mutta yrityksistäni huolimatta en ole onnistunut keksimään, kuinka vaalean hipiän voi feikata aurinkopuuterilla päivettyneen näköiseksi niin, että lopputulos näyttää luonnolliselta eivätkä kasvot ole räikeästi eriparia muun vartalon kanssa.

Luulin yhtälön olevan mahdoton, kunnes eräänä päivänä ihan vähän aikaa sitten törmäsin YouTube-videoon, joka osoitti minulle, että homma on mahdollista. Videolla näkynyt niksi oli hämmentävä, mutta kaikessa yksinkertaisuudessaan silti todellakin täydellisesti toimiva.

Homman salaisuus on nimittäin aurinkolaseissa.

Ostolakossa Virve aurinkopuuteri paras vinkki

Aurinkolasit ovat ”apuväline”, jota en olisi itse koskaan keksinyt onnistuneen meikkipohjan salaisuudeksi, mutta joissa todellakin osoittautui olevan taikaa.

Vinkin ideana oli, että aurinkopuuteri sivellään kasvoille (mielellään trendikkään kookkaat) aurinkolasit päässä. Näin aurinkopuuteria ei mene silmänympärysalueelle, joka on tärkeä pitää ”valaistuna”, jotta lopputulos näyttää luonnolliselta. Tavallisesti syy feikin näköiseen lookkiin onkin kuulemma juuri siinä, että aurinkopuuteria on liian lähellä silmiä!

Ostolakossa Virve aurinkopuuteri paras vinkki

Aurinkolasit vaikuttivat peittävän jopa yllättävän suuren alueen, joten epäilin aluksi, voisiko homma oikeasti onnistua. Valitsin aurinkopuuterikseni ylivoimaisen suosikkituotteeni eli aikoinaan blogikokeiluun saamani Boho Green Revolution -merkin Terra Cotta -aurinkopuuterin  sävyssä TC 03 Terre de Gascone.

Ostolakossa aurinkopuuteri paras vinkki

Tässä aurinkopuuterissa on ihanan heleän lopputuloksen antava sävy, joka sopii täydellisesti vaaleallekin iholle. Se antaa iholle hehkua, mutta ei kuitenkaan vahvaa kimallusta, minkä ansiosta sitä voi sivellä kasvoille kauttaaltaan. Tämä aurinkopuuteri on jo useita vuosia ollut suosikkini vaalealle iholle.

(Tuoteesta voi lukea lisää tästä aiemmasta postauksestani.)

Ostolakossa aurinkopuuteri paras vinkki

Aurinkopuuterin levitykseen käytin Ecotools Mattifying Finnish -puuterisivellintä, jonka synteettiset harjakset levittävät puuterimaiset tuotteet iholle ihanan kevyesti, minkä vuoksi se on loistava tuote nimenomaan aurinkopuuterin huolettomaan sivelyyn koko kasvoille.

(Siveltimestä voi lukea lisää tästä aiemmasta postauksestani.)

Ostolakossa aurinkopuuteri paras vinkki

Meikki näytti tältä ennen aurinkopuuteria:

Ostolakossa Virve aurinkopuuteri paras vinkki

Ja tällainen siitä tuli aurinkopuuterin lisäämisen jälkeen:

Ostolakossa Virve aurinkopuuteri paras vinkki

Lopputulos on juurikin sellainen luonnollinen ”vietin päivän auringossa” -lookki eikä niinkään ”tjahas, teikäläinen sitten laittoi tuohon kohtaan aurinkopuuteria” – fiiliksen tuova kokonaisuus. Kun aurinkopuuteriksi on valinnut luonnolliselta näyttävän sävyn, ei kasvoja katsoessa edes osaa sanoa, missä aurinkopuuterin raja menee eivätkä kasvot ole päivtetyksestään huolimatta eriparia kropan kanssa.

Ostolakossa aurinkopuuteri paras vinkki

Tämä on ollut ylivoimaisesti paras aurinkopuuterivinkki, jonka olen koskaan saanut ja halusinkin siksi levittää sen iloa jakamalla sen myös teille. Vinkin voi katsoa alta vielä videolta, joka selkeyttää hommaa entisestään ja täältä löytyy siihen liittyvä alkuperäinen blogipostaus.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ip0BbE3oEYo]

Mikä on teidän paras vinkkinne aurinkopuuterin käyttöön?

9 kommenttia artikkeliin ”Mieletön vinkki aurinkopuuterin levitykseen”

 1. Tämä liittyy nyt vähän eri aiheeseen mutta oletko kokeillut hiuspuutereita? Aasiassa nyt keksitty sellainenkin ja esimerkiksi korealaisella Innisfree merkillä niitä on tarjolla hyvään hintaan. En tiedä onko meille pohjoismaalaisille vaaleahiuksisille mitään hyvän sävyistä mutta minusta tuo keksintö kuulosti aika jännältä 😀 sen pitäisi kuulema tasoittaa hiusjuurien väriä ja tehdä hiuksista paksumman näköiset nimenomaan hiusrajan ja hiusjuurien osalta.

  • En ole käyttänyt tuohon tarkoitukseen kehitettyä hiuspuuteria, eli kokemuksia on vain volyymia tuovasta värittömästä ja ”perinteisemmästä” hiuspuuterista sekä tätä Color WOW:n hiuspuuteria. Pitääkin tutustua, kiitos vinkistä! 🙂

 2. Mulla on semmoinen aurinkopuuterivinkki, että se ensiksi levitetään niille alueille, johon aurinko ensimmäisenä osuu eli poskipäille, nenänvarteen, kulmaluille ja otsalle. Sen jälkeen näiden päälle lisätään vielä vähän poskipunaa. Harvemmin kun kukaan auringossa oleskeltuaan muuttuu ruskeaksi, vaan iho alkaa enemminkin hieman punoittaa 🙂

 3. Otsan sivuille, korvanlehden yläosasta posken puoleen väliin, vinosti alaspäin, leukaperiinja leuan alle. Myös häivytysluomivärisiveltimellä luomivakoon ja alaluomelle ripsien alle suurentamaan silmiä. Käytän Lancomen toiseksi vaaleinta sävyä, joka(Sokoksessa myynnissä olevista) oli ainoa jossa ei ollut helmiäsitä.
  Kevyeen meikkiin käytän aurinkopuuteria luomivärinä.

 4. Onpa sulla outo poseeraus noissa viimeisissä kuvissa. 😀 Tai ehkä se on aurinkopuuterin tuoma efekti. Ihan jännä muttei ehkä toimivin kikka.

 5. Pakko sanoa, että omaan silmääni ei kyllä näytä kovin luonnolliselta. Mielestäni poskipäitä pitäisi korostaa enemmän – yleensähän ne ovat se osa, joka aurinkoa todella nappaa.

  • Munkin mielestä tulee semmonen ”valahtanut” efekti, mistä Miikkulainenkin puhui meikkimokapostauksessaan, jos varjostuksen laittaa liian alas. Mutta ehkä nää on makuasioita 🙂 Ja mitä bloggaajan ripsille on tapahtunut? Hui.

   • Bloggaajalla on ollut hieman huono ripsipäivä. 🙂 Käytän ripsienkasvattajaa, joka kasvattaa ripseni melkein tuplasti omiani pidemmiksi, mutta kesäkuussa unohtelin käyttää sitä usein, minkä seurauksena toisessa silmässä on muutaman viikon ajan tuollainen mukava ”kolo” kun omat suorat nysäripset ja pidemmät ja kaarevammat ripset ovat rinnakkain. Huono ripsiväri ei myöskään helpota tilannetta… 😀

 6. Mielestäni vaalealle iholle aurinkopuuteri luo sotkuisen fiiliksen sekä rikkoo kuulauden että raikkauden. Parasta se on poskipäille ja kasvojen muotoiluun.

Kommentointi on suljettu.